> Jeanettes små funderingar... -
RSS RSS 2.0

Jeanettes små funderingar...

Väglaget...

Kommentarer (2)

2009-01-23 @ 10:05:40

Skulle bara säga att det var snö i morse i Falkenberg. Det var lite taskigt väglag på E6:an ända ner till Halmstad. Dom hade sänkt hastigheten till 80 km. Ändå är det bilar som bara "blåser" förbi en...

När jag kom till Halmstad var det : 

Jag har sovit bra i natt. Kände mej utvilad fast jag drömt som tusan i natt med. Men vet inte om vad...
Drömmar är ett märkligt fenomen. Ibland när man vaknar känns det så verkligt så man vet inte om det var en dröm eller inte. Tur är väl att det är drömmar... speciellt när det är en otäck dröm. Men som tur är har jag inte så mycket mardrömmar. Nähä... åter till verkligheten!

Längtar till Turkiet nu. Här kommer recept på en Turkisk national rätt, komage! Mums!

Recept: Iskembe Corbasi

2 l vatten, 2 dl salt, 500 gr komage, 1 dl vinäger, 6 klyftor vitlök, 1 tsk cayennepeppar, 1 msk smör, 0,5 l vatten, 0,3 liter yoghurt, 3 st äggulor

Blanda salt och peppar, koka upp. Blanchera komagen i 4 a´5 minuter. Slå av saltvattnet och spola den i kallt vatten. Hacka vitlök och komagen grovt. Fräs i smör, tillsätt cayennepeppar, vinäger och vatten. Koka upp. Skruva ner värmen och låt sjuda i 2 a´ 3 timmar. OBS! Skumma av soppan ofta. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda yoghurt med tre äggulor och rör ner i soppan strax före servering.

Lezzetli bir yemek! (en smaklig måltid)...

So long cementbetong!


 Klicka för att se bildinformationLängtan är stooor....speciellt när vädret är som i dag!

Kommentarer

Postat av: Sussi

Komage! UUUUUUUUUUUUUUUUUUSCH!!! Fu tysan va äcklit. Inte kan du väl tycka de e gott?? Bekanta till mamma å pappa var utomlands för ett gäng år sen iofs och blev bjudna på nåt dom tyckte var mycket gott. Tog 2 gånger till och med. Efteråt fick de reda på att det var tjurtestiklar. Blä, hon gick å spydde sen. Så mycket e nog gott egentligen men just att veta var de kommer ifrån. Nja, tror ja spytt me faktiskt! Trevlig Helg!! Kramis från Sussi!

2009-01-23 @ 13:26:29

Postat av: Helena

Hej! Vi tar nog tacos ikväll, får laga komage en annan dag även om det verkar frestande...Kram Helena o Patrik

2009-01-23 @ 16:38:09
URL: http://mollymys.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback