Halloween

Jag har inte skrivit på några dagar nu! Sorry! Jag har varit ledig och hälsat på sonen i Ljungby och vi hade det så trevligt. Vi lagade mat, jag och han och Bella. Sedan kollade vi på skräckfilm tillsammans! Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag/kväll. Efter det begav jag och Bella oss till Halmstad för att kolla på Michael Jackson "This is it". Sååå bra. Bella grät och jag diggade med ett vemodigt leende på läpparna. Varför dog han? Vilken underbar person han verkade vara...

Igår (fredag) var jag sjuk!! Hade sådan skallebank att jag inte vågade sätta mej i bilen och köra till jobbet! Så jag blev hemma... tog emot men kroppen sa "nej" så jag lyssnade... Idag känns det bättre och jag ska ut på en lång promenad med vovven och sambon nu.

I dag är det Halloween. Det blir lite mysmat i kväll och sedan blir det lite tv-tittande. Kan tänka mej att det går en och annan skräckis idag och...
Glitter Text Generator 
Glitter Text Generator
Stjärtpumpa





:)

Idag är det onsdag men jag tänker gärna till morrondagen fast jag vet att man ska ta en dag i taget. 
Jag körde ju inom och köpte Spettekaka igår. Det blev uppskattat! Någon pumpa blev det inte för dom hade stängt. Får se om det blir i morron istället, när vi kör mot Ljungby! Annars har det inte hänt nåt. Skönt är det faktiskt!

I kväll är det Bonde söker fru. Så det blir kaffe och resterna av Spettekakan till kvällsfikat.


Tisdag

Idag när jag kör hemåt ska jag åka en bit söderut först och köpa mej en Spettekaka till kvällskaffet. Det är min absoluta favvis faktiskt... Spettekaka! Det finns en gård utanför stan som säljer egenhändigt bakade Spettekakor och även ägg och potatis, en liten gårdsbutik. Ska även se om presentbutiken på vägen dit är öppen. Där säljer dom nämligen pumpor och det vill jag ha, för det är Halloween på lördag! Den ska gröpas ut och sedan ska det täljas till det mest grymma facet som finns! Booo!

På torsdag är jag ledig. Så ska jag och Bella åka och hälsa på Jonte där han går i skolan och där han bor. Det var längesen vi var i hans lilla lägenhet och det kändes som det var dags nu. Bella är med ledig från Ge-kås denna dagen så det passar bra. Får se om Micke vill följa med...

På kvällen ska jag och Bella titta på Michael Jacksons film "This is it". Vi har beställt biljetter och ska kolla på den i Halmstad kl 21. Det ska bli kul! Gillar ju hans musik och dans och det gör Bella med.



Mums!


Ny vecka...

... och det känns trist! Har sovit dåligt i natt. Känns att man verkligen är ur form på något sätt. Denna känslan jag har nu är svår att beskriva men det känns olustigt i kroppen, det går i vågor. Man känner sej glad och ledsen om vartannat. Det har hänt otroligt mycket på bara några månader och kroppen hänger inte riktigt med känns det som. Tung i huvudet och trötthet... Samtidigt är jag så tacksam för allt annat i livet, familjen m m!

Just nu är det bara att ta en dag i taget och se vad som händer. Mycket mer än så kan man inte göra...

På torsdag ska jag ialla fall vara ledig. Jag och Bella ska hälsa på Jonatan där han går i skolan. Sedan på kvällen ska vi kolla på Michael Jacksons nya film! Kul!

Tack för alla uppmuntrande ord och kramar! Jag känner verkligen er sympati, Ella, Julia, Elena, Isabel!


Var finns hon? Den gamla vanliga Jeanettan?


Arg!

Jag ser människor jag tycker om... inte må så bra, just nu. Som är ledsna...

Jag ser och jag kan inte göra någonting åt det! Jag står på andra sidan krossäkert, härdat glas. Jag kan se dom men dom ser inte mej! Jag knackar på glaset, men ingen hör mina knackningar. Jag vill ropa: - Jag är här! Jag ser vad ni gör och hör allt vad ni säger! Gör inte dom jag tycker om... illa!

Här står jag... den lilla lilla människan och kan inte göra någonting. Det är min värsta mardröm... och den är sann!
Maktlös, hopplös och trolös... men med hjärtat fyllt med kärlek...




Jag älskar er!


Jeanette goes to China... hihi!

Idag blir det kina-mat med en arbetskamrat, på middagen. Vi behövde det, kände vi. Vi har haft det kämpigt på jobbet en tid och det är ett bra sätt att bli på lite bättre humör, nämligen att äta lite god mat. Vi får en ny chef från 1 nov 2009! Det kommer att bli bra tror jag. Skönt att det blev en förändring iaf. Det behövde vi alla...

I morron ska jag klippa till mej! Anna på Harvards hade inte tid förrän om 2 veckor och det är alldeles för länge att vänta känner jag. Så tyvärr får jag svika henne denna gången. Blir efter arbetstid i morron, då blir det Emelie på Ullman´s (min gamla frissa) som får bita tag i mej igen. Annars är det smidigast för mej att gå i Falkenberg och jag stortrivs hos Anna på Harvards. Det får bli nästa gång och då ska jag vara ute i god tid. Man tänker ju inte på att dom har mycket inbokat och mitt hår är liksom bra dag efter dag men så en morron är håret bara fööör lååångt och på studs vill man klippa sej!

Känner verkligen för en ny frisyr. Vill ha det lite längre men lite ärtigare. Hmmm... får se. Känns som det ändå är Anna som ska göra den stora förändringen kanske?

Okidoki. Nu är det dags för maaat!

kl 14.00 - är så himla mätt och nu är det kaffedags! Puh! Har köpt ett nytt kramdjur till Frostiz som hon kan sätta tänderna i när jag kommer hem! Längtar nu efter mina barn och sambon och Frostiz!

Ikväll tar vi det lugnt och kopplar av bara.










Ups and downs...



Man har sin ups and downs... känner bara att jag är lite trött och känner att mycket hänt denna sensommaren/hösten. Svårt att känna att man räcker till överallt, som man skulle vilja... Men sånt är ju livet... Att livet ska vara som "en schlager" varje dag är väl inte meningen, men dom som glider fram som på en "räkmacka" hela livet... lyckostar! Fast förresten, skulle inte vilja byta. Efter motgångar blir man en starkare, bättre människa. Det är jag helt säker på!



Körsång... det är livet!


Trött...

... känner mej som ett helt ålderdomshem idag. Pust! Jag känner mej väldigt känslosam idag. Är trött, lätt till gråt och allmänt dassig... Vet inte vad som händer. Det har varit många känslor och tankar som virvlat runt sista tiden och det är jobbigt. Jag är frisk, har ett arbete, en familj som älskar mej... vad är det då? Jag vill bara vara snäll och hjälpsam men det bli alltid fel. Jag räcker inte till... så är det bara.
Tack bloggen för att du finns och lyssnar. Du har varit min ventil många många gånger!
Puss&kram!


... mera Oh Happy Day!



 Se filmen!


Oh Happy day!



Kollade på den danska filmen "Oh Happy Day" igår. Så fantastiskt bra och sorglig och glad och vilken underbar musik! Som gammal körsångerska blir jag bara såå lyrisk! Rekommenderar verkligen denna filmen. Den är sååå varm!


Lördagen...

... var trevlig. Var hos pappa för att fira honom. Vi fick smörgåstårta och kaffe och vanlig tårta. Smarrigt! Vi var en hel del... mina syskon, mostrar, morbror, kusiner, Jonte. Vi småpratade lite och hade allmänt trevligt.

Bella jobbade på Ge-kås så hon var inte med. Hon var inte hemma förrän 19.30 igår. Lördagsrekord på Ge-kås igår... 20 miljoner kr!!!!!!! Det är nästan svårt att fatta. Dom hade tydligen ätit tårta hela helgen... för i fredags var det försäljningsrekord... 21 miljoner kr!!!!!! Dom är 1000 anställda. Bella sa att det var 500 tårtor beställda. Alltså... en halv tårta per man!

Skönt att hon klarade av dessa dagar med hennes rygg och nacke, efter bilolyckan. Hoppas det går på rätt håll nu...

Idag händer det nog inget speciellt. Blir kanske lite tvätt och annat... Ha det bra, det är ialla fall strålande väder här!


Papsen och mamsen


Hello everybody!

Som ni märker så tryter fantasin ibland vad gäller rubriker. Vill komma på riktigt klatschiga rubriker och inte bara "Måndag" för att det är måndag eller liknande! Men ibland tryter fantasin som sagt.

Nåja, jag var ute på restaurang igår kväll och käkade med arbetskamraterna, för att fira av en arbetskompis. Jag åt Lammfilé på rotfruktsbädd och potatisgratäng/stekt potatis till detta. Eftersom jag körde fick det bli ett glas alkoholfritt rött vin, hihi. Gott faktiskt!
Maten var himmelsk! Sedan drack jag espresso och fick en chokladbit till. 

Mätt och belåten var jag hemma kl 21.30. Blev lite tv-tittande med Bella o Micke och sedan i säng... Nu är det äntligen fredag och man är ledig lite igen. I morron ska pappa firas! Han fyllde år i tisdags men firar det i morron i stället. Vad ska man hitta på till honom? Får se om jag hittar något fint hos "Adde Lundberg"...

Ha en skön fredag!


Patrik (syrrans fästeman), Micke (min fästeman), pappa, mamma, Annelie (brorsans fästekvinna), brorsan och sist men inte minst (jo faktiskt minst) lillsyrran


Torsdag

I kväll blir det en utekväll med arbetskompisarna. En tjej har slutat så vi ska fira av henne. Äta gott och umgås!
Jag har dagen till ära klätt upp mej... i ett armband! Hihi!

Det är mycket Rosa Bandet nu... Jag har själv en rosa nål och jag har mitt Hope-halsband (barncancerforskning). Mycket viktiga saker men glöm inte att stödja diabetesforskningen med!

Så här ser jag ut på Facebook när jag stöder  "World Diabetes Day"



Annars händer det inget speciellt tror jag. Allt e lugnt... Ha en bra dag alla ni andra!


Nu bär det hemåt!

Färdig för idag på jobbet! Nu ska jag hem. Är så trött idag. Så jag tänkte bara titta på "Bonde söker fru" och sedan gå och lägga mej. Vet inte, men jag har nog sovit oroligt inatt. Jag hittade en kjol i går. På VeroModa. Var väl inte riktigt den jag sökte. Ångrar nästan att jag inte köpte den på H&M i stället. Men det blir nog bra så småningom.

Så hej så länge folks!

 


Shoppa?

Idag är jag sugen på att köpa mej en ny kjol! Jag trivs jättebra i kjol och min gamla älskade jeanskjol är snart söndertrasad, känns det som. Frågan är bara om man kan hitta en ny, lika fin och användbar? Får se... Vi ska ut på torsdag och käka med arbetskamraterna, för en av mina arbetskamrater har slutat och ska firas av... Så jag skulle vilja ha en ny kjol till på torsdag...
Kanske en sån här?




So long!


Måndag...

En ny dag, en ny vecka! Varför känns det så tungt? I morse försökte jag hitta alla ursäkter att stanna kvar i sängen, men samvetet jagade upp lilla Jeanette, även idag. Det ska man helt klart vara tacksam för. Att man har ett jobb att gå till, att man får vakna frisk och man borde verkligen ta till vara på dagen. Missförstå mej inte, jag är tacksam för allt. Vissa dagar är man bara mer trött... 

Igår gjorde jag peeling, ansiktsmask och duschade, bastade och sedan myste jag och sambon framför tv:n med äppelpaj, vaniljsås och t o m ett glas Portvin! Det borde ju verkligen fått en på fötter i ett jehuj i dag på morronen eller hur?

Jag väntar på att få resa ut i världen. Önskar man var gjord av pengar, eller tja, åtminstona halva mej var gjord av pengar.
Ska verkligen försöka spara lite nu så jag kan komma till NY. Det är en dröm jag har.

Denna måndag får jag ägna mej just åt... att drömma...

So long, långkalsong!

 
Meine perlen♥









Latdag...

Idag har jag bakat egen pizza, äppelpaj och sedan tagit hand om mej själv. Peelat, skrubbat, duschat och bastat. Sedan en ansiktsmask... Nu känner jag mej som en ny människa. Nu ska det bara njutas och slappas framför tv:n med en bra film kl 21. Det ni... Hoppas er söndag var bra?




Lördag

Idag blir det lugnt. Ska ut och promenera med vovven och sambon vid havet lite senare. Men nu ska jag dricka en kopp kaffe och ta det lugnt. Kolla lite på Arga Snickaren, det missade vi i onsdags eller när det nu gick... Japp annars händer det inget speciellt tror jag. Bli resterna i kväll av spagetti och köttfärssås. Det var så gott och säkert lika gott idag! So long friends!


Ny dag...

Torsdag idag. Idag ska vi få veta resultatet på den "psykosociala utredningen" som vi varit med om här på jobbet. Äntligen, kan jag tycka! Vi har väntat på ett svar... Man får kanske inte ha för stora förhoppningar men ialla fall kanske vi får nåt svar i positiv riktning...?

Igår pratade jag och sambon mycket om Thomas, min kusin, naturligtvis. Jag berättade om det för mina barn med. Bella vet ju egentligen inte vem det är, men hon lät ledsen och jag kommer ihåg att hon var så upprörd över detta med "tortyren" m m. Det klart, man har berättat lite grand om hur vi hade det som små och hur mycket jag och Thomas lekte och så. Så det blir väl en naturlig reaktion kanske och man tycker man känner personen i fråga. Jonatan hade hört det på radion på morronen och vi pratade lite i telefon han och jag, om Thomas.

Thomas var en härlig liten kille, det är så jag kommer ihåg honom. När vi var små lekte vi en hel del. Vi var jämngamla och min älskade mormor var som vanligt, samlingspunkten för alla, speciellt för oss barn. Min mormor Asta och morfar Malkolm, kan jag skriva en hel bok om! Också min gamlamormor Signe... Det var alltid skratt och kramar och mycket sång och musik, en otrolig gemenskap, med andra ord! Alla trivdes...

Kommer ihåg en gång när det var ca 30 grader varmt. Jag och Thomas var med mormor och handlade. Vi köpte "Sunkist" (ni vet en dricka i tetrapak med sugrör). Jag fick apelsin och Thomas fick äpple... Vi slet upp dom utanför affären för vi var så törstiga. Jag gillade min, men Thomas gillade inte sin och sa till min mormor, som var hans farmor:
- Faarmaar... äpple... de e ente gött!

Japp, det är minnen man får leva på nu. Sådana trevliga och härliga barndomsminnen, jag har, önskar jag alla hade!


Fick ett tråkigt besked nu efter middagen... min kusin, som var ett år äldre än mej, har dött. Vi lekte mycket ihop när vi var små. Hade jättekul hemma hos mormor och morfar. Sedan vid 12-13 års ålder valde han en annan väg... Det gick sämre och sämre för honom och många turer på behandlingshem m m och för 1½ år sedan blev han torterad och misshandlad i en stuga i skogen. Det var vidrigt och man önskar inte ens sin värste ovän en sådan behandling. Läs artikeln från HP här:

"Jag har dödsångest varje dag, sade 44-åringen om livet efter tortyrnatten i Tjuvhult. Han berättade också att han och hans familj nyligen utsatts för hot om han inte tog tillbaka sina uppgifter. Den andra dagen i hovrättsförhandlingen i Göteborg om Tjuvhultsfallet fick offret berätta om sina upplevelser.
44-åringen gav ett säkrare intryck än i tingsrätten. Kanske på grund av att han enligt egen utsago varit drogfri i åtta månader efter ett nästan livslångt missbruk.
Bland det nya som framkom var att jaktstugan ska ha varit full med folk två gånger under kvällen. Tidigare har bara nämnts att ytterligare en bil anlände strax efter att 44-åringen och de fyra åtalade kom dit.
– Det kom in fler även när de (kvinnan och hennes 31-årige pojkvän, reds anm) skulle hämtas. De ville väl visa vad de hade gjort, visa sig på styva linan, sade 44-åringen.
Han angav också andra detaljer som inte nämnts i rätten förut. Som att den 26-årige medåtalade mannen slog honom till marken när han vägrade följa med in i stugan, och att kvinnan och 31-åringen använt sig av en femtumsspik som satt i hans ben för att flytta honom.
– De lyfte mig i den stora spiken när de skulle lägga mig tillrätta.
I polisförhören som hölls med 44-åringen dagarna efter misshandeln var han förtegen om gärningsmännen. Själv menar man att det inte går att rätta sig efter vad han sade då. Dels på grund av att han fått morfin, dels för att han inte orkade prata med någon.
– Kände du dig rädd att lämna uppgifter, frågade åklagare Marie-Louise Eskilstorp.
–  Ja, för ytterligare repressalier.
På följdfrågan ”varför berättar du nu” svarade 44-åringen:
– Jag kan inte fortsätta mitt liv så här. Jag spyr varje morgon. Jag har dödsångest varje dag.
Han fortsatte med att säga att han och en nära anhörig hotats att ”det ska hända saker” om han inte tar tillbaka sina uppgifter. Senast för en vecka sedan. Vidare framkom att han fått sitta isolerad under sin senaste fängelsevistelse på grund av hotbilden. Om sina fysiska men sade han att han lider av ständig värk i fötterna efter yxhuggen. Då satt han redan i strumplästen efter att tidigt i förhöret ha frågat om lov att få ta av skorna eftersom de gjorde ont."

Ja, det handlar om min kusin. Det var en skuld som skulle "indrivas" tydligen... och ev svartsjuka, detta handlade om.

Att det kan gå så fel för att man väljer "det vita pulvrets väg" tidigt i livet? Tänk vad hans familj har fått stå ut med. Men det var ändå lite speciellt att höra att... efter denna tortyrnatten, hade han kontakt med sina föräldrar, mycket mer än han kanske haft under senare delen av sitt liv. Jag tror han fick en tankeställare efter detta hemska som hänt.

Vad som nu har hänt vet jag inte. Vet bara att han hittades i en bil, i ett garage och man misstänker inget brott... Detta var kanske hans sätt att säga "förlåt", för allt som hänt? Han visste att det kanske var det enda sättet att bli fri från allt? Ja många frågor har man... men inga svar. Jag hade velat träffa honom och fråga hur det var med honom nu för tiden. Han brukade alltid komma fram till mej på stan och säga: - Tjena Jeanette, hur är det med dej nu för tiden?

Idag sänder jag därför en liten extra tanke till min kusin och framförallt hans familj...


Mitt i veckan!

Rosa bandets logga
 Rosa bandet! Slår ett slag för denna insamling idag!



Onsdag... Vad ska denna dagen erbjuda?

Ännu har inget revolutionerande hänt, kanske lika bra det?
Jag känner mej trött. Det finns "indolenta" människor runt omkring mej. Dom tar kraft och energi från mej. Man skulle väl visserligen kunna undvika dessa men det är svårt att bara rycka på axlarna...

Tur jag har ett kärt nätverk runt omkring mej som bryr sej om hur jag mår och ibland behöver man bara lite tröst och uppmuntrande ord! 

Ikväll när jag kommer hem ska jag basta... blev så avis på Ella som skulle bada skumbad. Det skulle jag med vilja, men har inget badkar tyvärr. Men en varm dusch, peeling och lite bastu efter det gör kanske susen för trötta själar?

Puss & Kram, skumbanan!

 
(Bilden lånad från waxmora.se)


Måndag

"Tell me why i don´t like mondays..." Var så trött idag när klockan ringde. Mörkt var det ute och blåsten dröjde sej kvar efter helgen. Men under dagen klarnade det upp och solen började lysa. Nu kl 19.13 är det nästan svart ute och det är det som känns lite trist med hösten. Samtidigt kan man ju nu bara mysa och tända lite ljus...

Idag var det trist stämning på jobbet. En tjej som vikarierat i 1½ år fick besked att hon inte fick stanna kvar på tjänsten! Så går det till på vår arbetsplats och stämningen var långt ifrån bra idag på eftermiddagen! Vad kan man göra som anställd? Vi har talat om vår ståndpunkt och att man ska ha en chans att arbeta upp sej och förkovra sej och sånt annat fint som det står i Personalpolicyn. Men efterlevs det? Näää!!!

Usch vad trist det känns just nu...

I morron är en ny dag, en annan dag och då får vi se vad som händer men det är inte med någon glädje precis jag går till jobbet...

Puss o kram, skumbanan!


Åhh vad glad jag bli!

Har fått så mycket fina kommentarer om mej och min blogg, av mina bloggvänner! Jag blir så glad för det ska ni veta. Tack alla, ni goa vänner!

Igår började verkligen höstvädret om man säger så. Det ösregnade och nu i natt är det höststormarna som kommit, det ska gudarna veta! Det har blåst i natt så jag var tvungen att kolla när jag vaknade att kaninburarna stod kvar där som skulle och att inte takpannorna blåst ner!

Igår eftermiddag var vi hos min mor och far. Mamma skulle klippa till Micke! Hihi! Det blev fint! Sedan kollade vi körslaget och bara myste! Blir så sugen på min körsång igen när jag ser detta program!

Idag blåser vi nästan bort med vindarna! Får se vad vi hittar på idag. Det får dagen utvisa...

Ha det underbart!


Känns som evigheter sedan... men det var bara någon månad sen det var så härligt att man kunde grilla...


Mina bloggvänner!


Mina bloggvänner! Jag är så glad för att ni finns! Det är Julia, Ella och Elena, Julie och Helena! Ni har hela tiden funnits kvar och kommenterat och ibland har det kommit lite uppmuntrande ord när man som mest behövt det! Vet ni hur glad jag är för detta och för er!? Idag blir det en hyllning till er! Ha en underbar dag!


RSS 2.0