Lördag!

Idag är det riktigt kallt och vi eldar med ved för fullt och nu framåt kvällen är det varmt och skönt i huset. Vi har ätit middag och nu ska vi kolla Robinson. Sedan får det bli en bra film och lite popcorn!

Igår var jag och Bella i Halmstad och besiktigade Saaben. Gick igenom med Blanka Papper! Härligt! Sedan körde vi in till stan och shoppade lite! Kul att vara tillsammans med Bella lite. Efter det körde hon till Ljungby till brorsan och sin pojkvän Tobbe! Dom ska vara där i helgen.

I torsdags var jag och Jonte hos diabetesdoktorn. Jonte ska vara "testpilot" på en Navigator. En liten sändare som sitter på armen och en mottagare i fickan, som läser av blodsockret, var femte minut, i fem dagar. Efter dessa dagar får man en perfekt bild över sin diabetes! Spännande och otroligt att det går att göra sådana saker?!

Fy fasen vad jag saknar mina barn! Jag har dom med mej i mitt hjärta! Alltid!

Jaha...

... så kommer då ovädret sakta rullande in över södra Sverige också. Det var riktigt ruggigt att köra i morse och det tog mej nästan en timme att komma på plats. Nu tänker jag sticka hem lite tidigare idag för jag räknar med att det tar en timme hem med eller kanske ännu längre tid... Pust!

I  morgon är jag ledig. Jag ska med Jonte till diabetsdoktorn och sen får vi se vad vi hittar på... Hoppas vi kan ta oss dit bara, men det återstår att se.Säger ett litet "Hurra" idag för Saab och dess framtid!

 

 


Hejhej!

Har bloggat dåligt i helgen, jag vet...  Det är bara så att ibland räcker inte tiden till. Samtidigt är bloggandet en "ventil" för mej och det är skönt att prata av sej och bluddra och bladdra lite bara.

I går kväll var jag och sambon och kollade på "Snabba Cash". Den var spännande från början till slut. Fascinerande och lite märklig var den allt, men mitt intryck var att ialla fall jag gillade den. Det var fullsatt på bion och jag hörde folk omkring mej när vi gick ut att: - Den var inte bra. Boken var bättre m m.

Jag gillade den, som sagt, fast jag har förstås inte läst boken. Det var lite konstigt slut bara men det lämnar väl en möjlighet öppen för en fortsättning antar jag. Jag har hört att det ska komma en till och t o m två filmer till!
Av denna hoppade jag ialla fall till av rädsla ett par gånger och såna filmer både gillar jag och ogillar jag... hihi!

Hoppas denna vecka går fort. Jag längtar redan till helgen! Så är det bara!Är redan kaffesugen...!


Mina barn!

♥ Mina barn kan jag inte prata nog mycket om! Det har väl alla märkt? Idag har jag och Jonte fikat tillsammans på middagen! Det är alltid lika kul! Efter fikat var vi i en klädaffär och Jonte hittade jättefina kläder. 2 par jeans, 3 t-shirts och en tjocktröja, allt för 1200 kr! Det var väl okej eller hur? Med tanke på att det var Iceman och andra fina märke...

Bella är i hmmmm... hos hmmmm... hihi! Saknar henne!

Jag vet att dom har det bra och jag önskar att vi kommer ha samma relation som vi har nu... för alltid! Det är så att efter en skilsmässa har jag märkt att man får nog en bättre relation med barnen än om "vi hade bott under samma tak", som Bella så klokt sa till mej!

Man "jobbar" på relationerna extra mycket och det blir så mycket roligare när man väl hittar på saker. Självklart saknar jag att alltid ha dom i samma hus, men dom är ju nästan vuxna nu så det är ju så det ska bli... dom ska lära sej klara sej utan mej Eller rättare sagt... jag ska lära mej att klara mej utan dom i vardagen... Tufft för en mamma... men det får gå och det gör det. Jag ska bara vänja mej långsamt först, hihi... ♥

Puss o kram, skumbanan!


Att vara positiv

Att vara positiv, är inte alla förunnat. Att varje dag, trots svårigheter, vakna och se det positiva i tillvaron! Jag önskade att jag var lite mer som min bloggkompis Julia...
"LivetSomSjuk - Älska utmaningen!" har hon som sin "bloggrubrik". Att varje dag kunna se möjligheter istället för svårigheten. DET måste vara, att just vara positiv!

Om alla var lite mera positiva till saker i vardagen, istället för att gnälla över småsaker, hade kanske världen sett annorlunda ut?

Min son har Diabetes. Många tror att det är en lätt sjukdom att leva med. Det är det inte ska jag tala om. Att varje dag få anpassa sej efter sjukdomen, trots att man inte ska låta sjukdomen ta över ditt liv... Det är inte ett lätt liv att leva! Jag skulle utan tvekan, ta över denna sjukdom från honom, så han fick vara frisk! Vad är det för ett jä---la liv att leva egentligen? Att ständigt behöva tänka på hur man ska sova, äta, motionera m m. Att ständigt behöva sticka sej och byta pumpställe i magen m m för att få i sej rätt mängd insulin?!! Vad är det för liv?

Nu låter jag oerhört negativ, i motsats till rubriken, hihi. Jag menar att allt går klart att leva med och man anpassar sej förvånansvärt snabbt och lätt till olika situationer i livet. Det är inte rättvist att små barn ska drabbas av sjukdomar. Min son var 8 år när han fick det. Han får leva med det resten av livet. Ändå är han positiv till sin situation. Ibland säger han rakt ut att han "skiter i denna jäkla sjukdomen nu"... men för det mesta är han som sagt positiv och Diabetesen har blivit hans följeslagare i livet. En följeslagare man gärna skulle vilja bli av med, men som man lär sej att leva med, ständigt vid sin sida.Jonatan i ljusblå skjorta, här till höger! Underbar son!

 


Blue Monday

Inte undra på det var deppigt igår... Det var ju Blue Monday! Forskare från USA har tydligen kommit fram till att just igår var den mest deppiga dagen på hela året! Det förklarar ju varför just jag kände mej deppig och trött i alla fall!
Skönt när allt har sin förklaring... hihi!
... att jag var som jag var igår!

 


...

Har inte skrivit på hela helgen. Jag känner mej verkligen "ur form" just nu. Är så trött på allt och alla (utom familjen då alltså). Jag är irriterad och lättretad och känner verkligen för att "dra täcket över huvudet" i dubbel bemärkelse, alltså flera gånger om.

Tror verkligen att jag skulle vilja och behöva söka mej nån annanstans...

Tycker inte det är kul när folk snackar "skit" bakom ryggen på en. Det förtjänar man inte!! Nej, nu får man ta nya tag och hoppas lite mer på positiva tankar, i fortsättningen!

So long, långkalsong!Har sådan lust att göra så här idag!!! Hjälp!


Torsdag...

Jag är trött nu... Innan idag kände jag mej lite utanför hela "världen". Man tror att man gör rätt men det visar sej vara fel!? Jag tänker inte lägga ork och energi på att få alla att må bra. Det har jag fått bevis på, att det inte är lönt och det tar för mycket kraft ifrån mej... Jag fattar inte vissa saker bara, men man ska kanske inte förstå allt här i världen?" Aarggh!Ni betyder allt för mej!♥


Mormor!

Min älskade mormor fyller år idag! Vi firade henne igår med dunder och brak på äldreboendet. Jag hade köpt en sjal till henne i rosa och svart. Fin blev hon! Mamma hade gjort tårta och moster hade bakat bullar! Vi var ca 17 personer! Så... omtyckt är hon!

Jag har berättat innan vad hon betyder för mej... Hon är hjärtat i mitt liv och hon har lärt mej att tycka om sång och musik. Hon är min "sjungande mormor"!

När mamma jobbade och hon passade mej så skulle vi, eller jag, sova middag varje dag. Då fanns det ett program på radion som hette "Skivor till kaffet" med Bertil Perrolf och innan dess var det ett önskeprogram med Sten Nilsson (Sten&Stanley). Så lade vi oss på soffan och hade "Sten" (alltså radion) under huvudkudden och låg och lyssnade på programmet. Hela tiden sa jag till mormor och stötte på henne: - Somna inte mormor! Sedan när mina egna ögon blev tyngre och tyngre, stötte hon på mej och sa: - Somna inte Jeanette! Så skrattade vi så vi storkna!

Efter jag somnat gick hon upp naturligtvis och när jag vaknade, lagom till Bertil Perrolf, hörde jag hennes "stök" i köket och jag fick stekta veteskivor, doppade i socker, och kaffe!

Vilken barndom jag haft! Jag skattar mej verkligen lycklig! Inte många som haft det som jag och det har verkligen präglat mej till att bli den som jag är idag. Hon sjunger så vackert, mormor, och det har jag kanske inte ärvt precis, men jag fick mitt sångintresse efter alla dessa visor och ramsor hon sjöng för mej. Hon var också och tittade när vi uppträdde med WiPå-kören och jag tyckte faktiskt att hon såg stolt ut!

Så...Så var det lödda...

Jobbat två dagar och nu är det helg igen! Så skulle det alltid vara. I dag när vi vaknade hade vi 14,8 grader bara... Vi eldar med ved nu så mycket det går. Tyvärr räcker inte elden hela natten och det är kaaallllt när man vaknar! Men men... lite varmt kaffe så går det! Har en härligt tjock kofta och raggsockar med... hihi! Nu blir det lite bilmek... med sambon! Sedan får vi hem och värma oss igen!

Berättade jag att vi kollade på Avatar i måndags, jag och sambon? Den var mycket bra! Väl värd att se och 2 timmar och 40 minuter gick som hejsan hoppsan!


?

Livet... är inte alltid en dans på rosor!

Jag har fått lära mej livets "hårda skola". Känslomässigt menar jag. Senaste åren har jag gått igenom saker som jag aldrig trott jag skulle göra... någonsin! Man har lärt sej och man har fått acceptera och man har blivit sårad och självklart sårat... Livet är inte alltid så lätt att leva. Varför kan inte bara livet vara lätt att leva?!


Vem leder mej?


Härliga dagar!

Så skönt att var ledig från jobbet, nästan en hel vecka! Jag har varit så trött på sista tiden och det är verkligen skönt med lite uppladdning.

Jag och sambon var på bio igår. Såg Avatar! Den var verkligen sevärd! Skönt att kunna koppla av med sambon lite ibland så det var verkligen uppskattat! Nu är det ledigt imorron med, sedan två arbetsdagar och sedan ledigt igen! Verkligen skönt. Inte för att jag längtar tillbaka till kontoret. Jag antar man ska vara glad att man har ett jobb, men ibland känns det som om man vill göra något helt annat. Jag älskar ju musik så att satsa på det hade varit förträffligt. Men det får väl förbli en dröm än så länge...


Julblommor i all ära... men den första buketten med härliga Tulpaner är nåt visst...!


I want to come home...


Otroligt fin låt med Paul McCartney... Helt ny är den och lyssna på texten. Den gick direkt rakt in i mitt hjärta!


Att "leva i nuet"...

De senaste åren har jag verkligen lärt mej att "leva i nuet" och framförallt att leva med glädjen i nuet. Jag försöker att värdesätta varje sekund jag får tillsammans med mina barn t ex. Att sitta tillsammans och titta på tv eller spela tv-spel eller som på julafton sitta och spela spel tillsammans med barnen, känna gemenskapen... Jag tänker att "varje sekund av detta tillfälle ska jag ta vara på och värdesätta" för man vet inte när nästa tillfälle ges...

Det känns viktigt och att ta till vara dessa tillfällen och det har gjort att man mera lever i nuet och att man inte tänker så mycket på morgondagen... Carpe Diem, kanske...
Gott Nytt år!

Det har redan gått några dagar på det nya året och allt känns bra. Vi firade nyårsafton med min moster. Det var trevligt! Hur kan tiden gå så fort när man bara sitter och "snackar"??!

Det är härligt väder och kallt. Äntligen har snön fått ligga kvar och nu ska jag verkligen njuta... är ledig en hel vecka (nästan) och det ska bli så skönt att ladda batterierna efter denna jobbiga höst! Nu ska jag ut en runda med vovven och bara njuta av den fantastiska solen!

Ett Gott Nytt År till er alla! Puss & Kram!


Jag är så glad...


RSS 2.0