Shoppingfrossa!


Det blev lite shopping idag. Svarta gympaskor med diamanter, som jag fick av min sambo. Dom är såå fina!

        

Var en sväng på H&M, ett säkert kort, där jag köpte en vit liten stickad kofta:Det blev även ett vitt linne på Lindex. Så nu har jag gynnat lite affärer av varje. Var inne på Kicks ocj skulle sniffa på "Fresh Laundry" men dom hade den bara inne i centrala Halmstad, inte på Eurostop. Så det får räcka med handlande för denna månaden. Vill ju inte bara va "kung för en dag", hihi, men jag e nöjd. Bjöd Micke på en hamburgare på Max (mums) innan vi begav oss hem till Frostiz som väntade tålmodigt, så nu ska vi kolla på Melodifestivalen, ta en kvällsmacka och njuta och Frostiz ska få festa på en "tjurmuskel"!
Kram så länge!

Jag e lycklig, ja, ja e lycklig...!


Har varit hos Anna på Harvard´s hårsalong i Falkenberg, en timme nu i kväll. Fick hårtvätt, hårmassage, inpackning, hårmassage igen. Vad den tjejen gör mej glad! Alltså, man känner sej så omhändertagen och ompysslad när man är där. En supertrevlig salong.

När Anna klippte mej så sa hon helt plötsligt: - Oj, vad den knarrar. Så efter en minut kom jag på att hon sagt nåt. Då frågade jag: - Vad knarrade, sa du? - Stolen, sa Anna. - Det hörde jag inte, sa jag. - Nej, du satt kanske i andra tankar? sa Anna. - Nja, sa jag. Vet du vad jag satt o tänkte på? Hur hiiimla bra jag har det här, just nu!

Jag hade huvudvärk när jag kom dit. Men efter den huvudmassagen jag fick så var den ialla fall som bortblåst när man gick där ifrån. Hon trycker och masserar huvet och masserar även öronen. Det är helt fantastiskt!

Hela kalaset kostade 340 kr. Det är värt varenda krona. Här kommer lite bilder på en nyklippt Jeanette:Tro inte jag är sådär jättefåfäng (bara lite), men jag tycker verkligen det blev snyggt, håret!

...som vanligt, kan jag inte låta bli att sjunga... en liten truddelutt!

Nu har jag bjudit min älskling på "middag" från korvakiosken i stan. Det var supergott! I morron ska vi en sväng till Halmstad, då bjuder jag honom på en fika. Blev rik idag, nämligen. Alltså inte lönen då, utan fick 282 kr tillbaka från Telia. Det ni! Räcker både till en middag och en fika, för två! Haha! Tack för det Televerket!

♥ Bella ska umgås med Poffe och Mr Borg i helgen i Laholm. ♥ Jonte ska vara med sina kompisar. Jonte har klippt sej med förresten. Kort, jättefint. Det var Bella som klippte till och sedan hjälpte Amanda till med luggen (Amanda håller på att utbilda sej till frisör).

Nu ska det drickas en kopp kaffe, sedan ska vi sussa! Nussekudden kallar snart!

Baj baj gummihaj!

Kärlek är min "drog"...

Sjukt bra låt... En ny favvis hos mej!Boll-kul?

Ball On A String... gå in på:

http://www.overclockers.com.au/ball/ball.php

... d v s om ni absolut inte har något att göra.1...2...3...

Far och flyg, piss-skit och dra på trissor! Är jättetrött idag. Mitt hår står som en risbuske åt alla håll. Kom iväg seeent hemifrån, för jag ville bara inte åka! Jag har fått räkna till 3 ett par gånger för att inte skrika högt hur tråkigt det är på jobbet idag! Jag längtar verkligen efter helgen nu! Måtte resten av dagen gå fort!

Jag som skulle börja dagen med ett leende i spegeln! Jo... pyttsan!

I morron kl 17 ska jag till Anna på Harvard´s hårsalong. Hon ska få göra sina vanliga fantastiska underverk med mitt hår. Längtar dit, till hennes hårmassage och omtanke...

Ska äta bakad potatis nu snart. Hoppas det blir bättre efter det och att eftermiddagen känns lugnare. Vi var och gjorde ett studiebesök på socialkontoret idag, för att veta lite vem som gör vad och sitter var.  Vilket lugn det rådde på den arbetsplatsen! Så vill jag också ha det på min arbetsplats!

I kväll är det Ghost Whisperer... det ser jag fram emot!

Ha det suuuper!


 Återkommer till min älsklingsblomma, Ranunkel...

Jag tror det är så...

... att man i grunden är som man alltid varit. Man blir mer erfaren och mognar under åren, efter saker man går igenom. Men jag tror som min syster sa, att om man föds som en snäll person, så blir man inte en elak person när man blir vuxen. Tja, om det inte skulle hända något radikalt då, alltså...

Det är en skitsvår fråga att svara på, det är nästan helt omöjligt att svara på, faktiskt. Jag tror nog att det är så att det är endast den eller de personer som står dej närmast, som träffar dej varje dag, som kan svara på om du har förändrat dej eller inte. En sak är säker ialla fall, jag har tidigare berättat att vi har haft en trygg uppväxt, jag och mina syskon.  Det har präglat oss ialla fall, att bli just dom vi är. Jag har lite svårt att tänka oss tre som kriminella typer, i alla fall.

En sak som säkert präglar oss, är om man genomgår en skilsmässa. Inte att man kanske blir så mycket förändrad då, som människa, men att man blir starkare och mer "mogen". Det kan jag själv konstatera. Jag har bearbetat min egen skilsmässa genom att ha min familj och vänner nära och även gått hos en "Shrink-doktor" under en tid. Jag kom alltså en bra bit på väg och kunde lägga denna hemska tid bakom mej, relativt snabbt. 

Men att vara "skilsmässobarn"!? Mina två älskade ungar har ju blivit just... skilsmässobarn. Frågar man dom, tycker dom nog, att tiden efter varit jobbig. Kanske det har förändrat dom? Det kanske inte visar sej förrän om några år. Man vill ju att ens barn självklart ska ha samma trygga uppväxt som en själv. Det har ungarna också haft, men en skilsmässa är ju som en sorg man går igenom och det kan man ju inte gå igenom, omärkbar? Du frågar dej själv, som skilsmässobarn, var det vårt fel? Kunde vi gjort på något annat sätt? Kan det inte bara bli som förr, igen?

Usch vad hemskt att behöva gå igenom en sån sak som en skilsmässa, kan jag då tänka, och det har jag utsatt mina barn för?! Samtidigt är det kanske så, som Bella sa, att vi inte hade kommit varandra så nära, om allt detta inte hade hänt? Tja, det är också svårt att svara på, ska gudarna veta. Jag vet bara, att jag är så himla glad, att jag lyckats gå vidare med mitt liv. För är jag stark, kan jag också vara stark för mina barn när dom har sina (depp) stunder...

Usch, vilket "allvarligt" inlägg det blev. Kände bara att jag var tvungen att skriva lite mer om detta. Jag är i själva verket en glad och lättsam person. Detta är som tur är, inte så ofta förekommande, att jag är en "tänkare" och en "djuping" (det har jag nämnt förut). Min arbetskamrat säger att: - Varje morron ska du titta dej i spegeln och le mot dej själv. Då blir dagen lättare! Jag ska göra det i morron bitti, faktiskt, så kan jag utvärdera det under morrondagen, hihi!

♥ Bella, jag älskar detta, att du och jag kan prata med varandra, så bra. ♥ →  I love u!
♥ Jonte, jag finns alltid för dej, det vet du. ♥  →  I love u!

Micke, tack för att du alltid finns vid min sida. Dina uppmuntrande ord betyder mycket för mej!

Okidoki, nu ska det sussas! Lång arbetsdag i morron, till 17.30! Tänkte ta en morrondusch med, så jag inte luktar skunk på jobbet och arbetskamraterna klagar till chefen, för då vet man aldrig vad som händer, hihi!
Så nu ska jag ringa och säga godnatt till ungarna och säga hur mycket jag älskar dom!

Hej och hå, luden tå!

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Love            


Sist men inte minst, eftersom en viss liten vit hund fyller 1 år idag så...   

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Happy Birthday FROSTIZ!!!!!

Jo du...

... syster yster, det är svårt att få tiden att räcka till, till allt det roliga. Men som du sa "det är aldrig för sent att försöka, och alltid för tidigt att ge upp". Det var bra sagt! Det "mottot" tror jag att jag ska leva upp till lite mer i fortsättningen i alla fall.

Hade en trevlig kväll i går med arbetskamraterna. Käkade fiskplanka och drack en av de godaste koppar kaffe jag smakat, efter maten!

Det får man väl snart göra om, alltså gå ut och äta, men då med min älskling, kanske?

Har tänkt på en sak, som vi diskuterade lite här på jobbet idag. Är man samma person/människa hela livet, eller ändrar man sej och sitt sätt att vara, efter vad livet ger en, erfarenhetsmässigt? Förstår ni hur jag menar?
T ex. om man träffar en gammal klasskompis, som man inte träffat på många år... tänker då den personen om mej så här: - Herremejge, vad Jeanette har ändrat sej (alltså inte utseendet då). Eller tänker personen: - Hon är sej precis lik, den där Jeanette! Jag berättade ju om att jag träffade en gammal klasskompis för ett tag sedan. Det var precis som att vi aldrig varit ifrån varandra, dessa år. Hon var i alla fall som förr. Jag vet att hon gått igenom en del i livet. Är det så att man inte visar sin rätta sida för andra?

Nä, ju blev jag helt "fixerad" vid detta, som ni märker. Skriv och tala om vad ni tror. Det skulle vara kul att veta. Det är klart så att man får mer erfarenhet och mognad efter vad som händer en i livet, men ändras man egentligen, i självaste "grunden"? Hade varit kul att få lite funderingar om detta ämne.

Nämen... jag är ju på jobbet, ju! Kom jag på nu! Så nu måste jag jobba lite igen! Ska bara hämta en kopp köffe till, hihi! Av märket "Eldorado"!


Glöm inte "Temlan" idag!


Elsa Wertman


Jag var en bondtös från Tyskland. Blåögd, med rosiga kinder, glad och stark.
Mitt första riktiga arbete var hos farmare Thomas Greene. Jag trivdes bra.
En sommardag när hans fru inte var hemma, kom Thomas Greene in i köket,
där jag höll på att laga mat. Han tog mej i sina armar och kysste min hals.
Jag vände bort huvudet, men sedan tror jag ingen av oss visste vad som
egentligen hände. Jag grät, för jag visste inte längre vad det skulle bli av mej. 
Jag grät och grät och min hemlighet började synas... 

En dag sa Mrs Greene, att hon förstod mej och hon skulle inte ställa till det
för mej, på något sätt. Eftersom Mrs och Mr Greene var barnlösa, skulle dom
gärna adoptera barnet. Så Mrs Greene gömde sej i huset och sände ut rykten
om vad som skulle ske med henne. Allt gick bra och barnet föddes.
Mrs och Mr Greene var så vänliga mot mej.

Åren gick och jag träffade och gifte mej med Gus Wertman. Vi var lyckliga tillsammans.
Vi gick på en del politiska möten och folk trodde jag grät för själva "framträdandet "
av den vältalige Hamilton Greene. Men så var det ju inte alls. För jag ville bara
ropa: - Det är min son, det är min son!

Detta har jag översatt från engelska "Poem Elsa Wertman", av Edgar Lee Masters. Denna översättning gjorde jag 1980-81, när jag gick på gymnasiet. Jag fick en 5:a i betyg (alltså högsta möjliga) och jag var så lycklig och stolt. Min svenskalärare, var en uppskattad lärare och det var honom jag kunde tacka för att jag kom i kontakt med författaren Harry Kullman ("Stridshästen", "Slagskämpen" och "Gårdarnas krig" m fl). Harry Kullman skrev uppmuntrande brev till mej om författarskap och att man inte skulle ge upp sitt författande bara för att man fick sina bokmanus i retur! Han skickade också en liten bok till mej, för att visa att det inte är så stor skillnad mellan en novell och en liten bok. Den kontakten är jag evigt tacksam för. Han finns ju inte längre, Harry, men jag glömmer honom aldrig...

Jag tyckte verkligen det var kul med Svenska och att skriva berättelser. Det gör jag fortfarande och jag önskar bara det fanns mer tid...Men nu är det dags att dra till restaurangen. Ska bara inom Jonte o Bella och säga "Hej" och lämna ett "tryckrör" till Jonte (till hans kompis Herman).

Bye Bye bloggen!

Stjärna för en dag!

Ville bara uppdatera er lite grann. Igår hände det inte mer än att vi låg som ett par "skethögar" i soffan, jag o Micke. Vi var aströtta av någon anledning. Micke hade inte ork och jag hade inte ork att göra någonting. Det var skithalt ute med så det kändes inte så lockade att gå ut någon längre promenad som vi tänkt...

Så jag tog några gitarr-riff och blev Mästarnas Mästare på "When you were young" och blev så hyllad att applåderna ekade mellan väggarna!  Fy tusan vad roligt det är! Guitar Hero... alltså!

Guitar_Hero_III_Legends_of_Rock_-_Judy_Closeup.jpg


Guitar Hero!


Tänkte bli en sångstjärna med, men tiden räckte inte riktigt till (för även en stjärna måste tvätta och hänga upp tvätt) och det är roligare att spela Lips, när man är två. Det får bli en annan dag. För mycket berömmelse på en dag, kan stiga en åt huvet och gör bara att man blir högfärdig...

 
Lips!

♥ Min egen lysande stjärna, är Micke.... Han är för övrigt... alldeles... alldeles underbar! ♥

Idag är det jobbedag igen... åter till verkligheten alltså. Ikväll ska vi ut och fira en arbetskompis som fyllt jämnt. Ska till Pio och käka.

So long batong!

Ps. Värmen i bilen var underbar idag. Tack älskade Micke för att du är så duktig på det mesta och kan fixa allt! ♥

Är våren snart här?

Längtar efter våren nu. Det kändes lite grann som det i går eftermiddag, men sen framåt kvällen så vräkte det ner snö och blåste, så då var det vinter igen.

Tänk er en solig dag, palmer som vajar, en alldeles egen strand någonstans, där vattnet är kristallklart och grönt/blått...
Fiskar i alla möjligt färger som simmar omkring bland fötterna på en. Såå härligt de skulle vara! Att bara en gång i livet få göra detta tillsammans med Micke och Jonte o Bella. Snorkla omkring, bara ha lätta kläder och med en varm bris som smeker oss i håret... Suck! Men jag lovar... en vacker dag ska det bli av!

Jag har inget bättre för mej just nu, än att drömma mej bort. Vädret är visserligen ganska fint men har ingen vidare ork idag. Frostiz väckte mej kl 8, så då gick jag upp. Micke fick sova vidare. Jag kollade på "På spaing med Bridget Jones", sedan slumrade visst jag till och väcktes av Micke kl 10, då var det dags att äta frukost nr 2!

Vi får se vad dagen har att ge?

Min bästa Micke...

... fixade värmen på vänster sida idag på "The Pearl"! Är han bäst eller? I alla fall kör vi den på manuell värme nu så det funkar, fast själva motorn som styr varmt och kallt finns inte längre, utan det blir bara varmt och gott nu, all the time! Det är alltså värmenmotorn det är fel på. Den kan man köpa begagnad från ca 400 kr, sen kan Micke byte den. Inte fasen ska en bilverkstad som Kövlinge Bilverkstad då ta 1900kr för en värmemotor och sedan 1000 spänn för jobbet?! Men som sagt ,nu slipper jag frysa och kan bara stänga av fläkten när det blir för varmt! Härligt!

Ikväll har vi ätit rester och kollat på Melodifestivalen. Micke sitter vid datan och jag vid denna datan och kollar en rysare samtidigt, "When a stranger calls", skitspännande!

Bella skulle på fest nere i Örkelljunga och Jonte o Poffe skulle köra henne o Mr B. Inte så kul med tanke på att det är nästan snöstorm här i Falkenberg! Men jag sa att dom måste lova att köra fint. Men man vet ju hur inbjudande det är att sladda och trixa med bilen när det är sånt här väder.

Okidoki, nu ska jag göra en ny kopp kaffe och kolla klart på filmen.

Nighty nighty!

4majmane.jpg (53376 bytes)

Röra på fläsket...


...vi ska strax åka och fixa bilen. Sedan ska det gås en låååg promenad med Frostiz så vi får röra på fläsket lite. Även om Frostiz fick jäääättemycket motion klockan halv ett i natt, när jag skulle kolla till kaninerna. Hon skulle med, of course, men jag hann inte sätta på henne kopplet och altandörren var öppen, så hon stack, det lilla kräket!

Jag o framförallt Micke fick gå ut och starta bilen för att locka fram henne men det hjälpte inte. Till sist fick jag springa in och gömma mej under det lilla taket vi har (typ ett vedskjul) för att locka med henne in. Sedan stod Micke bakom henne och fångade in henne. Sedan fick hon sej en utskällning, men hon fortsatte att leka när hon väl kom in. Hon jagade oss, skällde m m. Så idag ska hon få en rejäl runda, så hon ligger som en "matta" när vi kollar på Melodifestivalen.

Underbart vackert väder är det idag. Som gjort för utomhuslekar... Tror jag ska mula Micke, när vi väl kommer ut!

Ha det bra, skriver väl mer under dan!

Hej och pöss, mina löss!

Snö kan man ha mycket roligt med... eller hur?

Sen fredagkväll...

Godkväll! Har ätit en underbar middag tillsammans med Micke och sedan tittat på Lets Dance. Eller rättare sagt jag sov, Micke tittade. Nu har vi käkat lite glass och strössel. Det var inte fel.

Japp. det var tufft idag på jobbet, men nu känns det bättre. Det är kanske är som Sussie sa, att man ska kanske hitta på något annat? Har ju varit länge på samma jobb nu. Men samtidigt så trivs jag med arbetskamrater och känner att jag gör ett meningsfullt jobb, men sen är det ju det där som jag sagt innan... Men kanske jag ska försöka hålla ut för det kommer nog ske en förändring, som det verkar nu. Och DÅ kan det kanske bli riktigt bra. Så vi får se...

Jag vill tacka Sussie för att hon alltid kommer goda råd och uppmuntrande inlägg! Samma sak med syrran, hon uppmuntrar en alltid med.

I morron blir det lite bilreparation. Micke ska kolla om han kan laga värmen på vänster sida. Så det blir nog lite småpyssel med det, kan jag tänka mej. Har annars tänkt ta det lugnt bara, gå lite promenader med Frostiz och kanske kolla på en och annan film. Vi får se vad dagarna har att erbjuda?

Jag saknar både Bella och Jonte. Hade varit kul att ha dom här i helgen, spela lite GH eller Lips med Bella eller COD4 med Jonte, men, i know... dom gör det dom tycker är kul på helgerna, umgås med kompisar och så ska det vara. Men det betyder inte att jag inte saknar dom. Men som jag sagt innan, vet jag bara att dom har det bra, så har jag det bra
med. ♥

Nehä, har ett par kaniner som väntar på mat och nytt vatten, sedan är det dags att sussa. Men jag vill avsluta dagen på detta sätt:

Jag vet att innerst inne i mitt hjärta
finns ett hemligt rum,
Där bevaras mina minnen av allt
och kan plockas fram, tusenfalt,
Närhelst jag vill tänka tillbaka
på något lyckligt ögonblick,
är mitt hjärta det ställe jag ska leta
efter all den kärlek jag fick,
Vänskap, kärlek och lycka där finns
och tankar om barndom, ja allt jag minns,
Tänk så bra att ha en sådan plats
så nära, och för varje hjärteslag,
Göms där mer, för varje dag...

Puss o kram o Gonatt!


Ps. Love u Bella och Jonte!
Ta mej härifrån...pleease!

Kan inte bara någon komma och ta mej härifrån? Jag är urless på jobbet!  Hur ska man orka en hel eftermiddag?
Vill att det ska vara "igår"... igen! 

Alla andra verkar ha en sån hög ambitionsnivå idag... men inte jag, inte! Jag gör mitt jobb... det jag ska. Orkar inte bry mej idag, känner jag. Nu kommer det snart "löneöversyn"  på jobbet. Till vilken nytta? Har jobbat här sedan 1987, har bland dom sämsta i lön, för ett jobb som jag sköter utmärkt och jag har även stort ansvar (tycker jag i alla fall)! Pengar finns, men inte till oss "längst ner på skalan". Fy f-n! (Dom som läst bloggen innan, vet vad orsaken är till detta "depp", som bara späs på av smått o gott, hela tiden). Det värsta av allt är, att jag inte kan göra något åt det, utan i så fall får man väl söka nytt jobb!?

Japp, som ni märker, pendlar det från "kärleksdikt" till "tristess"!  Men kära blogg, det får du ta! För får jag inte skriva av mej, blir jag snart tokig på detta, med mitt jobb!

Sån här är jag, idag... i morron är en annan dag! I morron är det lördag. Då kan man slippa tänka på detta med jobb.

Då ska vi ha det mysigt, jag o Micke. Det är på helgerna och dom dagarna jag är med mina barn samt  familj, som jag lever för. Allt annat kan egentligen kvitta. Men jag slår ett slag för mera tid hemma och mindre timmar på jobbet fast med mer betalt, haha!

Vitsippor Vem längtar inte efter detta? Eller detta...


Kärleksdikt

What I Love About You

I love the way you look at me,
Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.

- Crystal Jansen -

Hemmakväll...

Nu har vi varit hemma några timmar. Vi har har haft en mysig dag. Provade parfymer som tusan. Jag har hittat en ny favvis. Eller rättare sagt... den hittade mej! Den heter "Fresh Laundry" av märket Clean. Stora flaskan kostade typ 799:-! På tok för dyrt för mej, den lilla kostade 499:-! Men tusan vad den lukta gött! Hittade två tröjor med av "organic cotton". Riktigt sköna att ha på sej, en grön som var längre där bak och med en ficka. Den svarta var mer som singoalla-aktig.

Köpte två söta örhängen på Glitter med. Bella köpte ett par jeans på Gina Tricot och ett par vita sneakers. Finfint!
Sedan käka vi på Macedonkan. Efter vi kommit hem till en väntande Frostiz så färgade jag Bellas hår. Så vi har haft en härlig dag.

Kl 20 så kom älsklingen hem. Guud vad härligt det var! Han hade klarat kursen galant (det handlade om grönytor, bekämpning m m). Skönt att ha honom hemma igen.

I morron är det fredag! Sista arbetsdagen för veckan och sååå härligt att vara ledig i två dar igen. Får se vad som hittas på... Men jag skriver väl mer i morron om vad som kommer hända. Ungarna ska iaf vara i Laholm. Nu ska jag se om vi har popcorn att poppa för vi tittar på The Wedding Singer och behöver nåt att knapra på.

♥ Tack för idag Bella! Det var helkul!
♥ Jonte, saknade dej idag, men en annan dag är det vi!

Sov gott och " Don´t let the bedbugs bite"Clean - Fresh Laundry - ny favorit, apselut!

På väg...

Nu ska vi strax åka till Kungsbacka jag o Bella. Det ska bli skoj förutom att det har snöat hela morronen!
Men vi får ta det lugnt bara.

I går kväll hade videt skitkul. Jag tror aldrig jag skrattat så mycket på länge. Bella skulle härma Johan Glans. Han pratar ju skånska. Ni kan tänka er Bella, på skånska, genom näsan, säga: - Nån har tagit min motorcykel! (Nooon haor taaget miin mootaarcykel). Vi skrattade så vi höll på att pinka på oss! Där förlängde vi livet minst 10 år!

Japp, jag håller er uppdaterade under dagen.

♥ Ikväll kommer älsklingen åter... ♥

Semester!

I morron är det alltså semester som gäller. Ska bli underbart att bara få vara ledig en dag och ägna den åt att umgås med Bella även om jag velat ha Jonte med också, självklart!

Ikväll är vi alltså ensamma hemma, eftersom Micke är på kurs. Vi har tittat på Johan Glans när han uppträdde i Helsingborg. Fy tusan vad vi skrattade! Vi käkade lite småpizzor först, jag o Bella. Sedan tog vi varsitt Brago Chokladkex, en kopp kaffe och kröp under ett stort täcke framför tv:n. Sedan var kvällen räddad!

Pratade precis med Micke och sa godnatt till honom. Jag saknar honom som tusan... Det är inte många dagar vi varit utan varandra på dessa 3 år
.Hi5 and Myspace Glitter Graphics: I Miss You ... min älskling!.... och Jonte Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Hugs... I love u!


Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Good Night Glitter Images "Don't let the bedbugs bite ..."

Bella och Jonte!

Ungarna kan vara för roliga ibland. Idag på morronen skulle jag ringa och väcka Jonte, för säkerhets skull, så han kom opp och iväg på praktiken. Då kom jag på att Bella skulle sms:a i natt när hon kom hem, efter att ha varit hos Mr B (men det hade hon inte gjort, vad jag kom ihåg). Jag frågade Jonte om han visste om Bella var hemma och det sa han att han trodde hon var. I alla fall så slog jag en pling till Bella, då, kl 6 i morse.

Bella (sömnig): Hallo...
Jag:  Hejsan...
Bella: Mamma, har du inte ringt fel barn nu? (Det lät skitroligt när hon sa det. Hon menade att jag ringt fel och skulle till Jonte egentligen)
Jag: Men Bella, du sms:ade aldrig mej i natt?
Bella: Jo mamma, det gjorde jag.., jag sms:ade till dej... och du svarade!
Jag: Oops, jag gjorde visst det (kom jag på i samma andetag)...

Pinsamt att vara såå helt borta att man inte kommer ihåg nåt sånt, på morronen?
Lessen Bella! Hoppas du kunde somna om?


...

... Nu i fortsättningen är det Bendt Bil i Halmstad som gäller, när det gäller "Pärlan" och hennes ev framtida "läkarbesök"!  Ringde till dom nu, för att kolla vad en motor kostar till värmen i bilen. Fick total kostnadsuppgift av killen jag pratade med + att han var trevlig. Jag gynnar hellre detta företag än den bilverkstad jag anlitat innan, så är det bara.

Jag tänkte också på att jag skulle kanske inte skrutit med att "Pärlan" gick såå galant igenom besiktningen för en månad sedan. För efter det har det bara gått utför... Men så är det ju här i livet, ibland är man lite krasslig och behöver lite meducin... samma sak med bilar!

Det finns kloka ord, t ex: "Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap". Hoppas och tror att jag blivit klokare i och med den här "bilhistorien" i alla fall.

Idag händer det absolut ingenting. Det trevliga är att Bella ska med till Fbg idag. I morron är jag ledig, ska bli riktigt skönt!

Hej och kram, skumbanan!


Why do birds suddenly appear?

Denna sången gör mej glaaad och det är en sång man alltid "återkommer" till, i alla fall jag. Jag tror det är Burt Bacharach som skrivit den, precis som många andra underbara sånger, han är en suverän låtskrivare!!
Hon sjunger så bra med, Karen Carpenter. Idag åker Micke på kurs. Jag saknar honom redan!

Micke, min älskling, denna sången är bara till dej! ♥


En dusch och sedan kaffe...

Nu ska jag ta en dusch och sedan dricka en kopp kaffe. Ska lägga mej i tid idag, för jag tänkte börja tidigare i morron på jobbet. Ja, Micke hade pratat med Kövlinge Bilelektriska om värmen innan idag. Det skulle kosta 1900 kr för jäkla delen och sedan kommer arbetet till. Vad tror verkstadskillen alltså, att man är gjord av pengar?

För att han har bemött mej på detta sätt som han gjort lägger jag gladeligen ut hans verkstadsnamn här på bloggen. Varning alltstå för Kövlinge Bilelektriska. För att ingen annan ska bli "lurad", så som jag känner mej. Detta är säkert bara för att man är tjej, eller käring. Hade det varit en kille hade han inte gjort så, tror jag. Men Micke va lite smart (som han alltid e) och frågade ut lite om hur den här värmemotorn funkade, så nu kan nog Micke fixa den själv!  På lördag ska vi i alla fall en sväng till Bendt  Bil och kolla om det finns något "kap". Bara titta... inte köpa!  

Men kalaset eller servicen som jag gjorde i november, kostade mej ca 5500 kr extra, för att han gjorde mer än vad man skulle göra på en vanlig service! För att verkstadskillen "tyckte" att jag skulle köra säkert, bytte han alla bromsar runt om, UTAN att höra av sej till mej. Det hade gått med att köra med dom bromsarna länge, enligt Micke, som är duktig på bilar. Det kom en räkning på 9.700 kr. Då hade killen ändå inte lagat det jag sagt åt honom, alltså värmen på vänster sida. När vi sedan protesterade på räkningen och att vissa saker han gjort inte ingick i en service och han INTE hört av sej till mej, sa han bara: - Vi glömde väl det då...

Jag rasade och var så pissesur i flera dar. Men då som "plåster" på såren lovade han laga värmen på vänster sida... som alltså höll i knappt 3 månader. Pain in the ass!

Som ni märker kan jag inte riktigt släppa detta, för jag var återigen lika för---nad idag. Men vad hjälper det? Verkstadskillen ska ju kunna gå på Kina-restaurang då och då, so what?

Okidoki, här bli inga barn gjorda! Ska ta en snabbdusch och sedan, march i säng!

Det tar på krafterna att vara "pissed off"!

Okey, lave ya, bye, bye!


 Bella o Jonte - ni är det bästa som hänt mej! Ni växte inte bara under mitt hjärta - ni växte in i det!

Röd ros
Hemåt!

Nu ska jag strax åka hem. Har varit riktigt ambitiös på jobbet idag. Har fått gjort mycket, trots tankar på bil-hmm-tet!
Har fått uppmuntrande inlägg, speciellt av Sussie! Tack för det!  Bella o Jonte tycker att jag ska köpa en ny bil. Hmm... får se. Men det blir nog till att köra utan värme på vänster sida ett tag, för jag har inte råd att lägga ett öre mer på bilen just nu...

Nu ska jag en sväng till  Apo  teket. Ska svänga inom ungarna och kolla hur det är med dom och krama om dom. Sedan ska jag hem, äta, duscha, mysa med sambon och Frostiz. I morron åker Micke på kurs och ska stanna över natten i Vara. Bella får allt följa med mej hem så vi kan hitta på något kul i morron kväll. På torsdag är jag ledig och då kör vi en sväng till Kungsbacka eller nåt, för att förmodligen bara fönstershoppa =
billigast så!
Vi pratade nämligen om att åka till Till startsidan !!!!! Måste upplevas!


Självklart ska vi testa alla parfymer 


... och ta en lunch på  Restaurant Buffé. Härlig buffé som bjuder på allt möjligt, pizza, kyckling, tacos, dricka för 70 kr och du får äta hur mycket du vill. Det är skitgod mat!  Rekommenderas varmt!

Eller så blir det bara en fika påEspresso HouseMen det blir garanterat dyrare att ta en fika här än en god buffé på Restaurant Buffé! Vi har alla valmöjligheter som finns. För på torsdag är det bara Bella o jag! Ska bli kul! Skulle vilja att Jonte o Micke var med klart, men det går ju inte. Jonte är ute på praktik och Micke är ju, som sagt, på kurs.  Får bli nästa gång.

Hej hopp lilla sockertopp!

Nä nu...

... är jag förbannad !!! Tror ni inte att värmen på vänster sida i bilen har lagt av.... IGEN!!!!!!???????
Ringde direkt till bilverkstaden och sa att det har ju inte ens gått tre månader sen sist, så någon garanti måste det väl va? Men nä då... eftersom han "lagade" den gratis då, som "kompensation" för att han bytt bromsar runt om, utan mitt medgivande, när han skulle göra en service bara på bilen!!! Blir man glad eller?

Nu är det jag som snart tar och köper en annan bil, för nu har jag lagt 13.000 på den på tre månader! Stackars "Pärlan" kan ju inte hjälpa det, men man blir trött... suck! Jag vet att det kan hända saker med bilar men jag blir trött på bilverkstan, vad är det för grejer som dom sätter i som bara håller knappt tre månader? Eller är det så här han "tänkte": - Eftersom jag ska göra det gratis för henne nu, så tar jag vilket skit som helst... Är det så man tänker? Det är faktiskt inte JAG som gjort fel här utan HAN, som gjorde en massa saker som inte ingick i servicen. Egentligen skulle jag inte betalt över huvudtaget när räkningen kom. Men som "kompensation" så lagade han alltså värmen då på vänster sida... Hmm...

Det är bara för mycket! Piss-skit! (ursäkta)

Jaha ja

... så har jag då köpt en ny hårfön (på Jula) och nytt hårspray. I morron ska jag bli som en ny människa. Nystylad alltså...inte den risbusken jag har haft idag, med knappt fönat hår. Vågade ju inte köra för fullt med den gamla fönen.

Idag var Micke hos doktorn med sitt lilla finger. Han gjorde precis som vi själva tänkte göra, doktorn. Tog ett gem som han gjode rakt, värmde det som tusan och sen stack han det rakt ner i nageln. Det vällde ut blod, vätska och nu ser nageln eller fingret nästan helt normalt ut. Men man kan se att det bubblar under nageln så den åker la snart av...

Nu ikväll åt vi spagetti och köttfärssås. Det var mums! Bella städade sitt rum i Laholm så hon hittade en massa små kramdjur, boll och plastburkar. Så det har Frostiz sysselsatt sej med i kväll.

Så nu tar vi det bara lugnt och dricker kaffe och käkar en bit choklad. Lugnet lägger sej...

Hej och pöss mina löss (det kliar verkligen i hårbotten ikväll, så man kan ju undra...)!Ur form...

Känner mej verkligen ur form idag. Var trött när jag vaknade för jag sov dåligt i natt. .
Hade två nya finnar och en gammal... när jag tittade mej i spegeln. Igår färgade jag håret. Det blev väl bra men när jag skulle föna håret så började det ryka riktigt ordentligt från hårfönen! Håret är som en risbuske idag och jag känner att jag har något i kroppen... en Alien eller? Nä, men något är det på gång känns det som... kanske en förkylning eller nåt?


Så på vägen hem idag ska jag investera mej i en ny hårfön, fast att den gamla gick igång på morronen... utan rök!

Men jag vill inte sitta en gång till och se mitt bästa "instrument" gå upp i rök! Ska köpa mej ett nytt bra hårspray och sen ska jag ringa till Anna på Harvard´s och se om hon har tid för klippning. Hon kan nämligen göra underverk med håret!

Okidoki, tillbaka till högarna...

 Så här kanske man skulle ha det? Ser nästan ut sån i dag, faktiskt... fast rött då alltså. Kan det vara klimakteriebesvär? Hihi


Saker man ALDRIG glömmer!

Jag minns mitt 70-tal. Det var på den tiden när lilla jag var mellan 6-10 år. Det fanns många saker man aldrig glömmer som man liksom är uppväxt med. Här kommer lite av det goda...

♥ Riff - tuggummi som fanns i olika smaker, jordgubb, salmiak, mint (kan hända jag glömt nån smak). Det är bara vi som är uppväxta med Riff, som vet vad jag talar om. Det går inte att beskriva konsistensen, smaken m m. Det är tusen gånger bättre än dom tuggummi som finns idag. Finns tyvärr inga bilder att hitta på Internet på dessa oförglömliga tuggummi! Men lita på mitt ord. Det finns, eller fanns inga bättre!

♥ Pop Rocks - sparkling, cracking candy Dessa finns kanske fortfarande? Jag har dock inte sett några på läääänge!. Det smäller, hoppar runt och exploderar i munnen! Härligt!

♥ Stuprörsjeans - Raka, smala och jag var först i klassen med det!

♥ V-jeans -  Vida med "v". Snygga? Vet ej men ALLA hade sådana.

♥ För att inte tala om alla goda glassar som fanns.

♥ Alla snygga tofflor...

♥ Matte-böckerna...

... och Kalles klätterträd  


Jaha... det var minnen det. Det finns så mycket mer att komma ihåg men det finns lagrat i mitt minne

Sunday...

... is here!

Igår blev det ganska sent. min bror och hans tjej åkte inte hem förrän 24.00. Då hade vi ätit en god middag (enl gästerna själva), gått en liten runda i kvarteret och druckit kaffe och ätit kolatårta. Vi hann också med att kolla på en film "Bangkok Dangerous" med Nicolas Cage. Ingen höjdare precis...

Fick gelehjärtan och en after eight av bryhan (har redan fått födelsedagspresent av dom). Mysigt o gott!

Vi sov, eller rättare sagt jag, sov till 9. Sambon sover fortfarande. Vänta... vovven vill in.... Så... Frostiz var ute på trappan nämligen. Jag hade tagit kort på mina nyinköpta plagg och lite annat. Jag lade över dom på datan, men det gick så snabbt, så jag vet inte var jag sparade dom!? Så "sorry", får bli senare.

Idag har jag absolut inga planer. Väntar på att himlen ska ramla ner eller nåt. Eller att jag hittar en Alladin-lampa, som ska gnuggas och så kommer lilla anden fram och frågar vad jag vill ha? Det hade varit trevligt!!

Jag har en hatkärlek till söndagar. Jag tycker det är en skön ledig dag, men samtidigt säger den ju att i morron är det dags att jobba igen!!

Nåja, det får gå... ska kanske passa på att färga skallen igen.
Det är dags nu, jag tycker mej märka att håret får lite bättre kvalitet när det blir lite färg och inpackningar i det. Kruxet är bara att det tar lite tid. Jag har ju färg med slingor. Så först får man färga och sedan göra slingor. Men å andra sidan har jag inget bättre för mej, denna söndag, i Falkenberg, i Sverige, i världen, i universum!!!

Hejsvejs!Alla hjärtans dag!

Så var den här då. Hjärtedagen. Gav varsin present till mina underbara ungar! Dom verkade uppskatta det. Min sambo fick 4 lotter att skrapa. Hoppas det blir vinst. Egentligen borda alla dagar vara Alla-Hjärtans-Dag, eller hur? Jag försöker tänka på det. Att uppskatta mina nära och kära lite extra. Säga hur mycket jag tycker om dom och försöker ställa upp så mycket jag kan för dom. Det är inte alltid lätt att leva och livet är ibland tufft, men med lite kärlek och omtanke blir det lättare i alla fall...

Vi var en sväng till Halmstad idag. Fick ju presentkort av min sambo. Det blev en svart skitsnygg kofta och en turkos, lite rolig topp. Lägger kanske in en bild eller två senare.

Vi fikade lite på Eurostop, slösade lite pengar (10 spänn) på Black Jack. Jag var uppe på 23 spänn som mest...haha!
Men det sket sej... tänkte annars vunnit 200 kr så jag kunde köpt nåt mer (s)lösaktigt, hihi. Men det blir det kanske nästa gång? ♣=bra!

Ikväll kommer brychan och hans donna och ska äta lite födelsedagsmiddag (dom kunde ju inte förra lördan). Sen blir det kanske lite Melodifestival. Nu ska här dammsugas, göras sallad och styckas kött (nä, skojar bara). Vi ska göra lite kassler och dricka ett fiiint vin till (hihi).

Ha det gött alla och ha en underbar ♥ kväll!

Bella och Jonte = ♥ I LOVE U ♥

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Happy Valentine's Day Glitter Graphic Codes

E.T phone home...

Har en egen E.T hemma just nu. Lika gullig och lika liten och... med samma finger! Det är Micke jag talar om!
Han drämde i sitt finger på jobbet i måndags. Nu är det rött/blått/lila/vitt och lika "lysande" som E.T:s finger.

Kolla och jämför:                                                Inte helt olikt eller hur? Det ser inte så vackert ut och ont har han men det känns bättre nu i slutet av veckan.

Nu har vi käkat lite mat och ska ta det lugnt. Tänkte dricka en kopp kaffe och ta en mandelkubb så småningom, sedan är det ju Lets Dance. Hoppas det kommer riktigt bra film i kväll. Annars får det bli en av dom vi ha här hemma. 

Ha en underbar kväll alla ni där ute i Cyber-rymden!

Pöss och haj, äppelpaj!

 

What happens, happens... ahh shit happens!

Snart dags att gå hem, ska bara dricka en kopp kaffe först. Har lite post kvar att göra med. Efteråt ska jag ut på stan och köpa lite Alla-Hjärtans-Dag-presenter till min sambo och till mina söta barn. Vad det blir? Gissa det ni! På vägen hem ska jag oxå inom Bendt Bil och köpa nåt begagnat åt Jontes kompis, Herman. Inte en bil alltså utan en bil-del.

Falkenberg är en stad där mångas vägar korsas, har det visat sej! Min sambo Micke är från Stockholm men har bott i Fbg i större delen av sitt liv. Jag visste inget om Fbg innan jag träffade Micke. Nu visar det sej att en gammal arbetskompis har börjat jobba i Fbg, att min f d svåger har börjat jobba där, att Erlings "dam" bor där och idag hade vi en tjej som var praktikant, som bodde... just det, i Falkenberg! Konstigt... att det blivit så att Falkenberg har kommit att betyda så pass mycket, för så pass många, som jag känner?

Vad vi ska göra i helgen, vet jag inte. Barnen ska vara i Laholmos. Vad jag och Micke ska göra? Myyysa!
Micke har ju skadat fingret så får se om det blir något golv lagt i helgen. Annars tar vi det luuugnt.
What happens, happens....

Bye bye blåbärspaj!


Glöm inte att ge ditt hjärta till någon som du tycker om... i morron!Fredagen den 13:e

Huuuugaligen, det är fredagen den 13 idag!!

Lägg inga nycklar på bordet, gå inte under stegar, sitt helt still på en stol idag alltså! För det gör jag! Sitter här, rakt upp o ner och vågar inte röra mej.

Näää, skämt åsido... Jag tror inte ett dugg på detta skrock! Har aldrig gjort och kommer aldrig göra det heller! Händer det mej något idag, så beror det inte på att det är fredagen den 13, utan på att det är just nu, just då, det skulle hända. i så fall... alltså ödet. Min fredagen den 13 var i så fall när jag fick motorstopp på E6 förra veckan. Hade det varit fredagen den 13 , hade jag utan tvekan blivit skrockfull!

I morse kl halv 5 åkte Micke och Frostiz till Stockholm! För att hämta en båtmotor som Micke köpt på....? just det...Blocket!!
Kan ni fatta hur glad Frollan blev när hon fick följa med? Hon for som en raket ut i hallen när Micke sa: - Ska vi åka bil?
Jag saknar dom redan. Dom är väl hemma vid 18-tiden i kväll, kan jag tro.

Hoppas det går en spännande film i kväll i och med att det är fredagen den 13? Får se vad kväller erbjuder.

 
Sötnosen Frostiz, när hon var liten och gullig. Nu är hon stor och gullig!Ha det gott alla skrockfulla där ute! Hihi!

New Moon...Detta inlägg är till Bella!
Puss från mamma!


Vill ha...

Jättefina små konstverk man kan vinna, finns hos:

http://pyssel-och-trams.blogspot.com/

Kolla bara...


Vill ha...

Tääävliiiing hos:
 http://pinkfriday.blogg.se/2009/february/tavling.html#comment

Dessa fina posters kan man vinna om man är med.Jaha...?


Jaha? Ska det vara så här nu?  Det är det här med arbetslusten...igen!

Kan inte fatta att det kan vara sååå tråkigt att sitta här rakt upp och ner och verkligen vända papper. Precis som dom förutfattade meningar man har om oss kommunalanställda! För det är precis vad jag gör idag! VÄNDER papper! 
 Någon    är jag inte just nu!

Fy Jeanette, nu är du så där negativ igen, kanske någon tänker. Kan inte ens säga till mej själv att - Ryck upp dej, för böveln! För jag orkar inte ens det... trist!

Kan inte någon bara komma och  säga: - Du ser ut att behöva vara ledig en vecka, ta och åt någonstans, piffa till dej och hämta lite krafter!  Du får 10.000 kr och du måste lägga dom på dej själv! Men jag inser att det kommer inte att ske, utan endast i min fantasi, men det hade varit jättehärligt! 

Ursäkta mej, det är alltså inte hemma jag är uttråkad utan det är här, där jag tillbringar 8 timmar om dagen, mån-fre, vecka ut och vecka in, år ut och år in!  Och det beror inte på mina arbetskamrater, utan på något annat, som gör att jag inte trivs så bra på jobbet just nu. 

Vad kan då, lilla jag, göra åt saken? Inte så mycket... se glad ut och kämpa på bara! 
Missförstå mej inte. Jag är glad, jag är lycklig, men inte just här, i denna stund...

Klagomuren är stängd för dagen! Tack för att någon lyssnade!  Behövde bara skriva av mej!I alla fall... til sist vill jag avsluta med att "ge" dagens ros till min älskade sambo, med sitt blåa/röda/vita/lila/svullna lillfinger!  Jag känner stort medlidande och vet att det gör ont!

 

Mina barn - det bästaste!


♥ Jag har sagt det så många gånger förr, hur mycket mina barn betyder för mej!
♥  Igår fick jag världens finaste present av dom! Ett litet silverhjärta att ha runt halsen... Det finns en liten bild på Bella och Jonte i det. Jag har dom alltså nära mej, hela dagen och det känns så bra! (Fick även ett presentkort på Kicks ju, det har jag inte glömt).

Kan inte med tillräckligt vackra ord förklara hur mycket jag känner för dom, hur varm jag blir i hjärtat när jag tänker på dom, pratar med dom, får små söta sms eller små inlägg här på bloggen. Jag vet en vacker liten dikt som jag vill dela med mej - till er alla, men i synnerhet till Jonte o Bella:

"Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på
." En bukett med hjärtan...till världens bästa barn!


Spooky...


Hör ni! Kolla in bilderna i föregående inlägg. Den med vasen och Mickes presentkort (3:e bilden). Kan någon tala om för mej :
Vad är det som finns i vasen? Tala om spooky... Vad ska man tro? Vad ser ni?
Skriv gärna och säg vad ni tror. Det är alltså en vas med blommor och vatten bara. Hur har det blivit så som det blivit???
Jag tycker det är lite läskigt faktiskt!

Godnatt ! Nu ska det sussas!

Fina presenter!

Har fått sååå fina presenter av min familj. Fick ett presentkort på Kicks och ett litet silverhjärta att ha om halsen från Bella och Jonte! Inuti hjärtat var det en liten bild på Bella och en på Jonte. Jättesött och TUSEN TACK ungar!

Från Micke stod det 10 underbart vackra rosor på bordet och ett presentkort på Lindex. TUSEN TACK min älskling!

Från Sussie o Micke fick jag ett födelsedagskort. Det fick jag även från min kusin Annette! Tack till er! Jätteskoj!

Från Pernilla o Stellan fick jag ett "gottegram", en låda med lite smått o gott, blandat godis! Tack till er! Jättekul!

Från mina arbetskamrater fick jag en bukett jättefina blommor.

Vilken födelsedag! Här kommer kort på allt:


Från Jonte o Bella

 
Från sambon!

 
Från sambon


Kort från Sussie, halsband och presentkort från ungarna!


Kort från Annette, kort från sambon och godisgott från Pernilla o Stellan!


Från arbetskamraterna!


Till er alla vill jag bara säga TUSEN TACK!

Nu ska vi äta middag och sedan blir det kaffe och kolatårta!

Hej o pöss mina löss!

Ps. lovade ju en bild på mina nya boots med...

Värme...

Ville bara säga TACK till alla fina födelsedagshälsningar jag fått idag!  Det blir så varmt i hjärtat! ♥Tack Bella för dom fina orden!
♥Tack Jonte för den rara telefonhälsningen!
 Till er vill jag bara säga att Jag Älskar Er med hela mitt hjärta, med hela min själ!
Tack mamma!

Tack till min lilla mamma för att jag föddes för 45 år sedan! Du har gett mej livet! Mitt liv hittills har gett mej så mycket, en del tråkiga saker (det hör väl till?), men mestadels stor, stor glädje och lycka! Kan ibland fundera om jag var ämnad att bli något speciellt på denna jord? När jag var liten ville jag nämligen bli Landshövding! Men jag kan lugnt konstatera att jag är ämnad att bara vara Jeanette! En härlig uppgift!
Vad kul vi haft!

Vi har varit lediga idag, som sagt, jag och Jonte! Vi har haft en bra dag. Först var vi på Fynda i Falkenberg. Det var bara en snabbvisit, sedan bar det hem igen. Vi käkade lite rester och sedan åkte vi till Halmstad. Där träffade vi Bella och så gick jag in på BikBok och Jonte kollade lite saker med telefonen på 3 (affären). Sedan bar det iväg till Sjukhuset för att kolla Jontes hand. Det blir någon som kommer "karva" i den om sju veckor. För Jonte ska ut på praktik i sju veckor nu så då vill han helst slippa ta bort den innan dom sju veckorna gått. Efter operationen skulle han helst hålla sej i stillhet och det är ju svårt att göra det när man ska reparera truckar!

Man kan ändå integarantera att den inte kommer tillbaka. Det är en typ vätskefylld "ballong", det är ledvätskan som "läckt" ut. Blir så ibland på dom som jobbar mycket med sina händer. Men nu blir det "operation borttagning" i alla fall, så ska det nog bli bra. Och sen: Bye bye "knuta", never come back!

Efter sjukhuset åkte vi till Eurostop, kollade in på skoaffären. Där hittade jag ett par sjukt snygga boots. Lägger in bilderna på dom senare. Ett par med kilklack som jag ville ha. Spänne på sidan och av märket Vagabond! Gissa vad dom kostade? 795:- och visserligen äkta läder!!!!!!!!!!  Skulle jag nog aldrig köpa... om dom inte var på rea, som dom var nu, lyckligtvis. Gissa hur mycket? 150:-!! Jo det är sant! Lyllost mej! Ett par storlekt 40 dök först upp. Jag sa till Jonte och Bella: -Jag ska ha dom, om jag så ska ha 5 sockar på mej! Sedan gick jag till nästa hylla. Där dök dom upp och skrek - Jeanette, köp mej! ... och det gjorde hon!

Sedan fikade vi på EspressoHouse. Kaffe Latte, Chai Latte och lite hallonpaj, Vaniljsnäcka och Bella tog en toast ost och skinka. Gött gött!  Sedan ville Jonte också kolla på gympaskor. Sista anhalten blev då Skostop! Där hittade han ett par svartvita med lite döskallar på. Skitfräcka!

Efter det körde jag dom till Laholm. Jonte skulle vidare till Ljungby (jag pratade nyss med honom, han hade kommit fram, skönt att veta). Bella skulle vara med Mr B. Så körde jag hem igen. Där väntade två andra älsklingar...
Lade mej på soffan vid halv 8, skulle kolla på "Halv åtta hos mej" men somnade direkt! Vaknade typ... vid 21,30! Fattar inte varför man är så trött hela tiden? I morron ska jag i alla fall upp tidigt, duscha och sedan jobba.

 Här har sambon landat med rymdraketen!
Riktigt månlandskap eller hur? Inte för att jag kan ta bra kort men med lite trix med kameramobilen kan det bli lite häftiga bilder, eller hur?

Nåja, men ni får alla sova gott! Vi hörs i morron!

♥Till Jonte o Bella vill jag bara säga: I LOVE U!! Today, it was great! Puss! ♥


Puss o kram, skumbanan!


I morron vet jag någon som fyller lite år...

Ledig måndag...härligt!

Har semester idag. Jonte kom i går kväll. Vi käkade lite rester och drack kaffe och käkade kolatårta. Jonte höll på med min gamla dator, försökte få den att funka. Så det gör den nu, efter lite hjälp av Sussie med per telefon. Tusen tack Sussie!

Jonte sov över här. Jag har tagit ledigt idag för jag ska följa med Jonte till doktorn, han ska kolla handen. Sedan ska vi förmodligen träffa Bella i Halmstad och gå i affärer, kanske ta en fika. Vi får se hur tiden räcker till. Innan vi åker till Halmstad ska vi bort till Fynda o kolla lite. Så nu är det dags att göra sej i ordning, faktiskt.

Hej svejs blåbärsrejs!


Latsöndag

Var ute och gick runt lunchtid, en lång runda, samma som förra söndan. Kunde som vanligt inte hålla kameramobilen i styr och tog flera bilder. Det betyder inte att jag gillar vindkraftverk, som råkar bara stå där och är tacksamma att fota...

Nähä ska kolla vidare på Top Model Canada nu. Sambo och hund sooover!!!

Could it be forever?

Känns den igen? David Cassidy med Could it be forever? Det är reklamlåten på Teliareklamen när dom ska till fjällen och sitter i bilen och sjunger denna. Trevlig låt med trevlig artist, eller hur?Kalaskväll

Igår kväll, var det kalasdax, som sagt. Det var jättekul och alla hade mycket att prata om. Middagen verkade slinka ner hos dom flesta, det blev kassler, vitlökspotatis, Karl-Johansvampsås, sallad+bröd. Till efterrätt blev det bara glass och maränger med chokladsås. Sedanblev det kaffe och kolatårta. Till detta dracks det vin till maten, portvin till efterrätt och Whiskey till kaffet!

Jag fick jättefina presenter. Jag lägger ut bilder här:

 Fin vit duk, en Steltonkanna (röd) och
en liten söt hjärteskål!


 Här är skålen igen, tulpanerna är mina egna och vasen har min mormor målat! Panoramabild (igen). Moster med man längst bort, närmast Helena, syrran. Mamma o pappa längst till höger.


 Jättefin bukett med lika fint kort från min morbror och hans familj


Det var ju Melodifestival igår. Det var bara ungdomarna som kollade på det. Bella och Jonte var här med. Sedan åkte dom vidare till Laholmos. Bella skulle på fest i Halmstad hos en kompis och Jonte skulle vidare till en kompis, men kul att ha dom här i alla fall. I morron ska jag vara ledig. Jag ska med Jonte till sjukhuset, dom ska bedöma hans knuta på handen. Det blir väl förmodligen operation, men det innebär att han kanske får vänta ytterligare någon månad innan dom tar bort den. Vi var lite besvikna, för både jag och i synnerhet Jonte hade nog räknat med att den skulle väck i morron. Men så blir det alltså inte...

Idag skulle jag och Micke åkt till Göteborg på båtmässan. Men vi konstaterar båda två att vi orkar nog inte. Det blir nog så att det blir en hemmadag med lite filmtittande m m.

Vi gick inte o la oss förrän halv 3 i natt!! Vi röjde efter kalaset och sedan kollade vi på "Enemies behind the lines". Helt enkelt varvade ner lite. 

Okidoki, skriver väl mer under dagen.

So long batong!

Kalaaas!

Hej idag är det kalasdax. Det kommer lite familj och släkt i kväll för att fira min födelsedag. Det ska bli kul! Nu ska vi röja lite här hemma. Golvet hann tyvärr inte bli klart men röda mattan är utlagd. Sedan ska vi åka och handla lite så det är dax att sätta igång nu! Move your ass Jeanette!

Vi sov till nio , åt en god frukost och drack lite kaffe. Det var vad som behövdes för att komma igång.  Bella är ju här så hon får ta tag i kaninerna, så har hon lovat att städa sitt rum.

Så ha en bra dag allesammans och till er som läser detta och ska titta hit till Falkenberg i kväll:


                                                                             V Ä L K O M N A !!!
                                                                            


Bye bye!

Fredagskväll=myskväll

♥Jag o Micke stack och handlade när jag o Bella kom till Falkenberg ikväll. Bellas kompis Wille kom och hälsade på Bella, kul kul. Annars har Bella mest sina kompisar i Laholm ju. Men en och annan "kontakt" har hon lyckats skaffa sej här i Fbg med och det är ju bara kul.

Vi käkade Tacos, det var gott. Nu har vi kollat på Let´s Dance. Ska bli kul att se vem som åker ut ikväll. Medan dom röstar tittar jag o Bella på Alien på 6:an. Läskig men har sett den sååå många gånger nu så man vet vart man ska rycka till eller när man ska hålla kudden framför sej. Annars är alla Alien-flmerna bra men framför allt den 1:a. Efterföljare är inte alltid lika bra. Finns få filmer där efterföljaren är lika bra som ettan. Kan faktiskt inte komma på en enda!

I går missade jag ju Ghost Whisper. Vet inte om jag e hemma på söndag för att se reprisen heller, men jag hoppas det.
I morron kväll blir det kalaos! Då firas min 35 års dag! Skojar bara... Är det någon som undrar vad jag önskar mej kan man titta i ett tidigare inlägg, hihi! I morron blir vi i alla fall ca 14 pers. Det ska bli skoj, som vanligt när vi träffas alla!

Få se om jag kan komma på nåt gott att äta bara. Men det får bli en hemlis i så fall. I morron kommer Jonte hit också. Kul!

Jaha, då blir det allt för i kväll. Nu ska jag o Bella dricka en kopp kaffe och Micke Cola och vi ska äta en veteskiva till.
Det ska bli ett bra avslut på kvällen. Få se om jag hinner skriva nåt i morron. Det blir kanske lite stressigt för vi har lite att stå i... men men... man vet aldrig.

Så gonatt bloggen och till alla jag känner: Ni får "geceleyin iyi uyumak" ! (lösning längst ner)
(Från Turkiska till svenska)... : !nettan mo ttog avos råf in...  

Hihi!


Japp... så är det!

Japp, jag är en stolt "hönsmamma"!  Vet ni vad det ordet betyder? "Mamma som överbeskyddar sina barn"...
Det låter ju inte så kul visserligen men jag har konstaterat att det finns något positivt med att vara just "hönsmamma".
För jag är en "Hedemorahöna"... 
Hör här:

"Hönsen är mycket härdiga på grund av sin täta och dunrika fjäderdräkt. Underullen är väldigt tät och tjock. Den är härdig, tuff och lugn med en skojig karaktär, medelstora till storleken och med en god ruvlust. Hedemorahöns är ofta mycket trevliga, lugna och orädda. De har god ruvförmåga (ca 30-40% vill ruva om de får), och de är mycket goda mödrar, som tar väl hand om sina kycklingar."

Jag skulle vilja vara en "Hedemorahöna" i alla fall. Det där med ruvandet, kan jag vara utan, men annars stämmer det ganska bra. Eller det får kanske "kyckligarna" bestämma? Hon är ganska snygg med eller hur? Hihi!

 En trygg "Hedemorahöna" känner jag mej som

Hej och pöss mina löss!

"Beauty is in the eye of the beholder"

Jag var ju ute och partajade igår. Idag är jag tröööött!!! Hela veckan har varit jobbig, tyvärr. Men vi hade det trevligt men maten var starkt kryddad och jag (mitt nöt) sa aldrig till, men det var så starkt att det rök ur öronen.
Jag gillar ju inte stark mat, tycker mat ska smaka mat. Igår åt jag en portion PEPPAR! Never again!

Fick en kommentar av Jonatan att jag skulle köpa mej en Saab 93, jag tror banne mej jag ska göra det... snart!
Han är ju så duktig på bilar Jonte, tyckte det var oerhört bra av honom att veta felet på min bil, per telefon!?
En sån son skulle alla ha, nej förresten, han är MIN helt och hållet och jag är oerhört stolt! Idag kommer Jonte till Laholm i alla fall. Det ska bli kul att riktigt få krama om honom...

Bella var kvar i Laholm igår. Hon och jag var en sväng på Apoteket innan jag stack ut och käkade, sedan tyckte hon det blev för sent att åka med, jag var inte hemma i Fbg förrän kvart i tio! Då satt en längtande sambo och en vild hund och väntade på mej. Alltid känner man sej efterlängtad och välkommen, av båda två!

So long!

 "Beauty is in the eye of the beholder" Detta är "the one and only"... just nu i alla fall!

090205

Ny arbetsdag. Bilen gick bra! Sa högt till Pärlan i Kvibillebacken: - Glöm det som hände igår...lilla du! Idag är det en ny dag.

Säger än en gång vilken underbar familj jag har. Dom får guld av mej:

Mina arbetskamrater brydde sej med. Jag fick låna bil av någon och någon annan kunde hämta mej. Det är också guld värt. Peppar, peppar, hoppas Pärlan håller i eeevighet nu!
Jag är ändå lite sugen på en ny svart Saab 93, den är sportig som tusan...
Kolla på denna bara!

Kan man önska sej en sån när man fyller år?

I kväll ska jag och två gamla arbetskamrater ut o äta. Alltid kul att tjabba lite skit. Inte så kul dock att köra hem i detta väglaget som är just nu. Men jag vill ju hem till min lilla sambo så jag tar det lugnt...

Det blir nog inte mer skrivande i kväll eftersom detta galejandet kommer emellan.  Men jag looovar att återkomma i morron. Då är det äntligen fredag!

Hej och hopp hästagnägg, blommorna växer i farsans skägg!

Gonatt...

Tja nu är det dags att sussa. Det har varit en ansträngande dag idag, faktiskt.

Bella är här i dag, vi har ätit en god middag och kollade på semestersvenskar m m. Nu kallar kudden.

Nu ska jag ringa och säga gonatt till Jonte och sen läsa lite reklam.

Hörs i mon, känner mej tom och innehållslös, just nu.

Hej svejs Lingonrejs!

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Hugs

...Pärlan, suck!

"Rätt som det var utanför Kvibille, så började stackars Pärlan känna sej krasslig... Jag hann inte fråga henne hur hon mådde, förrän hon var tvungen att kasta sej ut i vägrenen men jag förstod att hon mådde ganska dåligt! Hon fick ingen luft och hon himlade med ögonen och så var hon svår att tygla!

När vi väl stannat till så kollade jag vätskenivån och det var inget större fel på den. Hon började däremot "flörta" vilt mot alla andra bilar som körde om oss, där vi stod en bit utanför vägrenen. Så det verkade inte vara något allvarligt fel med henne...

Jag ringde Micke som sa: -Jag kommer med mer dricka åt henne!  Men jag sa: - Det är inte det som är felet, det är nåt annat som inte fungerar på henne... Jag tror hon fått hjärnsläpp eller nåt...

Jag ringde också för säkerhets skull den bästa läkaren av alla, Dr Jonatan, för att konsultera och få goda råd. Han sa: - Knacka på henne där bak, låter det "surr" eller inte? Nej det lät inget surr när vi knackade. - Då är det bränslepumpen!"

Ja, ni förstår att det är min Pärla, min Saab 95, som jag berättade om. Aldrig mer vill jag få motorstopp på E6:an!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Så här efteråt kan man skratta åt eländet, men inte när det hände. Jag blev skiträdd. Bilen bara dog och man kunde knappt styra. Jag stannade i alla fall till och ringde efter både Micke och sedan Bärgaren. Micke höll mej sällskap till Bärgaren kom. Tack underbara älskling! Jag är ju med i "assistancen", alltså det är bara att ringa Bärgaren om det händer något. När Bärgaren kom sa jag att han kunde bärga mej till Bendt Bil i Halmstad, men se... det gick inte.! Det måste vara en Bosch-verkstad, annars fick jag betala bärgaren själv. Tja, vad gör man? Ta mej till en Bosch-verkstad då... Så det gjorde han. Där står den nu och skall lagas. Hör här, när jag kom in på verstaden med andan i halsen:
Jag: HejminbilfickstopppåE6:anjagkommedJockebärgarenyss!

Verkstadskillen: Hmm...jaha?

Jag: Jaochdetärbränslepumpenfördetskalåta"surr"närmanvriderpånyckelnochdetgördetinteochjagharlyftuppsätenaså detärbaraattbytaden... tror jag?

Verkstadskillen: Hmm...hur vet du det?
Jag: Förminsonärbilmekanikerochhansadet...
Verkstadskillen: Hmm...jag ska se...hmm...

Han måste tyckt att jag var helkonstig, verksstadskillen, antingen att jag visste mycket om bilar, eller jag tror mer han tänkte: - Konstig kärring...

Snälla föräldrar skjutsade mej från Halmstad till Laholm, till jobbet. Dom ska även köra mej in sedan. Tusen tack!♥
Jaja, vi får se hur det blir, men verkstadskillen lovade att den skulle bli klar under dagen. Så nu håller jag tummarna för det, samt att det inte blir alltför dyrt, "sjukvården", hihi!
När vi satt i Mickes bil när vi väntade på Bärgaren, så sa Micke: - Tja, den är blank och fin i alla fall...Saaben!

Så idag har jag alltså både umgåtts med min underbara sambo i hans bil i ca 1 timme och sedan åkt Bärgningsbil, en helt vanlig onsdagsmorron, på E6:an, i Sverige, i världen... Vem mer har gjort det?

Hejhej!

Tillägg: Nu kl 14.10 ringde verkstadskillen och sa att den bränslepumpen han hade för 1300 kr passade inte. Han var tvungen att hämta en ny på Bendt Bil och den skulle kosta över 4000 kr!!!!! Tack och lov att Jonte hade fixat en begagnad på Bendt Bil, som verkstadskillen skulle hämta, istället för en ny. Det finns underbara människor, för verkstadskillen förstod min oro om att bilen inte skulle bli klar idag. Men han sa: - Jag ska göra allt för att du ska få din bil idag.
Och Jonte sen...tusen tack! Jag ♥ dej!


Riverdance...
Detta är helt fantastiskt! Man blir så glad och upprymd. Det behövs efter en jobbig arbetsdag!
Nu ska vi titta på bygglov och fika lite...
Hörs i morron!

och Riverdance...
Detta är kungen av Riverdance. Detta är från Eurovision song contest 1994. Ta er tid att kolla på hela. Det är sååå underbart vackert.Jag och Du


"Måhända är han den ende i världen som tycker sig veta att hon är den underbaraste kvinnan på jorden.

Måhända är hon den ende som uppskattar hur fantastisk han är i varje liten sak han gör och i varje liten tanke.

De tycker sig höra en underton av godhet i allt vad den andre säger och tror att de flesta kanske missar det hos den andre.

Och de förstår inte hur man kan passera den andre utan att förstå att man just passerat den finaste människan i världen.

Han har förstått, hon har förstått - därför är vi här idag."


♥Micke, jag älskar dej!♥       

    

...en paus från jobbeländet...

Från och till är vi väl alla trötta på våra jobb? Jag är mest från... känns det som. Jag tycker det känns jobbigt att sätta mej i bilen varje morgon, just nu. Det är inte för att jag har en bit att köra, det har jag inga som helst problem med. Det är mer känslan, en olustkänsla jag har, över arbetsförhållandena. Det finns jobbiga "objekt" och det är svårt att undvika dessa "objekt". Det känns snart som att måttet är rågat på nåt vis. Jag försöker att hålla mej lite för mej själv men det är svårt när man jobbar på en sån liten arbetsplats som jag gör. Tur att jag har några arbetskamrater som jag känner mej nära och tillfreds med... det är dessa underbara människor som gör att man orkar gå till jobbet över huvud taget, tror jag.

Som jag sagt innan är det ett "berg" som byggts upp under en längre tid och måttet kändes rågat redan i somras och innan dess med faktiskt. Jag har försökt att ha överseende och tänkt att "detta går väl över". Det är svårt att påverka människor som inte ser att dom kanske har egna fel och brister. Jag är också ganska feg av mej och har svårt att säga ifrån, rakt ut.  Jag ser ju också att vissa andra mår dåligt och tillsammans kanske vi kan göra något åt saken. Det blir ju till slut att man bara ser andras fel och brister och det är ju inte så bra. Det ska ju vara positivt och upplyftande att gå till jobbet? Så har jag alltid känt innan, men som sagt det senaste året har det känts tufft!
Nåja, vi får se hur det utvecklar sej... tur att vi har varandra, i alla fall.

Nu ska vi snart äta broccoligratäng. Kanske det känns bättre efter det?
Tur är att jag ialla fall har den UNDERBARASTE familjen i världen, ♥föräldrar♥, ♥syskon♥ och framförallt ♥Micke♥ o ♥Bella♥ o ♥Jonte♥! Det är värt mycket!

Slut på "klagomuren"...

Baj baj gummihaj!

Ps. Jag vet att man ska vara glad över att ha ett jobb alls. Jag tycker det är kul ibland med. Jag vet att det kommer bli bättre. Jag vet att det hänger mycker på en själv.
"I just had one of these moments..."

 Min favoritblomma Ranunkel, piggar kanske upp?


Jobbig dag...

Jobbig dag idag... Har känt mej lite irriterad och nedstämd hela dagen idag. Hoppas det inte märkts alltför mycket.  Ingen har sagt något på jobbet i alla fall men jag är nog bra på att dölja sådant...
Jag vet inte vad det är faktiskt. Jag tror jag börjar oroa mej för Bellas resa, lite. När vi var på Gekås tog Bella mej under armen, sådär som hon brukar göra ibland. Då tänkte jag och sa nog med förresten: - Vem ska jag gå så här med, när du är i Turkiet?  Jonte tycker inte precis att man kan gå och hålla mamma under armen, tror jag i alla fall. Han visar inte så där öppet att han gillar sin mamma (hihi), men Bella får för sej att göra sådana saker. Jag kommer sakna dom stunderna under tiden hon är hemifrån... Det är många tankar som snurrar i huvudet. Dom kommer lite från och till... tankarna. Ju mer det närmar sej avresedatum, ju fler blir dom fjärilar som flyger runt i magen. Så är det bara... jag är ju mamma...

Idag har Jonte varit hos tandläkaren. Han ska dit igen om ett halvår, dom ska kolla upp hans käkar lite. Vi får se hur det blir men jag ska med honom då, så man blir uppdaterad. Man missar mycket när ungarna går själv till tandläkare m m. Därför är jag ialla fall med Jonte, hos Cia och Stefan (diabetesteamet) varje gång, just för att hålla mej ajour med allt som händer. Bella hade kräkt i natt och en gång i förmiddags. Får kolla upp under kvällen hur hon mår. Lika jobbigt är det fortfarande när ungarna är sjuka fast dom är stora. Då kommer nämligen hon fram och jag gillar inte henne precis... den där hönsmamman! Jag vill verkligen inte vara någon hönsmamma, men det är nåt med barnen som gör att jag känner mej engagerad, älsklig men ibland även lite överbeskyddande. Är det bara så enkelt... att man älskar sina barn? Ja, så är det nog. Mina  små "fågelbarn" får plötsligt luft under vingarna och flyger sin egen väg. Jag står kvar på marken och tittar stolt på när dom lyfter... men det gör lite ont i hjärtat...

Detta inlägget var kanske lite deppigt, men ibland så känns det som om hjärtat är lite tillknycklat...men sånt e livet. När det gäller barnen är det alltid stooor glädje... men också lite "mamma-oro". Så är det väl menat att det ska vara också?
Det var i alla fall allt, för nu.

Önskar att jag fick tre önskningar, just nu...

Härliga söndag!

Det har varit en härlig söndag. Nu sitter vi här framför tv:n och kopplar av. Vi har varit och gått en låång runda med Frostiz i förmiddags. Hon fick springa lös och hon njöt av varje sekund. Roligast var det när vi hittade en isplätt. Där dansade hon runt precis som Bambi på hal is. Efter det körde vi till Mickes jobb och tvättade bilen, dammsugade och putsade den. Den blev som en blank pärla...igen.

Sedan hem och Micke primade golvet och jag duschade. Så nu är vi klara för kvällen alltså.

Nu börjar snart The Holiday. Kolla på den, vilken kärleksfilm!
  Man blir glad av den, helt enkelt!

Nu ska jag bara föna håret först, det hinner jag om jag skyndar mej.
Jag trixade lite med mobilkameran idag när vi var ute och gick. Det blev faktiskt lite häftiga bilder.

 Vindmöllorna vid havet i Falkenberg

                        

 Testade lite "panorama" med mobilen. Häftigt!

 Här står Micke på väg att gå in i "rymdskeppet", för att skjutas upp från Cape Falkenberg...
Han vinkar men det syns inte så bra. 
Här kommer en lite bättre:
 See you later!

 Stairways to heaven?


Nu börjar filmen! Men gonatt och sussa gott! Vi hörs i morron!

ps. Jonte o Bella - Jag älskar er!


Världens bästa syster o bror!Här kommer en bild på min syrra och hennes Patrik! Helena är den bästa syrran man kan ha! Så är det bara!
Tack Helena för alla fina kommentarer på min blogg. Spännande med Spök-omröstningen! Jag tror det blir 100% spöktro i den tävlingen, vad tror du?


 Här kommer även en bild på "brychan". Henke, the kitchen chief!

Helena o Patrik, vi ses nästa lörda´! Då blir det kalaaas! Henke o Anneli kunde inte då, så dom får komma en annan dag.

Kram o gonatt!

RSS 2.0