Söndag kväll

Nu är Mors dagfirandet och Bellafirandet över, för denna gången. Jag fick ett underbart fint halsband i silver av Bella o Jonte med en stor boll längst ner. Jättefint och jag blev jätteglad! Tack underbara barn!

Mamma blev glad för doftljuset (citrusdoft) och tre 10:an lotter. Min syster hade gjort ett jättefint album från deras Polenresa som hon gav till mamma och min bror hade köpt en bukett blommor till henne.

Bella fick också jättefina presenter. Vi grillade och käkade tårta och drack kaffe. Allt ute i trädgården, denna underbara dag!

Nu är det jobbedags i morron igen. Hujedamej vad det går fort med en helg.

Gonatt go vänner!

Mors dag


Idag blir det till att hylla min lilla mamma. Hon ställer alltid upp och finns där för en, oavsett vad. Man känner att man alltid har stöd av henne. Det är ofta henne jag ringer om det är något (även min dotter Isabella) och av henne kan man alltid få goda råd och omtankar. Min mormor är också som min extramamma. Det är två viktiga kvinnor i mitt liv och det är klart att dom ska firas!

love24  

Till alla andra, vänner, familj och andra bloggvänner:

 
 
love11

Lördag o "dagen efter"...

I dag är det "dagen efter". Vi hade fest på jobbet igår. Det var riktigt trevligt!  Jag lyckades hålla mej på fötterna hela kvällen, inte p g a alkoholintag, för det var obefintligt, men för att mina klackar var höööga! Det blev dock sent och jag är lite trött idag. Men eftersom det var så fint väder så passade vi på att vara ute i trädgården och nu darrar mina händer efter att jag kört grästrimmern... hihi!

Jag har även gjort små pinnar till växthuset där jag skrivit upp vad de olika tomatsorterna heter. Ser lite trevligare ut än dom där lapparna som sitter i krukorna när man köper dom.

Nu har vi ätit lite mat och ska titta på Robinson och bara slappa.

I morgon blir det att fira Bella här i Falkenberg. Mina föräldrar och syskon kommer och vi ska grilla lite. Det är ju Mors dag med så det blir väl en liten present till henne med. Hon lovade dock att göra en tårta och ta med. Snällt av henne!

Okidoki see you later! free hello kitty smileys 6381


Nu drar jag...

... iväg på festlighet. Har ätit sushi tillsammans med en arbetskompis. Vi delade på en portion. Det var gott! Men min arbetskompis sa: - Första och sista gången... Hihi!

Köpte alkoholfritt vin, Fre, hette det. Spännande värre, hihi...

Har med mej min garderob och smink och fön och plattång, mina svarta högklackade skor. Sedan får dom se på "primadonnan"! 

Leading lady...

Fredag!

Idag är jag rejält trött... somnade på soffan igår kväll när vi skulle titta på Grannfejden, så jag missade precis allt! Bella hade haft en trevlig fest igår med kompisarna i alla fall. Jag körde inom Eurostop igår för att byta hennes tröja till en större storlek. Hittade då lite annat till henne med... som jag inte kunde låta bli att köpa... exciting va? Hihi!

Idag har jag kört med nya Volvon. Den gick som en klocka! Härlig att köra faktiskt, låg som en liten "kloss" på vägen, som en liten leksaksbil! "Lillebror" tror jag att jag ska kalla den.  För man känner sej ganska stor när man sitter i den...

Idag är det då äntligen fredag! I kväll blir det fest!  Glitter o Glamour! Hur ska detta sluta? Kul ska vi ha i alla fall.
Jag ska ju köra hem, som sagt, så det blir alkoholfritt för mej! Jag kan ha kul ändå, vill jag poängtera... Vi ska på förfest kl 17 och kl 18 drar hela "showen" igång, hihi. Vi ska vara på innergården här på jobbet. Förra året vid denna tiden hade vi en liknande fest, då var det tropisk värme, upp mot 30 grader! Vilken härlig kväll. Det är ju inte lika varmt idag, men men, värmen lär vi väl hålla med allt dansande och dom som har "tankat" blir ju varma av det, haha! 

Jag önskar alla en härlig dag! Vet ju inte om jag hinner blogga mer. ¡Hola!




Sä här lär vi se ut senare i kväll...

Födelsedag!



Min dotter fyller  idag!    

Har svårt att tänka mej att tiden kan gå så fort!? Tyckte inte det var längesedan jag fick henne  och   henne!!
Nu går hon i  och sitter vid sin !
Hon gillar att ! Kan ofta låtarna helt utantill och det är många vid det här laget! 

Hennes stora idol är ... en av dom ialla fall!
Hon är en tjej som gillar att väldigt mycket och vilken tjej gillar inte det?
... och prata i !

Hon får snart sitt  (körkort alltså) och hon önskar sej naturligtvis en...... i födelsedagspresent!

I kväll blir det   för kompisarna!


Och du Bella... till sist...!!!!!!!!!!!!

Denna hälsning är bara till dej från...  


Lillelördag!

Onsdagen kallas ju för "lillelördag". Har köpt paket till Bella nu. Sambon hade gjort fiskgratäng när vi kom hem! Underbart!

Vi hade sjukt kul på jobbet i eftermiddag. Jag skrattade så jag vek mej! Vi ska ju ha personalfest på fredag. En av våra arbetskompisar hade tagit med tre peruker (som hennes son använt när dom varit Spice Girls!!). Även halva bollar att använda till "lösbröst". En annan tjej, en gammal arbetskompis till oss, kom in på vårt kontor i ett ärende och genast kastade hon och en av mina andra arbetskompisar sej över peruker och bollar.

Dom stoppade bollarna under tröjan, skojade och sa att: - Åhh, vad hemskt att inte se sina fötter!!? - Så här skulle man gå in till chefen och säga med len röst:  - Heeej, jag skulle vilja ha löneförhöjning. Är det möööjligt, suck! 

Dom tog även på sej perukerna och paraderade och skojade. Vi andra skrattade så vi pep! Så jag och en arbetskompis sa att det hade varit roligt att klä ut oss som "After Dark" på fredag. Temat är ju Glitter och Glamour så vad kan passa bättre?




Nu kollar vi på "Rent Hus". Sedan ska vi kolla på en dokumentär kl 21. Sedan är det dags att sussa. I morron ska Bellas firas och sedan till jobbet och en lååång arbetsdag. Men allt går ju...

Losing you...

Riktigt bra... i löööve it!


Back on track?


Godmorgon! Är relativt pigg idag. Var väl hemma sisådär vid 22.15 i går efter en god middag på "Wild West Steakhouse". Mycket trevligt! Däckade som en säl (?) när jag, kl 22.45, la mej i sängen och kudden var så där härligt sval och go!

Igår kväll fick jag reda på av en arbetskompis att jag vunnit i konstlotteriet på jobbet!!! Jippi! Jag som aldrig vinner något överhuvuddtaget! Blev vid dragningen den 8:e (!!) som får välja tavla! Så kul så kul så kul så kul... tralalala! Alltså jag blev skitglad. Tavlorna har hängt för "betittande" nu på jobbet i en månads tid så man har verkligen hunnit "falla" för både en och annan. Men som vanligt, som jag sa till arbetskompisarna: - Nää, det är inte lönt, för jag vinner aldrig...??!!

Idag blir det mycket på jobbet igen, men jag betar av bit för bit... I kväll blir det till att handla lite födelsedagspresenter till Bella (that girl becomes 18 tomorrow!!!). Sedan hem och ta det lugnt! Är fortfarande trött i kroppen så den behöver nog vila...

Hej och kram, skumbanan! Babies dancing baby

Hämta pengar, kolla skor, tanka, ut o äta...Puh!

Är snart på

Ska bara hämta pengar, ta en tur till skoaffären med Bella, tanka bilen och till Apoteket (missade det i rubriken).  Sedan drar jag till Halmstad för att käka med arbetskompisarna! Hemma väntar sambon, jag längtar...

På fredag har vi personalfest! Det är på temat "Glitter & Glamour". Ska bli kul! Jag ska köra hem på kvällen så det blir en lugn kväll för min del. Jag behöver dock ingen sprit i mej för att ha roligt och det är ju en himla tur.

Skor har jag ju visserligen, ganska många (enligt sambon, o jaa, enligt mej med)... men det är ju alltid kul att titta.
På torsdag har vi ännu en stor dag att fira:



Men det tar vi då. Hinner dock inte blogga mer idag tror jag, eftersom jag är hemma, förmodligen ganska sent.
Så ha en underbar kväll! Au revoir!


Tisdagmiddag

Har precis ätit lunch. Lite pannkakor bara... Vi ska ju ut på Galej i kväll. Vi ska fira en jobbarkompis som fyllt år. Ska ta ut honom på "Wild West Steakhouse", en restaurang med amerikansk mat, mycket stekar, biffar och sånt.  Trevligt!
Nu ska jag ta itu med "högarna" igen. Tänkte säga "bajshögarna" med papper, för idag är det bara människor som klagar och tycker till. Inget fel i det men ibland blir man trött på allt...

 Ibland sitter man fast bara...

Cindy

En av mina allra första idoler! Otroligt vacker låt!


Hmm... to de?


... idag är dassigheten tillbaka. Det är verkligen något. Ont i kroppen och det känns som om kroppen inte orkar... hjärnan tänker att jag ska röra på mej, men kroppen säger liksom... nää vila...
Ganska läskigt är det. Om jag ska beskriva det riktigt bra, så känns det som att vara lite bakfull. Det har jag väl inte varit så många gånger, men man kan ju få den där känslan att vara såå seg. Precis så känns det.  

Bara det inte är överansträngning, eller att man är på väg att bli "utbränd"? Många av dessa "stressrelaterade" symptom stämmer överens med hur jag känner sej. Det har ju varit kämpigt en tid på jobbet. Snart får vi, hoppas jag, något resultat, av allt detta som gäller det psykosociala arbetet. Det är ju under utredning. Det är många runt omkring mej som säger samma sak. Det är kämpigt på jobbet, men man går dit för att arbetskamraterna finns där...

Jaja, det blir nog bra och man får ta en dag i taget nu. Tur att man har just arbetskamrater, familj och vänner. Det gör att allt känns lite lättare.


 Bella fotomodell!    Jonte student!      

 Älskad sambo!

Jonte o Bella! Lill-Frostiz!

Måndagkväll

Hmm... måndagskvällar. Brukar tycka det är en helt ok kväll. Veckan känns visserligen lååång men ikväll är det extra kul för Stefan o Krister går på tv4 kl 19.30, "Solsting och snesprång". Den såg vi live i Falkenberg förra sommaren. Den var jätterolig då, men frågan är om man skrattar lika mycket nu när den går på tv som man gjorde då? Behållningen var ialla fall Jojje Jönsson. Han är så kul!

Bella är med mej idag. Vi körde inom Jack and Jones i Falkenberg och Jonte fick pengarna tillbaka för den tröjan som var fel storlek på. Sedan har vi bara käkat lite nudlar ikväll och nu sitter jag med en kopp kaffe framför mej och bara njuter.

När jag kom hem låg sambon på soffan. Han var med dassig, som jag innan idag. Mitt "dassiga" blev bättre när jag tagit två Panodil på jobbet. Men Micke kände sej ikväll fortfarande lite "out of order". Han hade också tagit ett par Panodil, så nu är vi "höga" hela bunten! Haha! Skojar bara...

Men nu blir det som sagt "Solsting och snesprång", lite bullar till fikat och sedan sussa!


Wonderful!


Heath Ledger

 ♥

 ♥
 
                 
     ♥


Idag hyllar jag skådisen Heath Ledger. Det är, ta mej tusan, en av de bästa skådisarna som finns! Han spelar fantastiskt bra i Brokeback Mountain. Även som Jokern i Batman Begins. För denna roll belönades han 2009 med en Oscar. Har ni inte sett någon film med denna fantastiske skådespelare så gör det! Snart! Han är värd varenda tanke där han svävar i sin himmel!


Måndag

Idag är det jobbigt värre, Har ont i kroppen, känner mej febrig, men är på jobbet. Vet inte vad det är men har faktiskt tagit ett par Panodil nu, för att se om det hjälper. Det är en hektisk vecka och jag har inte tid att bli sjuk. Idag ska jag byta en tröja åt Jonatan och ska köpa en födelsedagspresent till Bella. I morron ska vi ut och äta med en arbetskompis. På torsdag fyller Bella 18 år! På fredag är det personalfest och en av helgdagarna blir det till att fira Bella, tror jag.

Har mycket på jobbet med just nu. Så några sjukdomar är det inte plats för.
Ska jobba vidare nu. Har ialla fall fått lite kaffe i mej... So long!

Var ju på 30-årskalas förra helgen. Här kommer lite bilder därifrån.

Jonatan, mamma o pappa

Här står födelsedagsgrisen själv, Susanna!

Patrik, syrran och Micke



Sedan lite hemmabilder:

Fint på trappan

Denna sommarväskan köpte jag på Ge-kås, 89 kr! Glömde visa den innan...

Nu äntligen är växthuset klart, tomater är planterade och igår inköptes en gurkplanta...




Lite mer om mej...

Bloggkompisen Julie från Danmark (julieroberts.blogg.se) har skickat dessa frågor till mej som hon tyckte jag skulle svara på:

Vad äter du mest för mat?
Husmanskost

På kalas, är du den som sitter kvar vid bordet eller hjälper du till att duka av?
Jag hjälper oftast till att duka av.

Var sitter du mest och bloggar?
Framför tv:n med datan i knät.

Köper du ofta trisslotter?
Ja, det händer. Men mer 10:an lotter.

I vilken stad eller vilket land har du tillbringat din bästa semester?
Har aldrig varit utomlands om man inte kallar Danmark för det. Men jag säger Karlskrona i Sverige och Danmark.

Vilken TV kanal tittar du helst på?
Jag tar vad som bjuds. Följer bara en serie på tv400 Ghost Whisperer. Vill gärna titta på Nyheterna med någon gång under kvällen.



Nu skickar jag frågorna vidare till Julia (livetsomsjuk.blogg.se) och till syrran (mollymys.bloggagratis.se).

Lördag

Idag har vi tvättat bilen och snabbvaxat den. Men framförallt städat den inuti. Den blev jättefin.

Nu ska vi göra oss iordning. Vi ska till mina föräldrar och grilla. Dom har byggt ett nytt uterum så vi ska väl inviga det och ha det trevligt. Mina syskon kommer med. Vi ska ha knytkalas så det fungerar ju jättebra. Får se om ungarna dyker upp?

Jag skriver kanske med lite senare i kväll.  So long!


Bild från svt

Minnen från förr...

Tänker tillbaka ibland på min barndom. Det har jag kanske sagt förr, men den var fantastisk! Mamma hade en jättefin Renault 8 när hon var ung. Jag kommer ihåg att jag fick sitta i hennes knä och styra när vi körde in på den lilla vägen till mormors hus. Det var en ganska lång, smal grusväg. Bilen var jättehäftig! Mamma sa sällan nej när man frågade om man fick "köra"...

 Renaul Major (R8), fast mammas var klarblå...

Jag älskade livet på landet. Spännande äventyr, som ingen annan varit med om, är jag säker på. Eller vad sägs om "nästan drunknat i gödselpölen"? Eller... "hjärnskakning efter fall från höloft"? Eller... "lärt sej simma i Fylleån"?


♥ Bakom ladugården fanns gödselpölen, där morfar tippade all kogödsel m m. Det låg en bräda som han körde ut skottkärran på och tippade ut gödslen ner i pölen. Jag fick för mej att jag skulle se om jag kunde balansera på den brädan. Det kunde jag... en bit! Sedan drösade jag i! Ni kan ju tänka er... Ju mer jag försökte ta mej upp... ju mer... slurp slurp... sögs jag ner! Var väl upp till armhålorna nästan när, som tur var, min morbror kom, för han skulle gå på utedasset. Jag skrek och upp kom jag. Jag luktade ju verkligen "skit " och jag blev verkligen s k r u b b a d! Vågar inte tänka på vad som hade hänt om min morbror inte kommit just då...

♥ Vi lekte ofta, alla kusinerna, hos mormor. Vi var uppe på hörännet och lekte kurragömma och tagen. Min kusin la en stor höbal över hålet så att vi inte skulle trilla ner. Jag blev jagad eller så jagade jag någon och tramapde jämte höbalen och föll rakt ner på stengolvet nere hos kossorna! Jag spydde som en kalv. Förmodligen hjärnskakning...

♥ Nedanför kohagarna hos mormor, ringlade Fylleån förbi. En å med vatten brunt som bajs... men gott om småfisk, och virvlar som man sa var "farliga" för oss barn. Man kunde sugas ner... hujedamej! Mina kusiner sa till dom vuxna: Vi tar med Jeanette ner till Fylleån och lär henne simma. Det var ingen som sa något om det...

♥ Kohagarna runt omkring var ju inhägnade med strömtråd. Den aktade man sej noga för. Min morbro hade gummistövlar på sej och tog som om ingenting hänt, tag i tråden och höll handen om den... Jag skulle ju inte vara sämre och gjorde likadant. Jag hade inga gummistövlar... d z z z z d z z z... electrifying!

Hihi, nu låter det som om - Wao, vilken hemsk och farofylld uppväxt hon haft, Jeanette. Men nej, ingen har nog haft det så kul och underbart som jag. Jag var alltid med morfar, fick åka med honom till kvarnen på traktorn. Fick hjälpa till att hässja hö, hade massor med katter omkring mej när jag var hos mormor. Kalvar som älskade när man stack fingrarna i munnen på dom, så dom fick suga, i tron att det skulle komma mjölk. Man fick dricka spenvarm mjölk direkt när momor varit och hämtat den ute i ladugården! Man har aldrig fått höra att man varit i vägen, eller för liten för saker... Vi var alltid många där, mormor har alltid varit den där samlingspunkten för alla. Vi, alla barnbarn, har haft så mycket kul där... Det är ofta man tänker tillbaka på denna tiden. Tittar man på kort från denna tiden, ser jag alltid så glad ut. Så någon skada tror jag inte jag tagit, tvärtom, jag har gjort många saker som en del bara får drömma om idag...


Helkul...


... har vi haft idag. Igår kväll kom ungarna med tåget. Vi fikade lite rabarberpaj och vaniljglass. Sedan kollade vi på "Allt flyter"... Den var väl sådär, för efter halva filmen somnade jag. Bella väckte mej genom att fråga - Mamma, var den bra?
- japp, jättebra, sa jag yrvaken...

Idag väckte jag alla med nybryggt kaffe och nyköpta frallor! Det var nog uppskattat tror jag. Sedan iväg till Kungsbacka!
En båtaffär hade gått i konkurs och då passade Micke på att köpa en badbrygga till båten. Kostade normalt 8000 kr!!!!!
Han fick den för... 800 kr! Tala om k a p !!!!

Efter det var alla hungriga och vi käkade på Kungsmässan. Buffé, en blandning av Tex Mex, Pizza/Pasta, lite kinesiskt med dricka. Efter det ingick efterrätt och kaffe! Sedan köpte Jonte 4 tröjor, Micke köpte linneskjortor och jag köpte den där koftan på BikBok jag ville ha, till personalfesten. Sedan åkte vi hem till Fynda och sedan Apoteket.

Sedan skulle ungarna åka hem med tåget. Fattar inte SJ riktigt. Två ungdomar, enligt datan, på SJ:s hemsida, skulle åka för 158 kr. När vi kom till stationen och skulle beställa 2 ungdomsbiljetter på automaten där, kostade det 222 kr!!! Fattar inte hur det hänger ihop?? Ska ta och ringa till SJ och fråga. Nu blev det så att ungarna hoppade på ändå, utan biljett, och skulle iså fall köpa på tåget. Men ingen kom och frågade efter biljett så...

Jonatan, från studenten förra året....

Bella...

Underbara barn har jag i alla fall! Dom är så rediga... Behöver jag tala om att jag älskar dom?

Nu ska vi bara slappa. Har vi tur kommer det någon sevärd film men annars får vi väl ta vad som bjuds. Ska käka lite av resterna på rabarberpajen och dricka lite kaffe nu.

Gonatt och hej o hå o luden tå!

Jag ska måla hela världen...


... nja, inte riktigt, men vår portal. Den ska jag måla nu medan det är solsken. Sedan blir det en tur med nya bilen. Jag har faktiskt inte kört den ännu. Får se hur mycket vi hinner idag.

I morron kommer eventuellt Jonte o Bella upp och ska gå på Fynda. Sedan ville Micke en sväng till Kungsbacka till någon båtaffär som sålde ut saker... När vi ändå är där skulle jag vilja gå till BikBok och köpa en kofta, till personalfesten jag tänkte gå på, på fredag.  Den är lite mönsterstickad, fanns i vit och cerise...

Nähä, nu ska kaninerna ut och rastas, jag ska måla och sambon rensa ogräs. Sedan blir det en tur till Cheapy och kolla stenar och till Blomsterlandet för att kolla tomatplantor.

So long!

Såna här blir det väl så småningom...
Bild från "odla-mat"

Onsdag kväll...


Nu är det ledighet i 4 dagar som gäller... Ska bli fantastiskt skönt. Vi lär väl hålla på med trädgården emellanåt om det är fint väder. Vi ska lägga plattor på framsidan, nu är det asfalt. Det lär bli tusen gånger finare än det som finns idag. Sedan ska det planteras lite tomater i växthuset, förhoppningsvis. Hinner vi ska även nya bilen få sej en genomgång. Tvättning och dammsugning.

Idag hade sambon gjort en god middag när jag kom hem från jobbet. Är trött som ett ålderdomshem nu och klockan är bara 22.10. Skulle gärna vilja titta på Big Brother, men vet inte om jag orkar. Det är underbart väder ute nu ialla fall. Varmt inomhus så vi fick öppna dörren lite.

Okidoki, har inte så mycket mer att säga, mer än Godnatt!


Jag o sambon... på väg till bion, det var till Indiana Jones filmen (den senaste). Ungarna var med, det var Mors dags presenten från dom, om jag inte minns helt fel. Kul hade vi...

Avtackning



Har precis haft avtackning av en av mina gamla arbetskompisar, som nu skall börja ett nytt jobb. Igår eftermiddag var det tårtkalas och nu på förmiddagen var det smörgåstårtkalas. Mums!!
 


Det är trist när gamla arbetskompisar slutar, men så är det ju. Allting kommer och går, här i livet. Gamla arbetskompisar som besitter en kunskap som är svår att ersätta. Men det är ju också en del av det hela. Det kommer nya personer, som med tiden får samma kunskap som dom "gamla"...  Jag har varit på samma arbetsplats sedan 1987! Tala om att snart tillhöra "inventarierna". Jag vet inte om jag besitter någon speciell kunskap, men ett och annat har man ju lärt sej under alla år...



Ny bil

Jodå nu står den här... nya bilen. Vi hämtade den igår och Bella var med. Hon övningskörde med Saaben hela vägen ner till Helsinborg och körde efter GPS:en och sedan hela vägen hem igen. Det var bra gjort och det gick... Galant

Micke körde Volvon hem. På vägen hem käkade vi på korvmojen i Ängelholm. Grymt goda Hamburgare och Pommes hade dom!

Idag blir det dock Pärlan jag kör med, för kofferten på Volvon är full med vinterdäck så sikten bak är inte så bra...

Idag ska vi fira av en kollega som bytat jobb och det är hans sista arbetsdag i dag. Så det skulle bli smörgåstårta!
Annars är det att jobba till 17, som vanligt, sedan är man ledig i 4 dagar!!! SÅ härligt det ska bli!

Jonte kommer ju hem från skolan idag, han är med ledig i 4 dagar, så jag hoppas vi hinner ses och kanske t o m att han kommer och hälsar på en av dagarna till Falkenberg. Bella ska väl också vara i Laholmos denns helgen. Nästa vecka fyller hon ju 18! Får se när vi ska fira henne...

Nähä... tänkte börja tidigare idag. Jag har kaffet kvar så jag säger "over and out"!

               Angels and Demons pfee


Hakuna Matata







Tisdag 19 maj

Idag blir det hämtning av ny bil!! Ska bli spännande! Idag klappade vi om lilla "Pärlan" extra mycket, så hon inte skulle känna sej besviken att vi nu byter bort henne. Kommer sakna alla turer med henne... Hon har gått som en klocka, hostattackerna är som bortblåsta, bränslepumpen fungerar utmärkt och hon bara rullar på! Den som blir ägare till henne, kan faktiskt skatta sej lycklig, rent ut sagt! Det är bara det att hon dricker lite för mycket, hihi...

 


Annars kan jag säga att jag inte känner mej så värst mycket piggare idag. Trodde det skulle bli bättre med en ny dag, men har fortfarande den där konstiga känslan av overklighet eller vad det nu är... Lite olustigt känns det allt. Det är mycket på gång kommande veckorna. Det kan kanske vara en kombination av någonting? Ska snart få reda på vad som kommer hända på jobbet framöver, efter de där samtalen vi har varit på...

Hej o hå, luden tå!


Ny design.. igen

Nu har jag bytat design... igen! Tröttna inte på min blogg nu är ni snälla... jag är sån som måste prova mej fram. Nu kör jag på denna lite och känner hur det känns.

I morron blir det att hämta nya bilen efter jobbet. Ska hämta Micke på stationen och sedan kör vi vidare till Helsingborg.
Bella ska ev med och lämpas av hos en kompis i Helsingborg, får se hur det blir...

Passar på att säga godnatt! free hello kitty smileys 6501

Trötter och Butter...och Glader!

Är såå trött idag. Vet inte vad det är med mej, är lite butter men samtidigt glad, har en konstig känsla i kroppen bara. Kan inte exakt peka på vad. Vissa dagar är såna bara. Skulle behöva en lååång ledighet. Ta det lugnt och ladda batterierna. Alla, eller i alla fall de flesta, dagar ser likadana ut här på jobbet. Posten ska öppnas, sorteras och diarieföras. Det kan ta en hel dag ibland... är kanske inte så konstigt att man ibland skulle vilja ha lite ombyte? Man kan ju alltid få längta sej bort till en varmare plats t ex till en vacker varm sandstrand...
 Suck! Drömma kan man...


Från det ena till det andra... en bild på nya bilen! Nja, den ser ut så här, men bilden är lånad...


Det smärtar mycket i mitt hjärta att gå från Saab till Volvo... men vad gör man inte för att få ner bensinkostnaden?

Sen kväll...

Har varit i trädgården hela dagen och jobbat med växthuset. Äntligen är det klart för tomater och gurka. Vinrankan är redan på plats och den växer och frodas där inne. Vet dock inte riktigt när vi får någon hyfs på resten av trädgårdslandet men i morron skulle Micke dra igång jordfräsen i alla fall. Bilder kommer på växthus m m så småningom, när det är helt klart...

Har en nyhet till, ingen stor men dock... Har äntligen köpt en ny bil! En Volvo V50, silverfärgad, blev det. Nu kommer jag äntligen att få ner bensinkostnaden lite ialla fall. På tisdag ska vi hämta den. Spännande!

På torsdag är det ju helgdag! Funderar på att ta ledigt på fredag, så blir det ju långhelg! Bestämmer väl mej i morron.
Jag vet ännu inte hur vädret ska bli, men det kan ju kvitta förresten. Kan ju passa på att njuta lite bara...

Packade upp mina kläder jag beställde. Tights´en var jättefina, med en liten spetskant längst ner. En svart tunika med lite broderi. Den tunikan som var turkos/brun, var lite för gräll i färgen för mej, så den åker tillbaka. Jag väntade mej även en svart tunikaklänning med blommor, men den kommer inte förrän i slutet av maj, tyvärr. Nu har jag kläder så det räcker och blir över. Nu ska det sparas pengar!

Har beställt en jättefin födelsedagspresent åt Bella med, den kom i fredags... Hihi. Hemligt värre! En annan sak är på gång via internet också, som Jonte får ge henne... Hihi. Hemligt värre!   Sedan blir det väl lite annat smått o gott till henne med... but "My lips are sealed"!



Japp det var nog allt för i kväll! Blir till att sova nu efter söndagsfilmen "Deja vu". Spännande, men inte så spännande, att jag inte kan "blogga"... Hej och hå, fabrbror Blå! (Snart kommer jag med V50, förbi Hebergs poliskontroll, hihi).

Söndag... seg!


Är så seg idag. Vaknade sent, vid 10... men är ändå helt slut. Vi var på 30-årskalas igår,  ju. Hade kul som vanligt. Väldigt god mat,  potatisgratäng, kött, små hotta korvar, stort fruktfat m m. Vi var hemma ganska sent och de är kanske inte konstigt att man är lite seg i kroppen idag...

Födelsedagsgrisen blev uppvaktad ialla fall, med sång och paket! 

Kul att träffas, det blir inte så ofta nu för tiden. ♥Mormor♥ har ju alltid varit den sammanhållande länken, men nu orkar hon ju tyvärr inte vara med på kalasen längre. Just vid såna här tillfällen fattas verkligen min mormor. Det är hon som ska sitta på änden av bordet och det är hon som alltid brukar få oss att skratta och det är hon som alltid berättar roliga historier från förr. Nu försöker vi själva, så gott det går, men mormor fattas verkligen. Jag kom på mej själv flera gånger i går kväll, hur mycket jag saknade henne, just igår... Hon är ju kvar i livet men eftersom hon inte orkar längre att vara med på kalasen, så känns det extra tomt, utan henne...

Nu ska vi titta på reprisen på Robinson, sen får vi se vad dagen bjuder på...



30-årskalas!


Kusinerna växer upp och bildar egna familjer... Ska på 30-årskalas i kväll. Det ska bli kul! Vi träffas ju inte så ofta, vi kusiner. Inte alla ialla fall. Skulle vara jättekul med ett  "kusinkalas" någon gång. Sätta upp ett stort tält i trädgården och ha lite knytis bara. Skratta, lyssna på musik, prata hela kvällen lång.

Har klippt gräset, vattnat blommorna, haft kaninerna ute. Nu ska vi duscha och göra oss i ordning inför kvällen.

Puss o hej, leverpastej!


Shopping


Idag blev det en Halmstadrunda med dottern. Hon ville ha en jeansjacka. Hon kom emellertid ut med en mörkgrön kofta (en sådan med långa snibbar fram), jättesnygg. Sedan hittade hon en underbar vaniljfärgad bolero/tröja från "Object"... på rea, dessutom! Den var som gjord för henne. Hon blev så söt... Vi hade en mysig runda ialla fall. Nu är jag hemma hos sambon och idag fick jag mina kläder som jag beställt. Men jag har inte kollat på dom ännu...hihi!

Själv köpte jag idag en underbar tunika i chambray, svart, med fickor, ganska lång. Det var på Vero Moda. Vi ska nämligen på 30-års kalas i morron och jag tänkte ha den då. Tillsammans med svarta byxor och mina svarta skor från La Redoute, som jag köpte i vintras. Skitsnygga, men ganska hög kilklack och svååååra att gå i... Tänkte försöka hitta svarta eller ljusbeiga strumpor med lite glitter i... finns det tror ni?

Pumps Såna här har jag fast med en vristrem över...


Nåja, det behövs sömn nu känner jag. Ska bara kolla till kaninerna först. Skriver mer i morron. Natti Natti!

WiPå-kören

Sitter nu här och lyssnar på Radio Halland. Som gäster har dom WiPå-kören! Dom ska uppträda live i studion mellan kl 8-8.30 och jag måste förstås lyssna på mina "gamla" körkollegor!

Kollade på Eurovision i går kväll. Får nog säga att Norge var bätte än Danmark! Sedan var det ju Arash med som tävlade för Azerbadjan. Medryckande refräng och den är ju halvsvensk, får man väl säga? Det blir en spännande final i morron. Jag ska som sagt på 30-årskalas så vi får väl se hur mycket tv-tittande det blir...

Ha en bra dag så länge!

Lugn hemmakväll


Ännu en lugn hemmakväll. Det är så skönt att bara varva ner när man kommer hem... Sambon och Frostiz väntar. Idag var inte Bella med hem. Saknar barnens "brötande" och frågeställningar och småprat ibland. Får hålla mej tillgodo med sambons härliga Stockholms-dialekt, - De e seeekärt (det är säkert), hihi! Love him!

Ska kolla på "Halvåtta hemma hos mej" och jag hinner nog både mata kaninerna och sätta på kaffet innan Eurovision börjar... Får se om det är något nytt avsnitt av "Ghost Whisperer" i kväll. Annars blir det "Antikdeckarna".




Glitzy white knitted with gold buttonsPs. Tror ni inte den vita tröjan i förförra inlägget "ej finns i lager" längre... Varför är man alltis såå seg? Men den kanske kommer in igen, whos noes?

Familien kommer i første række, arbejdet i anden række...

Dansk rubrik idag! 
 
Jag är ju svensk i mitt hjärta, självklart. Om Sverige och Danmark spelar t ex fotboll, måste jag ju självklart hålla på Sverige, hihi! Om Sverige däremot åker ut och Danmark är kvar, så blir det Danmark för hela slanten. Man kan säga att för mej kommer Danmark,  på plads nummer 2...

Jag måste säga att jag gillar Danmark! Jag har varit på Jylland många, många gånger. När jag var där kände jag mej till sist som... hemma, litegrann. Där fanns verkligen det "danske gemyt" som alla pratat om. Alla tog emot en med en öppen famn. Nu någon gång när man, alltför sällan, åker över till Helsingör, så känns det extra kul. Ibland blir jag bara sugen på att höra någon prata danska eller "snakke dansk"... Jag brukar ju lyssna en del på dansk musik... å vad sägs om denna textraden?

"Hvis jeg var ett sejlskib på det åbne hav, var hon vinden der tog mig hjem. Hvis jeg var en kornmark, var hun sommerregn, der endelig kom igen" Det är så vacker och det är självklart  Alex ft. Nik&Jay - hvad nu hvis...

Just för att jag fortfarande är lite "halvdansk" i mitt hjärta, håller jag lite, lite extra på Danmark i kvällens Eurovision delfinal!  



Dannebrogen i vind!

Dannebrogen är Danmarks flagga, enligt legenden fallen från skyarna under ett av Valdemars Sejrs slag i Estland under tidigt 1200-tal.. Den är därmed världens äldsta nu officiella flagga. Händelsen firas varje år på Valdemarsdagen den 15 juni... så nu vet ni det!


Ny frisyr


Det blev som väntat, ett helt underbart besök hos Anna på Harvards hårsalong i kväll. Med hårmassage, välbehövlig, samt nytvättat och balsamerat och inpackat hår... Som en ny människa. När jag kom dit sa Anna: - Hej Jeanettan! Vad ska vi hitta på idag? Nåt nytt? Jag har lite förslag... så satte hon saxen i mej och... klipp klipp, så var jag som en ny Jeanetta... Inga drastiska förändringar dock, men lite kortare upptil, men behöll lite längre nertill.

Nu blir det lite "Rent Hus" klockan 20, med mina tantfavoriter, Mallan och Mallan (Marie-Louise och Marlene). Ingen Melodifestivalkvaltävling förrän i morgon kväll. Men den ser jag fram emot. Eftersom jag är lite dansk i mitt härta så håller jag lite på  såklart!

Hittade förresten en helt fantastiskt fin tröja på Bubbleroom.
Glitzy white knitted with gold buttonsVill gärna ha...

Ha en skön kväll och... so long, hårsalong!



6 månader...

... har jag snart bloggat! Tänk vad tiden går fort! Det är skönt att ibland få skriva av sej och sedan gå vidare med någonting annat. Har skrivit lite tråkiga och trista inlägg ibland, bl a när man känt sej deppig m m. Ibland har det blivit desto gladare inlägg, som tur är kanske, mer ofta... än dom tråkiga.

Det är kul att blogga. Jag skriver inte så mycket för att andra ska läsa utan mer för mej själv, som en liten dagbok, typ.
Jag har däremot blivit positiv överraskad över alla gensvar man ibland fått och en del "blogg-vänner" återkommer med små trevliga inlägg m m. Det är uppskattat!

Snart är det middagsrast. Får se vad det blir för något gott idag att äta. Är lite småsugen nu, precis som alltid vid denna tiden.


 
Idag gör jag vågen för "bloggandet"!

Yes!


Nu är första "hindret" över för Malena Ernman. Hon gick vidare till lördagens final i Eurovision Song Contest! Sååå bra hon var! Hoppas nu det går bra på lördag också! En annan låt som var bra i längden, var Island. Det blir nog en spännande final, men jag vet inte om jag får någon möjlighet att se det, för min kusin fyller 30, så vi ska dit!

Idag är det strålande väder. var på jobbet tidigt idag. Tänkte sluta lite tidigare eftersom jag ska till Anna på Harvards och klippa håret och bli lite ompysslad. Ser fram emot det...

So long, sing a song!







Malena



Har precis kollat på Malena Ermans framträdande, som var riktigt bra! Ska bli spännande att se om hon går vidare. Om 1½ timme vet vi om det gått vägen eller inte... Jag håller alla tummar för hon är värd att gå vidare. Det är en låt som blir bättre och bättre ju mer man hör den och som sagt, Malena är riktigt proffsig!

Annars har det inte hänt nåt speciellt. Var och hämtade min parfym som kom med posten i går. Luktar så gott så gott, hihi!

Sov gott allesammans!

Hej o hå, luden tå!

Solen


Det är kallt ute. Ingen värme och allt växande stannar liksom till för en stund. Solen skiner visserligen, men i morse vid 6 var det frost på bilrutorna. Genast tänkte jag på blommorna jag planterat i helgen, sommarblommorna alltså. Hur går det nu för dom? Men det var ingen fara, solen värmde dom, med sina varma långa armar...

Fick reda på, på nyheterna idag, att solen inte bara är av godo. Det var jättemånga årligen, som insjuknade i Malignt Melanom, hudcancer. Det är skrämmande med tanke på att vi här i norden är alltför ljushyade för att ligga både i solarium och att "steka" oss på stranden. Det sista är något jag själv fått erfara. När man var ung och dumdristig, så brände man upp både axlar och rygg! Jag blir ju ändå bara röd i solen, sällan brun, men när jag var mindre var det ingen som pratade om hudcancer. Min hudläkare kan se att jag bränt mej när jag var liten för jag har "ärr", mest på axlarna, förstås.

Jag går och kollar mina födelsemärken en gång om året. Jag har tagit bort ca 5-6 stycken, i förebyggande syfte. Alltså inget farligt... nu, men kan bli... sen. Jag tänker inte på detta varje dag, med mina födelsemärken, men jag, personligen, är numera väldigt försiktig med solen. Inte så jag skyr den, tvärtom, det är ju nyttigt, men jag skulle aldrig mer kunna ligga på en strand och "pressa"... Så pass mycket vet jag nu, att jag skulle aldrig förlåta mej själv, om jag bara struntade i dessa varningar som kommer, varje år, över att hudcancern ökar...

Nja, det blev lite allvarligt nu kanske... men jag avslutar med något positivt. En härlig bild. Ha en skön dag!



Bye Bye gummihaj!


Jag ska bara...


... säga en sak... Jag vill gärna åka med Färjan! Alltså Cinderella. Det hade varit underbart att få åka iväg en sväng med sambon. Det var längre sedan. Vi har bott i Lägenhet i Göteborg och på hotell i Helsingborg. Men nu har vi Frostiz, så vi får planera lite bättre nu för tiden. Någon måste ju passa henne... Men en liten resa hade varit kul!

I kväll har vi tagit det lugnt. Vi har tittat på reprisen av "Halv åtta hos mej" och efter det var det Färjan 2. Nu fikar vi lite och kollar "München". Verkar spännande, men vet inte om jag orkar se hela eftersom det är jobbedag i morron.

I dag fick jag mitt paket från Yves Rocher men jag har inte hämtat ut det ännu. Jag beställde en parfymerad kroppslotion och en parfym i samma serie. Den har jag haft innan. Luktar fantastiskt! Sedan blev det lite schampo m m och sedan fick man beställa 6 saker för 129 kr som egentligen hade kostat  ca 499 kr! Alltså, jag kunde inte stå emot! Så det blir till att lukta gott dom kommande dagarna, haha!

Oki doki. Nu blir det snart sängen. Jag var riktigt trött när jag kom hem idag. Bella övningskörde. Hon hade bränt en skiva vi lyssnade på med riktig "goemusik". Så hemfärden gick galant!

Gonatt alla och sussa gott!

 Avslutar med två av mina favvisar. Frostiz, för ca 1 år sedan och lill-kusinen Frida, hon med alla fräknarna jag berättade om i ett tidigare inlängg...

Härligt...

... solen skiner idag i alla fall! Det var tungt att gå upp idag. Sov bra hela natten, men var helt slut när jag vaknade ändå! Varför? Inte en aning. Ont i kroppen har jag, efter allt trädgårdsarbeten igår. Vad katten, jag är bara 45! Ska det sätta sådana spår redan? Hihi! Får ta och träna dom musklerna som är otränade...

En hel lång arbetsvecka framför sej... hujedamej! Får väl se om det händer något kul denna veckan annars.
Ska i alla fall till Anna på "Harvards" på onsdag. Ni vet, hon som pysslar om en, när det gäller hårvård. Man får huvudmassage, inpackning, huvudmassage igen, klippning och styling. Allt för 340 kr! Man går som på moln när man går hem! Härligt!

Japp, mina vänner, ha en skön dag!


 Underbara rosor, jag fick av min sambo, på min födelsedag (i februari)...

Söndagkväll


Nu är trädgårdsarbetena klara för idag. Vi planterade honungsrosorna, klippte gräset och räfsade fint. Sist tvättade jag ren trappan och så såg det riktigt hyfsat ut på framsidan. Baksidan får vi fortsätta med en annan dag. Allt detta trädgårdsarbete tar tiiiid!  Jag vill att allt ska vara klart med en enda gång! Men jag fattar ju faktiskt fakta...

Nu har vi varit och handlat lite och fiskgratängen står i ugnen. Sedan blir det lite hårfärgning tror jag... får se om orken sitter i efter maten. I morron är det jobbedag igen. Trist, men så är det bara....

Glömde säga att jag köpte mej en vit väska med på Ge-kås, 89 spänn! Det räcker till och blir över när man shoppar där, haha! Här kommer lite flera bilder på eftermiddagen.

Nya Honungsrosen längt bort

 Äntligen klart...

 LIte nya sommarblommor

 Viktigt  med lite eftermiddagsfika efter allt slit...

Söndag

Har sovit lite längre idag, klockan var nog kvart i tio när Frostiz kom in till oss. Åt en härlig, lång frukost och nu ska vi strax gå ut och plantera växterna vi köpte igår. Man vet aldrig hur vädret kommer bli i eftermiddag, men just nu skiner solen så det gäller att passa på.

I går kväll tog vi det väldigt lugnt, vi var trötta. Micke somnade på soffan och jag kollade på en film och letade lite bilar på nätet. Det lutar väl åt att det blir en Volvo V50, den vi tittade på igår. Jag är väl inte någon Volvomänniska, utan en Saabmänniska. Men saab har tyvärr inte gjort så bensinsnåla bilar, så jag får nog ta och ändra mej lite på den punkten. Nu gäller det att få ner bensinräkningarna lite.

Sedan blir det till att handla lite mat idag med. Ska även ta och köpa lite ny hårfärg och färga håret. Det blir fula utväxter efter en liten tid bara, så det måste "fyllas på". Tja, det är planerna för idag.

Men nu är det som sagt uteliv som gäller... Chiao!

Others others 209

Helsingborg!

Har varit en sväng där idag. I Helsingborg! Vi köpte två klätterrosor, Honungsros, lite småpetunior m m. I den stora uppbyggda dammen i växtvaruhuset simmade...
 Koi-karp... ser nästan ut som en "Alien", eller hur!

 Ca 40-50 cm var dom största... Hujedamej...

Sedan var vi i Råå och kollade lite på båtarna.

 Micke och Frostiz vid Råå hamn


Sedan blev det en "kollablocketbil", en Volvo, som vi var lite intresserade av. Sist men inte minst så var vi på Väla och köpte lite kläder till Micke. Han tog många fina t-shirt och två fina långarmade på ett litet kick. Det tog ca 7 minuter, sedan var han klar med shoppingen! Jag beundrar honom för det! Tänk om vi tjejer hade varit lika snabba med våra shoppingrundor?
 
Ungarna var här från i går till idag. Igår var vi på Ge-kås som sagt. Det var kul. Jonte handlade för 929 kr och jag för 970 kr. Billig runda, tänker ni? Japp, det var det. Men sedan var vi på NetonNet och vips så hade Jonte köpte en LCD Samsung 40 tums tv! Han tjänar ju egna pengar så det var ju kul för honom att kunna köpa sej en sådan fin tv.

Efter Ge-kås var vi hemma, kollade lite på tv och spelade lite tv-spel. Kom inte i säng förrän vid 2 i natt. Var faktiskt riktigt trött idag med, men vid 9 steg jag upp, kokade ägg och gjorde frukost till ungarna, Micke och mej själv. Sedan stack jag o Micke medan ungarna var kvar här hemma ett tag. Vid 13-tiden stack dom till Laholm igen.

Bellas tatuering börjar läka nu och ruvorna trilla av. Det är alltid spännande att se hur det ser ut efteråt, när den är färdigläkt. 

Jonte gjorde sin tatuering innan jul, så den är ju jättefin nu, indianfjädrar och ett band med lite benknotor, runt armen.

Nu kollar vi på Robinson och sedan blir det "Se upp för dårarna"...

 Bella... på Ge-kås

 ... och Jonte

 Inte så mycket folk... en fredag kväll!

 Jonte köpte en rosa, jättefin tröja med silverdetaljer

 Både Bella och Jonte köpte varsin sådan här med, med överstrykningsdetaljer

 Jag köpte en fin vit kofta, jättemjuk skön kvalité

 En fin t-shirt med båthals och snyggt tryck

 Lång svart tröja med små fickor

 Bellas fina sminkväska/necssesär

Okej, alla fina vänner! Vi säger sao, Haj!

Tim i himlen

Det pendlar verkligen mellan glada inlägg och ledsamma inlägg på min blogg...

Läste på Tim´s sida att han nu farit vidare till himlen! Jag undrar om man kan föreställa sej hur det känns... att mista sitt barn? Nej , det går bara inte. Tims mamma skriver att "nu vet man ju att han slipper lida mer". Dom har ju ändå varit "förberedda" på att det kommer att ske och det kanske snart. Om det nu går att förbereda sej på en sådan sak? Jag beundrar verkligen dessa människor, mammor och pappor, som lämnar ut berättelserna om sina sjuka barn, så att vi andra kan försöka förstå vad som händer... För mej är det så overkligt, men både Tims föräldrar och Irmas mamma Tina, gör det i alla fall lite lättare för mej, att förstå...

Jag tror inte på Gud, men jag tror att både Tim och Irma, har kommit till en underbar värld, där gräset är grönt och ängarna blommar, precis som här på jorden...

Hope-smycken

Jätteglad... blev jag!!!!!!!!!

 
Idag när vi hade sorterat posten, här på jobbet, och var på väg upp till kontoret igen, så såg jag en liten tjej inne på Biblioteket. Hon såg mej på exakt samma tidpunkt. Våra blicka möttes och jag ropade... - FRIDA! Hon sprang emot mej och ropade... - JEANETTE! Sedan hade vi kramkalas! Det var lill-kusinen som var med sin skolklass på Biblioteket och så passade dom på att titta på dom fina blommorna i utställningslokalen. 

Så glad man blir när man ser denna lill-tjejen, så full av fräknar i hela ansiktet och ett stort leende på läpparna. Jag gillar den tjejen, skarpt!! En av Fridas kompisar sa: - Vem är du? till mej. Jag är Fridas kusiners mamma... - Ni är lika varandra, du och Frida, sa hon sen. Tja, fräknarna....

Det blir ju inte att vi träffas så ofta, numer, eftersom hon bor i Laholm och jag i Falkenberg, men vi brukar hålla lite kontakt via sms och små brev. Alltid lika kul med dessa tjejer, Frida har en syster med nämligen, Matilda...

Nu i eftermiddag ska jag en sväng med Jonatan till Ge-Kås! Det ska bli jättekul! Kanske Bella ville följa med, vi får se.
Tar väl lite bilder därifrån så ni kan se, ni som inte varit där...

Kramis från mej!





Filurer och fina minnen

Jag fick ju en låda full med "gamla" minnen. Hittade som jag sa innan, brev från lill-syrran. Hon ritade ofta små "filurer" i sina brev. Kolla vilka fina, söta brev och teckningar jag fått av henne.


Helena, lill-syrran, hade klippt ut en bild på denna tjej och bifogat ett brev. Det är faktiskt ganska likt mej som 10-åring och jag har t o m läst böckerna om Windy...


Sådana gulliga brev fick jag av henne


En fin påskteckning

Jadå, gamla minnen och saker från barndomen är kul att plocka fram ibland och titta på, eller hur?
Här kommer slutligen en bild på min dotter Bella och Frostiz. Denna bild kanske Bella kommer plocka fram och titta på om några år?

Soff-sovare, inte bara soff-liggare...

Godnatt allihop och tack till er, för att ni gillade min nya blogg-look!

Godmorgon!

Är uppe med tuppen, för jag tänkte börja tidigare idag. Har massor att göra och behöver jobba in lite tid eftersom jag gick hem lite tidigare på Valborgsmässoafton.

I går kväll, hittade jag, i en kartong, gamla minnen! Brev, små roliga, från min lillasyster som hon skrivit till mej runt 1985. Jag skrattade gott för hon hade skrivit så roligt. Tänk vad kul med gamla minnen... Jag hittade även gamla skolkort på mina kompisar från 6:an. Oj oj, vilka glasögon och kläder! Det roligaste, eller kanske värsta, är att sådana glasögon är moderna nu igen...

Okidoki alla vänner. Ha en jättebra torsdag, tills vi hörs igen!

Kramis från en damis!

36 35 31

Hitta hem


Har precis tittat på "Hitta Hem" som går på tv4. Jag blir så himla upprörd. Där hade man tagit hand om en hund, Sofi, som fått växa upp instängd i en bil!!! Hennes ben hade kroknat på grund av det. Stor hund i en liten bil. Hur jäkla blåst får man bli? Hur kan en människa som är sån, inte bara inse själv, att man inte ska ha hund då!?? Nej, jag vet inte hur mänskligheten fungerar, inte helt i alla fall...

Sambon har varit och fått två sprutor i armarna idag. Kortisonsprutor, eftersom hans nerver ligger i kläm i mjukdelarna vid armbågarna. Stackarn, han är helt färdig i kväll. Jag har passat upp honom lite med rotfruktsgratäng och en god köttbit.

Nu kollar vi på "Rent Hus". Fikar lite samtidigt och tar det lugnt bara. Frostiz ligger på trappan och svalkar sej, hihi.


Music of the night

Fred Johansson... så vacker röst!


Att vara mamma

En mamma...

Vad ska en mamma vara bra på?  Jo, hon ska till stor del ta hand om och pyssla om sina barn. Jag skrev ju för ett tag sedan om "Hedemorahönan". Den hönan stämmer väl delvis in på mej, som mamma och kanske som person med? Hör här:

"Hedemorahöns är ofta lugna och orädda. De har god ruvförmåga (ca 30-40% ruvar om möjlighet ges), och de tar väl hand om sina kycklingar."  - Detta passar väldigt bra in på mej, tror jag i alla fall. Fast rädd kan jag ju vara ibland för olika saker. Ruvar gör jag ju inte så ofta visserligen... om det nu inte betyder att man har gosat och klappat och sjungit för sina barn när dom var små? Jag försöker verkligen att ta hand om mina kycklingar...

"Den är medelstor till storleken och finns i en mängd olika färgvarianter som olika kombinationer av svart, vitt, blått och vild/vete. Också färgen på kam, näbb och ben varierar, ofta med inslag av svart eller blått. Fjäderdräkten är mycket tät och dunig; förmodligen en anpassning till det nordliga klimat de levt i. Låren är så väl befjädrade, att det ser ut som om de har stora duniga byxor på sig. Hos vissa djur är även benen befjädrade, men detta är lite ovanligare. Benen är relativt korta."  - Haha, blir så full i skratt, med tanke på att mina ben (dock inte låren) behöver rakas ofta, så ibland känns det verkligen som om dom vore "fjäderklädda", innan jag tar tag i saken (nja, skojar lite här). Färgerna stämmer väl ganska bra med, tror jag.

Alltså, dom säger ju att man har en dubbelgångare. Jag tror, Hedemorahönan är min...

Hedemorahöna

Ja, att vara en mamma, är det mest fantastiska och underbara man kan vara med om. Att, som jag, ha lyckan att ha fått två underbara, härliga, söta ungar, är en lyckokänsla som gör att blodet rusar runt, snabbare i en.

Att få vara med om deras liv, deras bekymmer och deras lyckliga stunder, känns så bra! Visst, det är inte alltid en dans på rosor, men vi har byggt upp ett band, jag och barnen, som är väldigt speciellt. Det tycker klart alla mammor, men det är verkligen så. Bara ordet "mamma"... smaka på det, säg det för er själva... För mej andas ordet mamma, en trygghet, någon man alltid kan vända sej till. Någon som alltid finns där. "Mamma" är ett verkligt vackert ord. Just precis, så är det...


Puss o bye, gummihaj!

Ps. Grattis till barnens kusin, som fått en liten flicka!


Hurtful


Finns vissa låtar som fastnar direkt! Denna är en sådan som fastnade i mitt huvud, i morse, när jag jag o Bella satt i bilen på väg till skola/jobb. Tänkte: - Jag måste komma ihåg vad låten heter eller artisten. Jag kom ihåg båda!!
Videon är jättefin (tja, det handlar ju egentligen om otrohet, så fin och fin...men bra gjord) men dock lite för "vågad" för att läggas ut här på bloggen. Erik sjunger dock fantastiskt fint, tycker jag. Bra och kul med svenska artister som tar för sej.
Natti Natti till er alla!


Tjuvlyssnat.se


Omklädningsrum på gym, Arvika

Två herrar ~60 kommer ut från bastun.
Herre 1 (suckar): Det var väldigt varmt i bastun idag.
Herre 2: Ja, och jag blev väldigt sugen på korv när jag satt där inne. Det skulle inte vara fel med en grillad på Select nu, med räksallad på.

(Cred: Marcus M)




     I will love you Forever     

"I love you so deeply
I love you so much
I love the sound of your voice
And the way that we touch
I love your warm smile
And your kind, thoughtful way
The joy that you bring
To my life every day
I love you today
As i have from the start
And i´ll love you forever
With all of my heart"


 
Message in a bottle unique packaging

Raindrops keep falling...

... det är trist, kallt och blåsigt! Allt annat än det fina vädret i förra veckan!! Men det är vackert ute nu, eller hur?
Jag var lite trött i morse, ändå har jag sovit som en stock i natt!? Jag masade mej ut till köket och gjorde kaffe och efter det blev det genast bättre. Frostiz var lika trött och ville knappt gå ut... men vem vill det i sånt väder?

Nåja, nu är jag på jobbet, men pausar just nu, för allt är så trist idag. Vet inte vad det är, jag har sådana "tappadearbetsluststunder" lite väl ofta nuförtiden... men jag vet ju var det lilla delikata "problemet" ligger och jag tror det kommer bli en ändring... snart. Det är bara det att allt sånt här tar kraft från en, vare sej man vill eller ej...



Bye Bye!



Bild från SR - Radioapan

Gonatt!


Kvällen har varit härlig. Kom hem, gjorde lite spagetti och köttbullar och lite vitlöksbröd. Lite väl enkelt kanske, men gott!
Till kvällsfikat blev det resterna av rabarberpajen från igår. Den var miiinst lika god i kväll! Vi kollade lite förstrött på "Färjan" och sedan blev det "Spårlöst". Man blir allt lite rörd, säga vad man vill...

Bellas tatuering blev jättefin, det sa jag kanske? I kväll ringde en av Jontes kompisars, mamma och undrade lite om Lollo, tatueraren. Hennes minste son ville nämligen tatuera sej... Han fick en tid på söndag! Hej o hå, här går det undan. Jag ska säga en sak iaf, dom kommer få en rolig stund, där hos Lollo.

Ja, men så har måndagen nästan gått. Jag har haft en hel del på jobbet idag. Jobbiga ärenden att expediera, men samtidigt kul. För det krävs att man är noggrann och det tar lite tid, men det är himla kul när jobbet är klart och man kan säga:  - Klart! - Bra jobbat, Jeanette! ... för det är det nämligen ingen annan som säger...

Nu tänkte jag bara säga Nighty Nighty!


gaddimröf doG

Gaddimröf dog... haha! Som det kan bli - det står ju faktiskt God förmiddag...

... hej, förresten... Känner mej lite "glöttig" och på skojhumör idag. Vet inte varför. Sådana dagar inträffar ibland, som tur är, kanske. Man behöver lite skoj och stim ibland. Det bor nog allt en "teaterapa" i mej. Ibland kommer den "apan" fram.

T ex det var en på jobbet som var på ett möte om PersonUppgiftsLagen (PUL). Då skojade vi om det, att det var lite hemligt  o s v . Då sa jag: - Det kanske är InterPul som har möte? Sådana där saker kan jag kläcka ur mej... inte för att det var så kul, kanske. Men det "ploppar" bara upp sådana saker ibland... Det får mina stackars arbetskamrater, barn, sambo ibland lida för.

Nåja, ännu en måndag och en hel vecka framför oss. Tungt, om ni frågar mej.  Tiden kommer dock att gå lika fort som vanligt och ett tu tre... är det fredag igen!

Ha en bra måndagseftermiddag och Hej och hå, ludentå!




 


Söndagkväll

Vi har varit på auktion hela dagen nästan. Vi ropade in ett par små mattor i ull till köket som passar perfekt i färgen. Kostade bara 120 kr för båda. Som hittat! Sedan hittade vi en klocka. Vet inte varför vi ropade på den egentligen men nu är vi ägare till den ialla fall.

Nu är nästan hela dagen gången och vi gjorde lite vårrullar till kvällsmat och jag har gjort en rabarberpaj till kvällskaffet så det blir lite mys till Van Vetereen i kväll.

Nu ska vi röja lite här hemma, dammsuga, moppa och lägga på dom nya mattorna.

 Två exakt lika ullmattor i brunt/beige till köket...

Ser exakt ut som "Clocksworth" i "Skönheten och odjuret", eller hur?
 Lilla söta "Clocksworth"

Här blir det lite kvällfika senare...

Ha en underbar söndagkväll!

Wonderful day!



Jaha, så var alltså Bellas andra tatuering på plats. Vi var först en sväng i Halmstad och shoppade. Bella hittade jeansshorts på Vila. Snygga! Jag hittade dock inget linne eller något annat som föll mej i smaken. Kanske jag ångrade lite att jag inte köpte en svart tröja på Gina Tricot med små fickor. Typiskt! Får nog ta och köpa den i veckan...

Sedan käkade vi lite på en liten mysig Baguette-bar i Halmstad innan vi körde vidare mot Gislaved. Bella övningskörde och det gick som vanligt... bra!

Vi blev väl mottagna av Lollo som vanligt. En supertrevlig tatuerare med 18 års erfarenhet. Han skämtade som vanligt om allt möjligt. Vi skrattade så vi nästan knäckte oss.

Bella valde bort den tatueringen hon skulle haft på foten eftersom man sliter mycket mer på tatueringar på händer och fötter. Det blir helt enkelt inte så bra. Det var vad han sa, men det var ju upp till Bella om hon ändå ville göra den. Det blev i alla fall att hon funderar lite till om ett eventuellt annat ställe att sätta den på. Bra beslut...

Men stjärnan är på plats! Den blev jättefin. Jag blir själv ruskigt sugen på en egen tatuering, efter jag varit med Bella 2 ggr nu... hmm... Här kommer lite bilder innan kvällen avslutas med en thriller på Tv:n.

Bella, som vanligt har vi kul tillsammans och det blev en härlig eftermiddag. Puss!

Till er andra säger jag bara Nighty Nighty!

Här är skissen. Fint!
Då , precis innan Lollo börjar tatueringen, drar han ut en lång bit toapapper som han ger till Bella... - Gråtepapper!! Så skrattar han...hihi!

Bella kämpar på. Lollo pratar på som vanligt... - Ska du verkligen ta den röda färgen på stjärnan? Vet du att den röda färgen är den som gör ondast? ...nää, skojar bara...haha! Så där håller han på...Lollo...

Nästan klar... Den blev jättefin!

Mor och dotter!

Lördag 2 maj


Nu är det snart dags att ge sej av, först till Halmstad för att hämta Bella sedan till tatueraren. Hujedamej, det ska bli spännande att se en ny tatuering växa fram... på dottern! Förra gången var minspelet värt att se. Jag tog lite kort, det ska jag göra denna gången med. Med hennes tillåtelse, förstås, kommer jag med all säkerhet att lägga ut bilder senare.

Först ska vi ta en liten shoppingrunda i stan, som sagt. Ska försöka hitta ett fint linne, som en av mina bloggvänner köpte, på H&M. Vet bara inte om det finns i affären eller det bara är på nätet. Vi får se... Det är ialla fall blått, lite blommigt och smock upptill och lite utställt. Jag har nämligen en blå kofta som jag vill kunna ha till. Jag har mest svarta kläder, tyvärr. Är lite trist nu när våren är här!

Men nu ska jag ta och duscha och fixa till innan jag beger mej. Sambon ska vara hemma och gjuta...

Au revoir!

En härlig frukost väntade...

1 maj... på kvällen

 Frostiz i gröngräset...


Nu har vi käkat och tittar just nu på Humorgalan. Det finns många barn i världen som lider, det kan man bara konstatera... Nu verkar man fått in mer än 18 miljoner kr. Det är inte dåligt! Pengarna verkar komma fram med och det är ju jättebra!

I morron ska jag och Bella till Gislaved och tatuera oss! Nja... inte jag, men Bella... Kul! Hoppas vädret blir lika fint i morron. Min näsa blev riktigt rosa idag och fräknarna har blivit flera...

 
Som den stora stjärnan fast på armen och så ska det vara rött där det är svart... ska Bella ha...
Bilden är lånad från "Gaddad"


Vi har ju varit riktigt händiga idag. Nu är det skönt att bara slappa framför tv:n. Så därför ska vi nu dricka lite kaffe och ta lite mer av den goda Ben&Jerry glassen vi köpte igår.

Hej svejs blåbärsrejs!




Utejobb 1 maj - får man?

Kom på att man kanske inte ska arbeta i trädgården idag för det är 1 maj?! Men å andra sidan bryr jag inte mej så mycket om sådana "högtider". Skönt att bara vara ledig och få göra lite som man vill.

Har varit ute i trädgården hela dagen, men nu börjar näsan täppa igen, för jag klippte gräset. Frostiz har sprungit och jagat bollen och försökt släppa ut kaninerna, som var i uteburarna. Sambon håller på med vår fina portal på framsidan.

Vi har tagit dagen som den kommit och det är så härligt. Jag tvättade av utemöblerna och satte upp parasollet och sedan tog vi en fika. Jag tog lite bilder också. Dom kommer här...

             Nya portalen på plats...

Utemöbler och parasoll på plats...

... nästan i alla fall!

Så här vackert blommar äppelträdet!

Här är både växthus och äppelträd...

Vackra är tulpanerna i landet...

Viktor på grönbete...

... och så Noel i "buren" brevid!

Detta biggaråträd satte vi förra året. Blommar vackert nu...

... och här är senaste nytillskottet, ett plommonträd!


Ja det var allt för nu. Nu ska jag kolla på sambon, han ska gjuta ute vid portalen och behöver kanske hjälp.
Hörs senare!




1 maj

Nu är vi vakna och ska äta en underbart god frukost! Solen strålar utanför och värmer oss. Tittar man ut är det helt vindstilla än så länge. Det blir nog en cykeltur med vovven idag. Sedan blir det nog lite trädgårdsarbete.

Jag hade ju planterat lite kryddor i trädgården. I förra veckan var två av dom uppdragna och låg slängda och torra en bit in på gräsmattan. Gissa vem som var den skyldiga? .... Frostiz! Hon kan inte vara med när man planterar, för då ser hon det som att det är något hon ska dra upp sen... vem lär dom sådant? Nåja, det gick att rädda ialla fall den ena, så nu har dom fått stå kvar efter mycket Aja Baja... hihi!

Nähä, nu väntar den goda frukosten och sambon har redan somnat på soffan så... So Long!








RSS 2.0