Lite sent men...

... aldrig fööör sent att blogga, eller hur?

Har varit hos mormor idag. Fick några härliga bilder på henne när vi provade hattar m m. Hihi! Härligt! Fick några bilder på pappa o sambon med. Jag lägger in dom lite senare. Det var underbart att se mormor igen. Hon är så underbar!

Efter det var jag och Micke en sväng i Halmstad på Marinfestivalen, men det var blåsigt och lite regn, så det var väl ingen höjdare att gå där en dag som den här...

Så vi åkte hem och fixade lite mat, sen kom Bella. Sedan kom Glenn o Denise och vi fikade lite. Vi kollade lite på Stefan och Krister och nu är klockan helt plötsligt mycket!

Natti Natti!

Mormordags!

Jag och sambon har precis ätit äppelpaj med vaniljglass. Fick en halv kasse äpplen av mamma igår. Idag blev det både äppelkräm och paj av dessa äpplen. Gott var det.

Har fått sålt Bellas moped också. Satte in annons igår, idag blev den såld! Snabba ryck! Jag är så stolt att jag klarade av allt själv (med lite hjälp av Micke, som bytte glödlampa på baklyktan). Det var två killar som kom och dom pratade bara engelska. Hur lätt är det att förklara hur en moppe funkar på engelska? Men det gick and I am proud

I morron ska jag hälsa på mormor! Äntligen! Jag längtar efter detta verkligen.





Idag har jag även förlängt mitt telefonabonnemang, så jag får en ny telefon snart! Jippi! En sån här:



Jaha gott folk, jag har fyndat idag med. En ny stjärnlampa och 3 nya kuddar till soffan. Kolla:





I morron vill jag gå på:



Men ska naturligtvis också passa på att... njuta av sommaren som är kvar!



Sov gott och "Don´t let the bedbugs bite"

Trist väder...

... det ösregnar och blåser nåt fruktansvärt! Jag ska göra mej en stor kopp kaffe och kolla på en bra film, medan regnet öser ner! Har inte så mycket att tillägga. So long!

 
Det blir myspys idag!

Grattis!



Grattis till min f d svägerska och hennes man som kommit från Kina idag efter att ha hämtat hem lilla Ellen!
Det kommer inte finnas bättre föräldrar!

Dancing Baby

Ingen gräsklippning...

... men lite annat smått o gott. Hämtade min el-orgel som jag hade kvar i Laholm, i kväll. Det är kul att spela och jag började när jag var ca 9-10 år. Det är så mycket glädje med sång och musik. Sedan var vi inom mor o far och satt och tjabbade lite med dom och sedan åkte vi till min syster (som dock jobbade) och lämnade lite trappfärg.

Nu ska det sussas. Är rejält trött fast jag sov till 11 idag. Just därför kanske...? Ska bara häva i mej en kvällkopp kaffe först. Natti Natti!


Onsdag

Mitt i veckan och dagarna bara flyger iväg! Det är njutningsfullt att bara ta vara på dagarna eller låta dom flyta iväg med sen frukost, ingen panik, bara lugnet som finns omkring en. Härligt! Det ska man leva på sedan hela hösten!

Idag ska jag klippa gräset, det är det som står på schemat idag. Sedan får vi se. Sov otroligt länge idag. Har nästan precis ätit frukost. Så kan det vara i semestertider...

free cool smileys 2621

Mina barn!

Jag har sagt det förut. Det kan inte sägas tillräckligt många gånger. I love my kids!

Jag älskar mina och Bellas små konversationer, när vi sitter i bilen eller var som helst. Vi har alltid nåt att prata om. Både allvarliga små förtroliga samtal men mest roliga samtal och om såna saker som gör att vi skrattar. För det mesta sjunger vi med.

Jonte brukade ringa till mej på jobbet och fråga om bygglovet för hans swimmingpool var klart! Men när han ringde så hette han Åke och hade mörk, skrovlig röst. Haha! Jag skrattade så jag nästa kissade på mej!

Det har varit små roliga episoder och saker när dom var små, en del kommer man ihåg. En del saker kommer mina syskon ihåg, som tur är. Kul att berätta såna roliga historier när ungarna t ex gifter sej...

Idag har jag annars inte gjort så mycket. Satte en extra kladd färg i håret, lite brunt med slingor, det andra var alldeles för rött, tyvärr. Kände mej som en brandbil när jag såg mej i spegeln. Tut tut...

Jag köpte ett par ljusgula gympadojjor idag för 75 kr. Typ Converse, men låga.

Ikväll käkade vi pannbiff med lök, egna tomater och egen gurka. Sedan kom Bella hem från Ge-kås. Nu är hon ledig i tre dagar så hon pyste till Laholm nyss. Jonte sa jag precis gonatt till. Han ska upp till jobbet tidigt imorron.

Förresten, jag köpte också lite "skolpresenter" till ungarna, innan idag. Det har jag gjort sedan dom började skolan. Nu är dom ju stora, och det kan tyckas lite löjligt, men jag ger dom fortfarande lite saker som dom kan ha nytta av i skolan...

Natti Natti!



     




Utflykt 2

Idag var jag och Micke på Varbergs sjukhus, ortopeden. Det blir operation så småningom. Det är nerverna som ligger i kläm på nåt vis. Efter det var vi en sväng till Borås. Vi kollade på Haléns, på en soffa i skinn, en divan. Men det var ingen "höjdare"... Sedan blev det ÖoB och till sist Hobbex. Där hittade jag mitt "drömkeybord". Köpte det... ett Casio. Kolla här:

Kulkul! Äntligen blir det "music in my life" igen!

Vi har haft en helkul dag, som vanligt. Här kommer lite "gamla" bilder med, på köpt och fått...

Köpte denna fina glas-skål på loppis, 10 kr.

Fick dessa fina kaktusljus av Bella!

På vägen hem från Borås, var solen så vacker...

Jag o älsklingen... i målad version...

Jaha, så var vi inne på andra semesterveckan. Det går fort, men härligt att vara ledig, jag har sagt det förut...
Natti Natti!

27 juli

Idag bär det av till Varberg. Micke ska till ortopeden och kolla sina armar. Sedan blir det väl en sväng in på deras Galleria. Har aldrig varit där, så det kan ju vara kul. Blir säkert en sväng till Harald Nyborg med om jag känner Micke rätt.
Skriver mer lite senare.


Söndag kväll

Kollar på "Huset vid sjön" med Sandra Bullock. Riktigt bra. Idag på auktionen blev det ett ekbord, 6 stolar, två skänkar för 700 kr. Ett fynd! Mamma o pappa kom dit med. Kul att kolla på alla som bjuder, men det tar til. Vi var inte hemma förrän vid halv 5 ikväll. Sedan var vi hemma och käkade och sedan hämtade vi grejerna igen på auktionen.

Efter det har vi tagit det lugnt.

Jag lägger in lite bilder i morron...

Söndag!

Idag blir det auktion i Heberg. Mor o far ska med. Det blir kul. Här är bilden på kermaikstatyerna som Ingeborg (min släkting) har gjort, som skall säljas idag på auktionen:


Igår var jag, Micke,syrran och hennes sambo på Helsingborgsfestivalen. Det var supertrevligt. Vi vann en del nallar och sedan var vi på kinarestaurang och käkade mat. Gott gott! Sedan blev det köpt lite smått o gott i marknadsstånden. Det började åska och blixtra och ösregna, men det var ganska mysigt ändå.

Vilken vinst! (Han i mitten alltså, hihi)

Här är det Melody club som spelar, men tyvärr på för långt håll för en mobilkamera...

Syrran med sambo o Micke

Vi var hemma vid 1.00. Då var vi lite trötta som vi gick snabbt och lade oss. Idag blir det då auktion, det kommer ta större delen av dagen, tror jag. Skriver mer om detta senare.

So long, pantalong!

Ohlalala!

Är utvilad, känner mej glad. Jag tror en veckas semester har gjort sååå gott! Kan det bero på att jag kunde varva ner sista veckan jag jobbade? Det är så skönt att kunna göra det, det är inte alla som kan det...  Vi hade att göra på jobbet men allt var så lugnt och i ett annat tempo än vad det brukar, så bara det är ju lite semester, på nåt sätt.

Nu på förmiddagen var jag och sambon på visning inför auktionen i Heberg i morron. Det fanns ett jättefint möblemang, stort bord och 6 stolar och en skänk, som vi tänkte bjuda på. Tänkte ha det i uterummet. Man kan ju lika gärna ha rejäla möbler när man sitter där, det är ju inbyggt och allt. Sedan hittade jag två keramikfigurer, en tjej och en kille, som min släkting har gjort (morfars brors fru), som var keramiker, men som inte lever längre. Det kunde ju vara kul att bli ägare till dom, eller hur? Får se, kanske mamma o pappa ville följa med. Det brukar vara ruskigt med folk och nu är det semesterfirare med på plats...

Jag lägger inte bilder senare, både på nya bordet och på dom två keramikfigurerna (jag tog nämligen kort).

Nu ska vi en sväng till Helsingborgsfestivalen med syrran och hennes sambo. Det kan bli kul, där finns mycket "bröte". Som en jättestor marknad med allehanda saker, halsband, ringar m m. Tivoli och uppträdande med. Och fint väder är det också, alldeles lagom. Ha det gött!


Utflykt... igen!

Igår var hela familjen (utom Jonte o Bella, som jobbade) på utflykt till Skåne. Det var syrran, brorsan med sambos och mamma o pappa. Vi var på ett ställe som hette "Trästället". Ett 4000 kvm stort ställe med allehanda saker. Prydnadssaker, ljus, dukar, krukor, ja allt. Det blev en del shoppat där, om man säger så... Där käkade vi också varsin stor räkmacka! Helena, syrran, tog en laxmacka. Dom var enorma och väldigt goda!

Efter det åkte vi till ett ställe som hette "Förmedlingscentralen"! Ett kombinerat varuhus/loppis! Det blev lite shoppat där med och sedan fikade vi där utanför. Efter det var det dags för en runda in igen. Mamma skulle köpa en lykta och jag o Helena följde med igen och jag hittade en prickig mopp!

Det var en riktigt trevlig och mysig dag. Ja, just det, vi köpte också oss ett litet pelarbord, att ha framför soffan. Det var riktigt fint, i alm. 250 kr! Jag lägger in bilder på det lite senare, men här kommer bilderna från gårdagen:

 
Här väntar vi på de goda räkmackorna/laxmackorna! Mamma, pappa, brorsan med sambo!



Delikata!


Lillsyrran, hennes sambo och till höger min sambo!


Tre små "tollar" - änglar!


Två jättesöta koppar. 35 kr!



Jag tänker på Albert och Herbert... 5 kr st!


Nya dukar blev det i köket! 19 kr!


Köpte även 4 st frukostskålar/Tacoskålar. 15 kr st! Grå med prickar...


Små gulliga gröna träfåglar, små små...


Här har vi fikapaus... sen skulle vi på det igen...


¨Me and my man¨


En vildsvinsstek, vi fick av syrran o hennes sambo...
Den ska ätas i dag.

Jaha, det var allt för denna gången. Lägger in lite bilder på nya bordet senare. Nu ska det röjas lite...

Ps. Det löste sej det med parkeringshuset. Jag ringde och dom var trevliga! Jag fick parkera gratis! Det lönar sej att inte ha för mycket pengar på bankkortet! Hihi!

Halmstad

Det blev en sväng till Halmstad i dag. Jag o Bella var och hälsade på Jonte och lämnade två kladdkakor med grädde på hans jobb. Det blev uppskattat hörde jag i efterhand. Bra!

Efter det var jag o Bella och shoppade lite. Hittade lite tröjor på rea och Bella hittade ett par skitsnygga skor, 250 kr (rea) och chinos (100 kr) och ett par jeansleggings (ingen rea).  Jag hittade ett par svarta leggings (Indiska) och två skitsnygga långa svarta tröjor på Cubus (150 kr för båda). Sedan var pengarna slut, så vi kom inte ut ur parkeringshuset!! Haha! Det händer alltid saker när jag o Bella är i farten. Vi fick prata in i "lådan" när vi skulle ut. Förklara som det var att pengarna var uppshoppade och att vi ville använda ett annat betalkort när vi körde ut. En röst frågade om registreringsnr på bilen och bankkortsnr. Sedan sa han nåt mer, men bommen öppnades och vi körde ut.

Då sa jag till Bella: - Vad sa han mer. Något om att vi skulle komma till boxen?
Bella: Nja, han sa väl nåt om att bommen gick upp eller nåt. Jag hörde inte.
Jag: Nej, men han sa nåt mer. Jag hörde inte heller, för jag var för nervös. Hur ska man betala då?
Jag sa till Bella:
- Spring ner och ta telefonnr till parkeringsnissarna, så kan vi i alla fall ringa.
Så det gjorde hon. Sedan ringde Bella till dom: - Dom öppnar kl 9 i morron!
Jaha, så nu ska man vara nervör hela kvällen och bli en "smitare" tills i morron... Hihi! Vi skrattade gott på vägen hem!

I morron ska vi till ett ställe i Skåne som heter Trästället. mamma o pappa, syrran och brorsan ska med. Det blir en liten utflykt. Kul!

Tisdag

Tisdag kväll. Vi kollar på Barnaby och Morden i Midsomer.Innan gjorde jag köttfärslimpa och nu fikar vi lite. Jag ska snart ut i köket igen och baka kladdkaka till Jonte.

Idag har vi cyklat en lång runda. Färst med Frostiz och sedan själva ner till stranden. Mycket turister och mycket bilar och folk på vägarna. Innan dess var vi och gjorde lite fint i trädgården. Nu är det snart sussedags, men först alltså... en Tottekaka till Jonte.

Hej o Kram Skumbanan!

Nya mej...

Jag brukar inte tycka det är så kul att lägga bilder på mej själv här på bloggen. Men jag går ifrån den principen idag... bara så ni får se resultatet... av hårfärgningen! Hujedamej, vad det kliade och hujedamej så rött! Men så rätt! Det är ju verkligen mej!

                    

Nu tar vi det lugnt, vi har ösregn här just nu! Innan kollade vi på "Vi hade ialla fall tur med vädret... igen"! Den var ganska kul. Sedan var vi en sväng på stan. Hämtade ut sonens linser. I morron kommer eventuellt min lillebror och hans sambo cyklande hit! Ca 6,5 mil!. Sedan ska dom sova över, så dom får vila rumporna... tills hemresan! Strongt! Hoppas vädret blir bättre, det lovade vädergubbarna...

Första semesterdan!

Vad tänker man då? Härligt! Så skönt att bara få ta dan som den kommer. Inte ha några tider att passa, att kunna göra det man vill. Tänkte passa på att färga håret nu. Det ser ut som en risbuske och är lite fett, så jag tänkte ändå tvätta det och då passar det ju bra, att färga det samtidigt. "Intensiv röd" ... hmm... undrar jag...

Det är regn och sol om vartannat idag. Så blir det innejobb eller utejobb? Får se hur det blir... Nu ska jag sätta igång med färgningen. Talar om senare hur det gick... tror jag.





Nu har vi grillat...

... och det luktade gott över hela bygden kan jag säga. Goda kotletter, med potatis och rödvinssås. Till efterrätt annanasen som blev över sen igår. Det var smaskigt! Efter det blir det nu lite mys framför tv:n. Jag klippte gräset i eftermiddags, men före det gick vi till stan och handlade lite hårfärg m m. Jag har lagt in lite bilder här, lite smått o gott från familjelivet... idag och igår.

Ha en skön kväll allihopa!

 Godaste köttbitarna...

 ... ett glas rött vin, lite gurka och så efterrätten, annanas!

 Här blir Noel rensad i öronen. Frostiz övervakar...

 "Intensiv röd" Vågar man?

 Så här såg det ut i går kväll. Ett söndertuggat  äggpaket och innehållet i Nalle Puh ligger utspritt. ... Det är mer en regel än undantag, men har man en vovve så... Snabeldraken (dammsugaren) åkte fram, som vanligt.

 Lite myspys i köket. Kakorna som jag bakade igår, blir det till kvällsfikat!

Vad händer?

Idag blir det lugnt. Det är dåligt väder så vad gör man? Kanske färgar håret i någon rolig färg?  Bella jobbar och Micke sitter vid andra datorn och lugnet råder. Det är så skönt ibland...

Får se vad man hittar på...

So long!


Lördagkväll

Nu har vi käkat pommes och korv, tillsammans med vitlöksbröd. Till efterrätt blev det färsk annanas. Det var gott!
I eftermiddags bakade jag två sorters småkakor. Vaniljhorn och Syltkakor. Det är så kul att baka småkakor, det går fort och blir så gott! Vaniljhornen är favoriten. Dom ska vändas i strösocker när dom kommit ut ugnen och dom bara smälter i munnen. Annars är jag inte så förtjust i småkakor, men just dessa två sorter är riktigt goda.

Vaniljhorn



Nu ska vi ta det lugnt och kolla på tv lite. Bella läser sin bok hon köpte för 39 kr på Ge-kås, "När jag hör din röst", andra boken i Twilight-serien. Hon är eld och lågor, när det gäller Bella och Edward. Vi ser båda fram emot att se filmen som har premiär i november... "New Moon"!

Micke kollar på skattletande båtar och jag sitter här och bloggar lite. Frostiz ägnar sej åt att plocka ut innehållet på Nalle Puh (kramdjur). Hihi, lugnet råder på Väktaregatan
...

Lördag

Kort inlägg. Idag vaknade jag kl 8.30. Hade faktiskt ställt klockan, för Bella skulle upp o jobba. Nu har hon gett sej iväg och jag sitter framför tv:n och dricker kaffe. Ska snart väcka sambon och bjuda honom på frukost. 

Det ösregnar idag! Typiskt, men kanske ändå lite skönt. Det har svalkat av lite... Så idag vet jag inte vad som händer. Kanske bara en slappedag eller nåt...

Hemma... i 4 veckor!


Det gick som en dans att städa undan på jobbet i eftermiddags. Skönt att ha ordning och reda när man lämnar allt i 4 veckor. Kan ni tänka... 4 veckor!

Jag bjöd på smarrig kaka. Mina två arbetskompisar uppskattade det. Sedan bjöd jag upp 3 personer från min gamla avdelning. Dom blev överraskade, men väldigt glada! Kul!

Min arbetskompis skrattade åt mej, hon satte på kaffe vid halv 3 och jag dukade fram. Vek små små söta servetter till solfjädrar. Mini, mini, blev dom och hon skrattade. Hon sa: - Hur har du det hemma, pysslar du alltid?

Japp, tänk jag tycker en liten färgglad servett som ligger fint på tallriken är så trevlig att titta på när man sätter sej vid bordet för att äta. Tänder alltid levande ljus och fina lampan vid tv:n och i fönstret.

Igår köpte jag och min arbetskompis en ny duk till jobbet, en grön växt och lite annat lull-lull! Titta så fint det blev!

 
Ny duk, ny växt, ljuslykta, snäckor, rött hjärta...

 
Smarrig jordgubbskaka!

 
Bästa arbetskamraterna man kan ha!

När jag ser dessa bilderna längtar jag redan tillbaka till jobbet! Nja, skojar lite. Men jag har så trevliga arbetskamrater så det uppväger att man ibland är trött på det.

Nu ska jag ialla fall koppla av i 4 veckor. Ska inte tänka på jobbet alls... nästan inte alls...

Ha en underbar fredagskväll!



Fika!

Idag på middagen, ska jag ut och äta med en gammal arbetskamrat. Det blir trevligt, längesedan vi riktigt pratades vid. Sedan tänkte jag bjuda mina kära arbetskamrater på en god fika i eftermiddag! Får se vad det kan bli, en hemlis än så länge!

Nu packar jag snart ihop mina papper och försöker få ordning på "stället". Sedan mer eller mindre "skiter" jag i detta!




Uffe Uffe Uffe!

Vi var en sväng ner på mysiga stan igår vid 21. Ulf Lundell spelade. Vi (snåla) och resten av Fbg satt utanför inhägnaden och lyssnade och drack, öl eller läsk och njöt av den underbara kvällen och musiken som flödade ut över stan.

Idag är det sista arbetsdagen... på lääänge! Det ska bli härligt att vara ledig!

Tänkte försöka komma väg i rättan tid idag. Har lite papper att plocka i och tänkte ha ett helt rent skrivbord när jag går hem idag... så jag ska bara dricka upp kaffet och hänga upp en tvätt som var klar i går kväll, sedan pyser jag till mitt andra hem... jobbet!

Wiiii!


Nästa vecka ska jag baka "Totte-kaka"!!!



Tack syrran för att du kommer ihåg så mycket från förr! Det är så kul och det är guld värt!

Hej Hopp!

Nu är det torsdag, det är snart dags för lunch och jag gör en liten paus för att skriva detta lilla inlägg.  Det är bara 1½ dag kvar till semestern!!!! Det ska bli helt underbart!

Idag var det tungt att gå upp kan ni tro! Det kändes som att... benen ville inte lyda och lägga sej över sängkanten, när klockan ringde! Men jag förmodar att det är så för alla som jobbar? Tänk att gå upp innan 6 varje morron och inte komma hem förrän 6 på kvällen! Hela året, varje vardag! Inte undra på att man längtar efter dom där 4 veckors ledighet mitt i sommaren! Även om det bara är ynka 4 veckor, så är dom guuuld värda!

Igår köpte jag en snygg svart tröja på Cubus. Oversized och härlig! Jag har även köpt en svar/vit rutig tunika. Skitsnygga klädplagg, båda två, som jag kommer att stortrivas i!

Ikväll kommer Ulf Lundell att spela i Fbg på Rådhustorget. Tänkte ta en tur med sambo och vovve ikväll ner på stan och se om det är nåt att ha och om vädret tillåter. Skönt att bara få komma ut och röra på sej lite...

Bella kommer igen i morron kväll, för hon ska jobba helgen. Jonte, den underbart rolige gossen jobbar ju på Bendt Bil och står i hela dagarna, men jag tänkte bara en kladdkaka till honom nästa vecka och åka ner till Halmstad och bjuda honom och hans jobbarkompisar på dessa. Jonte sa nämligen i helgen: - Det var längesedan jag åt en kladdkaka med grädde! 
Då klippte morsan till och sa: Jag bakar två stycken och kommer ner till ditt jobb när jag har semester! Då sken han upp!

Jag längtar hem, så jag får krama min älskade sambo! Han hade lite (inte så lite heller) ont i sina armbågar (ovansidan). Han klagar ändå aldrig, men jag vet att det måste göra ont...

So long Pantalong!







Nu ser jag bra... ut! :)

Fick två par nya brillor igår. Jag ser bra ut igen! Alltså ser bra "ut" igen... hihi! Det var som en dröm. Fattar inte att ögonen kan vänja sej vid att se dåligt. Kroppen är anpassningsbar, verkligen! När jag fick på mej ett av dom nya paren så var det som om en ny värld öppnade sej.

Igår kollade vi på Allsång på Skansen. Vilken artist han är Alexander Rybak! Tala om att ha "det". Sedan kollade vil på när Victor Victoria firade sin födelsedag. Då fick vi äntligen se Daniel W vid hennes sida! Inte en dag för tidigt! Kungen "struttade" runt som vanligt. Han har nog sett sina bättre dagar nu och får vänja sej vid att det är Vickan som är i fokus nu...

Micke kollade på mej i soffan och sa: - Det är inte alla som har en Daniel W i soffan hemma! Då syftade han på mina glasögon och inget annat! Hihi! Jag har bruna melerade glasögon nu så likheten är slående! Haha!

Have a nice day!


Tråååkigt...

... har jag på jobbet. Det blev inte så att jag skulle vara sekreterare, för mötet ställdes in. Lika glad för det, blev jag... Pust!

Men det är dött på jobbet, vi har att göra, men det händer absolut ingenting! Visst, det kanske kan vara skönt med lite lugn och ro men så som det är nu känns det sömnigt värre...

Vad händer annars idag då? Vet inte. Hoppas mina nya glasögon snart är klara. Längtar efter dom, faktiskt!

Idag fyller min lillebror år, som ni kanske märkt i tidigare inlägget. Han firar sin födelsedag idag kl 13, men eftersom jag o Micke jobbar, får vi ta det en annan dag!

På Torsdag är det Ulf Lundell i Falkenberg. Även en storbildsskärm ska visa filmen Mamma Mia! Jag jobbar till halv 6 på torsdag, så får se om vi hinner dit.

Musik sopar dammetfrån hjärtat!

Grattis brorsan!

Min lillebror fyller år idag!

 



Önskar honom en härlig dag!

Måndagkväll

Skönt, nu har jag avklarat en arbetsdag till! Var hemma vid 18-tiden. Gjorde lite hamburgare bara, enkelt och bra och gott!

I morron ska jag vara lite sekreterare åt en annan nämnd! Bara ett ärende visserligen, men skit också, är inte sugen alls. Så långt ifrån miljö- och byggfrågor man kan komma... Men vi som är kvar får slåss om arbetsuppgifterna... Okidoki. Det får gå det med. Sedan resten av veckan ska jag bara städa upp bland mina papper, fixa lite, så inget ligger kvar när jag går på semester.

Ska försöka komma iväg lite tidigare i morron bitti. Behöver tiden på jobbet och det är roligare att komma hem i rättan tid. Lyssnar på en ljudbok i bilen nu. Det är Cajsa Ingemarsson och "Lyckans hjul". Den är jättebra och man får passa så man inte missar avfarten mot jobbet!

Nu väntas Bella hem från jobbet. Ska värma lite hamburgare till henne, så gonatt allihopa!

Don´t let the bedbugs bite!



Regnet det bara öser ner...

... utanför fönstret och vi sitter här inne och har det varmt och skönt. Har en extra kopp kaffe med mej upp så nu kan man ta itu med högarna... som nästan inte existerar... Vi är 3 på jobbet idag. Skönt och väldigt lugnt.

Skriver mer senare. So long!


Radioapan

Robban Wells

Vi kollade ju på Rhapsody in Rock igår, jag o Bella. Det var jättebra! Höll på i 3 timmar och bäst var Nina Söderqvist! Synd bara att hon fick sjunga ett solonummer. Hon har en fruktansvärt bra röst!

 Nina

Det började med en stor hyllning till Michael Jackson! Det var riktigt bra! Det hade gärna fått vara lite längre! Men det var en lyckad kväll och vädret höll i sej! Härligt! Jag tog inte några bilder men Bella gjorde det. Får väl se om jag kan "låna" nån av henne att lägga in här...

Idag blir det en slappesöndag! Jag är skittrött, orkar inte mycket. Allergin är jobbig idag och ögonen svider och kliar.
Bella är kvar här. Hon är ledig från jobbet men ska jobba i morron igen. Vi får se om vi orkar göra nåt idag... Söndagar är väl till för att vila?


Jonatan♥

Nu har Jonte åkt hem. Vi var en sväng på Fynda (varuhus) och "fyndade". Sedan fikade vi lite frallor och nu har Jonte begett sej till Laholmos. Det är Stadsfest i Laholm i kväll. Så Jonte trodde han skulle dra ner dit en runda. Finns alltid några bra band som spelar och man kan dricka en öl till. Det är så kul att vara med honom. Det är skönt med en mamma/son dag ibland.

Nu ska snabeldraken fram, eftersom vi har en hund som fäller rejält nu. Har man svarta kläder är dom vita efter ett tag. Ska även moppa golvet lite och dammtorka. Trist, men det blir fint efteråt. Jag köpte ett fint ljus på Fynda som jag tänkte tända framåt kvällen. Det är mysigt när det är lite rent o fint då...

Okidoki. Först en tur i trädgården... sedan snabeldraken!

Rapsody in Rock!

Det blir detta fantastiska evenemang i kväll med dottern. Kul! Vädret ser lovande ut... Skriver mer om detta sen så klart.

Igår kom Jonte hit och vi gick tillsammans till optikern. Han provade linser och jag och han shoppade lite kläder. Sedan åt vi en härligt god middag. Panerad kotlett, nypotatis och gräddsås... mums!

Vi halv tio på kvällen var vi på Glommens kräftfestival. Det ösregnade. Men vi vann en chokladkaka, en nalle och en påse räkor. Sedan körde vi hem och fikade. Jonte somnade på soffan, så han stannade här i natt. Nu när jag tänker på det, så tror jag faktiskt han sover med linserna på...

Nu har Bella gett sej iväg till jobbet. Hon ska jobba til 4. Sedan åker hon o jag iväg på Robert Wells då alltså.

Nu ska jag väcka sambon och Jonte. Så blir det frukost!

Glommens kräftfestival...

... har man varje år. Man får köpa havskräftor och det är en ryslig fest med tivoli, tombola och massa små mysiga bodar med både krimskrams och fina konstnärliga saker.

Var lite sugen på att åka dit ikväll. Dottern ville gärna och vem säger nej till det? Vi har varit där dom senaste 2-3 åren och det brukar vara trevligt!

Idag har jag varit på "underredesbesiktning" . Too much information, tänker ni?! Vill bara passa på att slå ett slag för att man får komma på sådana kontroller! Superviktigt!  Barnmorskan berättade idag ,att varje år dör ca 180 kvinnor av  livmoderhalscancer eller liknande. Det är ganska skrämmande med tanke på att dessa kvinnor kunde räddats om dom gått på sina kontroller...


På tal om Barnmorskor... Det är nog den mest lugnaste, sympatiska, underbaraste yrkesgruppen som finns!  Tala om att tycka om sina jobb!  Jag slår ett slag för dom idag! Med tanke på dessa underbara människor som tar emot en med öppna armar och ett leende, när man nervöst suttit och väntat i väntrummet, fattar jag inte att man kan tacka nej när "underredes-kallelsen" dimper ner i brevlådan...

Have a great day!


Fryser...

... för första gången på flera veckor! Det är så skönt att frysa, när det varit så varmt som det varit. Nu på jobbet är det riktigt svalt och man längtar nästan efter en kofta...  Hihi, som det kan bli. Ena veckan nästan 40 grader varmt och nu är temperauren nere på ca 15 grader! Hinner människan med? Tveksamt...
Inte denna (moi) människan ialla fall...

Önskar att få krypa under en filt och läsa senaste numret av VOUGE!
Nämen...?!


Så läckert!


Signes café...

... ligger i en liten ort söder om Laholm. Där finns det ett litet mysigt café, Signe´s café. Dit ska vi, jag och några jobbarkompisar, idag och käka antingen baguett eller pastasallad. Sedan har hon världens finaste och godaste bakverk. Så det blir att vi köper med oss lite till eftermiddagsfikat, tror jag. Jag är en Maräng-älskare, i världsligt format (hihi). Kanske det blir en sådan?



So long långkalsong!

♥Irma♥

Jag har sagt det i ett tidigare inlägg...

Ni som ännu inte läst om ♥Irma♥  som jag länkat till (bland mina länkar), rekommenderas att göra detta vid tillfälle. En mer fantastisk berättare än Irmas mamma, Tina, finns inte!  Hon berättar hela historien, från början till slut, om sin vardag, sin saknad efter Irma, på det mest underbara sätt! Det finns inte någon rättvisa i att mista sitt barn, en liten tjej som ska växa upp och så småningom, leva sitt eget liv. Jag kan vara tjatig, men läs, läs och begrunda. Man får sej en tankeställare, man blir rörd och berörd, det lovar jag.

Stanna upp en stund i vardagen, tänk efter. Är det så himla viktigt om du inte hinner handla på vägen hem, eller om du missar det där tv-programmet du tänkt se. Stressa inte, du hinner med. Det du inte hinner idag, hinner du i morron.

Kan man utrota cancer och diabetes snart? I så fall ska jag springa jorden runt! Vem vill följa med?


Hope-smycken

http://irma.snabber.se/

Gör Michael "moonwalk" i himlen nu?

Alltså... ord är överflödiga!


Michael Jackson

Såg lite på minneprogrammet igår. Efter det var det en konsert man visade. Det är svårt att fatta att han inte finns mer. Det var fantastiskt att se hans uppträdande, sång m m. Han var och är fantastisk som artist!


Så var det klart!

Har beställt mina glasögon nu. Det ska bli kul att få nya äntligen. På vägen hem var jag inom Vero Moda. Hittade... en tunika!!! Så klart! Jättefin, lilagrå.

Nu kollar vi på Allsång på Skansen. Jag kollade lite på Michael Jackson´s minnesprogram innan dess. Bra det med.
Men Allsång på Skansen hade även Lite Povel Ramel-minne så det fick bli det istället, just nu.

Povel Ramel har gjort fantastiskt mycket bra!


Evian Roller Babies

Det ni...


Tisdag

Ny dag. Svalare idag. Skönt. Har sovit riktigt bra i natt.

Jag har valt ut två par fina glasögon nu, som jag vill ha. Det blir spännande att byta bågar efter så många år. Synen hade ändrat sej lite också. Nu är jag lika blind på båda, hihi.

Idag blir det lugnt på jobbet. Om det inte dyker upp något oväntat. Jag har jobbat undan en hel del och det känns skönt. Nu kan man äntligen varava ner lite, känns det som.


Glasögonorm, javisst!

Har kollat synen nu och fått med mej 5 båfar hem att prova. Det är beslutsångest som gäller som vanligt! Sambon hjälper till och Frostiz, hihi. Jag har haft metallbågar i 8 år nu, men trivs så bra med dom jag har (man kan sova på soffan med dom).

Med det blev ett par metallbågar svart/lila och lite annan form än dom jag har nu. Sedan får man ju välja ett par till utan kostnad. Så det blev ett par bruna melerade plastbågar då. Så får man ju lite att välja på och kan variera lite.
Alternativet var att välja det ena paret som solglasögon. Men jag vill nog hellre ha två par man kan välja på i vardagen.

Sedan har jag inte gjort ett skit. Kollar på allsång nu med Lotta. Sarah Dawn Finer är med. Jag älskar henne!
Hon är bara så bra! 

Nu ska jag snart sussa. Är skittrött.

Natti Natti!

Jobbedag igen...

... jobbar två veckor till. Det ska bli så skönt att vara ledig, för det är sååå svårt att ta sej upp på morronen. Idag var jag väl relativt pigg, men tröttheten kommer senare idag. Ska gå hem lite tidigare idag för jag ska till optikern och kolla synen och se om jag hittar fina bågar. Det är väl typ 8 år sedan jag kollade sist...

Nu kastar jag mej över högarna igen... sedan är det dags för fika vid 9 snåret. Det ser jag fram emot. Fick ingen "riktig" frukost idag. Vårt kylskåp funkar ju inte så vi kör med kylbox för tillfället. Det resulterade i att mjölken var sur och smöret har smält och stelnat och smält och stelnat, så det kändes inte så lockande att bre en macka idag. Ingen mjölk i kaffet heller, gjorde att jag inte fick någon god frukost i alla fall. Men det får man här på jobbet!

Ha en underbar dag so far!


Söndag


Vaknade med lite huvudvärk, eller rättare sagt, ganska ont hade jag.
Har tagit två Panodil och druckit lite kaffe, för det gjorde jag inte i går kväll. Det kan ha varit för lite vätska igår. Man svettas ju enormt men jag är dålig på att fylla på med vatten.

Jag har annars sovit gott i natt. Kylanläggningen i sovrummet var helt okej. Det svalnade av rejält när vi skulle lägga oss och man fick faktiskt ta på täcket när man lade sej.


Idag blir att göra absolut ingenting. Om det blir svalare ska bilen tvättas men inte om det är för varmt.

Ska ligga på soffan, ta det lugnt och titta på film. Låter det trist? Näpp, för mej låter det utmärkt.



Så här vackert var det en morron på väg till jobbet i våras.

Loppis-dag

Idag var det då dags för loppis. Vi var uppe redan vid 7, vi skulle vara där senast halv nio. Klockan nio öppnades portarna och folk strömmade in... nja, inte riktigt. Det var väl en 7-8 personer som stod där. Genast fick vi sålt en liten tomte. Hihi! Det gick trögt ialla fall och det väl vädret som gjorde det.  Det var alldeles för varmt för att sälja gamla saker...

Men kul var det och vid 13-tiden plockade vi ihop och körde hemåt. Tack till min morbror som gjorde så vi fick komma med på denna loppisen!

Det har varit så varmt idag och det riktigt kokar i huset.
Försöker vädra ut nu, men det är svårt. Vi har en fläkt igång och i sovrummet står en ac-anläggning och försöker kyla av. Det funkar ganska bra men allt är klibbigt och varmt. Nu längtar jag efter lite kyligare väder i alla fall.

Jonte var vid Glänninge sjö och grillade med lite kompisar, nu i kväll. Bella höll på att skruva ihop en bokhylla i det nya huset.  Mina barn... i miss them, when they are not here...

Jaha, nu tänkte jag vattna växthuset och sedan ge kaninerna lite nytt vatten.

Det verkar som om Frostiz också tycker det är jobbigt med värmen. Hon ligger mest inne hos oss och orkar inte riktigt röra på sej. Nä, vi är inte "anpassade" för denna värmen. Ialla fall inte jag. Så är det...

Gonatt allesammans!

 
Bilden lånad

Äntligen hemma!

Nu är klockan 19.30 och jag har varit hemifrån sedan kl 7.00 i morse! Vi har varit och satt upp alla loppis-sakerna så nu är det klart för morrondagen. Ska bara fixa lite växelpengar också. I morron ska vi vara där 8.30! Sedan får vi verkligen hoppas att folk strömmar till och att vi blir av med varenda sak!

 Nu är det dags för lite kaffe och att bara koppla av! Varmt är det så man nästan går åt!

So long, flaggstång!


Äntligen fredag!

Har fått ha fläkten igång inatt. Vad skönt jag sovit... Vi vädrade även ut innan vi gick o la oss igår. Men det verkar bli lika varmt idag... Kroppen o hjärnan orkar inte riktigt med. Man ska dricka mycket. Det försöker jag men det hjälper liksom inte. Man är nästan som en zombie...

Igår kväll plockade jag o Micke ihop flera saker till loppisen. Skor och lite kläder blev det. Sedan en sparkcykel (till vuxen, typ en arbetscykel) och lite vägskyltar fick också hänga med (nä, dom är inte stulna), hihi! Hoppas hoppas vi inte kommer hem med allt igen, i alla fall.

Bella kom från jobbet igår kl 21. Hade varit en tuff dag på Ge-kås. Handlar folk när det är så varmt? Det visade sej att Ge-kås hade ökat sin försäljning istället för minskat som andra affärer! Det säger en hel del!  Idag ska hon jobba 11 timmar!
Egentligen skulle Bella bara jobbat 11-16.15. Men det hade nog strulat till sej med sjukdomar eller liknande, så det blev utökat, hela dagen... Men som hon sa: Jag tjänar pengar, så det är gött!

Jonte hade haft det såå varmt på Bendt Bil också. Typ 31 grader! Dom hade som tur var, blivit bjudna på glass igår ialla fall. Som Jonte sa: - Tänk att stå och meka bil, när det är 31 grader! Då ska en annan inte klaga...

Ikväll, vid 5, ska vi till loppisen och duka upp! Ska bli jättekul! Jag o sambon ska träffas i Halmstad. Sedan får vi se om vi hittar stället vi ska vara på.

Annars, vi mår bra, allihopa! Det finns andra som inte har det så bra. En del är sjuka och har cancer, en del har diabetes. Jag hatar verkligen dessa sjukdomar!


Leisures and Sports swimming pool 014


Hemåt!

Dags att åka hemåt. Det har varit en tröttsam  och slitig dag här på jobbet. Det tar på krafterna när det är varmt. Vi har just nu 26 grader här inne. Inte undra på att man är trött. Sedan ska man vara på topp hela tiden och hjärnan ska vara med, så man inte gör fel. Men nu, det börjar på ski och slutar på ter, jag i detta. Har en bit att köra och ska handla lite på vägen så det är dags att dra... So long!


Trasigt kylskåp...

... allt elände på en gång. Lika bra det. Ca 30 grader varmt i går och kylskåpet pajade! Antagligen var det så att frysen tog all energi och kraft för det hade isat igen på nåt ställe och då gick motorn för högtryck, så det räckte inte till, till kylskåpet.
Så Micke mest (jag bakade kladdkaka och sov på soffan, för jag var dödstrött) men med lite hjälp även från mej, så fick vi avfrosta hela eländet och lägga mat och annat i kylbagar med isklampar i... Puhh!

Kladdkakan med grädde överglänste dock lite eländet och vi tog en välbehövlig kladdkakepaus... kl 22.
Sedan var det dags att stupa i säng... varmt och klibbigt!

Varmt!

Det är varmt och svettigt, alla pratar om vädret. En del tycker det är på tok för varmt.
Jag kan tycka det är lite varmt när man har fönat håret och platt-tångat det. Det tar typ 10 minuter, men efter det är man ju genomsvett!!!



Jag sa för mej själv i morse att:
- Tänk på detta, Jeanette, när det bara är 15 grader om några veckor, typ när du har semester. Tänk på hur underbart varmt och skönt det är dessa dagar! Njut av detta nu och klaga inte!
Men Jeanette hade som vanligt inga bra svar att ge...
Man fortsätter att klaga...hihi!



Igår kom min tröja från Glitzy. Kul, men det är en tröja med ullblandning så det känns inte så brådskande att hämta ut den på Ica...
Har även, efter visst strul om man säger så, fått mina svarta Converse, efter en vinst på Tradera. Har inte hämtat ut dessa heller, men får väl hämta ut allt idag. när jag kommer hem.



Idag eller ikväll, rättare sagt, blir det att plocka ihop flera saker till loppisen på lördag. Ska se om jag inte hittar lite fina skor, som jag aldrig använt. Bra att vi håller till i källaren hemma, för där är det verkligen svalt och skönt.






RSS 2.0