> Jeanettes små funderingar... -
RSS RSS 2.0

Jeanettes små funderingar...

...om flygande marsvin

Kommentarer (0)

2008-12-29 @ 13:06:34

En jobbarkompis berättade att hon lyssnat på Karlavagnen på julaftonskvällen. Det var en sån söt liten historia om ett marsvin...

En pojke hade ett litet marsvin. Killen med marsvinet och en kompis till killen hittade på lite saker med det lilla marsvinet. Allt som oftast fick det lilla marsvinet åka med en av vagnarna på pojkens "Märklin-tåg". Det var väl skoj, men killarna tyckte efter ett tag att det var väl ändå lite tråkigt.
Då kom dom på den idén att man kunde tillverka en fallskärm till marsvinet, så marsvinet kunde få sej en liten flygtur och se sej om lite. Mycket riktigt, det gick alldeles utmärkt, marsvinet fick en liten sele och en fallskärm av en plastpåse. Kompisen klättrade upp i ett tio-våningshus som var under uppbyggnad med marsvinet varsamt i händerna. Marsvinets ägare stod nere på marken, redo att ta emot det fallskärmshoppande, pigga lilla marsvinet. Pojken på marken ropade "klart" och killen däruppe släppte marsvinet (undra vad den lille tänkte?). Det gick så galant och den lilla fallskärmen dalade så fint mot den väntande killen. Vad pojkarna inte räknat med däremot var att det blåste lite. Så plötsligt tog vinden tag i den lilla fallskärmen och marsvinet for all världens väg... Den marsvinsägande pojken tyckte det var förskräckligt för han var verkligen fäst vid sitt lilla husdjur och han snörvlade och grät. Men inget marsvin hittade dom...trots letande.

Denna histora berättade pojken om, som nu var vuxen, i Karlavagnen. Hur han "miste" sitt marsvin på detta hemska sätt!
Samtalet efter i Karlavagnen kom att låta annorlunda, fast fortsättningen på historien...Det var en kvinna som ringde och sa att när hon var liten, kom det en "skänk från ovan" (dom var lite religiösa). Så här är fortsättningen på historien:

Några 100-200 meter därifrån på Hötorget i Malmö, blev det stor uppståndelse. Det kom plötsligt ett flygande marsvin som damp ner precis där den lilla flickan stod. Flickan utbrast: - Gud har skänkt mej ett marsvin!

Vet ej om jag berättat exakt rätt hela vägen men på det hela var det väl en söt historia. Synd om pojken som miste sitt marsvin men tur för flickan som fick ett marsvin och framförallt tur för det lilla marsvinet, som måste hunnit tänka en hel del, där han svingade omring i en fallskärm!?


Hej och pöss mina löss!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback