Lite bilder...

Bilder säger så mycket! Jag tycker om att ta kort på nära och kära. Här ett litet "axplock"!


Bellas "sedelhög" - här ska köpas bil! Bella har tagit bilden själv!

 
Å här är den... Bellas bil - Pärlan! En Opel Calibra!


Köpte detta fina soffbordet i somras på Loppis!


Egna tomater...


Frostiz!

 
Jag tvingade verkligen mej själv att ta denna bild! Vilken gigant! Äcklig och stooor!


Underbara ungar!

  
Så här ser min anslagstavla ut på jobbet! Kort på det käraste och teckningar som ungarna gjort!

  
♥Det bästaste! ♥
Bella - Jonte - Micke med Frostiz!


Barnens kusin med sin lilla dotter, 4 månader!

K r a m d j u r s r ä d d n i n g !

Nu har jag räddat den lille kaninen som legat 4 dagar i rondellen hemmavid och blivit "platt" som en pannkaka! En lite sötis som tappat bort sin ägare.

Jag tog faktiskt hem den. Blotta tanken på att den skulle ligga ute en enda natt... Jag stod inte ut... Jag tror det kan vara en turist som kommit förbi och ett av barnen har helt enkelt tappat ut den genom fönstret.

Är det någon som känner igen den så hör av er! Ville ju egentligen att den skulle komma till rätta men med tanke på att den legat där i 4 dagar nu... Bättre den får bo hos oss.

Hittade heller ingen bra plats att lägga eller sätta den på för det är så högt gräs på båda sidor. Eventuellt kunde man lagt den mitt i rondellen kanske men det kändes inte heller rätt...

Ni tror jag är komplett galen väl?! Som tar hand om borttappade kramdjur. Till saken hör att jag älskar dom små liven. Jag hade en liten grå kanin som liten. Jag har sparat den hela livet. En dag blev den emellertid massakerad av Frostiz. Jag har delarna kvar men han är liksom liiiite sönder...

På loppis för några veckor sedan, hittade jag "Björne" och en annan liten söt brun nalle från Danmark, som jag naturligtvis köpte... Tja, sån e jag!



Här är den lilla "saken" Ligger på toa nu och torkar... stackarn!


Huset är fullt...

... med Harkrankar! Jag hatar dom. Dom har långa ben, smal äcklig kropp och framförallt... dom låter!!!

När man tittar på tv på kvällen, har ytterdörren öppen lite, för att Frostiz ska kunna gå ut och in, så kommer dom omedelbart! Harkrankarna... eller "Janne Långben" som vi kallar dom!

När man gått och lagt sej hör man deras surrande när dom stöter emot väggen. Jag är säker på att dom är på jakt efter just... mej!

I natt åskade det med! Brak och dunder och blixt exactly at the same time!! Jag sov med lampan tänd ett tag. Jag tycker inte om åskan heller faktiskt. Men med lampan tänd... gissa vilka som vaknar till liv...? Jo, Harkrankarna!

Mycket man inte gillar; spindlar, Harskrankar och åska. Men mycket man gillar med, det överväger allt det andra faktiskt, som man är lite rädd för!

♥Bella, Jonte, sambon, Frostiz och kaninerna

Tänker man på sina närmaste är väl en liten Harkrank ingenting!?



Harkrankhane - Tipula


Mina bästa!

Idag käkade jag en liten middag (eller rättare sagt sen frukost) med Jonte. Sedan var vi på "Björnes magasin" (klädaffär). Jonte köpte ett par jeans, en t-shirt och en "tjocktröja". Finfina grejer! Jag kunde inte låta bli att köpa en "mysdress" i plysch till Bella. Den var så mjuk och det är skönt att gå i mysplagg när man är hemma, eller hur? På eftermiddagen var jag och hälsade på Bella i "kojan". Drack lite kaffe och spelade lite tv-spel... Mysigt!

Sedan bar det iväg hemåt.

Hjäälp, lilla tygkaninen låg kvar i rondellen. Det blir en räddningsaktion när vi tar natta-promenaden i kväll! Berättar mer sedan... Nu blir det "Sagan om Ringen" och lite mera kaffe!



♥ Mina bästa stunder, är när jag är med er! ♥

Lovely... no words...


...

Du har olika förutsättningar att klara av livets vedermödor... Vissa gånger är det "a piece of cake" andra gånger tar det mer kraft och ork än du vill erkänna... Det är jobbigt...


"Operation Rädda Kramdjur"

Idag när jag körde till jobbet, i rondellen hemmavid, såg jag en liten, liten krabat mitt på vägen. Det var en liten tygkanin som låg och blev tilltygad av bilarna som körde på honom och förbi. Jag fick så dåligt samvete för denna lilla tygkanin och kände att jag ville "rädda" honom, men hade massor av bilar efter mej så jag kunde inte stanna.

Jag körde en bit till och tänkte hela tiden att jag skulle vända för att rädda honom och lägga honom eller sätta honom på busskuren eller nåt annant lämpligt ställe... Någon har ju tappat sitt, älsklingskramdjur! Då måste man ju göra något!

Så när jag kör hem idag och OM han ligger kvar, är JAG den som kommer till lilla tygkaninens undsättning... Det blir alltså "Operation Rädda Kramdjur" - ORK!!!


♥Bella♥
♥Jonte♥

Onsdag

Livet går ju upp och ner och det är svårt att påverka själv. Jag vill bara att alla runt omkring mej ska må bra och det ser jag som en av mina uppgifter i livet! Framförallt då mina barn, självklart! Jag jobbar på men det är strängt just nu. Känns som att jag vill vara mera ledig och hitta på saker med mina barn... och sambo!

Glöm inte att kolla på "TrueBlood" i kväll kl 22 på svt...

trueblood.png trueblood image by MonicaSM


♥ Bella och Jonte... I´m right here... always!♥

Buffy!


TrueBlood!


Blodtörstig?



Hörde att "Buffy, the vampire slayer" skulle komma tillbaka i höst på Tv400 och  blir gladare än jag!

Jag har gillat denna serie från allra första början. Jag kanske är för "vuxen" för detta men det skiter jag i och nu ska jag med gott samvete följa serien... en gång till och jag bara det! ♥


buffy.jpg buffy the vampire slayer image by manda_butterfly
Buffy med kompisar, öhh... utom dom två till höger...  Spike med vitt hår blir ju Buffy kär i så småningom och han i henne. Romantiskt att bli förälskad i en vampyr? Men det är inget nytt för Buffy, för hon har ju ett förhållande först med Angel, som hon håller om här på bilden. Nåt att sätta tänderna i? Ja, gör det om ni inte sett den innan...



En ny vampyr-serie kommer nu på torsdag kl 22, på Svt1. Vet inte om man kan jämföra dom, men lite samma känsla som "Twilight" eller "Buffy" kanske? Men den verkar riktigt spännande om man läser om den och ser trailern. Dom som läst böckerna om "Trueblood" säger att dom är riktigt bra! Denna får man ju inte missa, eller hur!



Hösten blir fylld med härligt blodtörstiga vampyrer och kärleksrelationer
och det är bara att



Ny dag...

... med allt vad det innebär. Har varit och fått reda på resultatet i den "psykosociala arbetmiljön" som rör jobbet. Vad det blev sagt vill jag inte skriva så mycket om här och det ska väl malas på lite till, men det såg positivt ut...

Jag är trött... har sovit för lite tror jag. Det är mycket som rörs runt i huvudet nu, kan jag säga. Man kanske ska låta bli att tänka för mycket och bara följa med...?




Natti Natti!

Skulle lagt mej för längesedan. Sambon kollar klart på Tv4-filmen. Jag tyckte inte den var nåt vidare, så jag bloggar det sista jag gör, innan sängdags. Men det är tid att sussa nu, jobbedag i morron... Äntligen i morron, ska vi få veta vad den där jobb-utredningen (psykosociala analysen) säger...

Jonte är tillbaka i Ljungby, i skolan. Bella är kvar i Laholm. I miss them, as usual! Vi ska gå på bio någon dag, så vi får ta igen lite mamma/barn-tid. I fredags på lunchen, träffades vi i alla fall, jag o Jonte o Bella. Käkade en god lunch ihop och småpratade lite om ditten o datten.

Vi var i svampskogen idag. Inte en endaste kantarell ville uppenbara sig, tyvärr. Men vi hade fika med oss. Vi satte oss på en filt vid sjön och Frostiz fick bada! Lattjo Lajbans! Sedan bar det iväg hemåt igen. I kväll har vi som vanligt plockat en del fästingar på henne (inga på oss än så länge). Frostiz var rejält trött efter promenaden i skogen och badandet så hon har sovit större delen av kvällen... Inte så vanligt eftersom man kan tro hon går på duracell-batterier med den energin hon har... Natti Natti!

The Holiday



Jag har kollat på världens bästa film! Det är väl typ 8:e gången jag ser den. Men jag bara ääälskar denna fantastiska, romantiska, söta, underbara film! Den säger allt om ouppklarade saker i livet, vänskap, att man inte ska vara rädd att försöka göra saker man inte gjort tidigare och framförallt att inte vara rädd för själva kääärleken! Suck!

Nu blir det kanske en liten tur i svampskogen och sedan ska jag ta kort på den älskade Saaben, som måste säljas...
Have a nice day, by the way!

Fri-idrott

Vi kollar fri-idrotten nu. Det är spännande. Sedan blir det lite kaffe och en bra film. Sambon ska vara chaufför kl 12 inatt. Ska hämta sin kompis och köra honom hem. Bra med kompisar i sådanan lägen...

Klippte gräset idag och var ute i trädgården lite. Det var varmt och skönt, men ändå känns det som om det ligger lite höst i luften....

Hej o kram skumbanan!


Lördag

Solen skiner idag. Får kanske bli en runda i skogen!? Annars blir det väl lite fri-idrott och lite mys.
Jag skriver lite mer senare.


Sovdags snart men...

... det känns lite deppigt just ju. Vill egentligen inte prata om det här men måste bara få skriva några rader...

Det är ju så att livet går upp o ner. Missförstå mej inte, det har inte hänt något speciellt. Just nu är det bara lite deppigt och det kommer gå över igen. Jag har min älskade sambo och mina barn som är såååå värdefulla för mej. Det är bara så att ibland kommer någon man tycker om i kläm och då känns det lite motigt och man vill hjälpa så mycket men kan så lite...

Jag är en människa som lärt mej ett och annat under dom senaste åren... bl a att inte ta livet och allting runtomkring för givet. Jag har också lärt mej av mina egna misstag och det är jag stolt över. Jag är däremot inte stolt över "själva misstagen", men när man väl gjort dom är det bara en sak att göra och det är att försöka "gå vidare" och se det som att man "lärde sej en läxa". 

Jag vet också att man inte kan påverka människor till att bli öppnare och mer ödmjuka inför vissa saker... Människor som inte vill och faktiskt inte kan ändra sej. Är viljan där, så kan man lösa det mesta. Men om du inte inser att du själv kan ha fel ibland, kommer du aldrig någon vart med att lösa några som helst problem...

Ja, kära blogg, bara en massa svammel... men tack för att du lyssnade. Gonatt!


Månen - lånad bild (dimag.no)

Lååång dag...

.... vilket betyder att jag jobbar till 17.30! Det känns tungt, speciellt eftersom det är så fint väder! Jag vill ut i skogen och plocka svamp!

Har inte så mycket att tillägga idag. Allt är bra och nu ska jag ta en kopp kaffe till och jobba på!

Have a great dag!



Onsdag

Åter tillbaka på jobbet efter ledigheten igår.

Vi har börjat skörda tomaterna nu i växthuset. Vi undrade ett tag när dom skulle börja mogna, men det behöver vi inte fundera på längre för nu är dom det och det är underbart att kunna ta färska tomater, röda och gula, i alla olika storlekar varje dag! Vi har gett grannen en stor påse, ätit själv tills vi nästan spruckit och idag hade jag med en påse till min närmsta arbetskamrat (dom andra ska med få del) som blev överlycklig!

Den datan där jag har alla mina bilder är sönder för tillfället och därför har jag inte kunnat lägga ut mina bilder på länge. Jag ska se om det funkar att överföra lite till den andra stationära datan, så ni kan se alla fynd jag gjort på loppisar m m.

Ha en bra dag så länge!


Diabetes

I dag har jag varit ledig, varit med sonen hos diabetesläkaren Stefan och syster Cia och sonen har även fotograferat sina ögonbottnar, för att kolla ev blödningar i blodkärlen bak i ögonbottnarna. Detta med förändringar kan man få när man haft diabetes ett tag och blodsockervärdet varit lite högt under en längre tid. Det kan även vara så att om man har förändringar eller blödningar i ögonblodkärlen kan dessa också gå tillbaka, om man försöker att få ner sitt blodsockervärde.

"Patientens pupiller dilateras (vidgas), med en eller vid behov flera typer av dilatationsdroppar, innan fotograferingen. Detta förfarande är nödvändigt för att erhålla bilder av en så god kvalitet som möjligt. Pupilldilatationen medför att ögat är ljuskänsligt och att en viss övergående synnedsättning kan uppstå."


Ögonbotten (med diabetesförändringar) - lånad bild av S:t Eriks ögonsjukhus

Det är en jäkla sjukdom att ha, diabetes. Hade jag kunnat, hade jag tagit diabetesen istället för min älskade son, som nu ska ha den resten av sitt liv. Hur uppmuntrande är det tror ni, att inte kunna bli frisk från en sjukdom? Jag gråter inombords när jag ser hur han hittills, i elva år  kämpat med detta, varje dag, varje timme alltså! Vi har hjälpt honom så mycket det gott men det är ju alltid han som får ta "skiten"  till slut, om han missat att ta insulin, t ex efter han ätit. Då kommer ett superhögt blodsockervärde som ett brev på posten! Sonen har pump, så det är inte alltid lätt att komma ihåg att ta insulin om man t ex är stressad i skolan eller ska iväg på något. Det har inte hänt ofta, lätt räknat på en hand, faktiskt, men som sagt händer det får man leva någon dag med det, och då mår man riktigt dåligt.

Tur att det finns sådana underbara människor som Stefan och Cia som är ett fantastiskt diabetesteam! Ett "dreamteam" kan man kalla dom! Vi är nästan experter på diabetes, vid detta laget, och syster Cia brukar säga att när vi är där är det inte som ett vanligt läkar/syster/patient-förhållande, utan mer som en MBL-förhandling! Hihi...

Det hade inte blivit sämre med hans ögon ialla fall och det var otroligt skönt.

Efteråt var jag och sonen och käkade på Eurostop, mysigt, sedan lämnade jag av honom på hans jobb igen, men han skulle inte jobba vidare för pupillerna var ju superstora fortfarande, efter dom starka dropparna han fick, och det sved och värkte så han begav sej hemåt istället! Han jobbar sista dagen i morron sedan är han lite ledig, äntligen, efter att ha jobbat hela sommaren! På måndag börjar han sista året på sin KY-utbildning!

♥Jag älskar denna gossen, behöver det tilläggas?♥

I eftermiddags plockade jag och Micke och Frostiz lite... !!
Det blev bara en liter, men det blev ialla fall att vi kunde garnera middagen med dom nu ikväll! Underbart!

Tillbaka till evigheten...

... alltså jobbet!  Här är man ju i evigheter känns det som! Ledigheten ligger bakom en och man får kämpa på som "vanligt" igen. Man får titta i backspegeln nu efter dom sköna, lata dagarna, man hade att se fram emot för bara några veckor sedan... Vad fort den går... tiden!

Nåja, hösten kan vara fin och fantastisk på sitt sätt och jag är nog mer en höstmänniska än en sommarmänniska. Men ljuset och dom varma sommardagarna, behöver man ju också...


The last hours in freedom...

Dom sista timmarna i "frihet"... Jag ska äta en god fiskgratäng tillsammans med sambon och ta ett glas vin och verkligen njuta! 

Idag har jag städat "datarummet". Det blev fint! Jag har dammsugit och bytat lakan i sängarna! Så jag har inte legat på latsidan precis. Jag kollade bara lite på friidrotten i förmiddags, annars har det varit full rulle!

I morron är det dags för allvaret igen. Då måste man åter lägga sej i rättan tid, inte kolla på film sent, som i semestertider. Inte kan man åka på loppis´ar som man vill, eller shoppa som man vill... Men kanske ganska skönt att ha lite ordning på sitt liv igen? Just nu känns det tungt, men jag vet, ett tu tre, är man så inne i jobbet, så man glömt att man haft semester. Det är kanske så det ska va?

Kram och hej, leverpastej!


Picture is borrowed!

Lördag...

Lördagen har gått alltför fort. Nu är det bara en ledig dag kvar. Men snart är man lika inne i jobbet igen och det känns som man aldrig haft någon semester... Så är det bara. Nu är det fri-idrott på tv:n. Det är kul så det blir lite tittande på det nu. Det är annars en regnig och grå, trist dag. Sambon har sovit länge idag eftersom han satt vakt i natt vid båten...

Så jag och Frostiz har fått klara oss så gott det går. Nu ska vi äta lite och koppla av resten av kvällen.

Bella är på Bjuv Burnout och Vallåkra från idag till i morron. Jonte håller på med sin nya dator han köpt. En gigant, när det gäller datorer, tydligen!

Många såna här blir det i kväll...

Sista semesterdagen, buhu...

Idag är det min sista semesterdag, för denna gången! Har varit en runda i Halmstad med sambon, kollat runt lite på en ny soffa och sedan var vi och hälsa på syrran, som jobbar på  (smygreklam, hihi). Vi var även en sväng på H&M, jag köpte en oversized, svart, stickad, underbar tröja och ett linne att ha under! Nu får jag hålla i pengarna. En vecka kvar till lön...

Vi kollade även runt lite i möbelaffärer efter en soffa med divan. Men det får bli fler affärer innan det bestäms vad det blir.

I kväll är jag "gräsänka". Micke är båtvakt till kl 5 i morron!. Jag och Frostiz har tjejkväll och ska titta på film och mysa. Jag hade verkligen behövt ha mina barn här, nu. Inte så att jag inte vill att dom ska umgås med sina kompisar eller så, Självklart ska dom det! Men jag saknar dom ibland så mycket, bara! Det är sån där "mammatid", man vill ha med dom, precis som jag ibland vill ha lite "mormortid" med min mormor. En längtan bara... Då får man ta och ringa istället till ungarna, vet ja. Det går nästan lika bra...  Vi har alltid, så underbart kul när vi är tillsammans. Tja... jag finns här och det vet jag att dom vet också.... men "I just löööve them", väldigt mycket!

Jonatan ♥
Isabella ♥

Tääävling!

Är med och tävlar om denna fina dator hos Blondie.

 (http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.11146802).

Hoppas man har en liten chans att vinna i alla fall, eftersom vår bärbara dator är lite "lurig" nu för tiden! Natti Natti!

Klippningsdags

Har klippt håret idag och blivit ompysslad av Anna. Hon klippte det lite kortare denna gången, jag var trött på dom långa testarna som hängde. Snyggt när det var nytvättat men inte andra dagen... Därför blev det lite kortare och lättare denna gången. Hon Anna får man sej en god pratstund och lite hårmassage och ompyssling. Det är fantastiskt! Sedan stylar hon det så himla fint med. Man känner sej verkligen som en ny människa på vägen hem...

Innan hårfrissan, tvättade jag köksfönsterna, tog väck alla flugskitar, damm, Harskrankar m m. Bytte gardiner och la en ny duk på köksbordet, så nu är det riktigt höstfint i köket. Nu ska jag dricka en kopp kaffe och kolla lite på tv:n med
sambon. Hej och kram skumbanan!



Onsdag

Idag blir det en liten loppisrunda till Varberg! Har inget annat speciellt för oss och det hade varit kul om vi kunnat hitta en ny lampa vid soffan för en billig peng.

Igår var vi på Ge-kås och skulle hitta en höstjacka till mej... Men Ge-kås är snabba, som vanligt, det fanns bara vinterjackor nu! På ett litet snurrställ fanns höstjackorna, för halva priset! Men ingenting av värde, tyvärr. Nu så här efteråt ångrar jag att jag inte tittade mer på vinterjackorna. Men det får bli en ny runda dit snart. Vill även ha ett par skinnhandskar. Det finns det billigt på Ge-Kås, det vet jag... Men kul med en Shoppingrunda tillsammans med sambon och det var lite folk.

Hittade en svart kofta och en grön härlig tunika för inga pengar alls. En ny kameleont-väska (som bytar färg, alltifrån svart, silver, blått) som är underbart fin och praktisk, blev det också.

I morron ska jag till Anna på Harvards igen och klippa håret! Det ska bli skönt att bli av med lite tofsar som irriterar...

Skulle lagt ut lite bilder på mina "fynd" men den andra datorn krånglar (där jag har mina bilder) så det får bli senare i så fall... So long alla underbara människor!



Tisdag

Godförmiddag! Datan krånglar så jag vet inte hur länge jag kan skriva här i bloggen. Den bara stängs av rätt som det är.

Igår tog vi det lugnt bara. Kollade lite på tv och slappade. Det är inte alla dagar man bara kan slappa. Oftast vill man ju hitta på något nyttigt, men igår kände vi varken för ute eller innejobb. Jo, det förstås, en tur med dammsugaren blev det.
Det är fortfarande varmt ute, man blir trött och orkar inte så mycket.

Idag kanske det blir en tur till Ge-kås. Kom på att jag nog behöver en höstjacka, för den gamla är utsliten. Bäst att passa på innan hösten är här då, hihi...

Sedan vill jag gärna en tur med ungarna till Liseberg. Jonte har visst redan varit där, men vi andra vill dit... Får se om vi kan locka med honom ändå.

Jaha, lite bloggtorka kanske, känns det som. Fast det blev inte då mycket bloggande igår, så det kan hända jag återkommer lite senare och talar om dom eventuella fynden från Ge-kås...


Grace is gone



Har precis kollat på "Grace is gone". Vilken underbar film! Kan verkligen rekommendera den men ha näsduken redo...



Idag är vädret helkonstigt. Tittar man ut är det nästan mörkt. Regnet hänger i luften. Vet inte vad man kan hitta på en dag som denna. Jag tror jag ska dammsuga lite och städa här inne.  Sista veckan med semester nu. Vart har dagarna tagit vägen? Vet inte om jag vill åka till jobbet på måndag...

Söndag kväll...

Det är redan söndagskväll. Har varit i skogen och gått en lång runda med Frostiz och Micke. Vilket resulterade i ca 15 fästingar på Frostiz, 3 på Micke och än så länge... bara en på mej! Fy f-n vilka äckliga kryp! Har städat hos kaninerna och slängt en massa skräp. Lite nytta men mest nöje!

Vi hade det trevligt hos min bror igår. Jonte och Bella var med också, det var kul att träffa Jonte igen. Mamma hade klippt honom, han var så fin. T o m Zolo var med. Kul! Efter maten körde Jonte till Halmstad och skulle kolla på sina kompisar när deras band spelade på Laxön. Bella var kvar och vi alla spelade Fifa. Vi var inte hemma förrän ca 01.45. Därför sov vi länge idag...

Nu tar vi det lugnt, ska käka lite och titta på tv. Slappa...


 
Jag är djurälskare men såna här kryp är inte kul...

Lördag

Igår kväll hade vi en trevlig grillkväll men Frostiz blev skiträdd för raketerna så hon stack från Bella! Synd om Bella och synd om Frostiz.

Idag har vi inte gjort så mycket. Tvättat och tagit det lugnt. Jag är jättetrött, det är väl värmen? I kväll blir det hem till brorsan och fira hans födelsedag!  Det blir nice!

Inte så mycket mer att säga utan säger bara So Long, långkalsong!

Fredag!

Jag o Bella käkade frukost framför tv:n och kollade på en av världens bästa filmer: "P.s I love You" Sedan körde Bella till Ge-kås, nästsista jobbedagen för henne, denna sommaren! Sedan ska hon jobba lite helger och lov. Det var ju jättebra!

Hon hade fått ett sådant fint personalbrev, där Boris (chefen för Ge-Kås) skrivit så fantastiskt fint om sin personal, sommarvikarier och om hur duktiga alla varit! Dom hade sålt rekord under juli månad! Det går bara bättre och bättre för Ge-Kås, hur det nu är möjligt? Om sin pesonal månar dom i alla fall och det är väl en del av "hemligheten" bakom framgången, kanske, personalen, alltså... Nu har all personal fått biljetter till Diggiloo och sedan skulle alla bli bjudna på tårta som tack! Det är inte dåligt!

Det blir grillning i kväll, tillsammans med syrran och hennes sambo. Det är underbart väder, lite för varmt för mej, men detta ska man leva på hela hösten sedan! Efter maten blir det en sväng på stan. Det är PingPong-race i Ätran. Man släpper iväg flera tusen pingisbollar och sedan racar dom. Efter det blir det ett sjutusans fyrverkeri! SÅ det ska vi kolla på!

Vi har skördat våra första tomater, dom är riktigt goda!


Lånad bild


Torsdag

Nu har Bella kört till jobbet och jag tittar lite på "Djurpolisen i Houston" medan jag dricker mitt morronkaffe!

Vädret är helt underbart! Äntligen lite riktig värme och sol. Vi har en veckas semester kvar sedan, så vi får se vad vi hittar på... Vill hitta på något med ungarna, kanske Liseberg (fast Jonte har varit där). Men nåt kul ska vi göra tillsammans denna sommar!

I morron är det PingPong-race här i Falkenberg. Det är 500 ping-pong bollar som släpps i Ätran och sedan är det nån tävling om vems boll som kommer först (typ ankrace). Men senare på kvällen/natten är det det mest fantastiska fyrverkeri man kan skåda! Det är avslutet på "Laxfestivalen"! Det är verkligen en upplevelse! 

So Long!

 

Mimi Wendell



Helt underbar "tant", född 1915 och en skådis, från New York. Hon har haft småroller i sitt liv men jag såg precis en dokumentär om henne. Sådan vill jag med vara vid 94 års ålder! Helt underbart vacker gammal dam... och så skärpt sen! Hon gjorde kullebyttor bättre än en 15-åring! Vackert vitt hår och ett skrynkligt ansikte och charmig till max!

Idag har vi varit och hämtat Bellas bil! Ett akvarium till Micke blev det också! Sedan har det inte hänt mer under dagen! Nu är det snart susse-dags och i morron väntar en annan dag...

Calibra!

Bella har hittat sin drömbil... och köpte den! Grattis!! Får nu hoppas att den funkar bra för henne med och inget krångel. Min bror var med henne igår och tittade på bilar i Helsingborg. Dom tittade på 3 st och den sista var tydligen den "rätta". Tack till brorsan som följde med henne! ♥

Detta är en lånad bild, men en sådan här är det:

Opel Calibra!


Igår bakade jag vaniljhorn, igen. Det är så kul och dom smakar så gott! Idag vet jag inte vad som händer. Vi ska åka en sväng eventuellt.
Det är härligt väder idag ialla fall. Solen skiner och det är varmt. Nu ska jag äta frukost och dricka en stor kopp kaffe!


Kåldolmar

Har tänkt göra det till middag idag. Blev riktigt sugen när jag handlade igår och det var extrapris. Idag har jag inte tänkt göra något speciellt utan bara koppla av och ta det lugnt.
Nu ska jag dra igång hårfönen, efter den härliga duschen!


Lovely

Min f d svägerska´s lillasyster, som är utbildad artist, sjunger här tillsammans med Emil Söder på ett bröllop. Kul att se!


Till Micke

Denna är till Micke. Jag har hört den mycket! Han hade aldrig hört den innan, den blev snabbt hans favorit!


Demi Lovato

Jag bara gillar henne...



Don´t forget

Och så lite mer modernt... Underbar röst!


Lisa Marie o Elvis

Behöver man säga nåt alls...?


Rosen...

Så "plågade" jag mamma o pappa med denna, sjöng den hela tiden när vi brukade åka bil... fråga dom!
En favvis till när jag var ruskigt liten...



Sven-Ingvars

Min absoluta favorit när jag var väldigt liten...


Ny telefon

Den e sååå fin! Sony Ericsson T707. Det är så kul med lite nya grejor, eller hur?

Har ätit fiskgratäng i kväll. Nu ska vi kolla på Lotta Engberg och fika lite.

Micke tog nya kort till körkortet idag. Dom blev fina. Jag köpte ny foundation idag och ett par riktigt fräcka svarta leggings med mönster, på Lindex.


Husse o Frostiz!


Lill-matte o Frostiz!

Tredje semesterveckan!

Regnet öser ner idag. Det är varmt men inget uteväder. Får se vad vi hittar på. Städar förmodligen på altanen lite, vi ska lägga ekparkett där och sedan sätta fram dom nya ekmöblerna vi köpte på auktion. Det ska bli kul. Kanske vi kan ha en liten höstfest där, har tänkt bjuda hit min kusin Annette och mina syskon snart, hoppas det hinner bli klart tills dess.

Vi har inte hittat någon bil till Bella ännu, men tittat på några stycken. Men när den rätte dyker upp så...

Jonte jobbar, Bella har precis kört till Laholm, hon är ledig idag och i morron.

Har lite bloggtorka nu känns det som. Men jag återkommer, var så säkra!

Fantasy fantasy 18

Söndag

Det är lugnt, vädret är bra och vi sitter här och har nästan precis ätit frukost. Bella har stuckit iväg till jobbet.

Vi kollade lite bilar åt henne igår, men dom var tyvärr alltför dåliga... Men det går fler tåg.

Idag vet jag inte vad som händer, faktiskt.  Så jag säger hej så länge.


Lördag

Idag blir det gräsklippning. Har sagt det massor av dagar, men vädret har inte tillåtit det riktigt.
Annars är det inget speciellt inplanerat. Ska kanske cykla en runda med Frostiz med. Eventuellt blir det lite bilkoll åt Bella. Hon vill köpa en bil och har hittat en del, men det är mycket pengar och det ska betalas skatt och försäkring och bensin m m. Vi får väl se...

Lite uppdateringar från igår. Vi hälsade på mormor ju och en våning upp på äldreboendet finns ett "reminicensrum" (minnenas rum). Ett gammalt rum från förr. Dit åkte vi upp med mormor och det fanns mycket kul och gammalt att se, en gammal symaskin, gamla böcker och ett gammalt kök med kaffekvarn m m.

Söta fina mormor! Provar hattar!

Sambon fick också mannekänga...

... liksom min far!

Här är mor mor och min mamma!

Här är det "gamla" köket...

Här har sambon hittat en kul bok, "Glassnostalgi"

När vi kom hem fick Frostiz vara "modell". Vi köpte en flytväst till henne. Det kan hon behöva när vi är på sjön. Sedan avslutade vi kvällen med en god middag.





Nu kallar gräsklipparen! Vi hörs lite senare.


RSS 2.0