Gott Nytt År allehooopa!!

Tack kära Sussi för "kommentaren". Kände att det bara blev för mycket negativt i mitt inlägg. Bra att du tog mej i "hampan", hihi! Ibland blir det bara fööör mycket, med allt tankar som snurrar runt. Skönt att veta att man har en sån vän som man kan tjöta av sej med.  Puss!

Nå, det är dags för hemfärd! Ska vara ledig på fredag. Ska med Jonte till lilla syster Cia på barnmottagningen och tjöta Diabetes, suck!  Men en sån underbar syster skulle alla patienter ha. Då blir man varken rädd för vita rockar eller stränga doktorer, någonsin mer! Jag lovar!

I morron ser vi fram emot ett bra nyårsfirande. Har precis hört på radion att man inte skulle bry sej så mycket om sina skotträdda hundar utan bara vara lugn. Vi får se hur det blir med den saken. Man ska ju inte ta ut några bekymmer i förskott eller hur? Till sist...


                Gott Nytt År!               güzel yılbaşı akşamı               Happy New Year!                           Godt nyt år!


                                                                                           Till alla som jag tycker om!_Take care!_________


Me...?

 Min framtida karriär?

Dan före nyårsafton...om livets funderingar m m


"Livet är ett mirakel, bara man hinner se det för allt spektakel"

Har väl inte funderat så mycket på vad livet går ut på (jag är ingen "djuping"), eller ska gå ut på egentligen, men ibland tänker man "är det så här mitt liv ska vara?" Missförstå mej inte, jag ÄLSKAR mitt liv som jag har, det är värdefullt på alla sätt och vis. Men jag vill verkligen göra något kreativt... Vadådå? Sätt igång bara, är det säkert någon som säger. Men VAD?

Jag vill verkligen skriva musik. Skapa något vackert, poppigt, rockigt, bli berömd, rik på kuppen. Är det möjligt, tror ni?
Nja, jag vet inte... men jag ska köpa mej en synth till att börja med, så får vi se hur det blir. Spela lite, kan jag ialla fall, eftersom jag började spela er-orgel när jag var 8! Och musik, det är som sagt KUL!
Andra kan sy, sticka, måla... men jag kan sjunga och spela lite. Jag vill inte skryta på något sätt, men musik är mitt
lugn, mitt liv och jag känner att är det något jag behärskar... ialla fall, sådär, så är det muuusic!

Jag funderar också en del på Bellas Turkiet-resa... hur ska det gå? Inte för att jag tror att hon inte klarar av det... mest hur JAG ska klara mej? Jag vet att hon kommer få kul, underbart och allt det där. Ett halvår är ganska länge när man tänker efter, typ 180 dagar, det är ganska många dagar... eller typ 4.320 timmar, det är ganska många timmar...
Men jag vet att det kommer gå bra, jag kommer bara längta ihjäl mej, eller nåt...

Jag har lagt in lite nedräkning på min blogg. Jag tror inte det funkade som det skulle men om man markerar området ovanför "OM" på höger sida (där bilden på mej och Micke finns) så kan man se nedräkningen till den 21 juni, då vi kommer att åka till Turkey och hälsa på Bella. Det står idag 173 dagar... alltså nästan lika länge som min "plutta" ska vara borta... och det verkar som en evighet. Men jag vet en sak säkert, att tiden går oändligt snabbt. Nå... det är lite mina tankar just nu. Hur allt kommer gå och så? Men vi har ju så mycket roligt att se fram emot med, jag vill ju inte måla allt i nattsvart... som sagt det finns ju värre saker, och jag har ju lovat mej själv att inte klaga över "bagateller" ...

No more comment and talk about this...

I går kväll gjorde vi ABSOLUT INGENTING! Jag var såå trött. Och frös...nåt så kopiöst. Vi hade 19 grader hemma!
Sedan fixade Micke detta så vi fick lite vaarmä!  På nyårsafton ska Jonte till Ljungby och Bella ska förmodligen vara ensam i Laholm.... jag och Micke ska till min moster, men jag tror det får bli tidig hemresa eftersom vi har en raket- och smällrädd hund! Vi kan heller inte ta med henne...tyvärr.

Så vi får se hur himla kul eller jäkla kul eller hel--tes kul det blir att fira nyår i år, utan barn, utan hund!
Nää, skärpning nu Jeanette! Annars får nån ta dej i hampan! Ett rejält kok stryk skulle du ha! Det andas alldeles för mycket negativitet så här på slutet...av 2008.
Nästa inlägg blir mer positivt, det lovar jag. Är inne i en liten depp-period nu känner jag...

Hej och hå ludentå! ISKALLT hemma igår!

...om flygande marsvin

En jobbarkompis berättade att hon lyssnat på Karlavagnen på julaftonskvällen. Det var en sån söt liten historia om ett marsvin...

En pojke hade ett litet marsvin. Killen med marsvinet och en kompis till killen hittade på lite saker med det lilla marsvinet. Allt som oftast fick det lilla marsvinet åka med en av vagnarna på pojkens "Märklin-tåg". Det var väl skoj, men killarna tyckte efter ett tag att det var väl ändå lite tråkigt.
Då kom dom på den idén att man kunde tillverka en fallskärm till marsvinet, så marsvinet kunde få sej en liten flygtur och se sej om lite. Mycket riktigt, det gick alldeles utmärkt, marsvinet fick en liten sele och en fallskärm av en plastpåse. Kompisen klättrade upp i ett tio-våningshus som var under uppbyggnad med marsvinet varsamt i händerna. Marsvinets ägare stod nere på marken, redo att ta emot det fallskärmshoppande, pigga lilla marsvinet. Pojken på marken ropade "klart" och killen däruppe släppte marsvinet (undra vad den lille tänkte?). Det gick så galant och den lilla fallskärmen dalade så fint mot den väntande killen. Vad pojkarna inte räknat med däremot var att det blåste lite. Så plötsligt tog vinden tag i den lilla fallskärmen och marsvinet for all världens väg... Den marsvinsägande pojken tyckte det var förskräckligt för han var verkligen fäst vid sitt lilla husdjur och han snörvlade och grät. Men inget marsvin hittade dom...trots letande.

Denna histora berättade pojken om, som nu var vuxen, i Karlavagnen. Hur han "miste" sitt marsvin på detta hemska sätt!
Samtalet efter i Karlavagnen kom att låta annorlunda, fast fortsättningen på historien...Det var en kvinna som ringde och sa att när hon var liten, kom det en "skänk från ovan" (dom var lite religiösa). Så här är fortsättningen på historien:

Några 100-200 meter därifrån på Hötorget i Malmö, blev det stor uppståndelse. Det kom plötsligt ett flygande marsvin som damp ner precis där den lilla flickan stod. Flickan utbrast: - Gud har skänkt mej ett marsvin!

Vet ej om jag berättat exakt rätt hela vägen men på det hela var det väl en söt historia. Synd om pojken som miste sitt marsvin men tur för flickan som fick ett marsvin och framförallt tur för det lilla marsvinet, som måste hunnit tänka en hel del, där han svingade omring i en fallskärm!?


Hej och pöss mina löss!

Hej alla glada!

Är på jobbet igen... efter en skööön ledighet!
Bara jobba två dagar, sedan ledigt... igen! Asså, kan det vara mer perfect?

Igår gick jag och Frostiz en lång runda, eftersom sambon hade "skallebank", stackarn..
Jag fick frisk luft, röda kinder, en sprallig hund och... skoskav!  Typiskt!

Idag var det stilla, tyst, otroligt vackert väder när jag körde till jobbet. Fick skrapa rutor men lugnt på vägen, E6!

Idag verkar det lugnt på jobbet i alla fall. Har en hel del att göra så tiden lär gå fort.

Bella har fått för sej att hon ska tatuera sej... jag önskar jag vågade lite mer jag med. Får se hur hennes blir.
Jontes är ju jättefin! Kanske man slår til en vacker dag? Whosnose...

Ha det gött så länge!

Bye Bye äppelpaj!


Jag bara undrar... kan man längta efter något...redan?

P.S. I Love You!


                              
just want to see you
when you're all alone
i just want to catch you if i can

i just want to be there when the morning light explodes
on your face it radiates
i can't escape
i love you 'til the end...

i just want to tell you
nothing you dont want to hear
all i want is for you to say,
"oh, why dont you just take me where i've never been before?
i know you want to hear me catch my breath"
i love you 'til the end...


En annan dag...

Så var det en "annan dag", alltså annandag jul. Sitter på Mickes jobb, har tvättat bilen och sitter nu vid hans dator och har betalat räkningar, puhh! Skit alltså vad man saknar internet där hemma. Nåja, den som väntar på något gott...

Har haft en underbar jul annars med massor av fina paket! Tack för mascaran och den digitala fotoramen/nyckelringen ungar! Det var nog den bästa julklappen jag fått! Tänk vad användbart att kunna ha er med sej varenda dag och skifta bilder på er!  Det var en utomordentligt kul klapp att få! Och mascaran kom väl till pass den med. Micke kan inte motstå mina vackra ögon nu...när jag flirtar.  I´m a flirt now...hihi!
Puss till mina barn!

Tack Micke för alla fina julklappar jag fick av dej med! Det kommer väl till pass! Puss!

Dan innan julafton var jag och Jonte och Bella på Ge-kås. Det var kul. Vi hade fika med oss och vi fick köpt lite julklappar m m. Sedan hade vi en liten uppesittarkväll, spelade Fia och drack lite portvin,
som jag fått av min arbetskamrat. Vi eldade i öppna spisen och hade det mysigt. Sedan var det sags att sussa.

På julaftonsmorron var det bara JAG som ville gå upp och titta under granen. Ungarna sov, Micke sov...va, kan ni fatta?!!!
Förr var det så att ungarna vaknade typ kl halv 7 och ville att ALLA skulle upp. Men inte nu...ca femton år senare...nä då, då är det sussa som gäller. Efter mycket om och men kom alla upp, sedan efter fina paket käkade vi en god frukost och sen var det dags att köra...till mor o far.

Vi var hos mor o far på julafton. Det var trevligt, som vanligt. Ingarna kom och gick eftersom Erling var ensam hemma eftersom han vaktade (brandkåren). Vi snackade lite allihopa, hade julklappsutdelning (fick mååånga fiiina julklappar), kollade lite på tv och hade lite frågesport. Så klockan var väl nästan kvart över två när jag o Micke o Frostiz var hemma igen.

På juldagen gick vi en lång runda på stranden. Sedan slappade vi, kollade på Bonde söker fru. Jag somnade på soffan, som vanligt...

Idag har vi som sagt hunnit tvätta bilen, betalat räkningar. Sedan ska vi hem och kolla på körslaget m m. Falkenbergskören håller vi väl på  (Robert Wells är körledare för Falkenbergarna)

eftersom inte WiPå-kören är med, hihi...

Ha det bäst allihopa och TACK för allt, till alla jag känner och tycker om!  Jag återkommer på måndag, då är jag på jobbet igen.

Bye bye gummihaj!


...


The night before christmas...


Dan före dan före dopparedan!

Trodde aldrig att jag skulle säga ...Äntligen, tillbaka på jobbet. Men idag måste jag skriva lite för jag har ju inget internet hemma.

Dom hade tydligen tagit bort vårt gamla internet, men beställningen på det nya som Micke gjorde, hade inte blivit registrerat!!! WTF, hur kan man missa det! Tjejen på Telia har ju tagit emot beställningen!? Man blir så trött på Telia när det är sådana saker som drabbar en! Nu i fredags fick alltså Micke beställa det på nytt. Det skulle bara ta 3 veckor!!! Tur att han ringde för att höra hur det gick, annars hade det ju aldrig blivit installerat, det nya. Nåja, det finns värre saker...

I helgen har bella varit hos oss. Kul kul! Vi var hos Mickes son Isak i fredags, han fyllde år! Vi hade tur vi kom mitt emellan två avsnitt av Stargate Atlantis, Isaks favoritprogram, hihi. I lördags var jag och Micke på "Fynda", köpte lite julklappar
m m. Gissa vem vi träffade på?  Jo, SUSSIE o MICKE!  Tusan vad snygga dom var!  Dom skulle på julmiddag hos Sussie´s föräldrar. Det var så kul att bara tjabba lite och få krama om Sussie!

På kvällen bakade jag vaniljhorn och en sockerkaka, vi kollade på Harry Potter och Alien m m. Hade det riktigt mysigt.

Igår gick jag o Micke en runda på stranden med en helt vild hund!  Frostiz tyckte det var sååå kul ovh vi med.
Sedan var jag o Bella på "Fynda" (igen). Jag skulle köpa en liten julklapp till min arbetskompis. På kvällen bakade jag Lussekatter, klädde granen. Alltså, Micke hade en plastgran som han köpt på 80-talet för ca 800 kr. Den ville han att jag åtminstone skulle titta på innan vi köpte en riktig. Nåja, det kan jag väl, tänkte jag, för att inte göra honom besviken.
Åh, döm om min förvåning, den var riktigt "snygg" för att vara plastgran. Verkligen naturtrogen (inte tygaktigt snygg utan plastigt snygg, hihi). Så den står där nu klädd och grann i stugan!

Jag jobbar bara idag. I morron ska jag o ungarna till Ge-kås! Ska köpa den sista klappen till Micke! Sen så...kan han komma...tomten. Hohoho!

Haj svajs racerbajs!   


"How i met my prince"

Såg i Sussies blogg att hon berättat lite hur hon träffade sin Micke. Tänkte berätta lite hur jag träffade min Micke!

Det var lite på samma sätt som Sussie, jag anmälde mej till "passagen dejting". Gjorde en liten profil av mej själv, mest på skoj. Själv kikade man väl runt lite med och då dök det upp en kille från Falkenberg. Jag skrev väl ett litet meddelande till honom i hans "gästbok" och det dröjde inte länge förrän han hade skrivit lite i min. Jag skrev tillbaka och sedan började vi prata på riktigt. Efter ett tag pratade vi även per telefon. Det var ett ypperligt sätt att lära känna varandra. Det var precis som Sussie sa, att man nästan redan kände varandra när man sedan väl träffades.

Den 27 december skulle vi i alla fall träffas "live". Det var jättenervöst, jag var ledig, men var tvungen att handla lite.
Jonatan var kvar i lägenheten, så Micke hade redan varit och ringt på där, men sagt till Jonatan att han väntade på mej nere vid bilen i stället. Så när jag kom med matkassar stod Micke och tog emot mej! Det var overkligt att träffas i verkligheten. Jag hade ju sett bilder på honom, men det var ändå inte det samma, så lite nervöst var det allt.

Vi fikade ialla fall och satt och pratade. Det var en lyckoträff!!

 Sedan den dagen har vi varit tillsammans kan man säga... sagan fortsätter, dag ut och dag in. Suck!


Idag händer det inte så mycket tror jag. Micke skulle ringa Telia idag och höra om vårt internet snart ska komma igång.
Idag ska Bella ta en Twinrix-spruta, inför Turkietresan, men det kommer gå jättebra!  Det kommer knappt att kännas.
Jag hoppas vi kan köpa oss en julgran i helgen. På måndag jobbar jag igen, men sen.... LEDIG!
Ska bli väldigt skönt. Idag på morronen på jobbet bjöd två arbetskamrater på glögg, pepparkaka, ost m m.
Det var uppskattat! Chefen delade ut varsin julklapp till oss också, en biobiljett!  Den kommer väl till pass eftersom vi i familjen älskar bio, allihopa!

Skriver kanske mer innan jag sticker hem, får se. Annars...

Bye bye äppelpaj! 

  Sån här blir det i helgen...

Kolla här alltså!

Fick denna underbara bilden av Sussie!

Visst är dom söta? Bilden togs hemma hos mormor Britt!Tack för bilden Sussie!

Ny design på bloggen!

Har ny design på bloggen som ni ser. Snygg va?
Har även lagt in klocka och datum. Är mer än nöjd faktiskt!

Skriver mer i morron!


Bästisar...

Bella!      Jonte!      Min mormor o jag!

 Micke!          Våran fina vovve, Frostiz  Frostiz!  Familjen!

 Sussie o Hannah!

...och julen kommer väl så småningom...

Är på jobbet...IGEN!!!

Ska det aldrig bli jul snart, så man får vara lite ledig???

Igår köpte jag lite julkort, hade inte tänkt skicka så många egentligen, men nu får det bli så, lite julkort och brev med hälsningar och jag tror även 100 kr till barncancerfonden eller diabetesförbundet....eller till båda!

Det var riktigt skoj att skriva lite julhälsningar, jag skrev medan Micke satt och rensade i sin dator.

När jag kom hem väntade en kopp kaffe som Micke gjort och senare på kvällen när jag tittade ut i köket, stod han och gjorde glögg åt oss! Han är så omtänksam och i love him! Vi tittade på "Bonde söker fru" och myste lite.

Isabella har bränt en jättebra skiva till mej, att lyssna på i bilen, så nu går det rasande bra att köra bil fram och tillbaka.
"Musik sopar dammet från hjärtat"... det är så sant som det är sagt!

Skriver mer senare så... vi hörs! ♥
Skepp ohoj, choklad´oboy!

 

 


Home sweet home

Ska draiva hem nu. Ska verkligen slappa i kväll. Kolla på "Bonde söker fru", ta en fika och bara ta det lugnt.

Ska köpa lite jul-kort på vägen hem. Tänkte inte skicka så många i år faktiskt. Skänker hellre en liten peng till

barncancerfonden, tror jag.


Ska inte bli mer långrandig nu. Behöver komma iväg, känns som att jag är på jobbet konstant...

Hej o hå ludentå!Jullunch

Har varit och ätit jullunch nu. Det var på Laxrökeriet i Laholm. Det var "slemmigt, men mättande"!                 Nu blir det snart eftermiddagskaffe för vi har varit borta i ca 2 timmar!

Har jag tid så skriver jag mer innan jag sticker home!

Puss puss, papperstuss!

Dagen efter.... och många år efter...

Det är så grått och trist ute. Det blir nog inte ljust på hela dagen idag. Tur att man har ljusstakar och stjärnor som lyser upp. Igår kväll hade vi julfest. Väldigt trevligt var det. Fick en braständare i min julklapp. God mat och trevligt sällskap förgyllde kvällen.

Var hemma kl 22.30. Möttes av en längtande sambo och vovve. Micke såg annorlunda ut, men jag kunde inte riktigt säga vad det var. Jag frågade om han klippt sej? Gissa vad? sa han...
Det var så att han skulle fylla på vår gaständare (en sån där man har i matlagning, ni vet, med en liten väsande låga). Man måste ju hålla gasflaskan upp och ner när man fyller på. Sedan skulle han kolla om det var tillräckligt... så han tände. Då hade det läckt utan att han märkte det och...PFOOFF!!!
Svedde av ögonfransar, delar av ögonbrynen (gratis noppning, hihi) och kanten uppe i luggen var lika krullig som... ja, ni vet... Ja, det går ju att skratta åt eländet efteråt men det kunde ju gått illa.

♥ Min f d svägerska skickade ett jättegulligt jul-kort igår. Det stod bl a att hon läst min blogg och att jag verkade ha ett bra liv. Tack Pernilla!  ♥

Ja, jag har det verkligen jättebra och trivs jättebra med livet, det har jag också talat om här flera gånger.
Jag mår bra, helt enkelt! Det har jag ju gjort innan skilsmässan med, men det var nåt som inte stämde, att det gick som det gick är ingenting jag är stolt över, tvärtom. Man kände sej som en misslyckad människa. Att jag sen betedde mej som jag gjorde och sårade min f d  man och kanske även barnen, är något jag verkligen ångrar.
Jag kunde ju bara sagt saker rakt ut, eller kastat sönder porslin, eller vad som helst. Men en sak vill jag poängtera, att det var inte riktigt så som alla trodde det var eller hade gått till. Det finns alltid två versioner av en historia och vem som tror på vilken version är faktiskt upp till var och en själv. Det är många omständigheter som gjorde just, att jag gjorde som jag gjorde. Det är aldrig bara den enes fel att det blir som det blir. Det ligger inte heller bara hos den ene att försöka "fixa" till saker och ting. Det måste vara bådas vilja...

Jag är lycklig nu, lever på helt andra villkor med min Micke. Vi är mer jämlika och jag har kanske lärt mej att ta för mej lite mer. I grund och botten är jag ju samma Jeanette som jag alltid varit, men träffar man sin blivande man redan vid 16 års ålder är det kanske lätt att man formar varandra precis som man vill ha den andre utan att veta om det, jag vet inte...

Det är så svårt att veta vad det var som gick fel eller när det gick fel, det kanske man heller inte ska spekulera i, för ingen mår bättre av det. Men ni kan tro att jag försökt och försökt tänka ut vad det var som gjorde att det gick som det gick.
Jag var hos en psykolog, 5-6 gånger, tiden efter skilsmässan. Jag fick verkligen stor hjälp och hade jag inte gjort det, hade jag nog inte varit den jag är eller där jag är idag. Jag känner att jag blivit oerhört stark som människa, det är en stor sorg man går igenom när man skiljs, så är det bara.

Jag träffade Micke, en lyckoträff. Jag kan inte beskriva känslan när jag varje morron vaknar upp och han ligger där jämte mej. Det är en lyckokänsla. 


Sedan har jag mina barn! Kan inte nog berätta att jag är lycklig som har dom. Dom har stått vid min sida, men inte tagit bara mitt parti, dom är lojala och det ska dom vara och jag älskar dom för det!
  ... till mina barn!

Tja, det blev lååångt idag. Skrivklådan drabbade mej...

Tack och hej, leverpastej! Hörs sen!

En tråkig sak...

Fick reda på idag att en av våra arbetskamrater på en annan avdelning har varit med om en svår bilolycka i fredags och ligger på hjärnavdelningen... man vet heller inte riktigt vad utgången blir och det är tragiskt att tänka på.
Det är ofattbart att livet kan ändras så på några sekunder. Ena dagen så går man omkring i korridoren här på jobbet och nästa dag ligger man svårt skadad...ofattbart!

En av anledningarna till att man ska leva för dagen, är att man vet aldrig vad som drabbar en nästa dag. Inte så att man ska gå omkring och tänka på tråkigheter, det är inte det jag menar. Men att man ska leva dagen som om den vore mer värdefull. Tala om för dina nära och kära att du tycker om dem, säg till dej själv: - Jeanette, du är faktiskt lyckligt lottad. Du har en familj som tycker om dej, bra arbetskamrater, underbara barn och en fantastisk sambo!  Du har heller inga allvarliga sjukdomar eller blivit drabbad av sorg i familjen (närmsta anhöriga).

Jag berättade när jag väntade på svaret från Mammografin, att jag blev jätterädd när svaret kom efter bara en vecka, eftersom det skulle dröja två veckor... Det är en del på jobbet som blivit drabbade och dom har inte varit jättegamla.
Jag hann faktiskt tänka att - Varför skulle JAG inte drabbas, när så många andra gör det? Annars brukar man ju tänka:
- Nej, det händer inte mej.
Jag tror att jag lärt mej att leva lite mer för dagen, vara lycklig just nu...idag... i morgon är en annan dag.


Måndan gick fort...nu e de tisdag...

Ja, igår gick det undan på kvällen. Hann ingenting, bara slappade och kollade på Äntligen hemma. Men somnade visst till lite under programmet. Vaknade till "hundcoachen". Där får man en hel del tips.

I morse halv sju ringde Bella till mej. Hon hade vaknat av att sängen "skakade" och porslinet dallrade! Det har varit jordbävning i Skåne!!!! Nere i Ystad-trakten var det tydligen värst och folk hade trillat ur sängarna...
Lite läskigt tyckte Bella det var i alla fall. Jonte bara sov, han hade inte märkt nåt alls...

I Falkenberg märktes det ingenting heller. Det måste ialla fall vara en märklig känsla att vakna av att man tror att någon väcker en, skakar en...

Skriver mer under dan.

Hej o pöss mina löss!

  Riktigt så här blev det väl inte efter morronens jordskalv...?

Hejhopp!

Ska snart köra hem igen. Jobbig dag idag. Trist på jobbet, har att göra, men ingen arbetslust.

I kväll blir det slappekväll. I morron kväll är det julfest här på jobbet. Då ska man helst vara pigg och alert, så det blir väl tidigt i säng i kväll för att vara extra pigg i morron kväll, då.

Ska köpa svarta strumpor på vägen hem idag, får väl se vad garderoben har att erbjuda i klädväg...

Nää nu vill jag HEM! Sambon är asförkyld, ligger nerbäddad, däsad (näsan) täppt och e dassig. Försökte ringa innan men han sov förmodligen. Vi tog varsin liten "sup" i går kväll, för att lindra symptomen men jag vet inte jag om det hjälpte.
Peppar, peppar...jag har klarat mej än så länge, få se om det förblir så.

Rutten sill, stick din bacill!

Kram Jeanette

 Bacillen när den attackerar oss!  ...och så här blir vi efteråt!

Äntligen måndag...

...och jag kan skriva lite igen! Saknar Internet som tusan när man inte har det!

Helgen har varit bra! I lördags var jag och Micke och handlade på Kungsmässan. Det var mycket folk men vi hittade en hel del julklappar. Är glad för det, nu har jag bara till mamma och Micke kvar!

I fredags var jag och klippte mej. Fick världens underbaraste hårmassage, kopparinpackning och hårmassage igen!
Hon är fantastisk den där Anna på Harvard´s i Falkenberg!!! Sån frissa skulle alla ha! Tänk vad 10 minuters hårmassage kan göra för en trött kommunalarbetare!!

Var som sagt i Kungsbacka i lördags. På väg in till Kungsmässan i lördags mötte jag Mia Törnblom! Hon tittade rakt på mej och jag på henne. Vilken utstrålning den människan har! Det var som en aura runt henne! Undrar om hon tyckte att jag utstrålade självkänsla? Hihi...
För er som inte vet vem Mia Törnblom är...synd!!!
Hon har ett förflutet som drogberoende narkoman och det började med att hon ville bli smal och tog heroin m m. Hon tog tag i sitt liv och nu lär hon andra hur man kan bli starkare, få självkänsla m m. Läs hennes böcker säger jag bara, vi kan lära oss något allihop!

                  

Det var en del Luciatåg på Kungsmässan. Vi gick omkring och tittade, Sedan åt vi en underbar lunchbuffé på ett trevligt ställe.
Jag njöt av Micke och var glad att vi hittade en del julklappar, som sagt!

Igår plockade jag fram tomtar (och troll). Julpyntade så det stod härliga till. Pysslade om sambon, som är sjuk och lagade potatis/rotfruktsgratäng (färdigköpt). Jättegott! Sedan städade jag kaninburar, gick en runda med Frostiz, dammsugade, dammtorkade, städade toaletterna. Pust! Sedan duschade jag och kollade Wallander (skitdålig) och sen var det dags att sussa. Tja, det var helgen det!

Det blev lite längre inlägg denna gången, har ju sådan skrivklåda!
 
Hej o pöss, mina löss!me tired...

Så jäkla trött jag e alltså...
Men det är ju självförvållat. Kom väl rätt sent i säng och upp astidigt. Man ska inte klaga, eller hur?
Nu börjar det ialla fall att kännas, både i kroppen och ögonen.

Men efter att man sett gårdagens avsnitt av "Himlen kan vänta" känns det inte riktigt läge att tycka synd om sej själv för att man sovit för lite, så...jag tar tillbaka allt jag sagt i raderna ovanför!

"SVT-serien Himlen kan vänta handlar om vad som händer med en människa som får en diagnos om en dödlig sjukdom. Vad vill denna person göra med resten av sitt liv? Och hur kan alla i omgivningen hjälpa den som är sjuk? Under 1½ år har SVT filmat fem personer som mitt i livet drabbats av en svår sjukdom. Vi möter också deras anhöriga."

Fy f-n alltså, vilken hemsk sjukdom cancer är! Jag grät igår när jag tittade på programmet. Det handlade mycket om Helena från Getinge i går. Igår avbröt hon sin behandling, tog ett svårt beslut, eftersom medicinerna inte hjälpte i vilket fall som helst. Så tragiskt... Alltså bara mer eller mindre vänta på att man ska dö och samtidigt vara så stark och inte ge upp hoppet. Även om hon hade sina stunder av förtvivlan igår och var tveksam till om hon gjorde rätt, så beslutade hon alltså att sluta med medicinen och gå vidare, med den inställningen att; är det meningen att jag ska bli frisk så blir jag det...
Hon berättade för sin man att hon inte ville ligga och tyna bort utan hon ville vara Helena, ända till slutet. Man kan bara beundra henne oerhört (även hennes man Henrik) mycket...
I augusti i år så dog Helena, 35 år gammal, med hela livet framför sej. Är det rättvist?

Tråkigt om ni missat denna serie, det är alltså så tragiskt att man skäms för att säga att man har ont i halsen i fortsättningen... än mindre säga att man är trött!

Jag ska klippa mej idag kl 17. Det ska bli såå skönt, för nu känns det som en risbuske på huvet!  I helgen ska jag o Micke vara ensamma, Bella är i Laholm, Jonte med.

Tänkte åka och handla lite julklappar i morron lördag. Kanske drar till Kungsbacka, får se. 

Till mina barn vill jag säga...  Jag kommer sakna er i helgen!

Lucia


Natten går tunga fjät,
runt gård och stuva,
Kring jord som sol'n förlät,     
skuggorna ruva...
       
 


Så lät det på jobbet kl 7 i morse. Det var vackert och stämningsfullt.
Gick upp kl tio i fem i morse, eller i natt (kändes det som). Det hade snöat, det var lite halt på småvägarna men på E6 var det inte så mycket trafik, så det gick bra att köra.

Nästa år är det vår tur att anordna Lucia, det går runt till avdelningarna. Få se vad det kan bli av det...

Skepp ohoj, choklad o´boy!

Farewell...Laholm!

Tänkte åka hemåt nu. Känner att denna dag kunde man stannat hemma, för jag har varit trött, men känner mej piggare nu. Det är ju tur för jag har ju en bit att köra... Får ha radion på hög volym så går det nog bra.

I morron är det Luciafirande på jobbet kl 7!
Ojojoj, orkar man, eller? Självklart! Det vill man ju inte missa för allt smör i Småland! Brukar vara väldigt trevligt med kaffe och lussekatter och skönsång.

Nu ska jag i alla fall koppla av ikväll. Ska inom Bella i Laholm och lämna plattången och vantar. Sedan ringa till Jonte och kolla lite på Tv. "Himlen kan vänta" i kväll. Missa detta? No chans!
Men jag skriver mer i morron efter Lussefirandet!

Hej å hå luden tå! (har jag snott från Sussie)Såååå himla trööött...ZzZz...

Nu efter middan kan jag bara lägga mej ner och somna, var som helst...Z z Z Zz...                 

Pratade med Micke innan. Han kände sej dassig och hade jätteont i halsen. Skulle förmodligen gå hem från jobbet tidigare, för han orkade ingenting. Stackare, får väl pyssla om honom sen, lite extra.

Jonte var lite piggare nu, han var i skolan igår igen. Det klart, han har nära hem till lägenheten från skolan, bara ca 5 minuters gångväg och det är ju bra. Jonte, i love u! ♥

Bella, du är en så härlig och modig tjej. Hoppas allt löser sej. I love u! ♥ Så här har man lust att göra mot vissa människor, eller hur?

Goooood mooorning...Laholm!

Är på jobbet...igen!

Alltså är man här mest i livet eller? Det känns verkligen så. Fy fasen vad gött med lite ledighet i jul!
Ska verkligen njuta. Känner mej fruktansvärt trött nu i ett par veckor.

Igår kollande jag o Micke på "Gränsbevakarna Australien" (jättebra) och "Bonde söker fru". Fikade lite och tog det lugnt.
Sedan var det ju dags att sussa igen.

Bella har varit jättesjuk med feber, hosta m m och Jonte har varit likadan och i morse sa Micke att han hade skitont i halsen! Sååå typiskt! Lagom till jul då...nåja, man ska inte ta ut bekymmerna i förskott.

Ikväll blir det Bruna Bönor och Falukorv, det har sambon lovat! Gött Gött! Jag längtar redan hem. Glöm inte att titta på "Himlen kan vänta" i kväll...

Har jag tid skriver jag innan jag åker hem.

Hej och pöss, mina löss!


Drivning home for christmas...

...är en bra jul-låt att lyssna på när man kör hem.  Bland många andra. Har hört en med Harpo också (tror jag). Det är mysigt när det närmar sej jul och all musik. ♥

Ska draiva hem nu.

Jag har lagt till min f d svägerskas blogg bland mina länkar. 


Puss och kram skumbanan!


  Om två veckor så....


Syrrans talanger... Kolla syrrans "Luffarslöjd" på hennes hemsida. Hon kan rätt mycket, faktiskt...

Ville bara tillägga detta. Hej så länge!

Nu är internetet borta...

Nu har vårt internet stängts av för uppgradering. Det blir att man får skriva lite här på jobbet istället, så det blir inte så mycket kommande veckorna.

Idag uppmärksammar vi...        
Idag lyssnade jag o Bella på Rix fm i bilen, som vanligt, det hade varit en tävling om vem som blivit "årets mamma". Det var Linda Isacson som vunnet. Hon har dock bara varit mamma i 8 månader! Jag vet inte riktigt vad tävlingen gick ut på men men i alla fall. Jag sa till Bella att, årets mamma, det måste väl ändå vara jag? Då sa Bella: -Jaa, det är det...
Det lät som det kom direkt från hennes hjärta och det gick definitivt rakt in i mitt ♥ och det värmde...

Får nog jobba vidare nu. Men puss o hej, leverpastej! På tal om mammor...har ni inte sett Mamma Mia ännu, så GÖR det!


Fy mäj...har inte bloggat idag!

Jag har inte skrivit nåt på hela dan. Snart ska Internetet sluta fungera hos oss ett tag där hemma. Vi ska "upgraderas". Det blir nog bra men tomt utan internet, på något sätt.

Nu ska jag köra hem till "lilla familjen" . Ska bara köpa kaninmat+människomat på vägen. Får se vad det blir...
Sedan ska jag duscha och basta, tror jag. Det hade varit himla underbart att få sätta sej i bastun ett tag. Vi har ju den "lyxen" med bastu i källaren. Så skönt, så skönt...

Men vi hörs kanske lite senare ikväll.

So long, batong!

 
Camille Allens söta "bebisar". Kolla hennes hemsida. Helt fantastiska små "sötsaker".


Nu bidde det kwällen...

Waffö, ,waffö bidde de kwällen?

Ja, en arbetsdag går fort. Har haft fullt upp på jobbet, men chefen har ju alltid mest att göra och alltid så stressad...
Det är trist, får sällan credit för att man gör ett bra jobb (men det kanske inte chefen tycker?). Nåja, så är det nog på fler ställen.

Tur att ha mycket att göra för tiden går snabbt. Då kommer jag ju fortare hem till min älskling.

Idag har Bella varit hemma från skolan. Hon var förkyld, feber och hosta... stackaren!  Vi har beställt bikinis i kväll, till Turkiet-resan. Det var riktigt billigt. Fick 3 bikinis + bikini-bh för 300kr! DET var billigt.

Nåja, blir inte mycket mer skrivet i kväll. Ska dricka kaffe nu och ta en mjuk pepparkaka. Sedan blir det tidigt i säng, för att lyssna på Karlavagnen och läsa lite reklam. Samt ligga och småprata med Micke.Gonatt alla vänner och alla som jag känner! Hörsimorron!

Ps.Jonte i love u!


Hann med nästan allt

Ja, vi var en runda på stranden. Vi hängde upp lamporna i trädet och jadå, vi städade kaninburarna. Det enda jag inte gjort ännu är att dammsuga. Men så what...kan jag göra i morron med. Dammsugaren står kvar i skåpet, vad jag vet.

Vi kollar på film nu, jag o Bella. Micke kollar blocket. Bella är jätteförkyld...och lite gnällig.

Frostiz är jättetrött efter rundan på stranden. Men det var så härligt. Jag och Micke tog lite kort och vandrade omkring medan Frostiz upptäckte tången, vattnet m m. Hon njuter verkligen, det märks.

Jonte är på väg tillbaka till Ljungby. Han går ju i skola ett par veckor till. sedan kan han också fira jul.

I morron är det dags att jobba igen, det är väl si så där. Men veckorna går fort eftersom jag har mycket att göra.

Ok, men skriver mer i morron, känner mej rätt trött nu faktiskt.

Bye Bye ButBlogg!
 Här en bild från i somras, Kungälvs Fästning...

  Från havet i Falkenberg. Ser ni Frostiz?  

Vädret...

...är härligt idag. Vindstilla, solen bryter fram och vi ska gå en lång promenad med Forstiz vid havet. Sedan ska det städas kaninburar och sedan ska vi hänga upp ljusen i trädet m m. Har jag tid över ska jag även dammsuga eftersom vi har hund...

Idag är det andra advent och jag känner mej nöjd med livet.Skriver mer senare.
Bye Bye!

Skräckfilm...

Ska sussa nu. Det har varit en lång dag. Jag och Micke var en sväng i Ullared på Gekås. Det var inte så farligt med folk så det gick smidigt. Handlade lite julklappar. Det var kul.

När vi kom hem hade Bella kommit till Falkenberg. kul! Vi tittade på Narnia och sedan på en annan film.

Sedan zappade vi till jurkjyrkogården. Den är läskig så nu vågar vi knappt sova, jag o Bella alltså. Micke är så karsk av sej och sa att, -ni vågar väl inte gå ner i källaren nu? Näää, vad ska vi där o göra, frågade jag. Kolla så att pannan går, sa Micke. Så han gick ner och kollade, men gissa, efter 5 minuter så kom han upp igen och jag ska säga att det gick undan i trapporna....hihi.


Men nu är klockan efter två så nu är det verkligen dags att sussa. Skriver mer i morron.

Gonatt lilla skatt!

...på väg...till Gekås!

Godmiddag!
Är på väg till Ge-kås med min sambo. Dom har öppet till 17 så vi hinner slå ihjäl några timmar där.
Ska se om jag hittar lite julklappar. Det får inte bli så dyra för jag behöver spara mina pengar. Men nåt litet ska det väl bli.

Jonte önskar sej en Saab 9-3. Var hittar man en billig sådan? Hihi...

Bella önskar sej en digitalkamera...

Små barn=billigt!
Stora barn= dyyyyrt!

Skämt åsido, vem vet, Tomten kanske kommer i år med för vi har verkligen varit nice allihop, då behöver man ju inte köpa en enda julklapp själv, eller hur!

Hej svejs i lingonskogen!


Bella

Bella, du är underbar, självklart tycker jag du ska åka till Turkiet. Självklart kommer jag sakna "våra" stunder, men som sagt detta är ditt livs dröm och det kommer säkert bli helt underbart! Det är ett halvår och DU ska ha det underbart och kul! Tänk, du kommer bära med dej resan, hela livet, och upplevelser som vi andra aldrig får uppleva. Som sagt jag önskar jag var lika mogen som du när jag var 17! Puss, seni seviyorum! /mammaOm älskade barn m m...

Jag o Micke har precis käkat lite och nu ska jag dricka en kopp kaffe och ta en Noblesse.

Ikväll blir det väl idol på Tv4, sova lite på soffan m m. Ta det lugnt med andra ord. Det är skönt efter en arbetsvecka.
Det är strängt nu att gå upp tidigt och det är mööörkt. Möööörkt när man kör på morron och mööörkt när man kommer
hem.

Bella längtar till Turkiet, det förstår jag, men vad ska jag göra utan henne i ett halvår? Jonte är ju i Ljungby och det är visserligen bara en timmes väg härifrån. Så bara vänta Jonte...Here i come!
Men vi ska ju hälsa på Bella i Turkiet så det ska bli kul. Det är bara det att det är ca 49 grader varmt där nere då.
Men det är väl förmodligen en annan värme än här hemma eller? Jag vet inte, har aldrig varit utomlands...så spännande ska det bli. Bella är ju bara ca 3 timmar iväg men det blir inte riktigt det samma. Nu är man ju van att hon ringer när hon är på väg till hem från skolan, ringer på kvällarna när hon är i Laholm, bara ringer och säger, -Hej mamma, nu är jag hemma... Jag unnar henne verkligen detta att resa och se sej om men hon är ju fortfarande mitt lilla barn och man är ju lite orolig.

Bella, om du läser detta håll för ögonen NU (pst...jag kommer längta efter henne varje dag i alla fall, så jag hoppas tiden där nere går snabbt, ett helt halvår...).

Bella är min dotter, men även min vän. Någon sa att man inte kan vara vän med sitt barn, utan man måste visa vem som bestämmer. Bullshit! Visst bestämmer man (fast det vet dom inte om, hihi) men att även vara vänner är en förmåga som man går miste om, om man har den inställningen...

Det var likadant med Jonte när han skulle flytta till Ljungby. Får jag se honom ännu mer sällan nu? Men jag har faktiskt varit och hälsat på honom och han är ju även här ibland. Vi brukar ibland träffas i Halmstad och fika lite och shoppa lite med. Det är mysiga stunder och jag NJUTER av varenda sekund jag är med mina barn. Så mycket betyder dom för mej och jag älskar verkligen dom mest av allt.

Därför måste man också släppa taget lite och låta dom få leva sitt eget liv men man kommer alltid att finnas där i bakgrunden. Det har jag lite svårt för...att släppa taget. Jag vill ju att dom ska vidga sina vyer och få bra utbildning och ha ett bra liv, självklart! Men samtidgt vill man att dom fortfarande ska vara små och att vi ska ha det så där härligt som vid hade när dom var små. Få bada dom och läsa saga. Ligga nära dom och få somna jämte dom... det var tider det. Men tittar man på Bella och Jonte så är det verkligen fina ungdomar! Så det gör mej otroligt stolt som mamma! Puss på er mina älskade ungar!Bella och Jonte är i Laholm nu så jag och Micke är ensamma. Bela skulle titta på film med Emma och Jonte skulle kanske vara med Kenny eller hälsa på Knodde, som fått egen lägenhet i Laholm. Kul kul!

Japp det var det jag tänkte skriva ikväll.

Turkey...here we come...soon anyway!

Kram lilla dam!

Skitdag!


Idag blev det seent på jobbet. 

Mycket trafik var det, regnade gjorde det.

Har ont i huvudet, knappt vaken, behöver mer kaffe... en skiitdag med andra ord, så här långt.


               


Dags att sussa...igen

Har precis tittat på programmet "Himlen kan vänta" (se längre ner). Det handlar om några tjejer och killar som drabbats av dödliga sjukdomar, som cancer och ASL. Det finns en tjej där, Helena, från Getinge. Hon dog i augusti. Man får följa dessa människors liv och behandlingar och deras tankar om livet och... döden. Det är tragiskt och man kommer dom så nära på nåt sätt. Vet inte vad man gjort om nån man har nära drabbats, det vet man ju bara när man är mitt upp i det.

Jonatan har ju diabetes. Det är inte en sjukdom man tar speciellt lätt på men vi har lärt oss leva med det. Vad fasen ska det finnas såna jäkla sjukdomar för?  Det forskas ju mycket både inom cancer och diabetes och jag HOPPAS att det är nån som knäcker "koden" så man kan bota alla...

Annars har det inte hänt nåt i kväll. Jag o Bella har varit ensamma, vi kollade på Twilight. Den var spännande.
Väntar på Micke nu. Han e ute med sitt jobb. Dom har boulat och skulle äta på Harrys sen. Vi får väl se när han dyker upp...men jag längtar efter honom nu...

Jonte har varit ledig från skolan i idag och även i morron. Så då passade han på att åka till Laholm över helgen. Ska  väl träffa lite kompisar osv. Bella ska vara i Laholm med över helgen så jag o Micke är ensamma. Kanske vi passar på att handla lite julklappar...

Sov gott lilla skatt!
Hörs imorron


....                           

George     Martin       Frida      Susanne      Helena


Gomorron!

Välkommen härliga dag! Idag känner jag mej piggare. Har visserligen varit uppe en gång i natt för att släppa ut Frostiz, men jag somnade snabbt igen.

Fick svar från Mammografin igår. Det har bara gått en vecka sedan jag var där och det skulle ta två veckor! Gissa om jag blev nervös...
Men allt var bra, puuhh! Nu dröjer det två år till nästa gång.

Nu e jag på jobbet igen... det känns som man alltid är här!  Nu e det dags att ta tag i högarna lite.

Ikväll ska jag o Bella kolla på film. Micke ska ut och käka med sitt jobb efter att dom spelat Boule.

Skriver mer i kväll.

Solong batong!


Gonatt

Ska sooova nu. Micke har lagt sej redan. Vi har kolla på Bonde söker fru, fikat lite och nu ska vi lyssna på karlavagnen på radion. I morron är det en annan dag...då tar vi nya tag!
Skriver mer i morron.
Gonatt lilla skatt!

Världens bästa Jonte...


Jonte detta inlägget är bara till dej!


  Här kommer en fin bild på dej som "plåster på såren"...

Här kommer lite SAAB-grejer med. Dom behöver allt stöd nu. SAAB kanske ska säljas säger man på nyheterna.
Jonte, ska vi slå till?Sussie min vän...

Sussie, jag tänker på er båda. Hoppas du kan känna det härifrån. Vet att det känns jobbigt nu men ha det så bra ni kan och ta hand om er.
 


Skriver mer i kväll... kram

Hemma igen

Har kommit hem efter att har varit på fack-möte efter jobbet. Vi blev bjudna på smörgåstårta och kaffe och biskvi.
Det var trevligt som vanligt. Nu är klockan halv åtta och jag är hemma igen. Bella följde med mej. Hemma väntade Micke o Frollan.

Nu blir det en kopp kaffe och sedan en dusch för att sen gå och lägga mej. Jag o Micke sa att idag lägger vi oss vid 9. Vi saknar sömn så in i katten känns det som. Jag orkar inte duscha i morron bitti annars är det det som är alternativet för håret är rätt risigt. Man blir kanske lite varmare av en dusch med? Jag tycker det är riktigt risigt väder ute så lite värme skadar inte. Jag ska verkligen göra det just NU. Sedan ska jag ta på mej min varma kofta och mina raggsockor Så ska väl värmen komma tillbaka.

Men vi hörs imorron istället när jag är piggare, förhoppningsvis...
Bye butblogg!

Mina länkar...

Det är en sååå trist dag idag. Regnet öser ner och det är kallt och ruggigt. Jag e på jobbet, har mycket att göra, men tog en liten paus.

Vill passa på att säga att jag har länkat till två sidor som betyder speciellt mycket. Den ena är till Irma Lejdemyr, en liten tjej som dog på julafton förra året med cancern medulloblastom. Hennes mamma har skrivit mycket om tiden under sjukdomen och nu även efter Irmas död, om saknaden och stunder i livet som varit jobbiga men också roliga. Tina, Irmas mamma, skriver fantastiskt om vardagen. Efter jag läst och följt berättelsen om Irma, köpte jag mitt HOPE-halsband. Det bär jag med stolthet, inte varje dag, men när jag har det på mej är det dessa barnen med cancer som jag tänker på. Ibland har man det jobbigt med det är ingenting mot att mista ditt barn...

Går man in och läser om Irma kan jag lova att man får en annan verklighetsbild och kanske man tänker mer på att vårda sina kärlekslänkar och att bry sej om dom man tycker och att ta dagen lite mer som den kommer...

En annan är Tim. En liten kille som har samma hemska sjukdom som Irma hade. Tims mamma skriver vad som händer i deras liv och just mår inte Tim så bra. Gå in och skriv ett uppmuntrande inlägg i gästboken, jag tror Tim och hans familj uppskattar det.

Det är två hemsidor om människor man inte känner, men jag vil verkligen att dessa två små människor ska uppmärksammas, även deras familjer. 
Irma och Tim, alltså... två små hjältar.

    Hope-halsband - så stöder du barncancerfonden! Kanske en bra julklapp?


Syrrans blogg

http://mollymys.bloggagratis.se/

Där är min syrra´s blogg. Gå in där. Hom är duktig på att skriva och tar fina bilder som hon lägger in.
Kul!

My family

En bild från i sommar

Jonte o Bella

Min älskade mormor

Micke o Frostiz så klart...

Kan inte nog tala om hur viktiga dessa personer är för mej. Jag har haft en trygg uppväxt med en underbar familj. Jag hoppas dom känner att dom betyder allt för mej.

Ikväll är det bara jag o Micke o Frostiz här. Bella stannade i Laholm. Jag kollar lite på Sanna, Sonja o Shirley på Tv4. Dom sjunger julsånger. Sedan ska jag sussa. Jag saknar sömn.

Puss till hela familjen. Och till dej ButBloggen vill jag bara säga... jag hör av mej i morrn.                        Gonatt!

Mina bästa...Min söööta dotter. Det är kompisen Emme som tagit dessa under ämnet "Foto" i skolan. Visst e dom bra?
Nu ska jag köra hem. Lägger in några bilder på Jonte med sen, när jag kommer hem...

Det e måååndag morron...och mitt huvud känns så tungt...

Godmorron!
Har sovit gott, men för lite känns det som. Väntar just nu på Bella som sminkar sej, sen ska vi åka. Till skola...till jobb!
SKriver mer sen. Det regnar iaf ute och det är mörkt...

RSS 2.0