> Jeanettes små funderingar... -
RSS RSS 2.0

Jeanettes små funderingar...

... å där gick hon, den lilla "fjollan"!

Kommentarer (0)

2009-03-16 @ 22:07:04


Såg en liten "fjolla", på stan tidigare ikväll. Det var hon som tror sej veta allt. Alltså i en liten stad, vet någon annan mer om dej, än du själv vet. Eller rättare sagt, tror sej veta... Skrämmande? Ja!

Sa högt för mej själv... - Å , där gick hon ju, den lilla "fjollan"!  Hihi... skrattade sedan för mej själv, för jag vet hur dumt och löjligt det förmodligen lät.

På Wikipedia står det om "Fjolla":

"Fjolla (femininum av fjolle, ursprungligen av fornsvenskan fol) betyder tok/toka, dåre, fjant eller enligt ne "flicka eller kvinna som saknar stadga i karaktär och intellekt". Etymologiskt ligger ordet nära franskans folle, "toka", och engelskans fool, "dåre". I södra och västra Sverige har ordet fjolla kvar denna ursprungliga betydelse som substantiv, men kan, använt som verb, också betyda att fjanta sig, att gorma. I mellersta och norra landet används ordet idag ofta nedsättande i betydelsen "omanlig" eller homosexuell man".

OBS! Det är det  som står om södra/västra Sverige, som jag menar.  Bara så ingen tror något annat.

Nog om detta. Jag orkar inte lägga mer energi på människor jag knappt känner, men som beter sej som skit. Dom tar mycket energi, men som sagt, det är jag själv som bestämmer, hur mycket energi och ork, jag vill lägga ner på "struntsaker".

Till lilla "fjollan" vill jag bara säga: - Du, det gjorde ont det där du sa, men du visste klart inte bättre? Men du sårade mina kära... bara så du vet (vet att hon inte läser detta, men i alla fall)!
... å jag fick det ur mej!

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Good Night Glitter Images

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback