Gekås, ja säger då de´

Nu har vi varit en sväng på Gekås, jag o ungarna. Som vanligt hade jag inte tänkt köpa nåt utan bara följa med Jonte, typ.
Men slutsumman hamnade på 987 kr! På vad? Näää, jag vet inte....?
Jo, 4 st BH (Bysthållare, alltså hihi)  både till mej o Bella, några tröjor till oss båda och annat smått o gått. Det blir baskemej inte billigt när man kör dit, för man lägger ner mer i vagnen än vad man behöver, eller hur?

När vi kom hem hjälpte Jonte mej att byta lampor på bilen (en var trasig). Vi drack lite mer kaffe och Jonte och Bella provade sina kläder m m. Sedan körde dom vidare till Laholmos. Dom ska ut på sitt håll i kväll. Men kul att vara med dom en liten stund i dag!
 

Okidoki, nu tänkte jag och Micke käka något. Sedan blir det körslaget, "Das Finale".
Men har jag tid över skriver jag en liten rad innan det e "natta"!

Ps. Det jag skrivit här innan, postade jag visst aldrig. Men nu är klockan snart 23.30 och det är dags att lägga sej. Nu ca kl 23.30 lägger Micke värmekabeln i golvet! Så lugnet har lagt sej över Väktaregatan. Bella är hos en kompis och ska sova över. Jonte är inne i Halmstad på puben, tror jag ialla fall. Det måste vara skönt för ungarna när dom känner sej så stora att man kan göra som man vill och ro i land med det med. Jag är så glad att dom är så ordentliga som dom är och jag älskar dom för det!

Men vi hörs i morron! "Hej och kram, vi ses på stan!"


God lördag!

Har precis varit ute och städat hos kaninerna. En var i växthuset och en i en nätinhägnad på gräset. Tror ni inte att Frostiz den rackarn välte nätburen och ut sprang kaninen och gissa vem som började leka? Frostiz menar inget illa, men är fortfarande en valp och kan bli lite hårdhänt. Så jag tror kaninen Noel, stackarn, blev lite väl rädd efter det närgångna pussandet och puffandet! SÅ Frostiz blev förvisad till altanen. Då fick vi andra lite lugn o ro och kunde göra klart.

Efter det blev det kloklippning och sedan sprang vi bort till grönområdet jag och Frostiz för att "slipa" till klorna lite och passade på att bajsa på grönområdet med.

Nu puttrar kaffekannan. Jag har gjort fastlagsbullar, för ungarna är på väg! Vi ska en sväng till .
Dom har öppet till 17 och det tar bara en halvtimme dit från oss så det ska nog hinnas med att dras i en del "raddar"!

Micke ska vara hemma och fixa i hallen.

Jag skriver mer i kväll.




Puss o hej leverpastej!


Hallelujah...

Lyssna på denna låten. Jag behövde bara höra den en enda gång så var jag "frälst". Egentligen ska det vara "The one and only" Jeff Buckley som sjunger, men jag hittade dessa norska "gutter" som gör den väldigt bra. En av killarna (han med gluggen mellan tänderna, har visst varit med i Idol). En otroligt bra låt att avsluta fredan med...



Jaha ja...

Jaha ja...två gånger denna veckan har jag åkt in i poliskontrollen, utan att nån kollat mej! Onödigt! Bara för det så körde jag mot gult vid trafikljusena här i Fbg... För jag hade verkligen "laddat"  upp igår när dom kallade in mej för 2:a gången. Tänkte tala om ett och annat för dom t e x varför den finns "bitchiga" polistjejer, som tror dom e nåt... men vänta bara, nästa gång så...

Ikväll gjorde jag en underbart god middag (om jag får säga det själv). Enligt Micke var det supergott. Det var fisk i formen, så dill och så blandar man matlagningsgrädde och räkost och häller över. Sedan in i ugnen i 20 minutas. Sedan hade vi vitlökspotatis till... att det inte pep ut genom öronen på oss. Så enkelt men ändå såå gott! Vi behövde få i oss lite Omega3 och det fick vi.

Nu tittar jag på Let´s Dance medan Micke gör lite i hallen. Sedan efter Let´s Dance blir det Fastlagsbullar till fikat. Mums det med. En kanonfredag alltså. Det enda som "fattas mej" är Bella o Jonte. Dom blev kvar i Laholmos. Men i morron kommer dom förhoppningsvis för Jonte ville en sväng till Ge-Kås. Dit följer i alla fall jag gärna med...

Skriver kanske inte mer i kväll. Så i så fall ha en underbar fredagskväll mina vänner och...
Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Love


Bye bye gummihaj!

Johan Glans!

Alltså... Johan Glans! En av Bellas "idoler". Han är så himla rolig och jag och Bella o Micke, framförallt Bella (eftersom hon blev plåtad tillsammans med Johan), hade förmånen att träffa på Johan i Skummeslöv förra sommaren. Vilken kille! Han tog sej tid att ställa upp på foto, tillsammans med Bella alltså. Han tog sej även tid att prata med sin fans, skriva autografer m m. Bella kan alla hans "uppträdande" utantill. Jag skrev ett mail till Johans flickvän och frågade om man kunde få ett idolfoto på Johan (att ge till Bella)? De tog bara nån vecka, så kom det ett A5-formatfoto på Johan. Det stod "Till Isabella från Johan Glans"!




Gonatt!

                                                            Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Dividers


Jaha, så var Ghost Whisperer slut för denna veckan, suck! Det är så grymt bra alltså. Men man kanske får ha följt serien ett tag för att fatta galoppen nu när det händer så mycket.

Jag kommer i alla fall att sova gott i natt. Känner att ögonen känns "vattniga" så här i slutet på veckan. Skönt att det är fredag i morron. Nu ikväll hade Jonte kommit till Laholm. Så efter bankmötet (nu är allt klart till Bellas Turkiet-resa) så var jag inom och sa hej till honom.

Nu ska jag tvätta av sminket, borsta tänderna och titta igenom reklamen som kom med posten idag. Sedan ska det ...
 z Z Z z z ...

Ok? Love ya, bye bye!


                                                                                  

                                                                  Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Dividers

Ghost Whisperer...apropå spöken!

Apropå tidigare inlägget om spöken... I kväll blir det äntligen Ghost Whisperer igen! En vecka sen sist! Det blir som vanligt två avsnitt efter varandra. Kan det bli bättre? Här är ett litet avsnitt från förra veckan, när Melinda´s man Jim av misstag blir skjuten och sedan dör och blir just... ett spöke.  Har du inte sett serien, så kolla ikväll. Du blir inte besviken! Den bästa serien på länge, enligt mej.



Passar på att önska en god kväll. Ska ett ärende med Bella till banken kl 18 så jag vet inte när jag e hemma.
Jag hoppas verkligen att jag är hemma till Ghost Whisperer i alla fall. Jonte kommer till Laholm idag med. Jag skulle vilja krama om honom också innan jag drar (och Bella)!  Vi pratade om, jag o Jonte, om vi skulle köra en sväng till Ge-kås på lördan. I så fall är det typ tredje månaden jag är där... Lite väl ofta, men vi har bara 3 mil dit...

Hej och kram, skumbanan!

"Greetings from space"

Vad fin denna låten är!
Skriver mer senare...



Spöken finns dom?

Min syster, hade skrivit på sin blogg om att hon och hennes sambo brukade kolla på "Det okända" som går på tv:n. Hon kom då in på en "spökhistoria" som mamma och delar av släkten "råkade ut för" en gång vid kaffebordet. Den som vill läsa kan kolla på "Syrrans blogg", jag har en länk... där kan man också rösta om man tror på spöken, eller inte!

Då tänkte jag på vad som hände mej en gång (när jag skriver detta, knackar det på mitt fönster, just nu alltså, fy tusan vad jag blev rädd! Men kom på att Micke är ute och nattkissar... med Frostiz alltså, hihi). Jo, i alla fall. Det var många år sedan när jag och min f d man Erling hade flyttat in i vårt "nya" hus. Vi visste att tanten som bodde där innan var änka och att hennes man hade tagit livet av sej, men inte i huset. Det gick väl ett par nätter och en natt drömde jag i alla fall att jag såg ett ansikte (bara ansiktet) "sväva" i vår hall. Jag drömde alltså detta och jag var lite skakis när jag vaknade för det kändes verkligt. Vi pratade om detta, jag tror det var några dagar efter, och jag förklarade bl a för mamma och pappa att det var så verkligt och jag kom ihåg hur ansiktet såg ut. När jag förklarade att det var en man, med vitt hår och lite skägg, sa pappa: - Sån såg han ut, han som bodde här... Vad säger man? Jag hade aldrig sett honom, mannen. Men min pappa hade sett något gammalt tidningsurklipp på honom, därför kunde han säga att det stämde med min dröm! Läskigt eller hur?

En annan natt, när jag var helt ensam, så hördes det världens smäll från källaren, eller mer som en duns. Jag blev livrädd men vågade inte gå ner när jag hörde det, utan låste bara källardörren och tänkte att jag går ner i morron. På morronen smög jag ner i källaren. Då var det en skjutlucka på ett gammalt skåp som "hoppat" ur spåret! Jag ska säga att den skjutluckan gick verkligen trögt i vanliga fall. Då menar jag trögt, som i att man knappt kunde rubba den! Men nu så bara...hoppade den av! Det hör till saken att skåpet var ett gammalt "kyrkoskåp", ett sånt man lade papper i med "inskrivna i kyrkan", "födda" och "utgångna ur kyrkan" o s v. Eftersom han som bodde i huset innan, var kyrkovaktmästare, hade han väl förmodligen fått skåpet på jobbet. Men till saken hör det att Erling hade skåpet att samla gamla färgburkar i. Sticksågen och borrmaskinen låg också i skåpet. Var det mannen som tyckte det var fel att använda skåpet till sådana saker och ville visa sitt missnöje? Vem vet, men rädd var jag... och man får sej en tankeställare!



Gonatt allihop... om ni vågar sova, förstås! Buuu!

Min mamma...och min mormor!

Min mamma betyder mycket för mej. Hon är den som alltid bryr sej och vad det än är som händer, har hon stått vid min sida. Även min pappa har stått vid min sida, så klart. Men en mamma är alltid en mamma. Jag har ju sagt innan att jag haft en otroligt lycklig barndom. Fast mamma var ung när hon fick mej så kan jag säga att jag inte tagit nån skada av det, även om min mormor alltid ställde upp och hjälpte till med "barnpassning". Det är från dessa båda kvinnor, min mamma och mormor, som jag fått alla mina goda egenskaper!  Mamma och mormor är kloka som få, har uppmuntrat en, sjungit för en och spelat musik för en och alltid bjudit på sej själv. 
Jag var riktigt "mammakär" när jag var liten. Hör här bara...

"Jag var lite mammig på den tiden och när mamma var på porslinsmålning på tisdagskvällarna, fick pappa Sven ta mej ut i bilen och köra en "raggarrunda", som vi kallade det.  Kolla på stan och köpa godis. Detta var för att jag inte skulle "skröla" hela tiden efter min mamma!

Detta är ett avsnitt ur "berättelsen om mitt liv" som jag tröjlar med då och då... Jag blir så full i skratt när jag läser just detta avsnitt,  för precis så var det.  Stackars pappa som fick stå ut med detta, varje tisdagkväll. Men han gjorde det...utan att klaga!

Det finns en del att förtälja om min barndom, men att skriva om det här blir ju inte så bra, då mina barn kanske läser detta och då blir det ju inget kul för dom att läsa om det sedan, i så fall.



Här kommer lite fler bilder från "hemmet":

 Fina kuddar i kökssoffan

   Det sista av julen...

    En brasa är aldrig fel

    Nya gardiner, men julstjärnan blev kvar...oops!

Jaha.. så var onsdagen snart slut. Ska dricka en kopp kaffe nu och njuta... kolla på när Micke ligger på alla fyra! Haha!
Han håller alltså på med hallgolvet (inget annat)!

Micke...    You've got Something Icon                  Jonte och Bella...Klicka för att se bildinformationand    Bananas 4 U Icon






Hej och pöss, mina löss! ♥    

   Your So Dumb Icon


Gamla kompisar och tiden som går...

Träffade innan jul en gammal klasskompis. Vi har gått 8 år i skolan ihop. Vi tjabbade lite och efteråt konstaterade jag att det märktes överhuvudtaget inte att det gått ca 26 år sedan vi slutade... vi var precis som förr, eller vi säger jag, pratet var precis som förr. Det märktes inte att det gått så lång tid, utan det var som att vi åter var 16 år och vi pratade om ditten och datten. Detta är ganska härligt. Tänk vad det präglat oss (mej i alla fall), skoltiden alltså. Kul!

Att tiden har gått så otroligt fort, det är det man bli rädd för. Tänk 1971 började jag 1:a klass! Bodde på Andersberg då och det var så roligt kommer jag ihåg. Vi bodde på 3:e våning och min kompis Anne-Marit, som var från Finland), bodde på 5:e. Vi sprang upp och ner till varandra i trapphuset, i bara strumpesock!
Sedan... den första skoldagen! Vi fick en fröken som hette Anna-Lena Jönsson, hon var snällaste fröken i världen. Klassen var kul, synd på sätt och vis att man bara gick där ett år, eftersom vi flyttade till Laholm sen.

 Andersberg... det var tider det! Husen är omgjorda nu, det som vi bodde i var gult.

Kommer i alla fall ihåg lilla Kira (danska) med långa flätor, hon påminde om Laura Ingalls i "Lilla huset på prärien". Tapio, en rolig pigg liten kille från Finland och Charlotte som var så ordentlig. Sedan var det även José (tror han var från Spanien), och så den snyggaste killen i klassen, Tyrone! Tänk att man kommer ihåg det som det var i går!? Vissa kommer man ihåg mera och andra mindre. Men min bästis blev ialla fall Marie eller "Marie i stan" som hon kallas nu av oss.

Marie bodde lite längre bort men vi fann varandra direkt. Det var modernt med blommiga tofflor på den tiden, så hade hon det, så skulle jag ha det, så klart. Vi lekte mycket på gården där jag bodde och där fanns barn från ALLA länder kan jag påstå. Det var islänningarna (Elvar och Eggert), lilla Anette (som alltid "hotade" oss med att om vi inte var snälla skulle hon säga till Mille). Mille var från jugoslavien (tror jag). Han var äldre än oss men snygg!

Det var ungar som hade såå kul ihop!  På Andersberg hände det en del saker, vill jag lova. Det var lugnare då på den tiden, men det hände att det var en del lägenhetsbråk och det fanns mördare i källaren (naturligtvis inte!). Men vi trissade upp varandra och skrämde varandra, så till sist vågade jag knappt gå upp i trappuppgången för där kunde ju mördaren gömt sej... Suck, vilken tid!

Tja, jag kan berätta en hel "saga" om denna tiden. Jag håller på att skriva ner lite grann om min barndom m m. Tänkte ge den berättelsen till mina barn, en gång i tiden. Kan kanske vara kul för dom att veta?

Tänker man tillbaka på sin barndom är det bara en sak jag vill säga: Om alla hade haft det som jag under uppväxten, hade världen sett annorlunda ut. Då skulle träden jämt vara gröna, det skulle vara 1 meter snö och kallt på vintern, ängarna skulle vara full av blommor på sommaren, havet blått och det skulle inte finnas krig i världen. Nu överdriver jag lite, men i stort hade det varit just så.  Som jag sagt innan, jag har varit såå lycklig under min uppväxt och det hade man verkligen önskat alla! 
♥ Peace Love and Understanding! ♥   


Ps. Glömde igår att det var "Förintelsens dag" !  
Det händer ju fortfarande fruktansvärda saker i världen. Men Förintelsen av Judarna under 2:a världskriget, får ingen glömma! Ds.

Polis Polis... bitch!

När jag körde hem ikväll var det stooor poliskontroll. ALLA bilar kallades in. Så även jag alltså. När jag körde sakta fram stod en kvinnlig polis och vinkade mej åt sidan, samtidigt kollade hon lite extra på bilens framljus. Oops hann jag tänka, nån lampa var säkert sönder, eller nåt. Så jag stannade till och vevade ner fönstret. Efter en halv minut kom hon fram till mej och sa: - Nää, du ska köra vidare, annars blir det kö (fattar du väl lilla flicksnärta, verkade hon tänka)!

  Asså behöver jag säga mer? Sättet hon sa det på... Typ "är du dum i huvet som stannar här, det blir ju kööööö!!!! Men det var ju du som vinkade in mej, lilla polis. Varför vinka in folk när man bara ändå ska köra vidare? Jag visste inte ens om att man kunde köra bakom deras hus som hon ville att jag skulle göra.
Okey, fine... Men varför vara så bitchig? Måste man vara det om man e kvinnlig polis? Nä fy för såna! Hade hon kanske mens, eller som Gert Fylking brukar säga "hon hade inte fått ett ligg på länge".  För det första blir man ju skiträdd när man blir inkallad av en polis, fast man vet att man inte gjort nåt. Inte nog med det, sedan blir man avsnäst för att man gör just som dom ber en om...

Samma sak med polisen i Ljungby... inga roliga typer. Ibland tror jag att dom tar ut all sin aggression på oss vanlia hederliga människor, som inte gjort en fluga förnär?!

   En kopps! Nåt för den lilla polistanten vid poliskontrollen, kanske?


Nää tacka vet jag Koppsen i Laholm!! 

Där e också en kvinnlig polis, men hon är hur bra och trevlig som helst.  Så man behöver alltså inte vara bitchig, det är nåt man väljer att vara, eller hur? 

Nä, slut på "klagomuren" för idag. Tack för att jag fick skriva av mej. Var så arg när jag kom hem!

Annars ikväll har vi kollat på Bygglov och käkat nyponsoppa, glass och biskvier (fick köpt nya idag)! Smaskens!

Ha det bäst! Jag slutar med nåt fiiint:
 Bellas fina bukett från Floristlinjen!

Bye Bye leverpastaj!

Fölaaooot...om jag e lite snuskig...

"Viktigt meddelande från Telia:
Vi har registrerat att du har haft sex på egen hand.
Vi ber dej omedelbart sluta med detta, då du använder
samma hand på telefonen."

Detta sms skickade jag till Micke och Jonte idag för att skoja till det. Det dröjde typ 1 minut så ringde Micke.
"Aja baja do daj!"

Jag skrattade för mej själv när jag skrev det... fölaaooot om jag blev lite "snuskig". Men kände att det behövdes nåt "uppiggande" och nu ska det drickas kaffe!

Hujedamej...

Vi såg ett hemskt program om "trädmannen" igår. Det är tydligen någon vårtsjukdom han har. Hela kroppen är täckt med någon slags trädstams/barkliknande vårtor p g a någon form av vitaminbrist. Han lever i Indien.  Det var synd om honom.
Fattar inte att det kan gå så långt. Det hade väl aldrig kunnat hända här?  Det värsta med programmet var att man inte fick något riktigt svar på hur det gick sedan. Började han sin behandling och hur lever han idag? Lever han överhuvudtaget? Det bara florerar en massa rykten.

Vi kollade också på när Emma och Magnus (Bonde söker fru) gifte sej i Tv. Konstigt säger jag bara... Att man vill "sälja ut" en av höjdpunkterna i livet. Jag fattar det inte, men andra kanske gör det? Kanske det ingår i "dealen" för att vara med i programmet? Är det helt och hållet pengar som styr eller vad?

Annars var det inget speciellt som hände... vad kan hända en måndagskväll?
När jag körde hem var jag en sväng inom Biltema och köpte tätningslist till vår panna. Som vanligt var man hett eftertraktad när man kom hem.
Så vi fikade lite bara och kollade tv.  Sedan var det dags att sussa. Inga drömmar i natt, vad jag kan komma ihåg. Skönt...

Bella! "New moon" har premiär 20/11 2009 (i USA)!     
  Källa: twilightsweden.se




So long!

Saknad

Att sakna någon är jobbigt! Just nu saknar jag mina barn... :‹

Fast att jag träffade Jonte i fredags och Bella så sent som idag ,när vi käkade en räkmacka ihop.... Saknaden är något som man fått lära sej att leva med efter t ex en skilsmässa. Det är baksidan med det hela. Där har deras pappa fått hela lotten eftersom det var/är deras första och fasta hem, fast att det är JAG som varit så nära dom och det känns så himla fel!  Jag menar inte att deras pappa inte varit närvarande, men jag tror att känslan är en typisk mamma-grej. Att känna sådan samhörighet med sina barn, tror jag i mitt fall iaf, gäller mej som mamma, alltså "min"  egen typiska mamma-grej. Svårt att förklara utan att det blir fel...eller missförstås...

Men så här ungefär:
Tänk att efter många många år som mamma (min värdefullaste uppgift i livet), helt plötsligt en dag inte få göra det där självklara, som att krama sina barn gonatt eller sitta på sängkanten och småprata med dom? Att inte varje kväll få sitta och prata om vad som hänt under dagen? Att inte få ägna helgerna till att göra roliga saker tillsammans, som förr? Då, när man är mitt upp i det, familjelivet, är det lätt att skjuta saker på framtiden. Tänka "det gör jag i morron" eller "det tar jag sen". Men efter min skilsmässa kan jag säga att INGENTING har blivit så viktigt för mej som barnen. Jag vet att dom ska leva sitt eget liv, det har jag sagt förr. Men själva känslan att jag har dom och att det är mina barn ligger ännu mer varmt om hjärtat på mej nu. Det har alltså, trots allt, kommit något gott av hela denna sorgeprocess, som det faktiskt varit, att skiljas. För att skiljas från sin partner, är också att skiljas lite grann från sina barn.

Nu gör ju faktiskt jag och barnen mycket roligt tillsammans, kanske mer nu, än om vi fortfarande bott under samma tak.
För som sagt, nu tar jag ingenting för givet längre. Man måste planera lite mer nu kanske, men desto roligare blir det när vi gör saker ihop. Det är som Bella säger att vi kanske inte hade haft samma kontakt om vi bott i samma hus, just för att man tar varandra för givet.  Det är så kul att bara åka med Jonte och Bella till Gekås, eller ta en fika i Halmstad eller bara spela tv-spel eller kolla på en film. När vi umgås, så umgås vi.

Jag hoppas och tror att ungarna tycker samma sak. Det är ingenting man önskar sina barn, att dom ska behöva gå igenom en sån sak, som en skilsmässa. Men nu är det som det är...då försöker man göra det bästa av det.

Ojda...nu blev det så där allvarligt och långt...

Men jag tyckte det kändes viktigt att prata om.

                           


Skriver mer sen...

♥ Rock´n Roll - ludet troll (Sussie-rim) ♥

Monday...dream on!

Skriver en "snabbis". Inatt har jag drömt...igen! Så otroligt många olika saker, ett virrvarr av fragment. Än hit än dit...
Undrar egentligen hur min hjärna ser ut inuti? Jag kan inte påstå att min dag är ett virrvarr men när det kommer till drömmarna så blir man nästan rädd!

Apropå drömmar...
  
 

Ingredienser ca 50 st.:

  200 g smör eller margarin 

  2 dl strösocker

  2 tsk vaniljsocker

  1/2 tsk hjorthornsalt

  5 dl vetemjöl

 

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker och hjorthornsalt i mjölet. Rör ner det i smeten till en deg.
Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Skär dem i bitar och rulla ut dem till små bollar. Lägg dem på papprade plåtar. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Kakorna ska vara bleka och lite spruckna.


  

Det är nåt visst...nyponsoppa och nussekuddar!

Tänkte bara säga att jag o Micke skall äta nyponsoppa (eller säger man dricka?) med glass, nu.Det är något av en favorit faktiskt. Det lägger sej som bomull runt hjärtat. Helst ska det vara biskvier till men dom tog slut för en vecka sedan...



Nu är det Micke som ligger på soffan... inte jag!  Jag har precis tagit en varm dusch och skriver min "gonattblogg" nu.
Tänkte titta på en film nu vid 21 och sedan kallar kudden... Apropå kudden... jag kallar den "nussekudden". Det är den bästa kudden man kan ha. Man sover så gott på den. Man ska egentligen byta kudde vart 3:e år. Jag vågar knappt säga det men jag tror jag har haft min i...20!  Usch, kanske ni tänker. Men näää.... det är den bästa kudde man kan ha och det är VI för evigt!  Det är rätt kul för när ungarna är här så är det den kudden dom vill ha och ligga på när dom ligger på soffan t ex och så har det alltid varit. Jag har ofta fått dela med mej av "nussekudden" . Den luktar så gott också. Jag tror den luktar "mamma". Det är därför ungarna gillar den, efter alla dessa år. T o m Micke tycker den är skön ibland, för när jag gått upp på morronen och han ligger kvar, lägger han sitt söta huvud på den och snarkar så det ryker! Det säger väl allt?

Hej på dej, blogga är världens grej!


Hi5 and Myspace Glitter Graphics: You Rock Glitter ImagesTomorrow is another day!



 

Auktion

Idag blev det auktion i Heberg. Vi var där några timmar men vi hittade inte nåt speciellt. Nu väntar vi på att potatisen ska koka klart och köttbullarna steks klart. Så blir det middag och sedan en varm dusch. Det känns att man sovit för lite i natt. Vi lade oss sent och skulle upp relativt tidigt. Så det blir att sova på soffan i kväll tror jag.

Få se om det blir någon bra film ikväll. Jonte ska åka till Ljungby igen senare i kväll. Bella har varit hos en kompis hela lördagkvällen och sovit över där... Så det blev inte så mycket vi träffades. Tiden räcker inte till riktigt som man vill.

I morron är det som vanligt, arbetsdag igen... grrrr ... vill inte tänka på det bara.

Men vi hörs!

Bye Bye äppelpaj!


   Var lite spekulant på en sekretär men det blev nån annan som fick den... Det går fler tåg.


  The one and only!


Förlåt Eskil...

Sa ju tidigare att vår nymfparakit var en han... Han hette Eskil men det var en hona och inget annat.
Förlåt Eskil där uppe bland molnen... och tack Bella för att du påminde mej!

   Har faktiskt ingen bild på Eskil men ungefär så här såg han ut...söt!

Lördagkväll

Nu sitter vi här och kollar körslaget. Har ätit pommes och korv. Inte dumt.
Jag och Frollan var ute vid havet och gick i eftermiddag. Micke var hemma och fräste spår i golvet. Vi ska lägga golvvärme i hallen så han passade på när vi var ute. Det regnade men var skönt att komma ut lite. När jag kom hem dammsugade jag upp allt sågspån och dammråttor m m.

Nu sitter vi här i godan ro och bara kopplar av. Tog lite bilder på hemmet.


  Vardagsrummet

  Köket

och på sambon...


  Har någon sett resten av Alkaida-gänget?



Ahh...det får räcka för nu. Jag skriver kanske lite mera sen.
Puss o hej leverpastej!

The Killers - fast på eget sätt...

The Killers är ett helt fantastiskt band! Jag älskar dom!
Hittade dock dom här tre killarna som gör "Human" på sitt eget lilla sätt...





 Bella, denna sångtexten träffar rakt in i hjärtat när man tänker på att du snart åker till Turkiet... ♥


"I did my best to notice, When the call came down the line. 
Up to the platform of surrender, I was brought, but I was kind.
But sometimes I get nervous, When I see an open door.
Close your eyes, Clear your heart. Cut the cord.
[Chorus] Are we human? Or are we dancer?
My sign is vital, My hands are cold. And I'm on my knees,
Looking for the answer. Are we human? Or are we dancer?
Pay my respects to grace and virtue, Send my condolences to good.
Give my regards to soul and romance, They always did the best they could.
And so long to devotion, You taught my everything I know.
Wave goodbye, Wish me well. You've gotta let me go. [Chorus]
Are we human? Or are we dancer? My sign is vital, My hands are cold.
And I'm on my knees, Looking for the answer. Are we human? Or are we dancer?
Will your system be alright?
When you dream of home tonight. There is no message we're receiving,
Let me know is your heart still beating?
Are we human? Or are we dancer? My sign is vital, My hands are cold.
And I'm on my knees, Looking for the answer.
You gotta let me know. [Chorus] Are we human? Or are we dancer?
My sign is vital, My hands are cold.
And I'm on my knees, Looking for the answer. Are we human? Or are we dancer?
Are we human? Or are we dancer?
Are we human? Or are we dancer?"

Underbara lördag!






Åhh, vad skönt att vakna upp och veta att man är ledig!  Vi sov ända till klockan 10. Det var inte helt fel. Nu har vi käkat frukost och tar det lugnt ett tag. Är inne på min andra kopp kaffe nu. Det smakar mums!

Micke sitter vid den bärbara datorn, kollar på båtmotorer, akvarium och nymfparakiter. Det sista kollar han på, till Jonte. Jonte vill ha en nymfparakit i sin lägenhet i Ljungby. Det är ju ganska lätt att sköta om en fågel och det är stort sällskap. Man är ju inte ensam utan det är någon som blir glad när man kommer hem. Förr hade vi en nymfparakit som hette Eskil. En dag flög han in i fönstret och dog. Men det var så roligt med honom, för när man parkerade bilen utanför så kunde man höra inne från huset hur glad Eskil blev för att man kom hem! Det är tacksamt med djur...dom älskar en villkorslöst. Det kvittar hur du ser ut i håret, om du har raddiga kläder på dej, eller om du inte borstat tänderna. Dom
tycker om dej ändå!

Nähä, nu får man väl ta ett tag i huset här. Har lite att göra som sagt med hall och en panna som ska igång (ved) - som ja...just det... Micke köpt på Blocket! 




Skriver mer senare. Hej så länge!

Rädd för zombies? Japp!





 Zombies...inte kul att träffa på nån i trädgården eller hur?

Jag skulle ju skrivit tidigare men datan har krånglat som tusan i kväll. Men nu verkar det "lossnat". Har ätit gott, druckit ett glas vin. Vi kollade på Let´s Dance och Blondin-Bella åkte ut ikväll. Sedan kollade vi på en skräckfilm på 6:an, med riktigt räääliga zombies. Vilket resulterade i att Micke fick följa med mej och mata kaninerna...puuhh!

Men nu ska vi sussa. Frostiz är i källaren nu och badar tassarna efter att ha grävt upp nästan hela vår trädgård...
I morron vet jag inte vad som händer. Får väl försöka göra lite i hallen. Det ska bli dåligt väder verkar det som så det passar bra med lite inomhusaktivitet.

Jag skrev ju ett recept på Komage tidigare.... nää jag har inte tillagat, eller ätit det själv. Skulle nog aldrig göra det. Men det är ju en nationalrätt i Turkiet så det blir kanske så att man smakar det där... men chansen är liten faktiskt!

Sussa gott allihopa... och:


2c.gif



Music is my life


Sheena Easton och Kenny Rogers...lovely!

Lyssna på låten We´ve got tonight... Säger bara vilken lovely röst hon har Sheena! Försökte bifoga klipp från Youtube men jag lyckades inte... får trixa med det sen...

Ska åka inom ungarna och krama om dom eftersom dom ska vara i Laholm i helgen.

Skriver mer i kväll, jag lovar!

Väglaget...

Skulle bara säga att det var snö i morse i Falkenberg. Det var lite taskigt väglag på E6:an ända ner till Halmstad. Dom hade sänkt hastigheten till 80 km. Ändå är det bilar som bara "blåser" förbi en...

När jag kom till Halmstad var det : 

Jag har sovit bra i natt. Kände mej utvilad fast jag drömt som tusan i natt med. Men vet inte om vad...
Drömmar är ett märkligt fenomen. Ibland när man vaknar känns det så verkligt så man vet inte om det var en dröm eller inte. Tur är väl att det är drömmar... speciellt när det är en otäck dröm. Men som tur är har jag inte så mycket mardrömmar. Nähä... åter till verkligheten!

Längtar till Turkiet nu. Här kommer recept på en Turkisk national rätt, komage! Mums!

Recept: Iskembe Corbasi

2 l vatten, 2 dl salt, 500 gr komage, 1 dl vinäger, 6 klyftor vitlök, 1 tsk cayennepeppar, 1 msk smör, 0,5 l vatten, 0,3 liter yoghurt, 3 st äggulor

Blanda salt och peppar, koka upp. Blanchera komagen i 4 a´5 minuter. Slå av saltvattnet och spola den i kallt vatten. Hacka vitlök och komagen grovt. Fräs i smör, tillsätt cayennepeppar, vinäger och vatten. Koka upp. Skruva ner värmen och låt sjuda i 2 a´ 3 timmar. OBS! Skumma av soppan ofta. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda yoghurt med tre äggulor och rör ner i soppan strax före servering.

Lezzetli bir yemek! (en smaklig måltid)...

So long cementbetong!


 Klicka för att se bildinformationLängtan är stooor....speciellt när vädret är som i dag!

Ghost whisperer och ett stulet wienerbröd...

Fattar ni vad spännande den serien, Ghost Whisperer, är? Nu är det reklampaus men snart sätter det igång igen...

När jag lämnade kepsen hos Bella... gissa... då hade Jonte kommit till Laholm. Han är ledig i morron.
Vad kul att se honom. Det var ca 3 veckor sen. Jag längtar så efter mina barn, när jag inte är med dom. Man kan aldrig få nog av att umgås med dom för vi har alltid så kul tillsammans. Hoppas dom tittar upp i helgen till Falkenberg med.

Jag berättade ju innan att jag fick ett wienerbröd av en jobbarkompis. Jag packade in den i två servetter och sedan la jag den på bordet vid soffan, fortfarande i servetterna. Sedan skulle ja in och pussa Micke som var på toa och tvättade sej. När jag kommer tillbaka ligger Frostiz och tuggar på nåt vitt... jo då... wienerbrödet! Men hon hade inte riktigt lyckats att få ut det ur servetten. Jag tog lite bilder på en skamsen hund...och ett wienerbröd...

 Försök till inbrott... här är beviset...

 Här är "gärningskvinnan"! Försöker säga...

   ....förlåt!

Puss på dej Frostiz!

Jaha, så säger jag gonatt. Ska titta klart på Ghost Whisperer, dricka en kopp kaffe, ringa mina barn och säga Gonatt till dom!

Bye bye gummihaj!

Vill jättegärna ha!

Micke säger att jag är... typ Imelda Marcos den andra. Jag förstår inte varför? Jag gillar skor grymt mycket om man säger så, men sååå många par har jag väl inte? Men nu kan jag lägga till lite på min önskelista. Det är väl bra att ha en önskelista för nära och kära att ta ideér från?

♥ Blommiga kuddar med rosor - på Fynda i Falkenberg (billiga, tror dom kostar typ 30 kr)
♥ Parfym Gio Acqua di gio Woman, EdT 50ml(underbar doft men ganska dyr)


Midcut boot
   ♥  Såna här vill jag ha! Kan man önska sej det i födelsedagspresent? Storlek 37 på "Din Sko". Please!  Det är så snyggt med kilklack och att ha chinos lite slarvigt instoppade...

♥  Det kan gå med såna här med  Ankle boot nästan lika snygga... Nu när jag tänker efter så är dessa lite snyggare kanske än dom andra eller vad tycker ni?


Så här snyggt kan det bli! Bilderna är från butiken "Mandel" (finns i Göteborg). Jättesnygga kläder!
Chinos har jag redan, så det är bara bootsen som fattas. Man längtar till våren nu. Idag har jag min turkos tröja (Bella, du vet vilken) på jobbet. Känner mej som en vårblomma, hihi!

Är på väg hem nu. Fick ett jättgott wienerbröd av en jobbarkompis. Det tänker jag dela med min Micke när jag kommer hem, att ha till kvällsfikat. Idag blir det två avsnitt av "Ghost Whisperer" på tv400. Den är så himla bra, den serien.
Tja, nu blir det inget mer skrivet. Ska inom Bella här i Laholmos och lämna en keps hon vunnit på Tradera.

Men vi hörs!
Hejs svejs lingonrace!

Bättre tv-serie finns inte...


Ny morron...ny dag

Godmorron!

Har precis kastat mej in och ur duschen och sitter nu och dricker en stor god kopp kaffe. Har sovit gott men drömt så konstiga drömmar. En blandad kompott av allt möjligt. Fråga mej inte om vad för jag kommer inte ihåg ett dugg. Men det kändes som en färgblandning i huvet när jag vaknade!

Oki men jag måste rusa... Jag skriver mer på middagsrasten på jobbet kanske, eller ikväll.

 En vacker bild...norrsken... Undrar om det var lika fint i mitt huvud efter mina drömmar? Konstigt... men exakt så här kändes det.

Sussa gott!

Tänkte lägga mej nu. Är rejält trött och har varit det måndag, tisdag och onsdag. Kan undra om det blir så resten av veckan? Därför ska det bli tidigt i säng ikväll...typ...Nu!

Ska bara ut och mata Bellas kaniner.  Frostiz har fått fnatt just nu. Skäller och springer runt som en galning. Micke jagandes efter. Hon är definitivt inte trött, men det är det Micke försöker få henne nu...trött! Jag och Micke måste prata engelska nu för att Frostiz inte ska fatta vad vi säger. Så här:

Micke: - Jag måste go out with her nu. A round.
Jag: - Round the gate (kvarteret menade jag, men det blev fel)?
Micke: - Ja, men jag måste do something först. Before...alltså.
Jag;  - Då passar jag på att give the rabbit some food. I passar på then... when you walk.

Ja så lät det. För om man säger till Frostiz att man ska gå ut... då menar hon NU! Medan vi menar snart!
Så man får passa sej vad man säger.

Mormor har kommit hem men var trött så trött. Det tar kanske en tid innan medicinen blir "rätt" och allt faller på plats?
Mamma o pappa ska dit i morron, sedan skulle dom höra av sej till mej och säga hur läget var.

Ska upp klockan halv 6 i morron för att duscha för jag var helt enkelt för trött för det ikväll. I morron jobbar jag länge.
Det blir en tuff dag.

Med gonatt och sussa gott allihop! ♥

Hej och kram skumbanan!

 Frollan... på hennes älsklingsplats...vid havet!

Alltså nu är jag så trött...

cutekitty.jpg

Har tyckt det varit trist på jobbet sedan i somras typ. Jag har bara ingen arbetsglädje, jag vet vad det beror på och det vet dom jag känner om också. Kan säga att det sitter högt upp, "problemet", då menar jag inte i mitt huvud...hmm.
Blir så frustrerad bara, för det är inget jag kan påverka eller göra något åt. Bara att "flyta med" och det gör mej ibland för----nad.  När en människa är så totalt osympatisk, inte kan känna empati för andra ,utan bara kan tänka på sej själv och så står man jämte och bara kan se på... då blir jag ARG! Arg på mej själv för att jag inte vågar stå upp och säga vad jag tycker och tänker. Det är jag för feg för...

Få se om det blir bättre med tiden...men just nu är det bara bläää på jobbet! Känner att jag bara vill vara hemma och umgås med dom jag tycker om, inte tillbringa mer än 8 timmar på jobbet mån-fre... Men så känns det kanske för alla andra med då och då?

Jag har en underbar sambo som ibland få ta all "skit" och frustration när jag kommer hem, när det varit skit på jobbet! Tack Micke för att du finns och att du är min! Hoppas jag är ett lika stort stöd för dej när du behöver det?
Nåja, det är kanske bara att "gilla" läget men jag kan säga att ibland har jag velat blåsa upp en ballong för att sedan bara sticka hål på den för att få ut den ilska jag känt...

Klicka för att se bildinformation så här vill man göra ibland...

Det hör inte till min natur att gå runt och vara sur och förbannad, men ibland känner man att situationen blir nästan ohållbar på jobbet. Men när man är hemma är det lika underbart som vanligt och att vara med familj/vänner kompenserar allt, som tur är...


haha+katt.jpg  Oops...Nähä... åter till "högarna" på skrivbordet!


See ya!


Onsdag... undrar vad som komma skall?



Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Wednesday Graphics



Onsdag... mitt i veckan. Ska snart köra till jobbet. Ska bara fixa det där sista först, ni vet, föna håret, fixa kläderna m m.
Ska köra Bella till skolan idag, sedan vidare till jobbet. Jag undrar om arbetslusten infinner sej idag?
Jag håller på med arkiveringsarbete nu på jobbet. Det behövs verkligen men det är sååå tråååkigt!
Nåja, med goda arbetskamraters hjälp och många koppar gott kaffe ska det nog gå...

Vi kollade på Bygglov igår, det är verkligen ett roligt program. Sedan umgicks jag alldeles för lite med Bella. Även Micke kände sej nog lite åtsidosatt, för jag satte mej och försökte piffa till bloggen med att ladda hem roliga bilder för att använda vid senare tillfälle. Bloggen har verkligen krånglat om man säger så men nu verkar allt hamnat rätt, man kan läsa all text och man kan kommentera. Det var verkligen bra!

Sedan kunde jag inte låta bli att titta på det programmet med Victoria Silvstedt. Jag vet inte om jag ska beundra henne eller vad? Kanske man ändrar uppfattning under programmens gång. Men det verkar vara ett ytligt liv hon lever, utan förankring i verkligheten. Ni vet det där också... uppumpad, blåst blondin... men det kanske inte stämmer, vi får se i forsättningen.

Idag verkar väglaget konstigt, så bäst att vara ute i god tid.

Skriver mer senare. Tacke care!
Chiao!
 Ranunkel, finns inget finare i blomväg, tror jag.

Huurrrraa!

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Hey There...

Fick reda på av min kusin Annette att mormor har kommit hem igen!
Hon har fått medicin med så nu kan det bara gå på rätt väg, när det gäller den biten. Vad skönt det var att höra den goda nyheten, tack Annette!

Ikväll har jag, Bella och Micke käkat äppelpaj och vaniljsås. Det var inte helt fel om man säger så. Så nu har jag fyllt upp "volangerna" lite till (min jobbarkompis brukar härma Mia Törnblom, som säger att valkarna är inga valkar, utan volanger) och det känns väl... sådär... med tanke på att man ska se snygg ut i en bikini om sisådär 5 månader!
Men "i don´t care. "Lev för dagen, men fyll magen", är ett motto som jag gillar. Kom faktiskt på det alldeles själv, hihi!
Det är ingen risk att man tynar bort, men vi är väl ute och går med Frostiz ganska ofta, så risken är kanske att man försvinner med tiden. Därför är det bättre att bättra på volangerna när tillfälle ges, eller hur?

Nu ska jag dricka en kopp kaffe till sedan ska det sussas! Är trött, men så jätteglad för mormors skull!


Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Good Night Glitter Images 


Bella love 5  och Jonte   you are a 24k gold      Jag älskar er! /mamma

Nu skiter jag i detta...


Nä, min arbetslust infann sej aldrig idag. Det kan ha varit så att den var i Varberg, ialla fall hade den blivit sedd där, har jag hört!
 
Så jag tog ett enhälligt beslut, alldeles själv, alldeles nyss, att åka hem.

Få se vad lilla sambon hittat på för förändringar i dag med hall m m. Man vet aldrig...

Jag är sugen på att köpa en bukett röda tulpaner för att pigga upp mej. Klicka för att se bildinformation

Jag behöver uppiggande vitaminer, c-vitaminerKlicka för att se bildinformationi mängder, en snygg frisyr, snygga kläder, nya vårskor, en snygg väska (eller flera), ögonskugga och läppstift i uppiggande färger...
Klicka för att se bildinformationKlicka för att se bildinformation
Sedan behöver jag även snygga strumpor, sexiga underkläder... Klicka för att se bildinformationKlicka för att se bildinformation

Tja, det är väl det jag kan komma på. Men du, det är trots allt ytliga ting. Saker som man kan vara utan. För i själva verket har jag något som betyder så mycket mer...jag har nämligen:

Självtillit, självförtroende (äntligen!), en underbar, snygg och sexig sambo, underbara och söta barn, en fantastisk familj och rara vänner! Det är det enda som egentligen betyder något.  Sedan kan man ju få vara lite "ytlig" ibland och önska sej saker. Men glöm inte bort det väsentliga i livet...

Okidock, so long batong!

 




Barack Obama ska svära eden idag.

Efterlysning

Efterlysning:

Har någon sett Jeanette´s tappade arbetslust? Var vid försvinnandet full av arbetslust och ambitioner. Eftersom den saknas nu, kan inte stackars Jeanette jobba vidare.  Arbetslusten försvann tidigt, tisdag morron och har inte synts till sen dess... Om någon sett Jeanette´s arbetslust, var vänlig att omedelbart skicka den till Jeanette som väntar på kontoret!




Klicka för att se bildinformationDetta ser väl avslappnande ut?

Hörs senare!


Kommentera gärna!

Skulle bara säga att nu kan man nog förmodligen kommentera inläggen igen! Det var nåt fel på kodmallarna. Men jag fick hjälp av blogg.se! Tusen tack! 
Gonatt!


Idrottsgalan

Kollar lite på idrottsgalan. Det är underhållande. Nu är det dags för Jerringpriset. Få se om det hinner bli klart innan jag slutar skriva för idag.

Mormor mår som hon gjorde innan, jag har faktiskt inte pratat med mamma idag. Men jag har inte hört något annat heller så jag förmodar att allt är som det var förut.

Annars har jag inte gjort någonting ikväll. Kom hem rätt sent idag. Sedan var det dags att sätta sej framför tv:n och kolla idrottsgalan.

 Pärlan. Nytvättad och skall snart vaxas.


By the way...Vinnare av Jerringpriset blev Charlotte Kalla. Det var hon värd.

Micke har börjat på hallen. Så här ser det ut nu:




Okidoki. Det blir inte mer än så här idag.
Skriver mer i morron.
Hej o hå ludentå!

På väg...

Är på väg till jobbet ... igen (puhh). Det är trist att jobba just nu. Kunde varit ledig en hel vecka till fast man bara jobbat en hel vecka sedan julas. Det är väl det att man är trött och saknar ljus och värme tror jag.

Igår somnade vi inte förrän kl 00.00! Micke satt och kollade på Blocket och jag spelade Lips... Det är så kul men tiden går alldeles för fort.

Jag har gjort iordning min matlåda och ska bara ta på mej sen sticker jag. Jag skriver kanske en rad på jobbet, får se om jag hinner. Annars blir det senare.

Nä, har en bit att köra nu, men kommer lyssna på musik hela vägen. Det hjälper.
So long!



Jodå... nya gardiner, fiiint!

Jag var en sväng på Fynda. Fick köpt två par nya gardiner. Ett par till tv-rummet med rosor på. Det blev attans så fint.
Fick också städat kaninburarna och rastat Isabellas kaniner. Det var härligt att se dom springa fritt i växthuset!

Vänta lite... utanför huset står det nåt som blänker... vad kan det va, jag får nästan ont i ögonen...
...en SAAB! Haha! Fick tvättat den och efteråt var vi på Shell och la på ett lager vax. Fy tusan vad det gjorde susen! Vilken pärla!

Jonte är på väg hem från fjällen med buss. Han var trött, men verkade glad över resan. Bella tog lite sovmorgon och är kvar i Laholm.
Klicka för att se bildinformation

Nu har vi ätit en god middag, bestående av kyckling, potatis sås m m. Nu är det dags att hälsa på duschen och fixa till sej inför morrondagen. Fryser lite så det blir kanon med en varm dusch. Få se om det blir nån bra film på tv:n efter det.
Skriver mer i morron.

Ha det världsbäst!

God söndag med skallebank...

Nu är det söndag, snart eftermiddag. Vaknade med en himla huvudvärk och var groggy. Det var jobbigt. Tog två panodil till frukost och nu ca 3 timmar efteråt känns det bättre. Tur för det är så himla jobbigt att ha huvudvärk. Det händer ibland att mitt huvud "spökar". Det ligger i släkten liksom. Det är nåt man fått lära sej att leva med. Micke gav mej lite massage i pannan, det hjälpte säkert till att "läka" det med.

Nu ska vi köra till Mickes jobb o tvätta Saaben. Blir det tid över ska vi börja dra upp mattan i hallen så vi får ordning någon gång. Det är trist att komma in i hallen och det ser ut som Jerusalems förstörelse.

Annars har det inte hänt nåt särskilt. Det är grått o trist ute. När vi kör hem från Mickes jobb ska vi köra till Shell och lägga på ett lager vax på "Gamla Bettan". Hon kommer se fem år yngre ut. Jag ska oxå ta en sväng till Fynda och se om det finns några fina gardiner till Tv-rummet. Bara titta... inte köpa...

Men vi hörs senare.

Jag vet att det inte går att kommentera mina inlägg. Jag har skickat frågan vidare till Blogg.se. Får se om dom kan hjälpa till. Jag vet inte vad som hänt. Hoppas det kan lösas på nåt sätt.

So long, batong!
 Bella min Bella                           Jonte min Jonte

                                       Bella o Jonte      Love u both very much!


♥ with love from Jeanette

Kalaset!

I eftermiddag var vi hos mamma och firade hennes födelsedag. Det var gott, fick kaffe, goda kakor och tårta. Vi hade köpt två nagellack, en svart/glittrig sjal, ett smyckeskrin med pärlor och två ljus. Jag tror hon blev glad.

Vi kom dit redan halv 2, för Micke skulle barberas. Han blev dösnygg! Mamma är så duktig på att "klippa till folk"!
Vi var där ett bra tag, men sedan var vi tvungna att köra hem till Frostiz (hon fick inte följa med idag).

Bella hade haft trevligt på festen på Madison igår. Det är inte alla som har en kompis som hyr hela Madison!
Bara att hänga på när man blir bjuden...

Jag pratade med Jonte i kväll, kl 20.00. Dom hade precis käkat Pizza och Jonte skulle gå  och lägga sej efter det för han var sååå trött. Det tar på krafterna att åka skidor hela dagarna. I morron vid middagstid beger dom sej hemåt igen.

Innan vi åkte till morsan, åkte vi till  för att besiktiga Saaben. "Gamla Bettan" gick igenom med blankt papper!!! Det är värt en salut!

Nä nu ska det sussas! Skriver mer i morron.

Hej och gonatt, alla ni som fått fnatt!

Happy birthday!









Mamma:

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Happy Birthday Graphics

Idag fyller lilla mamsen år. Vi är på väg till henne nu. SKa dricka eftermiddagskaffe där, men ska först köpa present till henne.

Skriver mer sedan.
Puss och hej, leverpastej!

Mormor

Jag körde inom mormor på sjukhuset när jag körde hem.  Det var så skönt att se henne.  Hon låg och sov när jag kom . Klockan var väl halv 4 och hon snarkade så det hördes långt ner i korridoren. Jag tog henne i handen men hon vaknade inte. Sedan harklade hon till och då passade jag på att ta henne i handen och säga: - Mormor, hej, hur är det?
Då vaknade hon till ordentligt och sa: - Nä men hej. Kommer du? Tidvis var hon gamla vanliga mormor men från och till
svävade hon ut i tankarna och pratade lite osammanhängande. Rätt som det var började hon fnissa och småskratta.
Då började jag också skratta och då var det precis som förr! VI skrattade och fnissade åt inget som helst, men det kändes så gott!

Jag småskrattade faktiskt för mej själv hela vägen till parkeringshuset.

Innan jag åkte hem så frågade sköterskan hur jag tyckte mormor verkade? Jodå, sa jag. Det var lite svårt att förstå henne ibland när hon pratade men annars var det bra. Då sa sköterskan: - Asta, hon e alltid glad ialla fall när man kommer in till henne. - Ja, sa jag. Sådan har mormor alltid varit. Alltid glad!



I kväll är Bella, minHi5 and Myspace Glitter Graphics: Text Glitter Graphics and Glitter Words     på 18-års fest i Båstad. Hennes kompis har hyrt hela Madison!! Bella är alltså i Laholm denna helgen.


Jonte, min   är och åker skidor i Kläppen med sin klass. Från torsdag till söndag ska dom vara där. Dom hade det bra. Det lät som After-ski när jag pratade med honom nyss.


Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Beer Glitter Images Går det till så här på After-ski?



Jag saknar dom när dom inte är här, så klart...  Hi5 and Myspace Glitter Graphics: I Miss You


I morron fyller min mamma år! Vi ska dit en sväng på eftermiddagen och fika. Hon ska även klippa håret på Micke. 


Men nu säger jag gonatt! Det har varit en jobbig vecka med mycket händelser. Jag lovar skriva mer i morron.

Till Micke: Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Glitter Notes                Hi5 and Myspace Glitter Graphics:Nighty Night



Skepp ohoj, Choklad´oboy!



 

                                             

Livets under!

Idag känns livet extra glatt!

Jag vet att jag inte får behålla min mormor hela livet. Man får sej en tankeställare när det händer nåt sånt, som nu hänt. När det handlar om gamla människor kan det ju hända saker som man på nåt sätt får vara beredd på, men samtidigt vill man ju inte vara med om att det kan bli annorlunda. Man har ju haft mormor hela livet som sagt, tanken att man inte kommer ha henne så länge till kanske, känns outhärdlig!

Nu gläds man åt små steg, i rätt riktning och det känns bra!

Idag när jag åker från jobbet, tänker jag åka inom mormor och hälsa på henne. Skit samma om hon inte känner igen mej, jag vill bara krama om henne, känner jag!

Jag skriver förhoppningsvis mer i kväll.

Klicka för att se bildinformation Hjärtat blir lite tillknycklat ibland...





Hörde Gud mej?

Vet att jag inte skulle skriva mer men jag måste berätta detta:

Nu ikväll ringde mamma och sa att mormor hade piggnat till ordentligt. Hon hade känt igen min moster när hon kom. Det var en sköterska som sa: - Det var väl roligt att din mamma har repat sej så pass bra? Det trodde vi inte igår när hon kom in.

Blir man glad eller? Då kan man ju verkligen fråga sej, eller rättare sagt, jag fråga mej, om det hjälpte att jag satt hela vägen hem i bilen och tänkte på mormor och hoppades på att det skulle bli som förr?

Jag vet inte, men nån däruppe måste ha hört mej...

Jag känner mej genast bättre till mods och jag längtar riktigt tills vi får hälsa på henne på sjukhuset.

Mormor, jag älskar dej!
Puss från Jeanette

Mormor, mormor, vem är väl som du? Ingen i hela världen!

Jo nu senast hörde jag att min mormor ska få komma på en avdelning på Neuro-avdelningen.
Det blir säkert bättre för henne, där har dom kanske mer tid med henne och hon kan få koncentrera sej på att
piggna till. Det är vad jag vet just nu.  Jag önskar så att allt var som förr, med mormor pigg och att få komma tillbaka till allt roligt vi hittat på. Å andra sidan är jag såå tacksam att hon funnits i mitt liv och förgyllt allas existens. Vi har haft såå roligt och det är något jag alltid kommer att bära med mej.

Än är inte undrens tid förbi, kanske allt blir som det var innan denna sista händelsen?

Jag är inte religiös, men idag ska jag faktiskt "prata" med "handäruppe"! För idag, till skillnad från igår, känner jag en tro på något i alla fall.  En tro på att mormor kan bli frisk igen. 

Jag skriver inte mer idag.



"Your strength is so hard to find, I feel so much stronger now, the feeling´s alright
Your words make me whole again, those eyes cannot lie, you´re so divine
I´m not ever alone, you´re not ever alone

I´m head over heels goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, the glory you found, I´m in deep dept, without you I wouldn´t survive
I´m not ever alone

Your smile is heavenly, I don´t deserve all this love that your giving to me
Your touch makes it hard to breathe, the shiver´s around me now, you´re so fine

The heart is pumping for life, the mind is happy and I will love you to the day I die

I´m head over heels goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, the glory you found, I´m in deep dept, without you I wouldn´t survive
I´m not ever alone"

Takida - Curly Sue


Min mormor

Min mormor ligger på sjukhus. Hon hade trillat ihop i går morse och åkt in med ambulans till sjukhuset. Man trodde hon först hade fått en propp eller hjärnblödning men ctc ´n och blodprov/undersökningar visade inget fel på hjärnan.  Mormor ligger på intensiven nu och man vet helt enkelt inte vad det är hon drabbats av!?

Jag frågar bara: Vad håller man på med på akuten? Jag vet att man jobbar under press... säkert, men hör här:
Droppslangarna hade släppt på mormor. Min moster sa till en sköterska vad som hade hänt. - Det har vi inte tid med nu, fick hon till svar. Vad är det för sätt? Jag vet att dom säkert gör sitt bästa och det kan hända mycket på en akutavdelning men min mormor behöver väl också vård? Samma sak, mormor var torr i huden och lite rödprickig. Min moster sa till om att hon behövde en salva. - Det har vi inte tid med, fick hon till svar. Samma svar...

Stackars lilla mormor, att behöva ligga där och kanske ha ont och inte kunna säga det! Då tycker jag att dom på sjukhuset kan ge henne morfin eller smärtlindring... i förebyggande syfte.

Nåja, vi får avvakta och se. Det känns inte så bra att skriva om det här på bloggen men jag känner att jag ville skriva av mej.

Mormor, bli frisk! Jag håller tummarna för dej och sänder alla mina tankar till dej!






Gammaldags mormorsblommor "Ranunkel" .
Den vackraste blomman som finns....precis som min mormor!
Se hela bilden

Ny dag...

Jag är trööött idag. Jag och Bella spelade Lips  igår. Det är som Singstar, en typ av karaoke där man tävlar mot varandra i sång. Bella vann, förståss!



Klockan var närmare 23.30 när vi äntligen slutade sjunga. Men, jag kunde hållit på ett par timmar till. Jag hade så mycket positivitet och endorfiner i kroppen, ett "glädjerus" kändes det som, så jag hade svårt att somna.

Så idag känns det slitigt, faktiskt. Men vad kul vi hade!!!!

Micke hade lagat grönsakssoppa igår. Det var visserligen från burk men det var helt ok.  Bella kokade makaroner som vi lade i för att få lite mer "mat" i den. Jag tror Micke blev lite besviken när vi kom hem och utbrast: -Blir det "bara" soppa?
Men ALL mat är bra utom den dåliga...och mätta blev vi.

Sedan tittade vi lite på Bygglov , fikade och sedan drog jag och Bella igång sångtävlingen, som sagt. Micke låg på soffan och slumrade. Att han kunde sova i det oväsendet är en gåta för mej...

Bye Bye!


tiltshiftmaker

Nu åker jag hemåt. Ska bara hämta Bella på Blomstervägen först.

Micke lovade en middag när vi kommer hem i kväll. Han e så gullig! Ska verkligen bli spännande.

Vill rekommendera http://tiltshiftmaker.com/. En sida där man kan ladda upp foto och "tilta" till bilden så den blir annorlunda. Bäst är det om man har landskapsbilder, då kan man få husen att se ut som leksakshus m m. Jag hade inga sådana bilder, så jag "tiltade" till Bella o Jonte. Svårt att se, men det är lite suddigt i bakgrunden medan jag har gjort ansiktena klara. Man kan själv välja hur man vill ha det. Det är kul med lite sådant mixtrande. Det blir liksom lite snyggare (ibland ialla fall).





 

Mutlu bir gülümseme från Jeanette

Ja säjer bara...spindlar!

Igår när jag stod på vår altan och väntade på att Frostiz skulle nattkissa ute på gräsmattan, var allt frid och fröjd.
Efter det skulle jag in och borsta tänderna. Kollade mej lite i spegeln (ingen förbättring av utseendet i dag heller, tyvärr!)
för att kolla så allt smink var bortblåst.
DÅ...vet ni....DÅ, kom det en sak krypande från ryggen och fram över axeln! Detta såg jag i... just det... spegeln!!!!!!

Tala om att jag SKREK! Både Bella o Micke och även Frostiz kan intyga det! Fy tusan vad jag blev rädd och äcklad!
För är det något jag tycker väldigt illa om är det SPINDLAR! Det kvittar om dom är små eller stora, jag hatar verkligen spindlar! Jag brukar dock inte döda en spindel när jag ser en, men den "stackaren" igår, svimmade väl av bara av mitt skrik! Sedan hoppade jag och fäktade med armarna, så jag tror den var död redan när den landade på golvet.

Jag hade kvar den obehagliga känslan ett tag, att det kröp på kroppen. Jag fick trösta mej med att titta i den nya Ellos-katalogen.  Det hjälpte, för sedan somnade jag gott...

Alltså, andra har fobier för råttor, möss och ormar. Men det är jag inte ett dugg rädd för.
Men som sagt var... spindlar, usch!

Jag kan knappt titta på spider-man... nä nu skojar jag lite.   blogg bakgrund 2
Men ha det bra tills vi hörs igen!


Rosentarantella (Grammastola rosea) från Chile.
Rosentarantella (Grammastola rosea) - var inte riktigt en sådan på min axel, men det kändes nästan som en sådan...

Slut för idag...

Nu ska jag bege mej hemåt. Har haft fullt upp på jobbet idag. Dagen har gått fort. Ska handla lite på hemvägen.
Bella ska med hem till Falkenberg idag. Kul! Jag har verkligen saknat barnen under jullovet. Fast jag vet att dom haft det bra så fattas dom mej lite grann...

Lägger en liten bild till på mina "ögonstenar"
                                 

Skriver kanske mer i kväll annars hörs vi kommande dag...

Hej då, luden tå!

Till syrran

"Helena, min syrra, du är för rar. Tack för dina roliga, rara kommentarer! Jag är glad för att jag har dej, säger det inte tillräckligt ofta, men du vet att du alltid kommer vara min älskade lillasyster!"

 Detta är min syrra! Här "larvar "hon sej med lite miner när jag ska ta
kort. H
on är en läcker...

...blogg bakgrund 1

Vi hörs senare!
Arrivederci!


Vilket Party!

Var ju hos mormor i eftermiddag. Hon hade värsta partyt, alltså! Här kommer lite bilder:

     
Här sitter jubliaren! Min mamma närmast och min morbror. Synd det blev lite suddigt.



                         
Längst bort på gavlen sitter min kusin Annette och i röd tröja min moster Lena.

          
Här är mina kusiner Jenny och Anna. Anna med den goda tårtan i högsta hugg och Jenny är redan på väg att frossa...



              
Här har mormor fått sjalen på sej. Jag tror hon blev glad för den. Det verkar så för hon tyckte färgen var fin.



                 
Närmast sitter Bruno, min mosters man och i glasögon sitter farsan.  Längst bort sitter moster Lenas man, Kenneth.


                
Mitt emot mej satt morbror Olles fru, Lena. Här sitter också min mor och Annette är på väg att fota.

Ja, så kan det vara på ett födelsedagskalas. Jag fick inget foto på min andra moster Laila och inte heller på Micke.
Det får bli nästa gång. Trevligt var det som vanligt när vi alla är samlade. Hoppas mormor tyckte dan var bra med. På slutet blev hon lite trött och vi följde henne till rummet och sedan åkte vi hemåt.

Nu är det kväll och jag ska ta det lugnt. Har matat Bellas kaniner och gått en runda med Frostiz. Nu sitter jag här och ska dricka en kopp kaffe och bara koppla av.

I morgon är det jobbedag igen. Det går så snabbt, en helg. Synd!

Vi hörs senare.

Grattis mormor!

blogg bakgrund 2

Idag fyller min mormor år, 87 (tror jag). Jag har haft henne hela mitt liv. Som en extra mamma, kan man säga. Vi växte ihop när jag var liten. Hon passade mej när mamma jobbade. Vi gick hemma på gården i Röinge. Vi sov middag och lyssnade på radion. På tisdageftemiddagen kom brödbilen. Då blev det alltid nåt gott...
En dag i veckan kom fiskabilen. Då blev det jättegoda klubbor, typ Dumle, men av frukt. Den smaken kommer jag ihåg
fortfarande.

Det är mycket minnen som sitter kvar sedan man blivit vuxen. Jag kan säga, helt klart, att det var mormor som gjorde att jag började sjunga! För hon sjöng ALLTID! Dessutom har hon en jättefin sångröst, faktiskt. Hon har sagt till mej någon gång, att det räckte jag hörde sången några gånger på radion, sedan kunde jag den. Jag vet inte om det stämmer, för nu är man ju definitivt inte lättlärd. Men det kan nog stämma, för mina barn, speciellt Isabella, har lika lätt för att lära sej sångtexter m m. Så det där med sång och musik, det finns liksom i blodet.

Jag började spela el-orgel, när jag var 8 år. Det var nog det roligaste jag visste. Vi gick en gång i veckan och hade en läxa vi skulle spela upp för läraren. Jag fick en speciell låt som jag var mycket förtjust i. Det var "Greensleeves"?! Det är en ganska gammal låt tror jag, engelsk. Man har väl hört den ibland, men den sätter sej inte speciellt i huvet, vill jag påstå. Men jag kunde den som ett rinnande vatten. Min lärare sa ofta: - Och så kan du väl spela Greensleeves? Den gör du ju så bra.
 Detta är inte min el-orgel, men jag har en exakt likadan.

Tack till mina föräldrar, som låtit mej spela el-orgel, det var ju ändå rätt dyrt. Man kunde först hyra el-orgel, det var dyrt, och själva kursen var rätt dyr, men dom förstod nog ändå att detta var något som passade mej. Sedan köpte vi en egen el-orgel, en Yamaha. Den har jag fortfarande kvar och den fungerar. Jag tror den måste nästan vara mer än 30 år!

När jag blev vuxen blev jag själv el-orgellärare. Jag hade kurser på kvällarna. Det var kul. Hade underbara elever! Men det blev för mycket efter några år. Man jobbade ändå heltid och sedan var det fyra timmar på kvällarna.
Men musiken har gett mycket! Nu vill jag som sagt, köpa en liten synth. Jag känner att jag vill hålla på med lite musik, nu när jag lämnat Wipå-kören. Man blir lycklig helt enkelt, av musik!

Okidoki. Nu ska jag ta en snabbdusch. Ska till Halmstad, till Biltema, till Cheapy och sedan till mormor och lämna en liten present (en stickad sjal). 

Men ha det bra alla, så hörs vi senare! blogg bakgrund 1 

Bye Bye applepay!

Okey da...



Okey da, Bella. Du mimade under tatueringen? Hihi! 

Här kommer lite vinterbilder från Falkenberg, vid Skrea. Fint? Med tanke på att det är med en mobiltelefon jag tagit bilderna...




 
     

 Japs, då blir det inte mer idag. Som ni kanske sett har min blogg blivit lite bättre... tror jag ialla fall. Nu kan man ialla fall läsa all text. Det får vara så ett tag nu.

Nu ska jag göra lite kvällsmackor åt oss, mej o Micke. Kollar kanske på Scream 2 sen. Får se.

I morron fyller min mormor Asta år. Henne kan man säga mycket gott om. Bella o Jonte vet hur hon varit. Hur rolig hon alltid varit och fått en på gott humör. Nu är hon lite gammal och lite trött. Bor på ett äldreboende i Halmstad. Puss på dej mormor, du har betytt mycket hela mitt liv! Jag har bara inte sagt det till dej tillräckligt ofta.
I morron ska du få höra det, för du läser väl inte min blogg!?
  


Gonatt alla ni! Lave ya! ♥

vill ha...



http://ulligagulligasaker.blogspot.com/2009/01/5000-beskare-frtjnar-en-utlottning.html

Lööörda da...

Idag fick Frostiz springa av sej på BMX-banan. Hon fick syn på tre fasaner som hon genast jagade iväg. Sedan sprang hon över vägen för att jaga vidare, men som tur var kom det ingen bil. Innan dess bakade jag två sorters småkakor. Medan Micke hjälpte en kompis med en duschvägg. Nu lagar jag lite mat och skriver här samtidigt.

Jag ska snitza till bloggen igen. Jag tycker inte det är snyggt som det är nu. Jag får se hur det blir. Det funkade inte med svart bakgrund för då försvann en del text, verkar det som.

Jag lovade bilder från tatueringen. Här kommer dom...äntligen!
 Detta var skissen på Bellas rygg/nacke.
 Här är Bella nervös...jag fick gå och sätta mej igen, annars gjorde hon bara miner åt mej, typ "ta mej härifrån, NU!"
Lollo i full gång med sitt arbete!
 Färdigt!

Jodå, det blev jättefint! Vet ni vad kalaset kostade? Bara 200 kr! Lollo är den bästa tatueraren! Så är det bara!
Gjorde det ont då? Jo det var svårt att beskriva sa Bella. Ibland var det ok, ibland gjorde det mera ont. Men det gick att stå ut med. Vill man va fin...

Lollo ska snart öppna en egen hemsida. Den ska förmodligen heta Lellas Tatoo eller nåt sånt. Jag ska hålla ögonen öppna så kan jag länka tillden sen.

Detta var i Gislaved i alla fall. Det var ett litet "helvete" att köra dit. Spårigt, isigt och jäkligt. Men fram kom vi och hem kom vi.  En spännande resa!

Här kommer lite mera bilder:
Bella med Frollan

 Jonte´s student. Han var såå stilig. Här är han på väg till balen.

  Jonte i balvagnen. Nybakad student!
 Härliga sambon en kall dag vid stranden!

 Här hämtade vi Frostiz.


 Micke tar igen sej! Jag kan säga att här är han nyvaken! Gulleplutt!

Det kommer mera bilder efterhand. Nu ska vi käka lite och sedan titta på Körslaget!
So long butblogg!

Let´s talk...

Jippie! Vårt internet funkar nu!!!! 1-0 till Telia, som höll vad dom lova´.

Jag o Bella var i Halmstad en sväng och shoppade lite. Köpte en söt vit angoramössa som verkligen "hänger" där bak, med en liten boll. Sen köpte jag en härligt turkos tröja med pingvinärm. Hmm... få se om jag vågar ha den på jobbet. Den lyser verkligen upp om man säger så... Men Bella sa: - Mamma, du behöver lite färg! Bella köpte lite smink och ett fint grått linne. Sedan var vi på Macedonkan och Bella köpte ett skrovmål och bjöd mej på Pommes. Sedan tog Bella bussen till Laholmos och jag fortsatte till Falkenbergos. Det var en mysig eftermiddag.

Vi har tittat på Let´s Dance i kväll. Det var som vanligt... KUL! Jag älskar det programmet! Bella ringde och frågade: - Va fasen gör Blondin-Bella där? Jo, sa jag, dom hade redan tryckt upp massa saker det stod Isabella på, men eftersom Isabella Poulsen tackade nej, i sista stund, att vara med i Let´s Dance, så fick dom kalla in en annan Isabella... då blev det Isabella Löwengrip, hihi. Jag kommer heja på Magdalena Graaf och Kitty, tror jag. Och sedan Magnus Samuelsson (världens starkaste man) och sedan Morgan Alling... oh nej, man får inte glömma Elisabeth Höglund... Nja, ni ser, jag vet inte vem jag hejar på ännu...Ska bli kul att följa i alla fall.



Nu blir det lite nyponsoppa och glass och sedan en film. Det är skittråkigt väder men inget att göra åt. Som gjort att sitta hemma och mysa, så här en fredagskväll.

Jonte är i Ljungby i helgen. Bella är ensam i Laholm tills i morron i alla fall. Jag sitter vid den stationära datan just nu, mina bilder har jag i den bärbara, men den är upptagen just nu, av... Micke "Blocket" Sjöblom!
I alla fall har jag lovat bilder av Bellas tatuering. Jag ska också fota Jontes fina tatuering så kan ni få se den med.

Merhaba bütün arkadaş!

Pöss o haj, bananpaj!

The sweetest thing...

Så här skrev min dotter, Isabella:

"Mamma

Du vet hur mycket du betyder för mig. Jag hatar att du bor 7 mil här ifrån. Visst det tar 40 minuter med bil, men ibland önskar jag att du var "the girl next door" så vi kunde ha våra underbara kvällar tillsammans där vi pratar om allt. Ändå är jag glad över skiljsmässan för den gjorde så att du och jag kom närmre varandra, annars hade vi nog inte haft den kontakten som vi har idag. Jag är tacksam för allt du gör för mig och ställer upp i vått och torrt. Du accpeterar det mesta och jag hatar att jag gjort dig ledsen några gånger i livet. Du är verkligen min bästa vän och jag älskar dig över allt annat på hela jorden! Jag njuter av varenda sekund jag spenderar med dig.

Du är the world's greatest mom! ♥"



Tack för den raraste och finaste kärleksförklaringen, Bella!
Jag kan bara säga... DET SAMMA! Kan man få en bättre kärleksförklaring, som mamma?

Nu ska jag berätta en sak för er:
När jag fick Jonatan var det den lyckligaste dagen i mitt liv. Denna lilla personen som ÄNTLIGEN kom! Vi kallade honom för Karl-Astrid när han låg i "maggen". När han tittade fram blev det en Jonatan, direkt!
Det var en sån lyckokänsla, att det är bara dom som själv har upplevt den, som vet vad jag talar om. Jonte blev en liten söt kille och när han var 2 år, kom äntligen en lillasyster. Han var så glad för henne. En gång när vi skulle ut, låg Isabella färdigklädd på sängen, hon var väl några veckor gammal. Då började hon gnälla lite, men jag tänkte att jag hinner ta på mej ytterkläderna innan jag hämtar henne. Jonatan var redan färdigklädd. Då kommer lille Jonte, 2 år, bärande på henne till mej med armarna runt Bellas hals: - Mamma, Bella kiker... (Mamma, Bella skriker)... Han tyckte det var synd att hon skulle ligga där och vara lessen.

Vi har alltid försökt ta hand om varandra och ställa upp för varandra. Jag har berättat innan om hur jag älskade att hämta barnen så snabbt som möjligt hos dagmamman, just för att jag längtade efter dom, hur jag älskade att läsa saga för dom och bara vara med dom.

Jag älskar att umgås med mina barn, för jag anser att det finns inga bättre personer att umgås med på denna jord. Dom gör mej helt enkelt LYCKLIG! Det är starka band mellan oss. Band som ska "klippas" när dom blir vuxna, säger alla ialla fall. Typ att "det är snart dags att klippa banden". Vilka band? Jag har aldrig fattat det riktigt...

Självklart kan man inte vara med dom och beskydda dom alltid och för allt. Men man kan faktiskt vara deras kompis, ställa upp och trösta och allt det där. Är det inte en förälders uppgift? Hela livet?

Jag var ju med Jonatan hos Cia förra veckan. Jag sa till Cia att jag tjatar nog en del på Jonatan om hans Diabetes, att han ska ta värden m m. Så ringer jag honom lite ofta kanske, just för att kolla så han kommer upp på mornarna bl a.
Cia tyckte jag skulle få någon klasskompis telefonnummer, t ex Herman, just för att kunna be honom kolla om Jonte inte svarar i telefon, nu när han bor ensam i Ljungby. Då sa Jonte: - Då kommer mamma ringa till Herman varje gång jag inte svarar! Då sa jag till Cia: - Verkar jag vara en "tjatmamma"? - Nej, sa Cia, jag tycker du låter som en utmärkt mamma...

Nåja, det kan bara ungarna uttala sej om... om man är en bra mamma eller inte.

Idag fick jag ett bevis på att jag kanske är en "bra" mamma? Jag är så lycklig för detta. Så vill jag bara avsluta med att mina barn är dom bästa! Tur att det var jag som blev mamma åt dom! Det är VI! Vi passar ihop på något märkligt, fantastiskt och underbart sätt. Så är det bara...

I onsdags var det dags för Bella att tatuera sej. Jag tänkte lägga in lite bilder på detta så fort vårt internet funkar.

Trevlig helg, stora älg! ♥


                 



Ps. Kanske vårt internet funkar idag. Då blir det mera skrivet i helgen. Annars inte...Ds.

Ny design... igen

Jag har ändrat designen... igen! Tyck inte jag är hopplös, men alla saker syntes inte på den gamla, tydligen.
Nu är det kanske lite mer lättöverskådligt, eller?

Jag kör på detta så länge... ahhh sedan vill jag passa på att önska er alla en trevlig Trettondagsafton!



Glömde en sak...

Detta måste jag berätta...

När vi firade nyårsafton hos min moster, skulle vi naturligtvis ut kl 00.00 och kolla på raketerna m m...

Jag och Micke kom lite efter mamma, pappa o Laila. När vi kom fram så sa mamma, läs här:

Mamma: - Titta, på den konstiga raketen, den "fastnade" på himlen och "exploderade" aldrig. Titta!

Micke: - Det kan inte vara möjligt, att den inte smäller av?!

Mamma: Jo, den kom flygande här ovanför, sedan fastnade den bara, titta själv!

Jag: - Det verkar ju jättekonstigt!?

Mamma, Micke, pappa, Laila: Jaa!

Sedan stod vi där som fååån. Kan en raket fastna på stjärnhimlen? Näää, naturligtvis inte.

Det visade sej vara rislyktor (jättestora) som folk släppte iväg. Dom svävade sakta fram som jättestora eldar på himlen, det var såå vackert. Så det kom sådana seglande förbi och samtidigt kom det väl en raket och så fastnade blicken på en rislykta... inte har jag någon bättre förklaring.

Men vår konversation skulle andra hört. Det hade verkat mycket mysko...kan jag lova!



Mandag daa!

Micke fick fixat nästan all elen i helgen. Vi hittade en liten bit på en av elledningarna som var bränd!! Som man bara virat tejp om, hmm...
Skönt att få det gjort. Micke har varit händig och det är skönt att ha kommit så pass långt. Nu är det golvläggningen som gäller. Vi tänkte ha golvvärme och så beige klinkers. Sedan blir det mörka tapeter nästan bruna, tror jag. Jag vet att det kommer bli fint. Trevligt med en fin hall eftersom det är det första folk ser när man kommer in till oss. Sedan kan man ju skita i hur resten ser ut, eller hur, bara det blir ett bra första intryck? Haha...

På fredag verkar vårat internet komma igång, enligt Telia. Men skit oxå, min data verkar ha kraschat!  Jag startade upp den för jag skulle spela lite data-spel, men den ville inte! Få se om den får vila nåra dar...

Annars har helgen varit jättebra. Vi har gått och småpysslat som sagt, legat lite på soffan med. Vi har hunnit med det mesta. Jag färgade mitt hår i lördags. Det blev bra. 

Nu är man på jobbet igen. Men ska vara ledig onsdag, torsdag. Skönt att bara jobba en dag, och .

Det är superlugnt på jobbet. Lite post och alldeles tyst. Det blir en bra dag.

Ska hämta ut biljetter idag till Jonte o Bella. Bella har gett Jonte en tidig födelsedagspresent (eftersom hon är i Turkiet när han fyller 20!). Det blev en konsertbiljett till Volbeat (en dansk grupp). Dom spelar i Lund den 9 mars (tror jag). Så dom bägge ungdomarna ska dit. Bella hade gjort ledtrådar åt Jonte som han fick ragga upp i trädgården och tänka till lite när han läste. Det var väldigt uppskattat kan jag lova!

 Volbeat. Sångaren heter Poulsen i efternamn... Släkt?

Jag skriver mer innan jag åker hem...

Pöss o haj, leverpastaj!


Friday and Freeday!

"Happy New Year, missis Sophie"... 

Nyårsfirandet gick bra! Det var god mat och tiden flög iväg. När vi kom hem till Frostiz hade hon förmodligen bara legat och sovit hela kvällen och inte kissat eller bajsat inne, så hon var enormt duktig!

Var ledig idag. Sköönt!
Var med Jonte hos syster Cia. Det gick bra. Sedan fikade vi på Coffee house och käkade äppelpaj och vaniljssås, mums! Sedan var vi och jagade en militärgrön dragkedja till Jontes jacka (som var köpt i Ullared och redan trasig, "Ullaredsskit", hihi). Nä, det blir nog bra när den blir lagad. Det var en fin jacka i övrigt men man ooorkar inte bara köra till Ge-kås för att byta jacka... eller?  Jag köpte även hjulsidor till Saaben. Det är så trist att se stålfälgarna (svarta). Det piffar genast till det gamla skrället, med lite krims krams... presiiis som med en annan...

Jag köpte även en fin, vintervit liten kofta på (samma som syrran hade), dock ej på rea...snyft!                           

Ikväll sitter vi på Mickes jobb igen. Kollar lite på datan och Micke ska skära till ett fönster. Annars är det fullt krig hemma. Micke håller på med elen. Vi ska fixa til hallen, äntligen och det behövs dra´s nya kablar m m. Sedan ska vi lägga klinker i hallen och sedan tapetsera! Det kommer att bli ruskigt fiint!
Jag ska hjälpa till förstås men just ju är vi ju här, haha!

Ikväll blir det lite pyssel hemma alltså. Sedan lite tv-tittande med. Har jag tid ska jag spela Max Payne på datan. Det är så kul. Jonte har lagt in det åt mej. Asså det är så kul med data-spel men allra helst tv-spel. Super Mario och nu senast Guitar Hero och Lips. Lips fick Bella i julklapp. Det är som typ Singstar. Man kan bli sångstjärna. Tala om att det är kul!!

Ungarna kommer eventuellt upp en dag så vi kan testa lite tv-spel m m. Sedan åker Jonte till fjällen med skolan så vi måste ju umgås lite.

Bella ska ju tatuera sej nästa vecka. Det ska bli intressant...och kul!

Vet ju inte när vårt internet funkar men vi har ialla fall fått grejerna till det och kopplat in det. Men det är inte säkert att Telia hunnit så långt. Det är säkert nån knapp dom ska trycka på för att det ska fungera och det vet man ju hur svårt det är... att trycka på knappar... hmm.

Annars kommer det att vara lugnt i helgen tror ja. Vi håller väl på med vår hall så mycket vi kan och sen får vi se hur långt det räcker. Tiden är en flyktig sak, ju!

Jaha, så ses vi väl snart igen da :)
Dont know how, don´t know when....men i alla fall:  Lave ya all, gummiball!


 Det Bästaste! Jag älskar er!        

RSS 2.0