Vintern rasat...


... och jag med snart. Jag är så trött, så trött...

Var med Jonatan hos arbetsterapeuten som skulle kolla handen och hur det gått efter operationen, som var för tre veckor sedan. Det har läkt bra verkar det som, men rörligheten är inte där helt ännu. Men det tog upp till 6 veckor innan det var läkt och upp till tre månader till såret blivit bra. Men han kämpar på... som vanligt!

Jag kom hem vid 16.30! Var och handlade lite med sambon. Satte mej vid tv:n lite och kollade på Djurpolisen. Har varit så trött så jag kunnat somna på stört! Men jag kämpade på. Nu står vitlöksbrödet och fiskgratängen i ugnen och väntar, så det ska bli riktigt gott att fira Valborg nu med sin sambo... Till eferträtt blir det Ben & Jerrys "Strawberry cheese cake". Syrran rekommenderade den. Dock dyr som skam...


Detta är inte "strawberry cheese cake"... men nästan...

Nu blir det en riktigt lugn hemmakväll. Ska bli så skönt. Det är underbart väder. Så visst skulle man passa på att vara ute men jag tror det är värmen och pollen som gör en trött... Nåja, detta är bara en försmak av vad som komma skall!

Ha en Wonderful kwäll och take care!


Valborg


I dag är det en härlig dag, Valborg. Härligt väder idag med verkar det som. Får se hur länge det håller i sej... detta varma.

Idag kl 4 på morronen åkte mamma o pappa o syrran och hennes kille på en liten minitripp... semester. Hoppas dom unga tar hand om dom "gamle", hihi. Kul för dom att komma i väg lite. Men brorsan ska vara hemma och ta hand om alla växter, djur m m... tur att vi har varandra i denna familjen.

Igår fick jag en massa saker med mej (från ungarnas pappa, dom ska nämligen flytta), efter en vindsrensning. Det var
bl a min gamla Skrållandocka. Det finns ett snöre man drar i så säger hon lite meningar "Mamma, krama mej", "Jag vill ha mat" m m. Jag kom på att den är snart 40 år gammal! Den fungerar alldeles utmärkt fortfarande. Man hör klart och tydligt vad hon säger. Fantastiskt! Mitt gamla dockskåp fick jag med... vilka minnen som vällde fram!

Idag tänkte jag försöka börja lite tidigare för att eventuellt kunna gå hem lite tidigare och följa med Jonte till sjukgymnasten. Får se, får se... Sedan är vi ju lediga i 3 hela dagar. Ska bli jätteskönt!

På lördag ska Bella göra sin andra tatuering. Jättefin, kommer den bli. Det är en bit att köra så vi får en eftermiddag tillsammans, hon och jag. Härligt! Får se, men jag tror inte Jonte vill följa med.

Nähä... nu ska jag dricka mitt kaffe och sedan pysa iväg. "Pärlan" fick ny olja igår, så nu blev hon nog glad! Hihi... är som jag, bättre begagnad...

Baj Baj gummihaj!


 Oj.. så här går det när man inte är observant... Sambon tog en "tjyvbild" när jag sussade som bäst...

- en bra låt... till -

Norges bidrag till Eurovision 2009... Den fastnar!


- en bra låt -

Jättefin låt med fin text. Kan tänka mej denna på ett bröllop...


Vitsipporna blommar, solen skiner!


Så varmt och härligt det är här idag. Ca 15 grader varmt var det kl 7 i morse och dom lovade ända upp till 25 grader idag!
Så idag blev det barbent och lättare kläder. Visste inte riktigt vad jag skulle ha för skor, ni vet... Imelda Marcos, har mycket att välja på...hihi! Det blev ett par svarta ballerina...

På vägen till jobbet ser man ut över det vackra landskapet. Korna och t o m småkalvarna var redan ute i hagarna och vitsipporna blommar som ett vitt täcke längs vägkanten. Vem är det som gjort allt det vackra?

Ja, man blir lite lyrisk.

Ha en underbar dag. Hoppas solen skiner lika mycket på er!






 


Lav ya - kärleksförklaring nr 2

Min sambo, min prins, mitt allt! Vet du hur mycket du betyder för mej? Ja, jag hoppas det i alla fall. Du är en väldigt okomplicerad människa att leva med. Med dej är det mesta enkelt här i livet.

Jag har fått lära mej att man inte kan åka omkring i en gammal "rosthög", hihi. Jomenvisst, det går ju hur bra som helst!!
Jag har lärt mej att stressa, är inte lönt, för det kommer alltid en morgondag!  Jag har blivit "beroende" av det goda kaffet du gör åt mej ibland. Det smakar bara för bra! Du är som en solstråle varje morgon när du vaknar. Du är alltid lika glad att se mej när jag kommer hem!



Dags för en kärleksförklaring...

Idag klarade Bella halk-körningen på körskolan.



Bella, jag är stolt över att vara din mamma. På ett moget sätt visar du klokhet, sympati och vänlighet!







Jonte, jag är så glad att du är min son. Du visar varje dag att du blivit en bra ung man!


Tääävling!

Dessa fina saker kan man vinna på http://mellanbuskarochtrad.blogspot.com/2009/04/tavling_22.html. Var med och tävla du med! Det är sådana här små saker som förgyller vardagen...

Jättefin skål från Soppskål Naomi greenGreengate...
...eller en söt liten handduk från samma företag Kökshandduk Naomi green
(http://www.forr.se/kok/greengate/servis/)



Hej alla glada...

... vänner! Jag beställde lite kläder i förrgår. Från Cellbes. Kom på att jag är nog trots allt "tant" nu, så detta passar nog mej. Får se om det blir bra. Det fanns kommentarer på alla kläder, som kunder lämnat. Det var jättebra för där fick man en massa tips om storlekar m m.  

     Denna blev det...

... och denna!

 Den här...

... och så tights, 2 pack (vit och svart)

Är även grymt sugen på dessa...

Ocean Harem Knickers Från Nelly - Ocean Harem Knickers!

Day Birger et Mikkelsen - Feminine Dress För att inte tala om denna underbara klänning! Från Nelly!
Men vet inte att jag ska på någon festlighet i sommar, annars hade jag köpt den direkt. Dock lite dyr kanske, men väldigt väldigt fin!

DS_242938_A.tifDS_242938_B.tif Hittade dessa helt underbara söta ballerina på Din sko. 449 kr men helt i skinn!

Passar bra till tightsen och tunikorna tyckte jag...


Hej svejs söta face!


Lycklig

Så är det snart fikadags! Känner mej oförskämt fräsh idag! La mej sent och steg upp tidigt i ottan gjorde jag, men jag ser ut som en "nyponros"... nja skämt åsido. Jag känner mej glad, upprymd och jag vet inte vad det är?!

Kan det vara kärleken? Kärleken till Micke och kärleken till mina barn?!  Tacksam över allt man faktiskt har här i livet. Då menar jag inte såna "banala" saker som pengar och att eventuellt köpa en ny bil. Det är väl i och för sej viktigt, men det är ju trots allt värdsliga ting.

När man tittar ut genom fönstret är det så vackert att det nästan tar andan ur en. Magnolian blommar och gräsmattorna är gröna! Flaggorna vajar i den svaga vinden och solen lyser varmt på oss. Svårt att tänka sej att en del inte får uppleva detta härliga, underbara, längre...

Vet inte om jag berättade det, men för lite mer än en månad sedan, ringde min farbrors fru till mej. Jag hade skrivit ett par brev till henne efter det att min farbror, gått bort i cancer, för snart ett år sedan. Det var mitt i Jonatans student-förberedelser det hände. Jag kunde tyvärr inte gå på begravningen och jag skrev istället ett brev till min farbrors fru. Jag hade då också köpt Hope-halsbandet (barncancerfonden) och jag skrev att jag tänkte på dom, speciellt på begravningsdagen och att jag skulle bära halsbandet då, som en liten "extra" tanke på dom alla i familjen.

Sedan ringde då min fabrors fru till mej en kväll och berättade att hon blivit så glad för breven då, när hon fått dom, men att hon inte orkat svara. Men nu kände hon sej "mogen" för att ringa och berätta det, istället.

Jag blev så glad för det. Som jag sa till henne, att jag förväntade mej inget tillbaka, utan jag ville bara på något sätt, förmedla att jag också var ledsen för det som hänt. Vi pratade om allt möjligt, trots att det var ganska länge sedan vi träffades.

Just sådana tillfällen, ögonblick, är så bra att ha eller få. Vi kände säkert båda någon form av glädje, i att ha funnit varandra på något sätt, fastän det var mitt i detta tragiska som hänt...




 


Måndagar är trista...

... eller hur? Fast denna veckan är ju relativt kort. Får ju en extra ledig dag, i slutet av veckan. Så det ser vi fram emot!

Igår var vi "ao banan" (det är bara sydhallänningar som fattar detta va?). Gjorde alltså ingenting. Jo, det förstås, vi var i Kungsbacka och kollade in en bil till mej! En Volvo V50, svart. En läckerbit! Den drog typ 0,46 liter/mil. Ofattbart!

Jag behöver alltså en ny bil, för lilla "Pärlan", sjunger på sista versen, i alla fall hos mej (snyft). Går visserligen bra, men hon dricker på tok för mycket! Ligger nästan på litern/mil. Det är alldeles för mycket för mej som kör 13 mil om dagen. Kan man få ner bensinen till 0,46-0,50/milen är det nästan halva bensinräkningen och då pratar vi om sparade pengar... Nästan lika billigt (eller dyrt) som att ta tåget. Nåja, vi får se hur det blir, men det känns som att det får snart prioriteras, ett bilbyte.

Idag när jag körde till jobbet, gick Pärlan som en klocka (som hon alltid gjort egentligen, trots lite hostattacker). Det var som om hon skulle visa sej från sin allra bästa sida och säga "Byt inte bort mej"!!  Den som bli ny ägare till henne kan skatta sej lycklig!


 Volvo V50 - är det rätt bil för mej? Bra att lasta och Frostiz kan åka med... Tja, vi får se...

Tim


Det finns en hemsk sjukdom som heter cancer. Det värsta är att den väljer ut små barn som "offer". Varför ger den sej på försvarslösa, små människor, som har hela sitt liv framför sej? Många blir botade idag, men en del blir inte friska mer.

Jag har tidigare skrivit om Irma och jag tycker verkligen ni ska ta och läsa hennes mammas, Tinas, berättelse. "Åh nej, det är alldeles för hemskt" säger kanske en del och ja, det är det. Hemskt och rent ut sagt för jäkligt! Men samtidigt är det en sådan fin berättelse, det har jag sagt förr.

Nu är det Tim som kämpar, det är snart dags för honom med... Jag har länkat till Timpas sida. Jag har följt honom på avstånd, läst lite om allt som händer honom och hans familj. Det är fantastiska människor, som orkar berätta om den kanske svåraste tiden i deras liv. Nu är det inte mycket mer att göra för Tim heller!!! Hans mamma skriver att det är fråga om dagar eller kanske rent ut sagt timmar... Vad är det som händer i denna världen!?

Hoppas verkligen att det kommer ett botemedel mot alla hemska sjukdomar, som gör våra barn sjuka. Vuxna med för den delen... Cancer eller Diabetes, eller vad som helst. Allt sånt måste snart gå att bota. Så länge får man försöka hålla ut, hjälpa till så mycket man kan. 


Great!


Hade en sån härlig lördagskväll! Vi kollade alltså så på WiPå-körens jubileumsshow. Det var jättekul och så många härliga minnen som blossade upp. En del av låtarna har man varit med om att sjunga själv, många gånger. Skratt och leende präglade konserten och jag tog lite kort och det var ju med mobilen ,så det blev ju inte så bra på så långt håll, självklart. Se lite längre ner.

Efter det var vi hos Britt-Marie och Åke och käkade en helt underbar måltid på deras inglasade altan högt högt upp. Det var så gott. Efter det fick vi en helt underbar hallonkaka med vaniljsås och kaffe/te. Det blev en hel del prat om ditten och datten och en hel del fniss och skratt. Underbara människor och jag är så tacksam att jag känner båda två...

Sedan var vi hemma vid 1-tiden. Då var vi rätt så trötta. Nu ska vi kolla lite på Robinson. Sedan vet jag inte vad som händer. Känns som en slappedag idag. Skönt att vi bara har kort arbetsvecka den som kommer.


 ©

 ©

 ©


♥ So long Batong!


So long batong!

Härlig lördag!

God middag! Har sovit gott, lite lagom länge. Solen gassar, men det är lite kallt i vinden. Vi ska ut en sväng i trädgården nu. Sedan ska vi göra oss iordning inför kvällen. Det ska bli spännande.

Så jag skriver inte så mycket mer nu. Önskar bara er alla en härlig lördagseftermiddag!

                                                                     
                                      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Martina McBride


En av dom vackraste kvinnliga sångrösterna. Martina McBride! Det var denna sången Elin Wennström sjöng i Talang.



Myles i Alter Bridge sjunger Hallelujah...


Broken Wings

Helt underbar låt! Alter Bridge heter gruppen.


Sång och musik!


Man blir glad av sång och musik. Det finns så mycket bra sångartister i detta avlånga land och även utomlands.

Har ni sett Talang England 2009, när Susan Boyle, 47-årig kvinna, storväxt och som kanske har utseendet emot sej (hon passar nästan bättre som en karaktär i någon av Harry Potter-filmerna), tar och sjunger en låt från "Les Miserables"??? Tala om vacker sångröst! Tur att det finns sådana program då, där man kan visa upp sej (även om en del program är lite förnedrande), samma sak med Idol. Jag kan inte låta bli att gilla det... på nåt sätt.

Länken till Youtube med Susan Doyle: http://www.youtube.com/watch?v=8OcQ9A-5noM. Går bara att länka, men kolla gärna. Väl värt att se!

I morron blir det mycket sång och musik. Som vanligt, i mitt liv...

Bella ♥ och Jonte ♥ är i Laholm. Saknar dom som vanligt, men innan i kväll var Bella och Billie här i Falkenberg en sväng och köpte högtalare på Fynda och drack kaffe efteråt hos oss. Vi satt i trädgården och det blev lite snack om ditten och datten... Trevligt!

Sedan har vi alltså kollat Talang och nu sitter jag här och ska dricka kaffe. Sambon snarkar på soffan och Frostiz snarkar på golvet!

Nu ska det strax sussas på riktigt! Så jag passar på att säga:


The real talent of my heart!

The one and only... Elvis! Jättefin liten film till en stor sångstjärna. Hade han bara funnits kvar... vilken storhet han var/är!
Jag får rysningar av denna låten. Danny Boy...


Talang 2

I kvällens Talang var Julie Hansson med. Denna låten har hon skrivit själv efter att hennes styvpappa blivit påkörd av en rattfyllerist... Så vacker röst. Jag kommer ha många favoriter när det blir final...




Talang 1


Kollade på Talang nu i kväll. Det är verkligen fantastiskt vad det finns många bra små röster ute i landet... t ex i lilla Laholm! Elin Wennström var med för några veckor sedan...Hurra vad bra hon är! Elins mamma Cissi har varit med i WiPå-kören tillsammans med mej. Att Cissi sjöng bra det visste jag men att en av hennes döttrar var sååå duktig! Vilken utstrålning! Kolla bara!

 

Härligt!

Har suttit ute och druckit mitt kaffe, nu efter luchen. Det är hemskt att behöva säga det, men jag blev alldeles för varm!! Kan bero på att solen gassade och jag hade svart tunika på mej!!? Men skönt var det. Idag är det äntligen fredag. Kan bli en helt underbar helg med andra ord, när man hörde vädret på radion!

I morgon kväll ska vi kolla på detta:

WiPå-kören firar 20 år

"WiPå-kören "sjunger ut" och firar 20 år med en konsert med gobitar från åren som gått. Dirigent och solist är Ulrica Lundblad och pianist Anders Nylander. Föreställningen äger rum på Osbecksgymnasiet den 25 april klockan 18.00"










Ska bli så kul att se sina gamla körkompisar igen och lyssna på den fina repertoar vi haft under åren. Vi har gjort så mycket kul. Vi har uppträtt tillsammans med Helen Sjöholm. Vi har gjort "Gala på teatern" tillsammans med Mariella och Marcus och Johannes Brost. Vi har gjort en massa julkonserter och (jag var inte med själv) WiPå var även med i "Toner för miljoner" i Globen.  Så mycket glädje det har givit mej, detta med sång och musik och även gemenskapen!
Annars blir det i helgen, promenad och lek med   rastning av   och lite, eller rättare sagt kanske mycket, av trädgårdsarbete och en del
Nu ska det jobbas ett par timmar till, sen så... 

I kväll blir det förhoppningsvis en god  lite bra  och sedan får vi se vad kvällen giver.

Ha en härlig eftermiddag så hörs vi!

God afton!

Ska sussa nu. Är så trött i kväll. Har somnat på soffan ett par gånger. Är det vårtrötthet, det här? Tänkte lägga mej, läsa lite reklam och lyssna på Karlavagnen. En perfekt avslutning på dagen. Det har varit så härligt väder idag. Vi satt ute på eftermiddagsfikan och solen gassade.

När jag och två av mina arbetskamrater gick hem i kväll sa den ena: - Jeanette, vad gör du? Då såg hon att jag försökte titta på min näsa, det blir ju lite vindögt... Jag svarade: - Jag försöker se om jag fått fler fräknar eller det är skit som sitter på näsan! Dom skrattade gott...

Så gott folk, sussa gott! Hörs i morron.


Bella ♥ puss!
Jonte ♥ puss!

Sol och värme!

Sol och värme! Den bästa medicinen! I mångt och mycket i alla fall. Visst blir humöret bättre? Visst mår man bra?

Idag blev det vårkläder. Beige chinos, lila tröja, vit kofta och vita sneakers. Superskönt, löst och ledigt!  Nu har jag precis hämtat en kopp kaffe med mycket mjölk, ca 60-40 (som vi brukar säga, 60 % kaffe, 40 % mjölk), hihi!

Ska ta tag i pappershögarna, men har egentligen ingen lust. Ska nog ta och öppna fönstret, så det blir tvärdrag... och... vips... där försvann papperna! Haha! Nej, jag är ju en ordentlig flicka...

Ha en alldeles, alldeles, underbar dag, kära vänner!



Underbar kväll!


Så härligt det är ute nu! Kl 21.15, var vid bankomaten och hämtade pengar...15 grader varmt!! Blev så sugen på att köpa mej ett par leggings, då jag och Bella kollade lite i Vero Modas skyltfönster.

Har kollat "Hitta hem" (jättebra program för alla djurälskare och andra med för den delen). Sedan blev det mina städtanter som kom i farten, som vanligt, Marlene och Marie-Louise. Härliga tanter, det har jag sagt förr.

Nu kollar vi lite efterlyst och jag ska dricka min andra Latte för i kväll. Gott! Sedan ska jag lägga mej i tid i kväll. Ska jag drömma i natt, vilket man inte vet, alltså innan, för drömmer gör man ju alltid, men om man kommer ihåg dom så där klart menar jag så tar det på krafterna mer, vilket det säkert inte gör egentligen, men jag inbillar mej det (puuhhh) och då vill jag känna mej utvilad i morron bitti iaf. Förstår ni nåt av det jag just skrev??

Så godnatt alla och "Don´t let the bedbugs bite"!


God middag... alltså god middag!

Har precis ätit Mexikansk gryta med quinoa. Gott Gott! Tänkte ta pannkakor, men blev så villrådig, för jag käkade pannkakor igår, så det verkade lite tjatigt att ta pannkakor i dag med...

Nu har man ork och kraft att jobba lite till. Tänkte försöka gå hem strax innan 17 idag. Det är ju såå härligt väder, varmt och skönt. Fick en katalog från Cellbes med posten och tänkte att "det är väl bara för äldre"? Där ser man att man har förutfattade meningar i mångt och mycket. I nästa andetag, kom jag på att jag (ve och fasa) faktiskt tillhör "de äldre" nu, kanske därför det föll mej i smaken, det som fanns i katalogen, hihi!

Men det fanns riktigt mycket snyggt i katalogen och ganska billigt. Hittade ett par riktigt härliga skor på nätet (verkade sköna iaf). Jag brukar aldrig ha problem att skriva efter skor på nätet så... Jag ääälskar Ballerinaskor av alla slag. Dessa 2 var riktigt fina.
Ballerina från Cellbes, faktiskt! Dessa...
... eller dessa!

Hittade även ett par tunikor som verkar passa bra på jobbet. Eller vad sägs om dessa?

 Exakt mina älsklingsfärger!

Skitläcker!
Åhh vad fin!


Perfekt till jobbet!

Två pack leggings, vita o svarta med liten spetskant!

Man vill ha allt! Det är det som är problemet. Jag satsar inte alltid på kvalitetskläder, vill hellre ha lite av varje och sådant som går att kombinera. Vill känna mej fin på jobbet och då vill man variera sej lite.
Nåja, får fråga sambon om det är ok att "utöka" garderoben igen, hihi! Enligt honom har jag kläder för ett helt kompani och skor, lika många som Imelda Marcos. Men jag... jag vet ju att det inte är så...

Kram kram, skumbanan!


No dreams... at all?

Från att ha haft mardrömmar förra natten, hade jag inte en enda dröm i natt!? Alltså vad händer med hjärnan när man sover? Stackaren, den får väl jobba för högtryck, fast man ligger där och sussar sött...

Vaknade dock 5.08 och undrade om det var dags att gå upp?! Liiite tidigt, men strax efter 5.40 ringde klockan. Dags att ta en dusch och sticka till jobbet strax.

Idag blir det välan lugnt på jobbet, vad jag vet. Posthögarna har minskat något (peppar peppar). Vi har annars jättemycket post och ibland kan det ta nästan hela dagen. Men jag fick beröm! Att jag var duktig, kunnig och att jag löste saker på ett jättebra sätt! Det du! Kan man leva länge på. Det var dock inte beröm från min egen chef utan min "second boss". Jag blev lika stolt för det för min "second boss" är den som vet bättre vad jag gör, så hans beröm väger på något sätt mer... Kul var det och glad blev jag!

... sååå... med förnyade krafter går jag till jobbet idag. Beröm behöver vi alla.

Idag ska det bli regn verkar det som, men det behövs klart.  Nu ska det goda kaffet drickas upp sedan får jag väl ta och göra mej i ordning.

Haj sao länge!

Penguins penguin 005

Mardröm!

... så är man på jobbet igen. Har precis varit och fikat och innan jag tar tag i pappershögarna så skriver jag ett litet inlägg.
Skrev inget i går kväll. Hade blogg-torka... faktiskt!  Vi hade en trevlig tv-kväll i går. Kollade på "hitta hem" och sedan Färjan 2. Sedan blev det Poseidon, spännande film. Sedan var det dags att sussa. Var så himla trött i morse. Vaknade helt genomsvett. Hade världens mardröm. Den kommer här...

Jag och Micke var i ett, typ "spökhus", som hotell Gasten på Liseberg. Vi skulle åka en bana i detta spökhus. Der var riktigt läskigt. Vi fick välja varsin stol vi skulle sitta på. Micke valde en hög, fin, rejäl stol med armstöd. Jag, mitt nöt, valde en liten, tunn, skranglig stol, utan armstöd...

Dom som skickade iväg oss sa till mej:  - Du har redan så gula tänder, så det behöver vi inte tänka på!

Sedan bar det iväg på denna banan och utmed vägen träffade vi på den ena hemskheten efter den andra.

Förstår ni att man var genomsvett när man vaknade upp. Det känns som att jag drömde denna hemska dröm hela natten. Inte undra på att man var helt slut när man vaknade upp!?

Hej svejs, alla fina face!

edtrilogy2.jpg... detta är dock inte ett fint face...


Rocka loss!


Hurra!

Jag är ju som jag är... både på gott och ont, hihi.  Jag vill ialla fall  hylla lite, idag.

♥ Det fina vädret. Man blir så underbart glad av det.

Sedan självklara saker som...

♥ Mina barn. I löööve them!

♥ Mina föräldrar och syskon (med respektive). Dom är underbara!

♥ Min älskade sambo. Finns ingen underbarare människa.

Sedan sist, men inte minst... 

♥ Tack till alla fina bloggvänner, för deras uppmuntrande, trevliga, roliga kommentarer. Dom är inte så många, bloggvännerna... men dom är hjärtliga!



Egen bild... från havet...


Monday

Måndag igen. Varför känns det alltid som om det är måndag? Har sovit jättebra. Vaknade dock klockan 3 i natt av att jag av någon anledning tände lampan!!??? Varför? Inte en aning. Hade kanske någon mardröm då eller nåt...

Nu ska jag strax fixa smink och hår, sedan drar jag iväg till jobbet.  Idag tror jag det blir lugnt på jobbet. Har jobbat undan en hel del förra veckan. Så denna veckan kan jag ägna mej åt lite andra saker som har fått ligga åt sidan.

Sao e lääget!

Chiao!



Music music 109  Glöm inte musiken!

Sol hela dagen


Det började med världens moln och grått i morse. Men sedan sprack hela himlen upp och det gick bara inte att sitta inomhus!

Vi har varit i trädgården nästan hela dagen. Micke började med portalen på framsidan. Jag planterade våra kryddväxter som vi köpte igår. Det blev riktigt fint. Sedan gick jag lös på rabatterna på framsidan. Klippte ner gamla kärleksörter och räfsade fint i rabatterna. Hade kaninerna ute i rastgårdar medan jag städade deras burar. Sedan var det två lyckliga kaniner som fick komma in i nystädade, höfyllda burar. Med rent vatten och gott foder.

Kl 18 var jag och sambon nöjda och gick in och käkade potatis och köttbullar med rödvinssås. Inte helt fel. Även Frostiz fick en portion och njöt av denna. Känner nu att det stramar lite i ansiktet. Solen har varit framme hela dagen och det har varit perfekt väder för att påta i trädgården.

Jonatan är tillbaka i sin lägenhet och Bella kollar på tv i Laholmos. Snart får vi nog ta en tur till Ge-kås igen, jag o ungarna. Alltid kul att hitta på något med dom.

Nu kollar jag o Micke på Van Veeteren och dricker kaffe. Sedan kallar sängen.

Sov gott allihopa!


Så här fint blev det i kryddrabatten. Stenarna räckte inte riktigt till, det blir fler stenar ditlagda i morron. Vi gräver en portal på framsidan, så det blir lite stenar att hämta där.


Söndag

Vi hade en jättetrevlig kväll hos syrran och hennes sambo. Vi fick jättegod paj, sallad, bröd, vin/öl/läsk. Vi hade köpt 6 olika kryddplantor till födelsedagsbarnet. Det blev uppskattat. Jonte kom dit med och senare även Bella. Det var härligt att träffa dom med. Vi har väl hemma vid 23.45. Då var vi rejält trötta. Ändå tittade vi på en film när vi kom hem...

Syrrans sambo fick ett bröllopsfoto, på sin mamma o pappa. Tänk att det kan finnas så mycket glädje och minnen i en bild!? När man kollar på gamla foto, så bara väller minnena över en. Man är åter tillbaka till den platsen och tiden, som på fotot. Det är kul.

Nu är jag rejält seg idag känner jag. Sov väl till 9 men känner mej tung i kroppen idag och kroppen säger: - Lägg dej på soffan! Och det har jag gjort nu. Vi har 17 grader varmt inomhus. Härligt!! Så jag kröp ner under täcket och kollar på söndagsmorgon och dricker en kopp rykande varmt kaffe. Sambon eldar så vi ska få värme. Ska titta på Robinson nu snart. Missade det igår...

Vädret är inget vidare. Kallt och grått, så jag tror det blir en "innedag" idag.

Nature stars 003

Ha en bra söndag!

Mer I am Sam...


Här kommer en liten scen till från I am Sam. Rufus Wainwright sjunger. Helt underbar!


I am Sam


Har ni ingen bra film att titta på? Ta och kolla på den här då. "I am Sam". Helt underbar film, med musik från Beatles.


Hej!

En härlig lördag. Vaknade 9.15 av en Frostiz som ville ut i det fina vädret! I kväll ska vi på kalas. Ska åka iväg nu och köpa en present. Får se, får se...

Därför säger vi idag
Love rose 178 till Patrik... som fyller år, syrrans kille alltså!

Igår kollade vi på Talang 2009. Gud vad vi skrattade åt dom killarna som dansade med bara knäckebröd, hihi!
Efter det kollade vi på Millon Dollar Baby... Grymt bra film!

Nu är det dags att göra sej i ordning. Solen skiner men det blåser kallt. Så blir det vårkläder eller inte idag? Nja, svårt.
Det visar sej. Ha en bra lördag allihopa!

Hokus Pokus Filiokus, so long, luftballong! free party smileys 2431


Fredag kväll

Glitter Graphics

Kollar just nu på Talang 2009. Det är en hel del kul inslag i kväll.

Idag köpte jag en Nalle Puh, till Frostiz, på Kupan. Hon blev som vanlig glad när man kom hem. När jag tog fram Nalle Puh, så hoppade hon på bakbenen!

Har sovit en sväng på soffan, innan i kväll. Det var skönt. Har varit så trött hela veckan. I morse var jag uppe redan 05.40. Så då är man rätt trött när man kommer hem...

Nu är det en kopp kaffe som gäller, tillsammans med sambon i soffan.

Ha en skön kväll!

Hej och hå luden tå!

Glitter Text Generator


Take a good look!



"Jag tittar mej lite omkring. Hur ser mitt liv ut?

Jag lever ett lyckligt liv. Jag har min familj.  Min familj finns runt omkring mej. Jag kan bara lyfta telefonen om jag behöver råd eller hjälp med något. Jag har mina föräldrar i livet, mina syskon, min mormor och mina älskade barn. Jag har, inte så många vänner, men dom som finns omkring mej, är äkta och dom betyder mycket för mej. Vi har inga krig här i Sverige. Vi kan säga öppet, vad vi tycker och tänker, utan att någon kommer och hämtar oss. Vi har ett vackert land, vi andas relativt frisk luft. Vi kan vakna varje morgon, sträcka på oss och tänka; vilken underbar dag! Idag skiner solen!

Jag tänker ofta på vad jag har och de saker jag är tacksam för. Jag tänker ganska ofta på Irmas familj, framförallt hennes mamma Tina, som inte har sin lilla dotter kvar i livet. Jag tänker, just nu, även på Timpa, som kämpar och kämpar mot samma sjukdom som Irma hade. Tim har det tufft nu och klart, även hans familj...

Klart att man ibland klagar på småsaker, kan tyckas. Jag vet att, så är det bara, det gör vi alla. Men ibland kan man ju tänka steget längre, kanske skänka en slant till något välgörande ändamål, en organisation, som känns bra? Det är det lilla som räknas. Kanske så enkelt, som en uppmuntrande tanke, ett vänligt ord, till någon som har det jobbigt?"

Ha en underbar eftermiddag! Nu ska jag köra inom och krama om och prata lite med mina barn!



Mej kan man läsa som en öppen bok...

... det säger min sambo, i alla fall. Han säger att man kan se direkt om det är något. Det klart, den/de personen/personerna man lever tätt på, lär ju känna en, rätt bra. Det är skönt, att någon kan se att man t ex inte mår bra, är ledsen, glad med för den delen, utan att alltid behöva säga något.

Min sambo och jag har känt varandra i 3½ år snart. Vi tänker lika, tycker lika i mycket och det känns verkligen som vi känt varandra mycket längre. Inför honom är jag precis den jag är. Det är precis som det ska vara i ett förhållande. Det är skönt. Jag uppskattar verkligen det vi har tillsammans. 

Mina barn betyder allt för mej. Vi har känt varandra i 20 respektive snart 18 år! Det är värt att fira! Varje dag, egentligen. Fina underbara barn... Dom växte inte bara under mitt hjärta. Dom växte in i det...

Tänk på att säga dom "tre orden" till den som betyder mycket för dej...

Ha en underbar fredag!



Sussie!

 ♥

Min f d svägerska har åkt till Polcirkeln... för att förlova sej med sin Micke!  Härligt! 

Puss!

 Min f d svägerska och hennes sambo!

Fotograf: Renbäbis (hihi)

Fika...


Snart är det fika. Det vankas wiernerbröd. Gott! Tar en paus från pappershögarna nu! Kommer tillbaka med förnyade krafter till arbetet efter det...


Larz-Kristerz!

Jag ääälskar musik! Nästan all slags musik... men jag är en "sån" som inte gillar dansband. Men dessa gossarna kan jag dock inte motstå...
Denna "hemska" låt, som borrat sej in i min hjärna och riktigt förträngt mitt "goda" omdöme... hihi!


Äntligen torsdag

Har sovit riktigt asdåligt i natt. Vet inte varför. Vaknade svett som en trasa så nån typ av "mardröm" var det kanske, men inget jag kommer ihåg.

Idag jobbas det länge! Så typiskt, jag som ville jobba kort! Tur att man har en del att göra så dagen kommer väl att flyyyga iväg, förhoppningsvis. Verkar bli fint väder idag med, så det lättar ju upp lite. Alltid roligare att jobba när det är sol utanför fönstret.

I går hade jag fönstret öppet på jobbet, in flyger det en mindre fågel. Nä, det var faktiskt en väldigt stoor humla. Stackarn, helt fel ställe att hamna på, fel sida fönstret. Jag fick tag på min plastmugg och ett papper. Föööste försiktigt in honom i glaset, tog pappret för och öppnade arbetskompisens fönster (för jag har tusen grejer i mitt fönster) och ut flög han.Tacksamt...

Får köra inom Halmstad till Bellas skola, hon hade glömt sina dataladdare, ett måste i dagens samhälle, hihi!


So long! Pantalong!

Others others 194

Rent hus

Nu är dom igång igen, Marie-Louise och Marlene. Dom gulliga tanterna som huserar och lär folk lite vanligt städhyfs.
Jag gillar programmet.  Konstigt att folk kan ha det så smutsigt hemma. Jag har inte ett perfekt hem, men när det kryper i sängen... som hemma hos en del??!! Dom är hemma hos Acke nu, han har en del sällskap i sin säng... om man säger så.









Dom behövs nog i alla fall. Det verkar så.

Ha en underbar kväll allihopa!

Bye bye päronpaj!

Who is the perfect human being?

Vem är den perfekta människan? Det funderar jag lite över idag. Om ni inte orkar läsa vidare så förstår jag. Men detta måste jag få ur mej. Annars exploderar jag, snart!

Att prata skit om andra, är det ok?

Idag har jag lärt mej att; man mer eller mindre kan upphöja en människa till skyarna (någon som jag inte tycker om, dock, så därför kan jag inte instämma). Man säger t ex att "man ska inte döma", för denna personen har haft det svårt m m... I know, det har jag sagt til mej själv också, att man inte ska döma.  Vem har inte haft det svårt, förresten, någon gång? I nästa stund pratar man skit om en annan person. Är det ok?  Självklart inte. Skitpratet består... föremålet ändras!

Jag bara undrar... jag försöker verkligen att bli en bättre människa, men det finns en enda person som jag inte tycker om, i min närhet och som jag dessutom försöker undvika så mycket som möjligt. Det har varit ganska "lätt" för mej att "prata skit" om denna personen, så där är jag en dålig människa, det erkänner jag direkt... Meeen, jag ska från och med nu inte prata skit om den personen mer... för...

... jag har lärt mej en läxa idag. Det kan sluta med att man själv blir utsatt för skitprat... och vem vill det egentligen? För idag har jag lärt mej att man inte kan säga vad som helst. Det finns personer som man ser upp till, mer än andra. Jag som trodde... äsch... att man även såg upp till... mej?

Känner mej verkligen som "the bad guy" idag.  Usch, varför skriver jag detta meninglösa inlägg, jag som är en positiv människa i grunden!

Finns ingen anledning att lägga energi på sånt här skitprat egentligen, men jag kände att jag verkligen måste ut med det... och det fick bli "bloggen" som fick ta skiten...

Slut på klagomuren för idag! Tack för att du lyssnade!

About you now

En låt man blir glad av!


Onsdag

Skönt att få säga onsdag idag... Fast hjärnan tänker tisdag. Äter frukost nu. Gott gott! Ska strax måla på mej ett ansikte, väcka Bella och sen dra iväg till jobbet.  Hoppas dagen går lika snabbt som gårdagen. Ska bli 20 grader varmt här tydligen, idag. Svårt att fatta när man tittar ut. Det är fortfarande lite grått.  När Frostiz ville ut kl 4 i morse, kvittrade småfåglarna redan så vackert. Det är en härlig tid vi går till mötes nu. Ta till vara på den, så mycket ni kan...

36 35 51 Bye Bye!

Tisdagkväll


Kvällen kom och Bella övningskörde hem. Det gick bra, som vanligt. Hon är duktig. När vi kom hem käkade vi lite och sedan tog vi lite glass med strössel till efterrätt och en kopp kaffe till detta. Jag och Bella har kollat lite på kläder på nätet i kväll, medan Micke kollade på Äntligen hemma. Nu kollar vi lite på House. Snart ska jag ringa till Jonatan och säga godnatt.

Sedan är det dags att sussa. Känns nu att man varit uppe tidigt. I morron är det redan onsdag. Det är så skönt med kort vecka. Nästa vecka bli lång, sedan är det kort vecka igen. "Nu sänner jag rooligt komma" som Arja Sajonma sa...
Ledighet kan man aldrig få för mycket av, eller hur?

Nu ska vi ut och mata Animals mini bunny 2892 Animals mini bunny 2892 och sedan Z z Z z Z Z z...


Kära bloggvänner och alla andra som jag känner:




Babies baby girl 28

Hej då Mocken... ses i mörrn!

Ska åka nu, bege mej hemåt, dra iväg, köra hemåt, driva, dags för hemfärd, avfärd, going home. Mission completed!!!

Tycker det har gått bra på jobbet idag. Har fått gjort mycket, har också haft mycket att göra. Men det man inte hann idag, hinner man i morron, eller hur? Arbetet betyder inte allt, familjen däremot, betyder allt! Så Hej då Mocken... ses i mörrn!



Ps. Passar på att visa Citroen C4, en sådan vi provkörde. Kul bil! Sedan kommer det lite andra bilar med. Önska sej kan man ju alltid... ds.

citroen c4 VTSSån här vill jag ha... lite sportigare...


...än denna! Den ska vara svaaart, i alla fall!

Denna är med läcker... Audi...

 Eller varför inte en Opel igen? Riktigt läcker...


No air...

Så vacker... Jordin Sparks fina låt "No Air"... Underbar bilmusik!



Ny dag...

... och kom på att det var tisdag idag! Härligt! Bara 4 arbetsdagar, det passar perfekt för mej! Så skulle det alltid vara, eller hur?

Nu sitter jag här, har duschat, håller på med frukosten nu. En stor kopp kaffe, två knäckebröd ch ett glas Proviva Jordgubb. Mums!

Har inte så mycket mer att säga just nu. Vädret är grått men det skulle bli typ, 19 grader, idag. Svårt att föreställa sej?!

Ha det så bra så länge! Så hörs vi senare! ♥

Påsken är slut...

... och jag kom på att inte ett enda påskpynt var framme under hela påsken (förutom riset som jag köpte på Halmias loppis). Så idag åkte dom fram. Påsktupparna, hönorna. Så typiskt mej alltså... Firar påsk när påsken är slut, hihi! Men jag ska plocka bort dom i veckan igen...

 Lite mys på diskbänken. Hönan (salt o peppar) har jag själv målat. Alla i min släkt håller mer eller mindre på med porslinsmålning...

 T ex som denna fina tupp... den har min mormor målat!

 Svårt att se kanske, men tuppen och hönan har jag en gång fått av mina el-orgelelever...  Jättefina är dom och jag är rädd om dom. Påminner om gamla musiktider!

Just idag har jag tvättat bilen och bytat till sommardäck. Det blev finfint! Efter det storstädade jag verkligen sovrummet. Det blev så rent och fint. Bytte sängkläder, dammtorkade, ställde lite doftljus jag tänkte tända innan vi lägger oss, så blir det extra fräscht och doftar jordgubb. Nu har vi käkat lite god mat och sitter här med en kopp kaffe och kollar Van Veeteren. Det är spännande.

Jonatan är på plats i Ljungby igen. Bella är kvar i Laholm. Som jag saknar båda två...

I morron är det jobb... igen! Ni lär höra mer från mej i morron.

Hej Svejs alla små face och

Romantik!!!


Visst blir man lite sugen på att vräka sej i soffan med lite chips och titta på någon av dessa romantiska filmerna?
Det finns många bra romantiska filmer. Det är bara att välja och vraka...


Söndag... nää måndag!


Har ju fått en extra lååång helg denna helgen. Har varit helt perfekt med lite ledighet. Ändå, jag har svårt att fatta att det kan gå så fort. Jag har varit ledig i 5 hela dagar. Det sa bara... swiish! Tur är ju att det är tisdag i morron... lite kortare vecka. Perfekt!

Nåja, det är bara att passa på att njuta av sista (snyft) lediga dan då?! Ska byta till sommardäck och tvätta av Pärlan lite.
Micke var båtvakt i natt så han sover ännu.

Bella var fortfarande dålig i sin hals. Tycker synd om henne. Får se hur hon mår i morron. Jag saknar henne här. I dag ska Jonatan tillbaka till Ljungby och skolan där. Kommer sakna honom. Tur att det inte är så långt...

Okej, hörs sen. Skepp ohoj, choklad oboy!

♥♥♥♥♥♥


Massor av hjärtan ska jag dela ut i kväll...
Till mina älskade barn, Bella o Jonte. Ni är det bästa som finns! För mej är ni alltid
Till min älskade sambo, Micke, som alltid är så mån om en och som alltid visar sin kärlek och uppskattning.

Till mina älskade föräldrar! Bjöd oss på både eftermiddagskaffe och kvällmat idag. Mamma klippte Mickes hår. Dom är guld värda! Till mina syskon, som alltid finns där...

Sedan har jag mina f d svägerskor, som alltid finns där i bakgrunden. Idag pratade jag med dom precis som förr och det var härligt att se dom igen. Jag vet en av dom som redan är en bra mamma och en som kommer att bli en underbar mamma... mer säger jag inte. Och dom härliga småkusinerna Matilda och Frida!  Sötare får man leta efter...

Sussie och Britt-Marie A vill jag också nämna. Dom har alltid funnits där med för mej. Jag har inte så många riktiga vänner, men dom jag har betyder allt... så är det bara.



Idag körde jag inom Jonatan, kramade om honom och gav honom Popcornmaskinen. Han visste ju att han skulle få den men inte när. Jag hann även följa med Bella till vårdcentralen för att kolla hennes hals, men det var "bara" virus. Att virus kan göra så ont... utan att man får någon hjälp? Men, klart man vill inte ge penicillin i onödan. Så det var bara Panodil som hjälpte nu... Krya på sej stumpan!

Jontes hand har inte svullnat färdigt ännu, verkar det som. Han håller duktigt på med sin handgymnastik. Men det går väl framåt dag för dag nu. Härlig födelsedag du hade ialla fall, Jonte, med fina presenter och fint väder!

I kväll är jag och Frostiz "gräsänkor"... Jodå, det kan man vara fast man är hund... hihi. Micke är vaktbefäl nere vid båten. Är totally alone and totally crazy tonight! Alone är jag dock inte riktigt eftersom jag då, både har en vovve och två ökenråttor till sällskap... Crazy...tja, det är jag ju alltid...

Så ha en underbar kväll allihop!


Vad är det för en dag?







Som sagt, min "lille" son fyller 20 år i dag! Han är den skönaste, underbaraste sonen en mamma kan ha!
Han är snäll, omtänksam, söt. Ja, han har det mesta som man, som mamma, vill att ens son ska ha. Han har blivit en bra människa, med andra ord. Ja, som ni märker, hyllar jag honom ordentligt idag.

Igår firade kompisarna honom. Dom var i Halmstad, drack lite öl på puben, sedan skulle Billy, Jontes kompis, köra honom hem. På natten pratade jag med honom, först ringde jag honom men då svarade han inte (ni vet man blir lite orolig som mamma), men efter bara en kvart ringde han tillbaka och sa att allt var bara bra! Dom hade haft kul. Senare på natten skickade jag ett sms och Micke o jag sjöng för honom på telefonen...

Okidoki... idag är huvudet lite bättre. Tack för "kryapådejhälsningarna". Idag ska jag verkligen försöka ta mej till NetonNet, sedan åka en sväng till Jonatan och lämna paketet och självklart krama om både honom och Bella (som fortfarande var dassig). Sedan ska vi till mor och far och kolla in deras nya altan.

Så ser dagen ut, vad jag vet. Det verkar bli en toppendag idag med. Solen strålar!







Men vi hörs väl sen?


Migränos heladagos

Fy tusan vad dåligt jag mått idag. Har haft en migrän som nästan tog knäcken på mej. Har spytt som en kalv och verkligen vänt ut och in på mej själv, kändes det som.

Har inte kunnat äta, inte dricka, allt kom upp igen. Det hjälper inte heller med panodil, för dom kommer ju upp dom med.
Men nu i kväll känns det äntligen bättre. Jag har ätit lite och kunnat dricka en halv kopp kaffe. Det var verkligen gott.

Det tar så himla mycket på krafterna varje gång man har ett "migränanfall". Jag vet man ska inte klaga, för detta går ju över. Det finns det annat som inte gör... ni vet vad jag menar.

Det blev ingen Ge-kås resa idag. Skulle ju köpt en popcornmaskin, typiskt. Det blir kanske NetonNet i morron istälelt. Dom har också sådana maskin för inte så dyra pengar.

Nu slötittar jag på "The wedding date". Lagom film efter en jobbig dag...

Idag har jag svikit mina bloggvänner, känns det som. Jag ska bättra mej... lovar!

Ha en fortsatt trevlig


Huvudet på skaft?

Jag har intehuvudet på skaft idag. Vaknade med jättehuvudvärk. Nu känns det konstigt bakom ögonen. Tror det är en släng av vanlig migrän, men det känns som att huvudet inte hänger med riktigt. Får se om värktabletterna hjälper om ett tag...

Bella var jättedålig tydligen, jag tror hon ha halsfluss. Tycker riktigt synd om henne, jag vet hur det känns.

Idag ska vi en sväng till Ge-kås, om huvudet blir bättre vill säga. Ska ju köpa popcornmaskinen till Jonte. Sedan ska jag bara ta det lugnt. Känner inte för nånting idag, har liksom ingen ork.

Skriver säkert mer ikväll. So long!

Lååångfredag


Gårdagen var lyckad, på alla sätt. Jag och Jonatan var hos hans diabetesdoktor på morronen. Det var lite allmänt prat som vanligt. Jonatan tar inte så mycket värden, men han är noga med sin pump och att ta insulin, även extra, när det behövs. Så innan man åker in till doktorn, helst en vecka innan, tar man ett prov som kallas HbA1c. Det är ett blodprov som visar hur sockervärdena har legat upp till 8 veckor bakåt i tiden. Helst ska det ligga på 5 (perfekt) eller kanske max 6,5, men det har gått neråt de senaste gångerna. Från att för ett par år sedan legat på 9... Igår hade dom ännu inte fått svaret på detta prov när vi var där. Synd, hade varit kul att veta, sa vi alla.

Döm om min, eller vår förvåning, när Stefan (doktorn) ringde tjugo över fem i går kväll. Han hade då fått svaret och han sa: - Jag var tvungen att ringa. Det hade gått ner till 7,1!!! Jippie!  Att det kändes bra! Go for it Jonte! Det var nog den bästa presenten man kunde få... Snällt av honom att ringa, Stefan, men sån är han... världens bästa doktor!

Igår var det alltså kalas! Det var trevligt och Jonatan fick så många fina paketer!  Lägger ut lite bilder här på slutet.
Bella var tyvärr inte här, saknade henne. Hon firade sin kompis Amanda, som fyllde 18 igår.

Vi käkade lite potatisgratäng, kött, kycklingklubbor, sallad, vitlöksbröd. Sedan blev det kaffe och Operatårta, lite likör till.
Jonatan körde väl vid kvart över elva. Då körde dom andra gästerna med hem.

Jonatan skulle dock vidare till Billy, som firade sin 20 års-dag igår med.


Här sitter han... födelsedagsgrisen! 20 år den 12 april. Kan inte fatta det!


Här har han fått på sej det fina halsbandet som Anna Holtzberg tillverkat, efter min beställning. Svårt att se? Gå in på http://pyssel-och-trams.blogspot.com/ , scrolla ner så kommer Jonatans halsband där... Det står Jonatan på den ena brickan och A dato (från denna dag) på den andra.
Jättefint och Jonte blev glad.


 Han fick en jättefin tavla av mina föräldrar och syskon med sambos.


... och ett par "pissetofflor" (som Henke kallar dom), hihi.


Nya bilmattor av oss, som tatueraren Ed Hardy designat.


Denna söta "fuling" hade Frostiz köpt. Duktigt av henne...hon är ju en vovve!


Han fick även en pop-corn maskin av oss, som jag inte lyckades uppbringa till gårdagen. Men ska åka till Gekås och köpa en sådan, så han får den i efterskott. Det blir grymt goda pop-corn i en sån där maskin, säger alla som provat. Det blir typ Biopopcorn... så det får vi väl testa.

Här är gästerna:

 Micke (min sambo) och syrrans karl, Patrik. Här diskuteras det...

 Jonte, Jontes morfar och mormor

 Min syster Helena (i attack på kycklingklubban) och min bror Henrik
 

Tack alla för att ni gjorde Jonte glad på hans födelsedag (som är den 12 april)! Det var trevligt!

Nu tror jag jag ska ut en sväng i trädgården. Har faktiskt lite skallebank idag. Vet inte om det berodde på det att jag drack två glas vin till maten. Mitt huvud är lite som det är... Tror dock det blir bättre med lite fysiskt arbete. Ska passa på att sitta i solen lite och bättra på mina fräknar, hihi


So long blogg-vänner!

Häxornas dag!


Vaknade 6.30 av klockan som ringde! Hade lovat sambon att gå upp med honom och äta frukost. Nu efter han kört till jobbet, passar jag på att skriva dagens första inlägg.

Det är skärtorsdag idag. Så idag är det, enligt tradition, en sväng till Blåkulla som gäller!! Hihi, det finns ett bostadsområde i Laholm som heter just Blåkulla. Undrar om det är där dom håller till... häxorna... på riktigt?

Jag putsade dock kvasten lite extra igår kväll, dekorerade med lite blommor och en kaffepanna. Det fattas bara en svart katt. Får väl se om jag hittar nån på vägen, har ju rätt bra utsikt... en bit från marken...

Nu är klockan snart 7.20. Jag känner mej lite seg. Men jag ska strax hämta min andra kopp kaffe, så känns det säkert snart bättre. Sedan ska jag göra mej iordning och måla på mej ett ansikte. Kanske ska jag sätta lite extra rött på kinderna? Fräknarna finns ju redan... ett huckle... sedan är det klart!

Vet ju inte om det hinns med mer bloggande idag. Ska ju ha lite partaj ikväll för Jonatan. Om ifall det inte hinns, så önskar jag er alla en:




 Man kan faktiskt trilla av... så ta det lugnt!

Onsdag kväll...

... och lugnet råder.

Jag hann precis innanför dörren så sa sambon att han fixade något att äta. Underbart! Jag var inte hemma förrän 18.50. Jagade presenter som en tätting... puh! Hittade tyvärr inte det jag sökte, just den saken verkar slut i hela södra Halland! Så typiskt! Det finns ett ställe till... nämligen Ge-kås! Men dit hinner jag inte innan helgen. Tänkte skriva ut en liten bild på "saken" så får Jonatan den i "real life" nästa vecka istället. Så får det bli...

Hittade däremot en annan födelsedagspresent som kommer bli perfekt! Han kommer garanterat bli glad för både den och den andra presenten som jag fick innan i veckan av en "blogg-vän". Jag berättar naturligtvis sedan och lägger ut bilder på det han får i morron kväll.

Idag hittade jag två fästingar till på Frostiz. Kommer dom redan?! Det är ju liksom inte sommar riktigt ännu! Fy, både ja och Micke tycker det kliar på oss! Tur att Frostiz är kritvit! Lätt att se dom små svarta, hemska krypen...

I morron är jag som sagt, åter ledig. Ska till Diabetesdoktorn med Jonatan. Det blir nog bra. Brukar vara trevligt att vara där,  finns ingen bättre läkare, som jag träffat på. Kommer så väl ihåg när Jonatan blivit inlagd för sin Diabetes första gången och vi satt i matsalen på sjukhuset. Han var 8 år, lille gubben... In kommer en äldre man, med lång kappa slängande om benen och en HBK-halsduk slarvigt virad om halsen. Han kom fram och skakade hjärtligt handen med oss. - Hej, det är jag som är Stefan, Jonatans doktor! Vilken underbar människa, hela hans "uppenbarelse" gjorde att vi kände oss, med ens, ganska lugna...

Det var en omvälvlande känsla, att få Diabetes, helt klart ledsamt för Jonatan, men även för oss som föräldrar. Vi visste ju absolut ingenting om vad detta kunde innebära för oss. Skulle vi vara tvungna att lära oss leva ett helt nytt liv? Nja, "anpassa" oss til ett nytt liv, var kanske mer rätta "ordet". Men helt klart en sjukdom som vi var tvungna att lära oss "gå hand i hand" med. Det tycker jag vi gjort också, fast det varit jobbigt många gånger.

Nej, nu ska det sussas! Blir en relativt tidig morron, trots ledighet.  Grattis... snart iaf... till Amanda, som efter kl 00.00 kan fira sina 18 år!
♥ Jonte, vi ses ju i morron. Bella, var rädd om dej! Jag älskar er! ♥

Glitter Text Generator

Arbetsdag...

... är det igen. Det var lite strängt att gå upp idag när klockan ringde. Det var trist och grått väder så helst skulle man velat dra täcket över huvudet igen, men nu är jag här! Passar på att skriva några rader nu innan pappershögarna kallar igen...

Det var jätteskönt att kunna vara med Jonatan hos doktorn igår. I går kväll hade han rejält ont , men det kommer ju bara att bli bättre och bättre förhoppningsvis.

Idag blir det presentinköp till Jonatans födelsedag, som är på söndag. Jag säger dock inte vad jag tänkt köpa, förrän på fredag. Han ska nämligen firas hos mej i Falkenberg i morron, skärtorsdag. Jag tror inte Jonte läser detta, men jag håller det hemligt lite till....
Igår kväll provkörde jag och Micke en Citroen C4! Det var en perfekt bil för mej. Sportig, söt och lagom stor. Får se om ekonomin tillåter ett bilbyte så småningom. Jag är lite orolig för "Pärlan". Hon har överraskat mej ett par gånger, med lite "hostattacker". Säkert inget allvarligt, men ändå....

Så passar jag på att önska alla en trevlig onsdag!



                                                                

Nu äntligen...


... kan jag blogga för första gången idag. Har haft en helt underbar dag, tillsammans med sonen. Han har visserligen inte haft det lika underbart idag, för han har opererat handen och nu ikväll har han rejält ont! Jag tycker synd om honom. Hade jag kunnat skulle jag gärna tagit operationen själv, men framför allt, hade jag kunnat tagit hans Diabetes, hade jag utan tvekan gjort det!

Det går att leva med Diabetes, men det är inte lätt för en ung människa att leva med en sådan tidskrävande och hemsk sjukdom, som Diabetesen ändå är. Det är ständiga blodsockertester man måste ta, byta pumpnål-ställe var tredje dag. Man sticker alltså in en liten nål på olika ställen i magen, sedan drar man ut nålen och kvar blir en liten plastslang som är kopplad till pumpen. Detta ställe med nålen måste man alltså byta var tredje dag, så det blir onekligen en del stickande på kroppen. Man måste även äta på bestämda tider, helst, planera sina eventuella aktiviteter. Det är alltså en ganska styrande sjukdom. Man kan låta den styra en totalt, då skulle man bli knäckt, utan tvekan. Eller så kan man lära sej att leva med den, inte mot den...

Men nästan aldrig klagar Jonatan på detta. Ibland har han helt enkelt struntat i sin diabetes, men det har kanske bara varit för en dag. Han fick det när han var 8 år, så konstigt vore väl om man inte en enda gång, får gnälla lite över denna livslånga sjukdom. Man forskar mycket inom Diabetsområdet, men än ser man väl egentligen ingen total lösning. Men forskningen går framåt så man får väl hålla tummarna!


 Insulinpump


Efter operationen idag gick vi och shoppade lite, tog en lång härlig fika nere vid Nissan och njöt av solen! Sedan träffade vi min mamma o pappa, dom skulle nämligen ta hem Jonatans bil, eftersom han inte fick köra bil hem (fast dom sagt på sjukhuset på morronen när dom ringde till Jonatan, att det gick bra. Sedan när han var klar med operationen, gick det alltså inte att köra bil... vilket gjorde att vi hade en extra bil att ta hand om).

Isabella har åkt till en kompis, för en liten minisemester. Hann med att träffa henne snabbt i Halmstad och krama om henne, innan hon tog bussen till Ljungby.

I morron är det jobbedag igen. Sedan ledigt på torsdag och då är det dags för nästa sjukhusbesök... till Stefan, Diabetesdoktorn. Det är jämna plågor... men ett kärt besvär. För alla är så himla trevliga.

Tack till mamma o pappa för att dom alltid ställer upp!

Hej och kram, tarzans lian!

En tapper liten tjej...


... vill jag berätta om. Det handlar om Irma. Irma Lejdemyr, som på julafton 2007, dog i cancer, strax innan hon skulle fylla 7 år. Hur kan sådana hemska saker ske, bara? Hur kan en liten tjej få cancer och vad är meningen med det i så fall? Det finns ingen mening med det, vill jag påstå! Det är bara orättvist, dumt och helt oförståeligt! 

Jag har följt Irma under en längre tid. Det var också historierna om Irma och Matilda som gjorde att jag beställde ett Hope-halsband till mej, som ett stöd åt barncancerfonden. Det känns dock "fjuttigt" att inte kunna göra mer och vinner jag pengar någon gång finns det två saker jag vill ge pengarna till; barncancerfonden och till Diabetesforskningen!



Irmas mamma, Tina, skriver helt fantastiskt om livet, vardagen, glädjen och sorgen, i deras liv. Jag kan absolut inte, inte ens i min livligaste fantasi, förstå hur det kan kännas att mista sitt barn. Men Tina skriver så bra, så hjärtligt, så härligt, så ödmjukt, men sorgligt om allt som hänt dom. Många tårar har trillat, när jag läst om Irma och fortfarande gör det så ont att läsa om henne. Men tack vare Tina, blir det så fint, på något sätt.

Irmas berättelse kan man ju tänka på när man klagar, t ex som jag själv, på att ha "lite" huvudvärk, eller att någon fått vattenkoppor! Det blir liksom lite "petitesser" i sammanhanget... Jag vet att man är sej själv närmast, men man får sej onekligen en tankeställare om vad livet är värt egentligen! Vill ni och orkar ni, så ta er tid att läsa lite om Irma... jag har en länk. Jag kan garantera, man blir berörd och rörd...


♥ Bella o Jonte, ni betyder allt för mej!

Skål som jag vill vinna...

Jag är med och tävlar om denna söta skål.  Vill du med? Gå då till http://ivartlillahus.blogspot.com/2009/04/tavling.html


Fräknar

Fräknar har jag haft i hela mitt liv. Det är nu när solen börjar lysa som dom verkligen kommer fram i sitt  verkliga "esse". Dessa små orange prickar som tar över ens hela liv...

... fast inte nu längre. Nu är jag riktigt stolt över dom! Dom har blivit fler på armarna och på axlarna. Kanske lite färre på näsan. Men dom är där... 

När jag var mindre ville jag inte ha dom! Dom var fula, groteska, tyckte jag.  Man ville inte vara ute i solen en minut, för man visste att dom kom som ett brev på posten. "Har du spottat i motvind?" fick man ibland höra i skolan. Var man dessutom som jag, rödhårig, så hade man både "spottat i motvind" och "brunnit upp".
Jag försökte att bleka mina fräknar, med citronsaft!  Håret var rött som eld, man kunde kanske färgat, men det var det inte tal om när man var 12-13 år.

Nu har jag äntligen vågat färga håret kanstanj med lite ljusröda slingor, men fräknarna vill jag inte längre bli av med.

Min mormor har många fräknar med, så det är väl efter henne jag fått det. Det gör mej så stolt, för är det någon som jag vill bli som, är det som min mormor, när jag blir gammal. Hon är söööt!  Fler goda egenskaper jag ärvt av henne alltså, detta med fräknarna... inte bara musikintresset.

Hej Svejs Lingonrace!


 



♥Solen♥




Helt underbart är det ute idag. Har mina nya svarta Chinos idag och min nya svarta tröja. Ingen vårfärg så långt ögat kan nå, men fint är det!  Tröjan är helt underbar att ha på sej, glesstickad ren bomull. Kan det bli bättre?

Helgen har som sagt, varit kanon! Så kul och mysigt vi haft det. Tror "töserna" tyckte det med. Hoppas det i alla fall.

Micke har varit duktig, satt i en altandörr och snickrat lite. Hallen är fortfarande inte klar, men det får bli lite uteaktiviteter nu när vädret tillåter.


I morron är jag ledig. Ska med Jonatan till doktorn. Han ska operera handen. Det kommer gå alldeles utmärkt. Men han behöver kanske en stödjande mamma när han är klar, så jag lovade självklart följa med.



 


Söndagar går fort

Idag har jag planterat lite penseér, vi har varit på Fynda... igen! Köpte en ny parfym, "Heavenly". Helt underbart gott luktar den. Gissa vad den kostade? 28 kr!  Det är en helt fantastisk affär, Studio9, där dom har parfym, smink, halsband, väskor, ja allt som vi fina flickor behöver och nästan allt till slumppriser!

Nu ikväll så grillade vi, eller rättare sagt, Bella skötte grillen. Jag gjorde potatis (med vitlök/dill/olja) och sås. Det blev så himla gott. Sedan smaskade vi på morötter, gurka, som vi doppade i två olika dippar. Inte helt fel. Vi har haft en underbar helg ialla fall. I morron är det jobbedag... igen. Förmodar att man ska vara tacksam för att man har ett jobb, men just nu känns det bara motigt, när man tänker på morrondagen. Men har ju semester två dagar, kommande vecka. Skönt!


 Nyttigt? Tja, men gott!

 Bella o Amanda

 Sambon, vill egentligen inte vara med på bild...



Söndag den 5 april

Idag sov vi till 10. Det var skönt. Hade som vanligt (kan jag nästan säga nu) huvudvärk när jag vaknade. Jag tror det är den enformiga arbetsställningen på jobbet som gör det. Det gör liksom ont i nacken och uppåt. Det kan vara brist på vatten med. Jag dricker väldigt lite vatten på en dag. Får försöka bättra mej när de gäller dom båda bitarna. Det är inte så att det gör jätteont utan bara lite grann och det kan vara nog så irriterande...

Idag blir det lite fönsterputsning och blomsterplantering som står på schemat. Töserna är kvar här så vi får kanske ta fram på grillen i kväll. Det får bli lite potatisgratäng i så fall. I går kväll gjorde Isabella Krabelurer. Det smakade gott efter den shoppingrundan vi var ute på igår.

Krabelurer, tack Bella!


Här kommer kläderna från igår.

  Tröja från Cottonfield           
 Skrynklig tröja från BikBok     
  Svarta Chinos från Gina Tricot




Glömde...

Igår när vi körde hem, på E6, så satt Bella bredvid mej i förarsätet och Amanda i baksätet. Vi spelade rätt högt, bra musik. Bella o Amanda "diggade". Då körde en bil om oss. Det var en äldre man som körde (säkert pappan). Sedan satt det  en ung kille jämte och hela baksätet var fullt med familjemedlemmar. En fullpackad bil alltså. När dom körde om oss, så skrattade dom alla och hade kul åt Bella o Amanda. Pappan rullade ner fönstret och gjorde "tummen upp". Som vi skrattade!

Efter ett litet tag så råkade vi komma ifatt dom igen och vi körde om dom. Då vinkade Bella på dom. Dom vinkade tillbaka. Sedan svängde vi av motorvägen och Bella o Amanda vinkade på dom. Dom vinkade alla glatt tillbaka.

Härligt med människor som är så där glada och spontana!

Japp... det var bara det. Nu ska jag sussa!


Helt underbart kul!

Har haft det så roligt idag tillsammans med Isabella och Amanda. Vi har shoppat! Ränt ut och in i alla affärer som fanns. Vi hittade lite fynd med. Lite sköna tröjor och ett par svarta chinos, köpte jag. Lägger ut bilder lite senare. Bella köpte samma tröja som mej och ett par jättesnygga jeans, med lite lappar och sömmar och dragkedja längst ner.
Amanda köpte några tröjor, en bikini m m. Nu är vi hemma igen och är rejält trötta, alla tre. Hemma väntade en längtande sambo och hund.  Så nu tar vi det lite lugnt och ska titta på Robinson.

Vid 11-tiden idag, innan Kungsbacka,  träffade vi Sussie här i Fbg och tog en fika. Tusan vad vi skrattade! Det var som vi aldrig varit ifrån varandra. Vi satt ute och fikade ca 1,5  timme och det kan jag säga:



Fast vi inte träffas så ofta nu så är det alltid så att vi har kul och Sussie är en sån person som verkligen bjuder på sej själv.



Ja, det blir nog inte så mycket mer bloggande idag. Vi är många om datorerna just nu.

Pöss o bye, gummihaj!

Potatismos o korv...



Det har vi ätit nu i kväll. Bella och Amanda är här och så är det jag och Micke och Frollan, förstås.

Vi kollar på Simsons nu, sedan börjar ju Talang! Sedan är det nästan dags att sussa. Det känns att det är fredag nu och man är trött efter veckans slit.

Nu ska godispåsen fram och kaffet hällas upp, så är kvällen räddad! I morron ska jag och Bella o Amanda till Kungsbacka. Men innan dess ska vi träffa Sussie och fika här på Fynda-varuhuset i Fbg. Det ska bli skitkul! Ser verkligen fram emot det!




Halmstad BK!



Han är blå/vit i sitt hjärta, då är det alltså inte "Änglarna" vi pratar om...


Hemlige Arne!



 
Behöver inte sägas så mycket mer...


Elke!

Asså... man smälter... Detta är en Francois Leaf-Monkey som heter Elke.

Jag kan inte fatta dom som dödar schimpanser, och andra djur med för den delen, för att folk t ex ska använda händerna för att lägga sina smycken i! Det är avskyvärt!


Vem är Brad Pitt?


Släng dej i väggen Brad, det är inte dej som Angelina väljer att ha på tröjan, i alla fall. Haha!

I svensk Damtidning står det idag "Nu har Brad Pitt fått nog - flyttar från Angelina Jolie".
Inte undra på det...


Härlig dag! Det är ju fredag!

Det är ju helg snart igen! Hoppas helgen går lite långsamt nu, när det ska vara så fint väder, som dom lovat. I morron bär det av till Kungsbacka (Kungsmässan) med "töserna". Ska hänga med dom som svans och sällskapsdam, när dom ränner ut och in i affärerna där. Kul kul!

Får väl ta en liten fika i mitten så man orkar, det finns rätt många affärer på Kungsmässan, så det kommer ta sin lilla tid.

Micke ska vara hemma, han tyckte vi "käringar" kan roa oss själva så bra, så han passar på att göra lite där hemma istället.

Jaha, nästa vecka är det påskvecka och lov för ungarna. Ska bli underbart med några dagar ledigt.




Min kvinnliga sida... finns den?


Jag försöker verkligen att inte bita på mina naglar. Jag har lyckats ganska bra nu, efter att ha varit nagelbitare i nästan hela mitt liv. Den enda gången som fingrarna åker upp mot munnen numera, är när jag tittar på en spännande film.

Det är ganska äckligt att bita på naglarna! Men jag har heller inte tyckt att långa naglar passar på mej. Jag har mer varit en pojkflicka, hela livet, som inte varit speciellt intresserad av sådana saker.

Nu äntligen har naglarna då blivit lite långa. Vad händer då? Jo, jag kan inte hålla dom snygga och rena! Jag har liksom skit under naglarna... konstant!

Hur fanken gör dom som har så där snygga, långa naglar, med fransk manikyr (som jag tycker är så snyggt)?? Jag har liksom varken tid eller lust att hålla på med att fila och lacka. Nä, jag ska inte ha långa naglar, det är bara så. Och ändå vill jag, för jag tycker det är så snyggt.

Samma sak med strumpbyxor. Det är ju väldigt kvinnligt med en snygg kjol och tunna nylonstrumpor. Det är egentligen inte heller jag, men jag har fått lära mej att tycka om det, fast att jag egentligen hatar dessa eländigt tunna strumpbyxor som alltid slutar långt under där dom ska. Vilket gör att man drar och drar... ja ni vet själva...

Nu med lite långa naglar så är det liksom dömt att misslyckas på morgonen att fiiiint försöka ta på sej strumporna utan att det går en maska. Jag är alltså inte ämnad för detta heller egentligen. Men jag tvingar mej. Allt för att bejaka min kvinnliga sida... som egentligen, kanske inte finns!?

Bild från Aftonbladet
Jag tror Bosse Bildoktor är bättre på det här med nylonstrumpor än jag...


 

Lee Redmond har inte klippt naglarna på 27 år!
Hur gör hon på toa? Det är oundvikligt med den frågan...


Gomorron!


Har sovit som en stock! Ville absolut inte går upp, nu när klockan ringde. Tittar man ut mot bilen så ser man att det frusit på rutorna! Det var ju ca 10 + i går och så sjunker det så mycket under natten. Nåja, det är ju april så det är väl lite si och så med vädret. Men dom stackars små penséerna, hur går det får dom? Vänta... ska kolla termometern...........
...faktiskt bara -1!

Det är svårt att klä sej nu. I går hämtade jag ut ett par vita sneakers till dottern och en mörkblå kofta till mej från H&M. Det var jättefina saker!

Mörkblå kofta

 Vita sneakers (varför skriver jag "vita sneakers"? Det ser ju alla, att dom är vita!?)

Nästa vecka är det påsklov för ungarna. Jag tänkte faktiskt ta 2 semesterdagar och umgås med barnen lite. Det ska bli väldigt skönt och kul att hitta på något med dom. Bella har varit här hos mej i 3 dagar nu. Det är otroligt skönt att ha någon av ungarna i min närhet.

I dag jobbar jag till 17.30. Sedan är det dags att åka hem och titta på Ghost Whisperer. Det kan man bara inte missa!

Nehe, nu ska jag göra mej i ordning och kaffet är snart slut så...
So long ping pong!

Gonatt!


Jag har beställt en sak till min son Jonatan nu när han fyller 20! Det blev jättefint. Det är "Pyssel-och tramsbloggaren" Anna som gjort det (jag har länkat till henne här på min sida, och hon har lagt ut "det " på sin blogg-sida). Kan bara säga en sak:


Gonatt!

Tummen upp!

Det var ett givande samtal idag, det jag var kallad till. Det kändes som att äntligen var det någon som lyssnade på vad man hade att säga och det var, ta mej tusan, så himla skönt!!

Nu ska bara alla andra säga sitt med, sedan får vi väl någon sorts feedback på det hela.

Arbetsplatsen är ju så pass viktig, vi är ju trots allt här vår mesta vakna tid, så att man trivs är A och O.  Missförstå mej rätt, jag trivs jättebra på mitt arbete och med mina arbetskamrater. Jag säger inte mer än så...

Idag är det ett strålande väder. Det är riktigt varmt och skönt ute idag. Det ska hålla i sej lovar dom vise...
 

Här är min nya bil! Det är jag på sidan, såklart...hihi! No offense, men jag skulle aldrig byta "Pärlan" mot denna, även om det var tusen bilder på mej på den. Skulle väl vara i så fall för att den är lätt att fickparkera...

Äntligen berömd!





Och så var man berömd! Äntligen har någon fattat det!


http://photofunia.com/effects/116/

1 april



... att jag är pigg idag, igen!  Kul va? Det blev inte någon förkylning och den "dassighet" jag kände igår, är som bortblåst idag! Huvudet sitter på axlarna igen och jag är visserligen trött men jag tror det sitter i fortfarande med omställningen av klockan.

Försökte lura sambon idag att det var 5 cm snö ute, när han kom upp från sängen, yrvaken och söt. Det gick han dock inte på...

Får se om det blir något mer lurande idag.  Jag återkommer med lite rapportering senare.

Till dess:





 


RSS 2.0