Skööönt

Nu har jag klippit håret och blivit ompysslad av Anna på Harvard´s! Skönt! Lättare frissa och lite hårspray och stylingprodukter blev det också. Håret doftar gott och man känner sej lättare!

Idag har det varit sjukt varmt. På jobbet håller vi till på vinden, kan man säga. Det är takfönster som gör att det blir så varmt och kvavt uppe hos oss samt att ventilationsanläggning inte räcker till riktigt eftersom det är en tillbyggnad man gjort efteråt. Det är riktigt jobbigt. Vi har en fläkt som går på högvarv, men det räcker inte till. Vi får heller inte öppna fönsterna mer än lite på morronen, eftersom ac-anläggning inte funkar om vi öppnar fönsterna.

Japp, men trots allt är det skönt med lite värme. Det är ju detta vi längtat efter hela mörka vintern. Kvällarna är ju gudomliga! Nackdelen är ju att man blir så trött, man lägger ju sej inte i tid på kvällarna!

Nåja, nu sitter jag här och kopplar av med en kall öl, jag delat med sambon. Det är inte helt fel om man säger så...

Kram till er alla!

Control Freak Extra Extra StraightStyling och hårspray Loreal Loreal Air Fix 400ml - Fixerande spray med långvarig, mycket kraftig stadga.

Monica Zetterlund

Blev lite "jazzfrälst" så där bara... Denna är helt underbar!


Sonya Hedenbratt

Jag gillar Sonya Hedenbratt! Så pass gammal e jag...
Jag skulle egentligen vilja lägga in "Låt hjärtat va me´" men den kunde jag inte hitta.
Det fick bli denna med Sonya och Sten-Åke Cederhök.


Idag blir det hårklipp

Idag ska Anna på Harvard´s få ta hand om mej igen! Underbart ska det bli, precis som vanligt. Mitt hår känns som en risbuske idag, verkligen...  Men när man går från Anna känns det som en dröm igen, eftersom hon inpackar, hårmasserar, klipper, fönar och tar en massa gojs i som håret mår så bra av!

Sedan har jag en rolig sak att berätta. Vi ska vara med på en loppis till helgen. Man får "köpa bord" och vi har fått köpa två bord att fylla med våra saker!  Kostar 50 kr styck, bara. Så jag och Micke röjde rejält i källaren i går till kl 23! Hittade en massa saker som vi tänkte ta med oss. Närmare 3 st stora lådor, fyllda med "delikatesser". Jag tänkte plocka med mej lite skor med, som jag knappt använt. Går det att sälja så går det... Vi fortsätter att röja i kväll, lite till.
Kul ska det bli i alla fall. Vi ska vara där på lördag mellan 9-13, så är ni i krokarna av Halmstad i Fyllinge (Karlslund, Assarp), så titta in!

So long go vänner!


Köra bil, trallalala trallalala...

Stod en kvart på motorvägen idag... Totalstopp efter en olycka. Tur man har radio med lite bra musik, för den kvarten kändes som en evighet! Jag som kom iväg i någorlunda rätt tid för jag tänkte jag skulle hinna till jobbet och jobba undan lite innan dom andra kommit. Alltid lugnt och skönt på jobbet vid halv åtta. Men det sket sej...

Idag är det vaaarmt! Lyllost alla som har semster!
Avundsjuk, jag är så avundsjuk... Jaja, mina återstående tre arbetsveckor kommer gå som en dans. Jag har mycket att göra och därför kommer tiden att gå fort!

Jag har sagt hur mycket jag älskar mina barn, va? Varje dag påminns man hur lyckligt lottad man är, med två såna härliga ungdomar! Dom är vuxna nu, men jag tänker tillbaka på deras tid när dom var små. En dag som den här, med härlig värme, när dom badade i poolen på gräsmattan och dom lärde sej cykla m m. Eller när vi var ute och flög drake på grönområdet! Det var tider det!  Ni som har barn, tänk på att tiden går fort, vips så är barnen vuxna! Njut, njut!

Här är en bild på "pärlorna", visserligen med vinterkläder... men söta är dom! Här är dom hemma hos mormor och morfar och hälsar på! Kolla den snygga Spidermantröjan... och Bella i lysande färger. Tror minsann jackan var från Ge-kås... Hihi!

Åhh, vad härligt det var på denna tiden. När man tänker tillbaka vill man ha denna tiden tillbaka... om än bara för en liten stund! Nu är dom stora och är fortfarande lika söta och underbara!  Vart har tiden tagit vägen?


Härliga söndag!

Har hållt mej inomhus idag, så när som på att hänga ut tvätt och sätta ut kaninerna på gräset. Jag blir lätt röd av solen och är lite mer försiktig av mej nu för tiden med solandet. Kollar mina födelsemärken en gång om året och har tagit väck ca 5-6 stycken. Inget farligt, med det kan bli... Bättre att fixa det innan, i förebyggande syfte.

Jag har istället valsat runt med snabeldraken och moppen! Så härligt att gå på nydammsugna och nymoppade golv! Har man hund så blir det lite extra skitigt och jag har dragit ut på det hela veckan. Eftersom det var för varmt att vara ute (utom i skuggan) så blev det lite inomhusaktiviteter istället.

Nu blir det en film och lite RIsifrutti och lite fika. Sedan är det dags att sussa. Tre veckor kvar att jobba, puhh! Lyckost dom som redan börjat sin!

Varmt

Nu är det ordentlig varmt ute. Klockan är bara 10 och det är redan 23 grader i solen! Bella har precis åkt till Ge-kås för att jobba sitt pass. Vi satt på baksidan och kollade lite, varmt var det... Frostiz gick borta vid kanninburarana och nosade.

Rätt som det var sa Bella, eller rättare sagt, skrek hon till: -Kaninen är ute! Frostiz, kom här! Då hade Noels kaninbur öppnat sej och han hoppade glatt omkring under buren. Det är inte svårt att få tag på honom eftersom han är så tam, men Bella var lite rädd tror jag, att Frostiz skulle ta honom.

Det skulle Frostiz aldrig göra, tror jag. Hon är ju så van vid kaninerna och gör aldrig och har heller aldrig visat att hon tänkt göra något mot dom. Tvärtom är hon så glad när man är ute och pysslar med kaninerna. Vi hade ju kaninerna innan Frostiz kom hit. Så jag tror hon är väldigt glad för dom. Jag tror nog hon mer passade Noel faktiskt...

Idag blir det lugnt, jag ska städa lite här inne, för dammet yr och golven är smutsiga. Det finns en del hundhår i mattan också...

Ha det så gott i värmen!

Virus i Bataljonen

Idag sa min sambo, Micke: - Jag har en överraskning till dej! Sedan tog han fram biljetter till Virus i Bataljonen. Den går nu på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Den var riktigt rolig. Jojje Jönsson och Claes Månsson var dom stora stjärnorna. Det var genrep, vilket innebär att biljetterna är billigare. Det var kul för dom skrattade eller snarare fnissade lite så dom andra i gänget kom av sej.



Innan idag klippte jag gräset, Bella fixade kaninerna, klippte klor m m. Sedan var jag o Bella och handlade så vi kunde grilla lite. Sedan cyklade vi iväg till Vallarna och Bella var hemma hos Frostiz.

När vi kom hem käkade vi jordgubbarna och melonen sm vi egentligen skulle haft till efterrätt. Det var gott och svalkande.
Nu är det dags att sussa. Bella sover redan, hon ska jobba i morron, söndag. Sedan är hon ledig till torsdag. Vilket skönt schema med sådana arbetstider.

Sov gott folks!

With or without you




Moonwalk

Inatt hade jad den märkligaste dröm. Jag drömde att jag visade upp den mest perfekta "moonwalken"... Alla tittade och applåderade och tyckte det var sååå bra! Och ändå ropade jag under tiden jag "flöt" baklänges: - Kan jag? Kan jag? Haha!

Dagen igår präglades av beskedet att Michael Jackson hade dött. Radion fylldes av hans musik och vi pratade en del om honom på jobbet. Det är väl mest vi som är i 40-50 års åldern som kommer ihåg honom. Jag är själv uppväxt med hans musik och vem kan glömma videon med Thriller?

Det är svårt att ta in hur stor han egentligen är... eller var.

Märkligt att han inte finns längre...


Who is it?

En hyllning till Michael Jackson. Ruskigt bra... Hoppas hans musik lever vidare! Forever!


Michael Jackson

Michael Jackson är död! Det var väldigt tragisk att höra i morse när man satte på tv:n. Michael har betytt mycket för mej när det gäller musiken. Annars gillar jag kanske inte hans livsstil så mycket, om man nu kan lita på allt som står i tidningar m m. Men när det gäller sången och musiken var han fantastisk!

Det får bli en hyllning til honom idag!
 

Snabblunch

Det blev en snabblunch idag. En tunnbrödsrulle och lite vatten. Det var allt jag orkade idag. Det är varmt och man svettas så snart man flyttar på sej. Jobbar ända till halv 6 i kväll. Inte särkskilt lockande, men jag har mycket att göra, så tiden går fort. Kruxet är bara att kvällen nästan gått när man väl kommer hem.  Jaja... dags att återgå till högarna...


Torsdag

Hände inget speciellt i dag på vägen till jobbet. Ganska mycket trafik, men allt flöt på bra. Idag händer det absolut ingenting! Jag är öppen för förslag!

Onsdag 24 juni

Känns verkligen härligt ute nu, med värme och sol. Underbara kvällar och härliga mornar!  Idag blir det en sväng till skoaffären på Eurostop... Hihi!

Beställde den bruna tröjan som jag visade i förra inlägget. Kan tänka mej den är skön på sommarkvällarna. 
Eventuellt ska vi väl kolla på Ulf Lundell i Falkenberg tillsammans med syster och bror med bihang den16 juli. Ulf spelar mitt i stan. Det kanske man inte kan missa?!  Sedan blir det ev både Diggiloo och Rapsody in Rock, eftersom Robert Wells bor i Falkenberg på sommaren...

Härligt ska det bli!

Nypotatis och sill

Nypotatis och sill hade sambon gjort när jag kom hem! Supergott!

Jag körde inom skoaffären i Halmstad på vägen hem. Hittade ett par jättefina Reiker (?) svarta skor med rem över. Kostade visserligen 500 kr men det är ju äkta, fotriktiga skor, men dom fanns bara i storlek 36, så tyvärr...

Det blev inga tunikor eller tröjor idag, heller. Tänkte beställa lite på nätet i stället, på Bubbleroom. Nu kollar jag på Allsång på Skansen. Micke är en sväng vid båten. Sedan blir det äntligen... "Morden i Midsomer" !!! Min favoritdeckare.
Till det blir det lite glass och kaffe. En perfekt avslutning på dagen alltså!

Kläääääder!

Jag är en shoppaholic! Det har jag kommit på !!!

Kolla här vad jag vill ha!

Glitzy Wide dolman top

Glitzy Kate Bosworth double top
HELT NY!! CAT-CATERPILLAR SKO typ ballerina strl 37

Tisdag

Idag på vägen från Mellbystrand in till Laholm, var det någon som kört på en liten, liten kaninunge. Den låg vid mitträcket och vred och vände på sej. Fy tusan vad hemskt och jag hade sådana samvetskval resten av vägen. Det är ju inte meningen att djur ska ligga och lida, men jag skulle inte själv kunna slå ihjäl ett djur, tyvärr. Tänkte man kunde ringa någon, men vem?? Polisen kör väl inte ut på sådana smådjur? Helt förtvivlad blir man i alla fall...

Ännu en strålande dag med sol och värme. Så skönt och mycket lättare att komma upp idag än i går. Igår hade sambon gjort Bruna Bönor och Falukorv. Det är en underskattad rätt. Det smakade förträffligt! Idag tror jag det blir Nypotatis och Sill!

Tänkte köra inom Halmstad och kolla på en ny tröja, eller tunika, ev ett linne. Har ett par Baggyjeans som jag inte vet vad jag ska ha till. Tänkte att ett linne och en kofta passar till? Får se...

Annars blir dagen lugn, hoppas jag.



Det finns vänner...

... och så finns det vänner! Jag har inte så många riktiga vänner. Jag har mina barn, som jag gärna pratar med, om det är något. Men vänner är inte alltid barn, syskon, föräldrar och sambo. Dom är ju underbara i sej, men en sann vän är en sann vän

Jag har en sann vän, det är Sussie! Det är min f d svägerska. Jag önskar bara att kalla henne "vän", nu för tiden. För f d
s v ä g e r s k a
låter inte alls så fint som v ä n...

Det är hon som följt mej genom alla dessa år. Vi umgicks inte precis mycket innan, mer är just som "svägerskor", men efter min skilsmässa, för några år sedan, är det hon som alltid kommit med goda råd, varit där i bakgrunden, slängt ut en uppmuntrande mening då och då, fått en att skratta m m!

Jag förstår kanske just idag, i detta ögonblick, mer än någonsin, hur fantastiskt det är att ha en sådan vän. Det låter jättekonstigt, kan tyckas, men när vi träffas, är det precis som vanligt. Vi träffades för 3 månader sedan, herregud vad vi skrattade, Sussie, Bella, Amanda och jag, över en fika! Innan dess var det ett tag sedan vi träffades "live".

Vi bor inte så nära varandra, vi träffas inte alls särskilt ofta, men guuud, vad hon betytt mycket!

Klicka för att se bildinformation
Skönt med vänner när hjärtat blir lite tillknycklat...


Ps. Till alla andra, mina närmaste vänner, familj... ni är ni, ingen nämnd, ingen glömd... men utan er hade det aldrig funkat!

Hundcoachen!

Det är många som upprörs av hur Fredrik Steen tar sej an "problemhundar" i Tv4+ programmet "Hundcoachen". Jag vet inte vad problemet är egentligen? Jag har stor respekt för Fredriks sätt att hjälpa hussar/mattar och kanske, framförallt hundarna...

På en del låter det som om Fredrik nästan torterar hundarna, genom att hålla dom tillbaka, för att dom inte ska bita honom och gå till attack.

Om det inte finns någon annan utväg, för en hund som biter och som man inte kan lita på, än att låta den avlivas... då får det kanske bli så? Synd så klart. Det tycker väl alla som älskar djur!

Man får tänka på människorna, men kanske framförallt på djuret. Ingen hund ska må dåligt av att leva ett liv, där den ständigt måste vara beredd att försvara sej och gå till attack, när ägaren minst anar det... Ingen hund mår bra av att leva ett sådant liv, eller hur?
 
I "Hitta hem" har man också avlivat hundar, som inte gått att rehabilitera. Ingen har reagerat för detta.  Det är precis som om man inte kan acceptera att det kommer en kunnig, ung person, som kan sin sak. Vi har själv ingen "problemhund" men vi har fått många tips av detta program! Jag håller på dej Fredrik!



Solen!

Solen ger en massa vitaminer och extra ork när det känns jobbigt. Det märken man en sån dag som idag! Vad glad man blev när man tittade ut och himlen var blå och solen gassade redan kl 6 i morse!  Synd är att man sitter bakom lås och bom! På jobbet alltså... hihi! Det får väl bli en promenad på middagsrasten!

Igår kväll färgade jag håret. Det blev kastanj! Men man blir allt lite överraskad när handduken viras av! Hur blev det? Blev det bra? Det kliade som tusan i hårbotten så efter den "kuren" tappar man väl allt hår... Nja, det blev ganska bra, men mörkare än vad jag tänkte mej.


Jag längtar verkligen efter semester nu, men det känns fortfarande ganska avlägset... Läste på Julie´s blogg (en av bloggvännerna). Hon skulle åka till Thailand och hade lagt in en underbar bild på en Thailandstrand.  Man önskar verkligen att få åka till ett annat land. Även om den svenska sommaren är härlig, så är det miljöombyte att få komma iväg någon annanstans, till en annan kultur och till annat väder (om den svenska sommaren är som den brukar). Det ska bli av någon gång... det lovar jag, mej själv...



Vackert!



Isabella Lundgren och Nils Landgren. Vackert!


Söndag

Härliga söndag! Tur att man fick en dag extra denna helgen! Inte fel att ha tre dagars ledighet! Solen skiner, vi har varit ute i trädgården och fortsätter lägga kantsten.

Igår var vi på Peggens glassbar och käkade en god glass och sedan gick vi längs strandpromenaden och glodde på folk. Frostiz var med. Vart vi än kommer eller går gör hon succé! Hon är verkligen en söt och vacker hund!

Igår hämtade jag Bella vid tåget. Hon jobbar idag. Sedan ska hon ta saaben till Laholm för att kunna köra lite i veckan. Hon jobbar inte förrän på fredag nästa gång. Det är ju inte fel med 4 dagars ledighet. Hade inte haft något emot det själv.

Jonte var och kollade på kompisarna igår som spelar i ett band. Dom är från Halmstad. Jonte har många musicerande kompisar. Ska försöka hitta några av dom på youtube och lägga in här på bloggen...
Igår vann jag på Tradera, ett par helsvarta Converse. Jippi!!! Svarta converse strl (UK 4.5) (EUR 37) nästan aldrig använda
Har ett par svart/vita sedan tidigare, men ville gärna ha ett par helsvarta. Är så snygga, tycker jag. 269 kr! Kostar väl sisådär 600 kr annars. Kul, jag har lagt många bud på andra liknande men aldrig vunnit, men nu så!

Okidoki! Nu tar vi en liten paus i stenläggande för att kolla på Formel 1. Tja inte jag men Micke. Men jag håller honom sällskap med att blogga, hihi!

So long, långkalsong!

Midsommardagen

Igår var vi hemma hos mina föräldrar och åt en god midsommarsmiddag. Mina två mostrar var med också. Det var riktigt trevligt. Pratade gamla minnen och hade allmänt kul! Jag och min mosters man testade citron, salt och polskt sprit med bisongräs i!!! Vi skojade och sa - Åhhh, vad gott! Sedan hängde mamma på med. Hon sa med - Åhhh, så gott! Ingen av dom andra trodde oss men allvarligt talat, så smakade det riktigt bra med den blandningen av salt, citron och polsk sprit!
Hihi!

Jättegod tårta till kaffet med jordgubbar, såklart! Tack lilla mamsen!

Bella var chaufför åt en del kompisar och det var Jonatan med . Ganska skönt att veta att det inte dricks något. Samtidigt var det väl inget vidare väder att köra bil i för det regnade och åskade och blixtrade.

Idag blir det en slappedag. Det är inget vidare väder idag heller. tyvärr. Känner mej lite trött och sliten och därför bestämde vi oss för att bara ta det easy. Skönt! 

 En tidig sommardag i Råå hamn!

Midsommar!




Hundträff på Skrea

 Vår lilla Frostiz
 
 Så här ser hon ut efter "trädgårdsarbete"

Vi hade en härlig hundträff i kväll med Frostiz och Izor (pappa), Buffy (mamma) och Diza (syster) på Skrea strand. Även en Beagle som heter Bobby var med. Sedan kom det en stooor Samojed till, Hockey. Han är 4 år och bor i Vinberg. Han väger ca 30 kg och var en bjässe, men så fin. Precis som alla dom andra hundarna! Släppte dom lösa så dom fick leka och det var lika kul som vanligt. Tog lite kort med min mobilkamera. Inte så bra och inte så många kort på Sissi (som är Frostiz uppfödare och som alltid håller kontakt med oss) och inte heller på Dizas matte, men ni får bedöma själva. Kul var det ialla fall.

 
Pappa Izor, Frostiz och systern Diza (man ser benen på Karin, Dizas matte och på
Karins syster som äger Bobby)!

 
Här har dom kul vid vattenbrynet! Här ser man Bobby med, en Beagle

 
Är man populär, eller?


Diza och mamma Buffy

 
Här kommer Hockey, en isbjörn!


En bjässe på axeln... Hockey med husse!

Det är alltid lika kul att träffas! Det är synd att inte alla syskon kan vara med. Det hade varit så kul att se hur dom andra ser ut. Diza och Frostiz som är systrar är inte så jättelika... Hoppas det blir snart vi kan träffas igen!

Sol...

... är det äntligen nu! Det har regnat hela förmiddagen! Men nu skiner äntligen solen lite, men det blåser fruktansvärt kallt.
Nu har alla gått hem från jobbet och jag är på väg, jag med. Hade en del arkiveringsjobb i eftermiddag. Det var så skönt att äntligen få ta tag i dom där högarna. Men nu är allt klart och det känns skönt! Är redo för måndagen nu med rent skrivbord (nästan iaf).

Har köpt lite jordgubbar med mej hem, tänkte bjuda på resten av familjen till kvällsfikat. Jordgubbar och glass!  Även en liten midsommarblomma till sambon fick det bli och en "Grattistillkörkortetbukett" till Bella!


Redo för helgen? Ja, det är jag!


Regn...

... är allt man ser när man tittar ut genom fönstret idag. Trist och humöret är i botten! Har sovit dåligt i natt. Vaknade kl 5 i morse och kunde inte somna om. Lika bra att gå upp, tänkte jag och var på jobbet kl 7!  Har en konstigt känsla i kroppen idag, otydlig men känner mej okoncentrerad och konstig.

Bella körde själv till jobbet idag. Det måste kännas lyckosamt. Jag kommer själv ihåg första gången man körde själv!
Det är lätt att glömma hur det var att vara ung.

"Det räcker inte att minnas hur tonårstiden ser ut i backspegeln, man måste minnas hur den kändes."
(Annika Marklund)

Okidoki, jobbar egentligen till 17.30 idag, men det känner jag att jag inte orkar. Alla går väl hem vid 15-tiden så det gör kanske jag med, eller iallafall kl 16. Får se...

Igår hände det!





 


Onsdag...

... är det idag och vädret är härligt! Sommaren har äntligen kommit. Idag är Bella ledig men följde med till Laholm. Hon hade en del ärende att göra idag. Barnens pappa, med ny familj, ska flytta till nytt hus, så det är en del för Bella och Jonte att stå i, också, när det gäller flytten. 

Annars händer det väl inget speciellt idag...  ??!!

Hihi!

Gonatt!


Tänkte lägga mej nu! Klockan är bara 21.50 men jag är trött, så trött. Bella har precis kommit hem från sitt sommarjobb så vi kommer väl att stupa i säng nu allihopa.

Det är en underbar kväll. vindstilla men inte speciellt varmt. Känns som om att det är lite sommar i alla fall. I morron är Bella ledig, men har en del annat för sej. Ska ner med mej till Laholm på morronkvisten.

Innan jag körde hem i kväll så körde jag inom Jonte och lämnde en Traderavinst till honom, som kommit hem till mej. Jonte blev glad för detta och jag fick kramat om honom...

Japp go vänner, så önskar jag Gonatt!

Ska vi keka rekor?

 

Har en underbar, härlig och mysig sambo! Min prins helt enkelt. Är så lyckligt lottad med denna man och vi har så kul tillsammans. Han är alltid mån om mej. T ex hör han på min röst direkt om det är något (om man är ledsen, irriterad eller liknande, fast att man försöker att inte låta annorlunda). Vi har känt varandra i snart 4 år och han känner mej nästan mer än jag känner mej själv, hihi.

Häromdagen, när vi lade stenar i kanten på gräset, hade vi denna konversationen:

Jag: Kan inte jag få prova att lägga en sten eller två?
Sambon: Jorå, visst!

Efter pust och stön insåg jag att det var ingenting för mej... det blev snett och vint.

Jag: Nja, jag är visst inte så bra på det här...
Sambon: Men du är bra på så mycket annat!
Jag: Som vadåå?
Sambon: På engelska!  Ja och så kan du ju sjunga!

Jag vill jämt vara nära honom och när vi inte är tillsammans så längtar jag att få vara med honom. Är det käärlek?
Han är från Stockholm och någon Halländska är det inte tal om, fast att han bott här i Halland sedan han var 7 år på somrarna och för gott, några år senare. Det är faktiskt  en så utbredd stockholmska, att det låter (och som vi skrattar åt):

- Ska vi keka rekor?
 
 
(Bilden har syrran tagit)

Ny dag... ny tisdag!

Det är tisdag och allt känns så himla bra! Jag är glad för mina barns skull, glad för min skull att jag är så lyckligt lottad och att jag har en sån härlig familj!!

Bella hade haft det bra på Ge-kås, på sin första arbetsdag! Hade redan stiftat bekantskap med några av dom nya tjejerna och det blir nog en bra sommar och att få tjäna egna pengar.


Jonatan hade haft det bra på Bendt Bil och äntligen verkar penicillinet att verka på hans bihålor. I går fick jag träffa honom och hans kompis en liten stund och jag körde dom till simhallen för lite träning...


Igår kväll gjorde jag tunnbrödsrullar med ägg, ansjovis, dill m m. Sedan blev det

Det var så gott! Till fikat blev det en liten chokladbit. Marabou´s nya "Summer"  med jordgubbar! Supergod! Okej folks, skriver mer senare!


Snygga kläder, suck!

Jag älskar stora bylsiga tröjor, det passar ju fint i detta vädret som varit i dagarna! Jag hittade för någon månad sen en härlig tröja från Glitzy med två stora guldknappar på ena halssidan. Den verkar vara helt slut. Men jag har hittat en till favvis!
Glitzy Wide dolman top
Hittade en ny snygg tröja från Glitzy! Jag gillar denna "mosstickning"

 
Denna vara beställd!


Japp nu går vägen hemåt! Ska handla lite mat på vägen hem. Tänkte göra tunnbrödsrulle med ägg och sill m m.
Häpp!

Povel! En karamell!

En del karameller kan man suga på lääänge! Men tyvärr, även den sötaste karamell smälter bort till slut. Povel finns inte mer, men hans musik och roligt underfundiga texter lever kvar i mitt hjärta ialla fall! Här är ett Medley från Hylands Hörna! Det är ca 10 minuter långt, men lyssna och njut...



ps. Vem ska skriva en sång om hur underbart det är att ta av sej skorna?

Det är mååndag morgon...

... tänk er denna rad med Povel Ramels sång... Kan det bli bättre, gillar den sången och gillar Povel skarpt? 

Ja, vädret är inget att hurra för idag. Kallt blåser det och temperaturen är nära 0... hihi! Det kändes så när man kom ut idag i alla fall. Det var 10+, lika kallt eller varmt var det i oktober månad! Nu vill vi ha sommar!!

Jodå, idag är jag "Fit For Fight" igen, maggen är mycket bättre. Tack för alla uppmuntringar, kära bloggvänner!

Idag börjar mina barn sina sommarjobb! Vilken tur, det finns dom som är mycket äldre som inte har jobb, det är tur och åter igen tur. Bella har sökt till Ge-kås i två år nu och nu ringde dom och frågade om hon ville komma på anställningsintervju! Två dagar senare hade hon jobbet!

Jonatan har jobbat på Bendt Bil, tror det är 3:e sommaren nu och han trivs väl bra med det. Han är ju utbildad bilmekaniker och läser nu vidare till Servicetekniker. Det hade han väl egentligen jobbat med i sommar med, men dom hade dragit in på folk inom det företaget, så självklart finns det inte plats för en sommarjobbare då... Det är tuffa tider, men mina två ungdomar har haft tur. Det är jag jätteglad för!

Ja, vad händer annars en måndag som den här? Ingen aning...faktiskt!




Godkväll!

Nu ikväll känns det bättre med det magonda. Det var kanske Activia som hjälpte lite? Jag tror inte på reklam annars men en jobbarkompis hade provat och hon tyckte det blev bättre. Tron kan försätta berg...

Nu har Bella kommit hit. Hon börjar sitt sommarjobb i morron. Jag har hjälpt henne att färga håret. Nu har vi fikat lite så nu är det dags att sussa. Jonte börjar sitt sommarjobb i morron med! Kul för dom att tjäna pengar i sommar! Det behövs så väl eftersom studiebidraget försvinner över sommaren.

Har bytat lakan i sängarna, dammsugit och dammtorkat så det ska bli skönt att få krypa ner och sussa...

Glitter Text Generator


Söndag... med magont

Har haft lite ont i magen dom senaste dagarna. Tyvärr tror jag det är magkatarren som kommit tillbaka. Har haft det lite i omgångar i mitt liv men nu är det ca 8 år sedan sist. Den gången trodde jag att jag skulle dö! Faktiskt... hade så ont i min mage så jag fick åka akut till doktorn. Då hade jag en vecka innan varit hos en annan doktor och fått medicin mot magkatarr, men vad hon inte sa, var att det tog ca 7 dagar innan den tabletten verkade!

Så var vi på 30-årskalas och jag sa till mej själv att "detta är det sista kalas jag kommer vara med på, för jag har nog cancer eller något". Det var fruktansvärt. Då hade det gått 5 dagar och tabletten hade inte verkat ännu... alltså drog jag den slutsatsen att "nu är det finito". Så det blev akuten och det var då dom sa att "var det ingen som berättade att tabletterna inte verkar förrän efter 7 dagar?" Näpp, det var det inte... Då det blev gastroskopi och undersökningar. Man konstaterade att magmunnen var rejält irriterad men jag blev bättre...som tur var.

Jag tror det är all stress som varit på jobbet, det har varit turbulent hela hösten och våren, det har jag berättat förut.  Det är därför det magonda kommit tillbaka... I augusti ska vi alla träffas med Företagshälsovården och få reda på hur resultatet blir angående den psykosociala miljön på jobbet.

Jag kurerar mej så länge med Actimel, Activia, Alvedon, hihi! I morron blir det riktiga magtabletter igen...

Nu ska jag byta lakan, dammsuga, tvätta en tvätt. Micke är i Heberg och tittar på auktion. Hade gärna velat följa med men tyvärr känner jag mej inte "fit for fight" som sagt...

 En liten "prinsessa"


Lördagskväll

Det är den bästa kvällen på hela veckan. Nu ska vi bara mysa. Vi har ju, eller rättare sagt Micke, har ju kopplat in Telia trådlöst tv, data, telefoni. Så nu kan vi se på ännu fler kanaler. Kanske man kan kolla på någon bra film i kväll då?

Det blev inget bakande idag. Vädret blev ju jättebra på eftermiddagen så det blev trädgårdsarbete istället. Micke fortsatte att lägga stenar längs gräskanten och jag langade stenar. Sedan åkte jag och handlade och nu har vi precis ätit och ska bara ta det lugnt resten av kvällen.

free animal smileys 6561



Godmorgon!

Kl är nu ca 10 och vi sitter och äter frukost framför en bra film. Vädret är inget vidare så det passar bra idag att sitta inne ett tag i alla fall.

Vi var på studentuppvaktning igår. Det var supertrevligt. Vi hade köpt ett silverarmband till Jenny. Vi fick väldigt god mat och sedan kaffe och superfina och goda tårtor. Som vanlig har vi trevligt när ni träffas! Jenny har förmodligen också fått sommarjobb så det verkar lösa sej för ungdomarna, vilket är skönt, när man hör talas om denna arbetslöshet som finns omkring oss! Studenklänningen var en dröm i rosa/laxrosa med små strass (tror jag) stenar och så var den lite draperad från ena sidan och ganska rak. Jättefin!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Är det dåligt väder blir det innejobb (städning och kanske lite bakning).

So long!


Dags för hemfärd!

Snart är det dags för hemfärd. Skulle vara riktigt skönt att få krypa under en filt och titta på en film. Här vräker regnet ner och det har t o m börjat regna in här på jobbet. Vi har ju stora takfönster, så mest troligt är det där det kommer ifrån. Så nu får man hoppa över papperskorgar när man kommer i korridoren. Spännande, hihi!

Jag vet inte om jag hinner skriva mer idag här på bloggen. Bli inte ledsna, jag återmommer i morron i så fall, haha!





Skönt!

Skönt!! Nu är det fredag. Tycker veckan varit lång faktiskt. Tittar jag tillbaka så undrar jag vad jag gjort egentligen? Ingenting vettigt känns det som. Denna veckan har varit som ett "töcken". Tröttheten och tungheten i kroppen gör ju inte saken bättre. Jag tror det är semestertiderna som kallar... Ska bli otroligt skönt! 

Hörde att skattepengarna  börjat trilla in hos folk! Gött! LIte får man tillbaka ialla fall, behövde inte betala tillbaka och det är alltid skönt.

Idag ska jag köpa studentpresent och sedan ska jag till Apoteket och hinner jag ska jag eventuellt köpa ett busskort till Bella som hon kan ha över sommaren. Klockan 17.30-18.00 ska vi vara på studentfesten, innan dess ska alltså alla saker vara fixade! Sedan hem till sambon och hämta honom och sedan till Halmstad igen!

Har en underbar nyhet (för en saab-älskare, vill säga) om det nu är sant. Koenigsegg (Königsägg) ska eventuellt, nästan säkert, köpa Saab!!! Lovely! Königsägg ligger i Ängelholm så det är inte så långt härifrån och det är ett litet företag som tillverkar ca 30 bilar om året i 10-miljonersklassen! Hoppas det går vägen, för märket och bilen Saab´s skull! Jag var rädd ett tag att Saab inte skulle finnas mer och det hade ju varit väldigt synd...

På tal om bilar så går "Lilla farbrorn" väldigt bra... Blir mer och mer förtjust i honom, jag tycker dock inte om att erkänna det, hihi...

 "Lilla Farbrorn"


 Koenigsegg + Saab = Perfekt?

 


Raindrops keep falling...

Nu käkas det lite glass och tittas på nyheterna. Regnet vräker ner och det blåser som om det vore värsta hösten.  Det är dags att sussa. Jag är rejält trött. Min sambo har städat hela tv-hyllan och dammtorkat v a r e n d a Dvd-film. Det är inte så lite. Vi ska nämligen koppla på vår nya tv-leverantör, Telia. Vi har haft Boxer men nu ska vi köra trådlöst. Får se hur det fungerar...

När jag kom hem från jobbet i kväll hade sambon fiskgratängen i ugnen och dammsugaren stod framme, så jag tog en vals med den, innan vi käkade den goda fisken!

Jonatan var hos doktorn idag och fick äntligen penicillin mot sin BihåleinfIammation. Han hade mycket var och skit i sina bihålor, sa doktorn och med tanke på att Jonte börjar sitt sommarjobb på måndag så...  Hoppas han snart piggnar till. Han var rätt hängig i kväll...

I morron är det äntligen fredag!

Men ni får sussa gott allihopa!  Natti Natti!

Music singing in the rain 121

Hmm...

Nu har det arga lagt sej och jag är "Go o gla´ kexchokla´" igen! Som tur är... det lönar sej nämligen inte att lägga energi på sånt "strunt". Nu har middagen intagits; en halv fralla, yoghurt och en kopp kaffe samt ett läckert, grönt äpple!

Ska jobba länge idag, som vanligt, på torsdagar. Det är inte så kul, men så får man ju gå hem lite tidigare i morron. I morron ska jag o Micke på studentuppvaktning. Det ska bli kul!

Bella och Jonte har en massa kompisar som tar studenten med, så dom ska på en del andra fester i morron. På måndag börjar Jonatan sitt jobb på Bendt Bil och Bella Så nu har båda ungdomarna sommarjobb! Grattis!




Rent ut sagt.. arg!


Det är inte ofta jag blir arg! Men nu är jag aaarg! Kommer till jobbet, startar upp datorn som vanligt och vips är min fina bakgrundsbild på Jonatan som bortblåst. Istället ligger det en bakgrund med kommunens nya "logga". Fin? Javisst, men jag valde bort den och lade in Jonatan igen. När jag kom tillbaka efter fikan hade datorn startat om och den nya "loggan" var där... igen!! En gång till försökte jag, men nääää...

Jag ringde till it-avdelningen och fick reda på att "vi kunde glömma, att lägga in andra bakgrundsbilder, för den nya "loggan" kommer att komma tillbaka... gång på gång."
Jag sa att: - Vi har ju sett den nu, nu vill vi ha bilderna på familjen tillbaka! - Glöm det... blev svaret.

Då blir jag arg! Får man inte ens bestämma hur ens dataskärm på jobbet ska se ut längre? Jag kan förstå att man vill lansera en ny sak, men är det inte bättre att den lanseras "utåt" då, så invånarna lär sej att känna igen den? Jag bara undrar.
Makten härskar...


Med fokus på j a g?

Jag har i stora sammanhang svårt att framföra mina synpunkter. Sitter ofta tyst på möten om jag inte har något vettigt att säga, eller rättare sagt, tror att jag inte har något vettigt att säga. Bättre att vara tyst då, tycker jag. Medans andra bara maler på om bla bla bla....

Ibland blir jag bara så arg på mej själv för detta. Varför tar jag inte mer plats än jag gör? Ändå är det ganska ofta som folk frågar mej vad jag tror och tycker om saker och ting. Det kan gälla både på jobbet och hemma. Jag känner med sedd av min sambo och mina barn, föräldrar m m. Inte så att jag måste bli sedd och hörd hela tiden. Det är inte det jag menar. Jag är grymt nöjd med att bara vara tyst med. Faktum är att jag trivs med tystheten. Men en del människor bara syns och hörs hela tiden. Vad är det som gör detta? Har dom inte fått någon uppmärksamhet som barn eller unga eller vad kan det bero på? En del här på jobbet bara måste ha uppmärksamhet hela tiden. Jag blir så trött... för jag orkar bara inte dela med mej i deras pockande på uppmärksamhet, när man sedan inte får ett dyft tillbaka... Jag känner mej uppretad idag, som ni kanske märker? Ingenting att lägga någon energi på... ändå gör jag det, Typiskt!

Nämen... inte ska väl du, "Beckis", ha mej tatuerad och som bakgrundsbild på telefonen? Hihi!


Bella...

... javisst gumman, jag har beslutsångest och kan bara inte bestämma mej när det gäller kläder... och när jag kör bil... rätt som det är så... viftar jag till med händerna och sjunger med! Haha! Men när jag ser på dej har jag ALDRIG någonsin haft beslutsångest, för jag är såå himla glad att vara med dej och det är ingen återlämnanderätt på barn, som det är på kläder... vilken tur!! Jag älskar dej!



Ps. Tack för en härlig eftermiddag igår, Bella! Kul... som vanligt!

Regntunga skyar

Det är regn idag! Grått och trist. Vart tog sommaren vägen? Just nu är det 8 grader varmt! Så hade vi det i november med!
Jag glömde ju skriva igår att det gick bra för Bella på anställningsintervjun. Dom behövde folk i kassorna. Så förhoppningsvis skulle hon få ett telefonsamtal på måndag eller nästa vecka om hur det blev. Men det lät postivt i alla fall... Man håller alla tummar!

Idag är det en ny arbetsdag. Jag har lite tid att ta igen eftersom jag gick lite tidigare igår. Ska gå och göra mej iordning nu. Jag skriver mer senare.



Käärlek - fast man inte har fixat håret och sminkat sej är man totalt poppis för lilla Frostiz!

Att vara behövd...

... är något vi alla behöver känna av. Jag var behövd idag. Av mina barn. Jonatan har bihåleinflammation så innan jag stack hem idag 12.25 var jag på Apoteket och köpte medikament till honom, Ibumetin och någon nässpray med kortison. Jag fick världens kram av honom, en feberkram!

Sedan var jag med Bella på Ge-kås. Hon skulle på anställningsintervju. Jag behövdes som lite moraliskt stöd och det är man ju gärna... Efter det handlade vi lite på Ge-kås. Var lite skickebud åt Jonatan. Han skulle ha lite Studentpresenter.
Bella köpte en jättefin t-shirt, lite sockar. Jag köpte en tunika, ett orange linne, två par spetsleggings och trosor m m.

Efter det handlade vi på Coop och hem och stekte hamburgare. Nu sitter jag med en kopp kaffe och tittar på "Skicka vidare". Ute ösregnar det men vi har det varmt och ombonat med lite tända ljus. Bella sitter vid sin skoldator och lägger över allt på cd-skivor eftersom den ska lämnas på skolan i morron för en uppdatering.  Jag var uppe kl 5.20 idag så det
blir nog inte mera bloggande i kväll. Ska lägga mej tidigt. Men först ska vi klämma i oss baota-stora Kexchoklad som vi köpte på Ge-kås för 8 kr styck! Billigt!

Nati Natti (kl 19.00!!!!)




Tisdag...

 
.. tröttheten är här. Men var på jobbet tidigt tidigt...  Tar en bloggpaus nu och en kopp varmt te. Det behövdes för nu fick jag lite mer kraft! Jag ska gå hem vid middag idag. Ska med Bella till Ge-Kås (hon ska på anställningsintervju).
Men jag skriver mer senare! Have a wonderful day!


 
En liten oansenlig blomma, smörblomman, giftig, men ack så vacker...

Helsingborg!

Det var dit vi skulle med jobbet! Kul har vi haft, trevligt arrangerat och vädret var på vår sida! Vi började med att fika på Bergmansgården i Laholm. Sedan drog vi oss allstå söderut... mot Helsingborg. Denna oerhört vackra stad! Där åkte vi till Wallåkra Stenkärlsfabrik, där vi fick reda på allt om Stenkärlskeramik. Jag köpte en jättefin te-mugg till Micke. Den tog jag inget foto på. Sedan var det lite vandring på Landborgspromenaden. Sedan avslutade vi med fika och lite koll på Rhodondendron(?)-buskarna och annat vackert på Sofiero slott! Vilken dag!

Här kommer lite bilder från dagens utflykt...

Här går vi uppe på Landborgspromenaden. Vilken utsikt! Danmark på andra sidan!

Rakt in i trollgången!

Vi hade i alla fall tur med vädret, hihi!

 Vilken utsikt! Vilka lyxvillor!

Här avslutades dagen




Här kommer lite bilden från lördagen, vid båten, i Lövstaviken, i Falkenberg, i Sverige, i världen... Kom på att jag inte fått med bilden på vår alldeles egen båt, "Sjöjungfrun"!! Jag ska fixa detta vid tillfälle. Har lånat en bild från Tralaren.se så länge, så ni kan se... Det är en motorseglare, båttypen kallas för "Trålaren" och ser ut som en fiskebåt men har segel. Capish?

Detta är Trålaren, inte vår men den ser ut så här

Finaste skeppshunden Frostiz! Här sitter hon på taket på båten!

 Detta är samma båt som vi har. Bilden är lånad från Tralaren.se


Jättefin utsikt över båtarna...

 Fikapaus på bryggan! Älskad sambo...

 Här är en som gillar att sticka ut sitt lilla huvud och känna vinden vina...

Som vanlig hann vi med lite trädgårdsarbete med. Vi tänkte lägga stenar längs gräskanten så det blir lättare att klippa gräset... Arbetsledaren har koll på läget...

Okej gott folk, jag är ganska trött nu, så nu får det bli "gonatt" från mej!

Utflykt!

Ska snart dra iväg med jobbarkompisarna på en liten utflykt. Posten måste öppnas först bara. Sedan så...
Vi vet ingenting om fart kosan styr, det lär vi få reda på och jag tänker berätta allt för er senare...

So long!


Gonatt!

Nu är det dags att sussa. Ska bara se det sista av filmen.  Tänkte avsluta kvällen med denna...


"Nu när solen gått ner, det är för mörkt
för att se
Men det finns massor i mörkret
att göra
så sov inte nu, jag ber

Hela världen slumrar in och vi får ro
i mörkret
Varför sova den lilla stund
Låt oss John Blund

Låt oss vakna en stund för omväxlings skull
Se oss omkring se på allt vi inte vill
Du får enkel biljett, första parkett
Pjäsen som ges är värd att ses
På scenen står du och jag, vet ej att vi
spelar
Är det kullisen av vår egen stad
som gjort oss så stela

Lev som jag i mörker och ljus
Eller göm dej i nåt rus
Fly från allt elände,
Från känslor,
Det lilla du kände

Låt oss vakna en stund för omväxlings skull
Se dej omkring se på allt du inte vill
På de som krigar och slåss
Gör det för oss?
På han som e' tyst, säger inte ett knyst
Han e' rädd att det ska kosta mer än vad
det smakar
Och e' det han just han, som ska börja
prata?

Dina ögonlock faller ner, jag vet
vad du saknar
Så jag säger inget mer..."


- Eva Dahlgren -


Babies baby girl 28


Söndagkväll...

... och har inte bloggat på hela dagen! Vi har lagt lite plattor längs med häcken och fikat emellanåt. Nu är Lasagnen klar och vi ska äta lite. Sedan blir det en härlig dusch och lite kvällsfika. Vi får väl se om det blir någon bra film på tv eller så får det bli en Dvd...

I morron är det utflykt på jobbet. Kl 10 sticker vi. Allt är hemligt.  Så ingen vet något utom de två som ordnat det hela.

Annars har dagen varit bra. Vädret var inte bra eller dåligt. Perfekt att vara ute och jobba i.

Men nu väntar maten, som sagt...



Bild från readersdigest.com

Kväll

Nu har vi varit nere vid båten hela eftermiddagen. Det var sol och härligt och världens jippo där nere. Det var ingvigning av en ny klubbstuga så det var sjöräddning, flyguppvisning m m. Det var kul och Frostiz skötte sej exemplariskt på båten. Hon var en klippt och skuren skeppshund...

Nu ska vi äta lite och sedan blir det väl lite tv-tittande.

Jonte var tydligen i Linköping vid Mantorp och skulle titta på bilar och sedan sova i tält, med några kompisar. Bella var kvar i Laholm och hade väl inte några planer precis inför kvällen. Det dyker väl upp något.

I kväll spelar ju Sverige och Danmark. Just nu står det 0-1 till danskarna... Får väl se hur det blir.

 Sverige Nationaldag, vilken fin flagga!

  "Dannebrogen" får också vara med idag!

Eight Below

Har ni inte sett denna filmen, så gör det. Speciellt om man älskar hundar. Den är baserad på en sann historia! Ha pappersnäsdukarna framme!


Lördag och Nationaldag!

I går var jag och Bella och förtidsröstade! Det gick alldeles utmärkt så nu är det gjort. I dag sov vi länge. Jag tror klockan var 10:45 när vi vaknade! Men vi var trötta båda två...

I går kväll så käkade vi lite pommes och varm korv och sedan var det dags för Talang. Efter det gick det en bra film som hette "Eight Below", om slädhundar. Riktigt tårdrypande, men slutade väl relativt lyckligt.

Nu ska vi ta en sväng till båten och försöka få bort lite olja och sånt småpill. Efter det blir det lite i trädgården att göra.
Ska ta lite kaffe med mej, för jag tror det tar längre tid än vad Micke säger, hihi...

Skriver mer senare.

Bella, du är ett av mina två, bästa barn! Puss & Kram! Love u!





Godmorgon



Börjar dagen med en kaffe med mjölk... Känner mej ganska pigg idag. Vet inte varför egentligen. Det är bara att tacksamt ta emot. Var ändå uppe vid ett i natt för att släppa ut Frostiz så hon fick kissa. Somnade dock lika snabbt igen...

Idag är det en vecka sedan festen här på jobbet. Kan en vecka verkligen gå så fort?  Det är nästan skrämmande.
Idag ska jag och Bella förtidsrösta till Europaparlamentet. Det är första gången Bella får rösta, så det ville hon göra. Då passar jag på med. Gör man det på söndag måste man göra det i den kommunen man bor, men eftersom Bella ska vara i Laholm så kan man göra så här i stället. Micke var inte säker på om han skulle göra det, men i så fall får jag väl hålla honom sällskap på söndag med...

I går slutade Jonatan skolan. Han kommer väl hem till Laholm idag. Kul att få träffa honom. Han är ledig en vecka nu innan han börjar sitt sommarjobb på Bendt Bil.

Guuud, vad jag längtar till semestern nu!

Kväll

Nu har jag kollat på Ghost Whisperer! Spännande!

Ska betala in pengar nu till Vägverket så jag kan få mitt förnyade körkort så fort som möjligt. I kväll hade barnens äldsta kusin varit och hälsat på Bella med sin lilla bebis, en tös på 1 månad. Bella sa hon var så gullig. Det är hon verkligen, jag såg bilderna på henne på "Webbisarna" (från BB).

Nu ska jag ut och mata dom små kaninerna och stänga växthuset. Sedan ska vi äta en kanelbulle och gå och lägga oss. I morron är det äntligen fredag...


Denna "tjuvbild" tog Bella på mej o Micke en kväll, när vi slocknat båda framför tv:n...
Vänta bara...

Bedårande...


Hittade denna bedårande lilla tjej, Kaitlyn Maher, som var med i Amerikas svar på Talang. Man får alltså "pytteskinn"!
Kolla in juryns ansiktsuttryck...


In the Ghetto...


Det här är bara så bra!  Kommer alltid att ha honom som "idol"...


"Elvis is back"?


Finns ingen som kan ersätta Elvis, men den här pöjken är väl ändå lite charmig?


Vem är det?

Tog nya kort till körkortet på middagsrasten! Hujedamej...

- Hej,  jag ska ta kort... till körkortet, alltså.
- Jaha, då kan du kliva in här.
- Då ska vi se, du ska titta rakt in i kameran och om du vill rätta till glasögonen är det bra. Detta ska gå galant och det kommer bli finfint.
- Kan du retuschera dom lite, som man gör på kändisarna? (med bedjande ögon från mej)
- Jadå, vi gör allt men det behövs nog inte. (sa han lite tröstade)
- Sådär, om 3 minuter har du dej på kort!

......................efter 3 minuter....................

- Sådär ja, känner du igen dej?
- Fy tusan! Vem katten är det där?



Nu har jag och en arbetskamrat ätit lite sallad. Det blir tårta till eftermiddagskaffet och personalmöte samtidigt. Vet inte riktigt vad vi ska prata om, faktiskt.

Nu längtar jag hem...   men det känns som om dagen är sååå lång idag. Har mycket att göra visserligen, men ingen arbetslust... tyvärr chefen...

Nähä, åter till pappersarbetena!

Puss o hej, gurkleverpastej!

Torsdag

Idag är det lång jobbedag! Vi ska ha personalmöte på jobbet och i morron (fick jag reda på, igår), att den där utredning som dom hållit på med om den psykosociala arbetsmiljön, ska presenteras... Spännande!

I tisdags låg vår båt på sin plats och motorn hade Micke fixat så den gick igång. Härligt att höra det där dunket och jag skulle kunna åkt ut på havet, på studs! Längtar efter att få fiska där ute...

På middagen idag måste jag gå och ta kort för att förnya mitt körkort.

Jag skriver mer lite senare, nu ska jag dricka upp kaffet och göra mej i ordning. So long!

"Landet som blev till guld"

Denna underbara historia hittade jag på "Mimers Brunn" skriven av en 18-årig kille som heter Johannes Wallberg (tror jag ialla fall). Tala om att ha fantasi... Härligt och charmigt!
Mimersbrunn.se - Ett smartare community
 
"Landet som blev till guld

Detta är en berättelse som handlar om en liten pojke vid namnet Arschaba.

Arschaba bor med sin mamma och sin farfar i landet Ihimbosha som ligger nära den sydliga polen på planeten Saturnus. Där dom bor är det alltid mycket kallt och mörkt, vilken årstid det än är. Men det finns en dag som inte är lik alla andra dagar. En dag som nästan alla anser är bättre än både födelsedagar och julafton. Imboshaborna har döpt denna dag till himladagen. Det som händer är att mitt i natten, klockan 24.00, ljusnar det och natten övergår till dag.
Den är varm som den underbaraste sommardagen. Vattnet blir varmt och blommor,träd, buskar och andra växter blir gröna och blommar. Att vara född på himladagen är stort. Detta barn blir ett himlabarn, och är guds barn.
Att vara ett himlabarn är inte simpelt, utan en stor utmärkelse. Historien säger att himlabarnen får uppleva saker som inga andra får göra, och det var precis det som hände Arschaba.

Det hade varit en helt vanlig dag med skola, hemarbete och det urtrista vädret. Arschaba och hans familj var trötta och gjorde därför sig i ordning och gick till sängs. Alla somnade men inte Arschaba. Han låg och tänkte på vad som skulle hända honom och vad han skulle få uppleva för något som ingen annan skulle få göra. Han drömde och drömde, fantasin bara flödade. Men en tanke skrämde honom: Tänk om det var något hemskt han skulle få uppleva och inte något bra!? Tanken skrämde honom mer och mer. Men till slut så lyckades han somna, men det var många drömmar som snurrade den natten i hans lilla hjärna.

Nästa morgon så vaknade han utvilad i sin säng. Klockan visade 10.40, en hel timme innan den skulle ringa... Han gick upp och gjorde sig i ordning och åt frukost. Han tog den tidiga flygbussen för att han skulle hinna göra sin jupiterianska språkläxa som han hade glömt i skolan. Vanligtvis så börjar dom inte förrän vid 12.30, men han var där redan 11.40

Första lektionen var en kurs i moderna musikstilar på Pluto, vilket dom flesta inte tyckte var så intressant. Det handlade ändå mest om "IceBluce" eller "WinterPop" som hade funnits länge på Saturnus. Läraren blev mer och mer galen ju längre lektionen löpte mot sitt slut, då en efter en somnade in i bänkarna. Till slut var det bara Arschaba och den lilla söta flickan Dista som satt upp i bänken. Dom kollade på varandra och log, och han kände riktigt hur blodet värmdes upp inuti hans kropp. Det var en känsla som han aldrig hade upplevt innan och den gjorde honom lycklig.

När han kom hem den dagen så var han så glad att det riktigt lyste om honom.
Han var ensam, så han satte sig i soffan och slog på teve:n. Han hann inte sitta där så länge förrän det ringde på dörren. Glatt gick han och öppnade. Han möttes av det ljusaste han någonsin hade sett. Det var så ljust att han fick kisa med ögonen för att kunna se vad det var för något som stod där. När hans ögon hade vant sig vid ljuset så såg han vad det var. Det var Dista som stod där. Hon sa med den vackraste rösten "kom, kom kom med mig". När hon tog Arschaba i handen och började gå bortåt så kände han den där värmen inom sig igen, fast den här gången mycket kraftigare. Den blev starkare och starkare, och tillslut så gjorde det så ont att han började skrika. Hon knäppte då med fingrarna, och precis samtidigt tappade han talförmågan. Efter det så öppnade hon munnen och ur den kom den ljusaste ton som även den bara blev starkare och starkare. Han kände hur han började tyna bort och försvinna.

Han vaknade upp som ur den hemskaste dröm, men som ändå hade varit så underbar. Han trodde först att han var förlamad, men när värmen åter igen började sprida sig i kroppen så kunde han röra på del efter del. Men denna gången var det inte den där värmen som sprider sig när man är kär, utan en värme som gick utifrån och in. Han öppnade ögonen och möttes då av ett sken likt den underbaraste himladagen. Han förstod att han inte var hemma, utan i en annan värld!

Jämte honom så hörde han hur det porlade. Det var en liten bäck som det rann vatten i. Han böjde sig ner för att dricka.

Det smakade ljuvligt, inte som vattnet hemma på Saturnus, utan mer som vatten på flaska med päronsmak.
Arschaba började känna sig lite hungrig, så han reste sig upp för att leta efter något att äta.

Han nosade upp en doft som luktade underbart. Han följde den till en liten, liten stuga. Stugan var gjord av timmer och den var målad i en mörk färg med ljusare knutbräder. Taket var av gräs och i mitten stack det upp en skorsten av sten.
Han såg inte till någon varelse, så han gick in och kollade vad som fanns att bjuda på. Där låg dom underbaraste kötträtterna och han tog sig för att smaka. Precis när han hade fått in den första biten i munnen och tagit den första tuggan, så kom från ingenstans en växt upp från golvet. Den slingrade sig runt honom och han tvingades att spotta ut maten. När han hade gjort det så slutade den krama honom och började kittla honom istället. Arschaba tyckte detta var ytterst obehagligt, så han började skrika och dra i växten. Men detta gjorde ingen skillnad. Inte förrän den kom en man som tog upp något som liknade en trollstav. Det kom rök ur den, en rök som slingrade sig mellan Arschaba och växten. Och han hann inte ens blinka förrän växten var borta.

Jaså, sa mannen. Är du här nu? Ja, ni människor kan ju inte passa tider. Arschaba visste inte vad han skulle säga, så det enda han fick fram var ett "Va"? Mannen som var cirka 140 cm lång hade långt skägg som räckte ända ner till knäna sa att de hade mycket att uträtta. Han förklarade att Arschaba hade kommit till ett land som heter Pnutterland och att här håller en ond makt på att ta över. Förvandlingen sker mycket långsamt, det tar hela 698 dagar för den onda makten att ta över helt. Det som händer är att alla blommor, träd, buskar och andra växter dör. Dag efter dag försvinner ljuset, och till slut så är det bara mörker kvar. Men dom skulle inte hinna börja med sitt uppdrag förrän i morgon.

Mannen som hette Nilskon fixade i ordning en säng åt Arschaba i ett av de två små rummen. Sängen var inte stor nog för en människa, för den var anpassad för dvärgar, men ändå somnade han som en sten i den.

Nästa morgon när han vaknade så kände han sig konstig, kanske inte så lustigt när han hade han samma utseende som Nilskon. Han var minst sagt chockad när han ställde sig framför spegeln!

Vad fasen har du gjort med mig? Jag ser ju fulare ut än grannens katt! Kommer jag alltid att se ut så här?
Ha ha, jag tycker i alla fall att du är mycket snyggare nu med skägg, än med dina lena barnkinder. Kommer jag aldrig att se ut som jag gjorde innan? Det beror på om du klarar ditt uppdrag...

Arschaba visste inte vad han skulle säga, tycka eller tänka. Han ville helst vara hemma framför teven med en stor skål med godis. Tillslut tog han sig samman och frågade:

- Vad är det jag ska göra då?
- Det får vi se. Jag trodde det skulle ha funkat idag, men det verkar inte så.
- Hur vet du det då, frågade Arschaba.
- Det märks bara.

De stod och kollade konstigt på varandra ett tag, precis som om de tyckte att den andra var dum i huvudet. Tillslut sa Nilskon:

Nej nu måste vi göra oss i ordning, och städa min lilla stuga, för så här kan det inte se ut när de kommer. Vilka ska komma, undrade Arschaba. Det vet jag inte, men någon lär det nog bli...

Arschaba tyckte bara att Nilskon blev konstigare och konstigare, men han lät bli att säga något.

När det hade gått ett tag, och klockan hade passerat två, accepterade Nilskon att det inte hade kommit någon, men han var lite besviken. Istället så begav sig han och Arschaba till den lilla staden som låg vid havet. Det var mycket längre än vad Arschaba hade trott, för att det tog minst ett par timmar att gå dit (det hade gått fortare om det hade haft en människas benlängd).

Väl framme vid staden så ser dom den glödande solen gå ner i vattnet. Det blev en kraftig orange strimma i havet. Vanligtvis så brukade solen inte gå ned förrän klockan nio. Men eftersom de onda och deras makt närmade sig så blir dagens ljustimmar färre och färre för var dag!

Men även om solen var på väg ner så var de varma efter den långa färden. De kände båda att de ville ta ett dopp i det blå.
De var nästan ensamma på sandbanken. Sanden hade börjat bli lite fuktig av kvällen, men när de steg i den var den fortfarande ljummen av dagens stekande solsken. De tog av sig sina kläder och sprang ner mot vattnet.
Men innan de tog dom sista stegen så blev sanden iskall. Solen gick i moln och vattnet blev till is.

Långt bort hördes ett vrål. Ett vrål som inte var av denna värld. Både Nilskon och Arschaba blev iskalla inom sig.
De såg folk komma ut ur staden för att kolla vad det var som hade fått fram ett så hemskt ljud. Det var ingen som visste vad det var, men alla fruktade att det var de onda som närmade sig, vilket var sant. Alla stod kvar länge och tittade. Det var ingen som grät eller skrattade. Det var heller ingen som skrek eller pratade. Alla stod och kollade bort mot horisonten.

När vrålen upphörde så började en efter en gå tillbaka till sina hem. Till slut var det bara Nilskon, Arschaba och ett par ungar med deras föräldrar som stod kvar och väntade på ytterliga vrål. Men när det verkade som om det hade upphört så gick även de sista åskådarna tillbaka till sina hem.

Nilskon tog fram sin pinne och sa några magiska ord. Efter ett par sekunder så stod det en tombola framför honom.
Han såg lite missnöjd ut och förklarade att det inte alls var en tombola han vill trolla fram, utan ett tält.
Men Arschaba kunde inte hålla sig för skratt. När Nilskon hörde hans fnitter så blev han ännu surare och gjorde ett nytt försök att få fram ett tält. Arschaba trodde att han skulle explodera av skratt när han framför sig fick se en svart get som började bråka och stånga Nilkson. När han inte kunde försvara sig så tog han till trollstaven igen och förvandlade geten till en sten.

I det tredje försöket att få fram ett tält så lyckades han och de kröp båda in och la sig. De somnade med en gång, trots det otäcka som höll på att hända. Men runt midnatt började åter igen vrålet, och den här gången en aning starkare. Då sa Nilskon, det är det där du ska besegra Arschaba.

Nästa morgon var underbar. Det var varmt och solen lyste klar på himlen. De tog på sig sina kläder och gick ut ur tältet.
Nilskon svepte ett par gånger med trollstaven mot tältet, och vips var det borta.

De gick in i staden för att köpa något att äta till frukost. Arschaba hade varit hungrig sedan kvällen innan och såg därför fram emot att få något i sig. Snacka om att han blev läskad av alla godsaker som låg i de stora kyldiskarna, frysarna och på hyllorna. Det märktes att folket inte hade förstått det där med att äta nyttig mat, för att överallt låg det feta ostar, massor med godis men inget som det står "less sugar" på eller "low fat" som det gör hemma på Sarturnus.

Nilskon plockade på sig wienerbröd, frallor, hästkorv och läsk. De gick upp och satte sig på stadsmuren och kollade ut över det som under natten hade varit stelfruset och som nu var så underbart. Arschaba proppade i sig av den mest onyttiga frukost han någonsin hade ätit och han kom fram till att "onyttigt är gott". Nilskon sa att han skulle äta ordentligt så att han skulle orka med sitt uppdrag till kvällen. Han förklarade även att han inte skulle utföra det själv, utan med hjälp av två till, men vilka sa han inte.

När dom hade ätit upp vartenda liten smula började de gå hemåt till den lilla stugan. Fåglarna kvittrade och det luktade himladag. Det fanns underbara blommor i både lila, rosa, röda och blåa färger. Syrsorna spelade, humlor och bin surrade i luften. För första gången så fick Arschaba uppleva tre soliga dagar i rad. Han önskade att sin egen planet hade solsken varje dag, att blommor skulle dofta dygnet runt och att han skulle få somna till syrsorna på kvällen. På vägen så stannade de och pratade med en massa glada och trevliga varelser, men det konstiga var att ingen pratade om det onda och det förstådde inte Arschaba.

När de kom hem till den lilla stugan så var dörren öppen och från den så kom det den tjockaste rök. Nilkson sprang in och kollade vad som hade hänt. Efter att tag så kom han ut igen, och han hade någon med sig. Arschaba kunde inte se vem det var för att personen hade fullt med sot på hela kroppen. Nilskon tog denna till bäcken för att tvätta av sig och när de kom tillbaka såg Arschaba att det var Dista! Förklaringen till att det rök var ett misstag i Distas matlagning. Nog om det. Hon sprang fram till honom och gav han en stor kram och viskade i hans öra:
Det här fixar vi!"


... detta är inte hela berättelsen, utan bara en del...

"Lillelördag"

Idag är det "Lillelördag". Skönt är det, att det snart är helg igen. Det är liksom en trappa som går uppåt i början på veckan och sedan när det är onsdag vänder det liksom och går neråt igen. Det är kallt idag men solen skiner igen. Jag vaknade upp till regntunga skyar men det vände och det är skönt, för solen ger en liksom lite energi!

Idag blir det Lasagne till lunch. Det kunde jag inte stå emot. Alternativet var pannkakor eller en macka...  I regel är jag skithungrig kl 12 när det är dags att äta. Sambon skulle äta potatissallad och en något torr köttbit, stackarn... Får väl ta och göra lite Lasagne åt honom i helgen kanske. Det var längesen vi hade det, faktiskt.

Avslutar med en bild på en av mina stora idoler Rachel Bilson. Otroligt vacker och gullig och faktiskt, dessutom, en superbra skådespelerska... Over and out!

  

Honey i am home...

... har vinsten med mej och den hänger redan på väggen.


Par på parkbänk, heter den, av Berndt Wennström

 

Jag tyckte den var jättefin och Micke tyckte det med och Bella tyckte det med.  Jag har inte precis sett den som det första jag tänkte välja men under dagen idag, framstod den som ett bra alternativ och jag tyckte bättre och bättre om den. Nu är jag överlycklig att den blev min... eller vår.

  

Tänkte säga god natt nu och avslutar med en annan favorit-tavla, Frostiz, sötnosen!

Vinstutdelning

Nu ska jag snart gå ner till cafeterian här på jobbet och äääntligen välja ut min tavla (eller vår) som det blir till att hänga på väggen därhemma. Spännande värre... Ska jobba ända fram till kl femisju tänkte jag, hihi.

Jag berättar mer om det senare, vad det blev. Kanske t o m lägger ut en bild på nyförvärvet... klart jag gör!

So long, långkalsong!


Denna blir det då rakt inte, den hänger ju på Louvren...

Louvre

Öppettider: Klockan 9-18. Onsdagar och fredagar kvällsöppet till 22 - gå gärna då eftersom det sällan är köer kvällstid. Stängt tisdagar.
Inträde: 9 euro (83 kronor), men det finns biljettvarianter i olika prislägen.
sajt: http://www.louvre.fr/

What a wonderful world!

Det är så vackert ute nu så det tar andan ur en... Kör förbi en hage en bit utanför där vi bor. Där går brunvita kossor och betar och nu har dom fått kalvar! Jag måste bara stanna och titta på dom små... När det är så här vackert undrar man vem som gjort allt detta fantastiska!? Kanske man ska tänka till lite mer än en gång, hur fantastiskt Sverige är egentligen.

Här på jobbet kommer det ofta klagomål från folk, som klagar på att stränderna är skitiga, att lekplatserna "eventuellt" kan vara farliga, att skyltningen är för dålig... Alltså har folk ingenting annat att lägga sin energi på? Jag bara undrar alltså...? Gå ut,  öppna ögonen och se er omkring, "What a wonderful world", vi har!

Kram och hej, leverpastej!





Ps. Glömde berätta igår att vid fikat, när vi satt ute, kollade jag på marken och hittade en guldring med en pärla i. Någon hade tappat den, förmodligen efter fredagens fest. Fick reda på vems den var och återbördade den till sin ägare.
Precis nu kom "ringbäraren" och gav mej en liten blomma som tack!!! Tala om överraskande! Det hade hon inte behövt men det var hennes barns farmors gamla vigselring så hon var jätteglad! Det blev jag med... Ds.

Måndag kväll

Nu är det snart läggdags. Det känns som om man fattas lite sömn så det är lika bra att krypa till kojs. I morron är det utlottning av konst (vi som vunnit) på jobbet, men det är inte förrän kl 19, så det blir till att jobba lite längre. Skönt för tiden behöver man vid något annat tillfälle. Jag tror jag har valt ut ett par tavlor, jag väljer som nr 8 (av ca 31 st), så det lär ju vara en och annan fin kvar till mej...

Mitt kaffe kallar, så jag säger Nighty Nighty!




Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Butterfly

"Home to go to"

 av trötthet...

Ska snart sticka hemåt. Har tänkt köra inom Bella och krama om henne lite. Hon var lite dassig idag...
Ikväll ska jag göra absolutely nothing! Bara slappa. För idag är det min slappedag. Dom dagarna infaller rätt tätt nu för tiden. Jag är nämligen så trött på kvällarna. Är det någon mer än jag som känner det så? Egentligen skulle man väl cykla en lång runda kanske, för att ladda batterierna. Får se hur det blir med den saken...


Tommorrow is a ? day! 


1 juni

 Det har jag haft men det är måndag. Tröttsamt slitet känns det som. Det är dock underbart väder och man får passa på att njuta verkligen. Nu har vår båt kommit i vatten. Det var skönt. Nu kan vi åka ut och fiska eller bada, rakt ut i havet bara...

Idag händer väl inget speciellt. Alla verkar glada efter festen. Det var riktigt trevligt och sånt kan man leva ett tag på.
Känns om om gemenskapen blir lite bättre efter en sådan fest, trots allt.

Får se vad dagen bjuder på annars...


RSS 2.0