Barn...

Döm mej inte för hårt... jag vet att jag har förutfattade meningar i en del saker... Kanske felet är att jag själv alltid velat ha ordning och reda i mitt liv. Jag har haft ett mål i livet... att ge mina barn kärlek och trygghet när dom väl kom till livet... Det har i alla fall alltid varit min tanke... Jag tror jag lyckades, men det hade kanske inte gått utan familjens stöd och omtanke... Sen mina barn kom, har jag prioriterat dom, ja nästan alltid i alla fall. Har alltid velat att dom skulle ha det bästa, inte när det gäller det materiella kanske, utan mer när det gäller mycket kärlek och omtanke!

Att skaffa barn idag är mycket en "statuspryl". Ser så många som skaffar barn för att sedan ändå låta barnen komma i andra hand och inte ge avkall på allt annat man måstes göra, gympa, sola. Det är så många "måsten" idag. Jag menar inte att man ska ge upp sitt eget liv när man fått barn. Men det är en väldigt ansvarsfull uppgift man tar på sej... när man skaffar barn.

Det är kanske inte meningen att man ska förstå allt, men för mej känns det konstigt, just nu, när man funderar. Man bör kanske ha jobb, utbildning och en bra grund att stå på innan man skaffar barn?Vad har man att erbjuda sitt barn mer än kärlek, i så fall? Kärlek kommer man långt med, men det är så mycket annat som skall fungera. Kan det ens kallas "trygghet" för barnet, om det fattas så mycket annat i livet? Ja, mycket tankar just nu, som ni märker... Skönt att skriva ner lite om tankarna här, som vanligt får du kära "blogg" ta del av dessa tankar...

Puss o bye, gummihaj!

Ps. så här skrev min älskade Bella på Facebook igår; "Bella Poulsen älskar sin mamma över allt annat ! ♥ "
Vad säger man??


Vill ha, vill ha!

Jag vill så mycket, men lönen räcker inte till. Vill köpa nya svarta stövlar, med lite fler detaljer än de jag har på mina gamla. Fast jag köpte förstås dom bara förra året, men i alla fall. Får se om jag hittar några till ett vettigt pris. Nu ska jag äta fiskpudding! So long!



Hittade en massa fina, prisvärda stövlar. Visserligen ingen av dom i skinn. Men jag känner att jag hellre vill byta dom nästa vinter igen...

 Vilka tycker ni? Hjääälp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sööta!

Jag återkommer gärna till denna sidan då och då: www.camilleallen.com. Hon gör små söta bebisar av cernitlera. Så underbara är dom, att man bara smälter! Annars har inget särskilt hänt idag. Jag har jobbat och det är höst i luften men relativt varmt fortfarande. Så inte nya jackan idag inte... Ikväll blir det mys med sambon och sedan Idol! Håller på Mariette från Halmstad!


Camille Allens underbara "bebisar"


Söndag

Trist väder idag. Molnigt och ruggigt. Igår var jag o Micke på Ge-kås. Jag hittade äntligen en jättefin vinterjacka, typ parkas med luva, men ingen päls. Lite sportig så där. Svart. Vet ni vad den kostade? 299 kr.  Då tänker ni, "hur ser den ut"? Men den var toppenfin! Det var svarta muddar i armarna med. Det är skönt. Sedan köpte jag grå stooor mössa som hänger, likadan grå halssjal och gråa vantar. Nu kan vintern komma!  Fast först ska vi fixa vinterkacka till Bella med. Hon har ingen stackarn och inte ska man behöva gå runt och frysa! Det får vi fixa i veckan.

ANnars var vi väl hemma ganska sen så det blev lite kvällsfika med Ben&Jerry-Glass och lite tv-tittande.
Idag skulle vi behöva klippa gräset men vi får se hur det blir med vädret. Annars inget speciellt. Jag köpte hårfärg igår med. Golden Hazelnut med slingor. Får väl se om jag hinner med det idag...

So long friends!


Äntligen fredag!

Igår var vi på ljusparty! Det var kul, dels för att jag fick träffa f d svägerskan och dels för att det var mysigt med alla tända ljus och sedan, dessutom, fick vi god fika! Tack till Sussie och hennes mamma!

Jag skulle naturligtvis inte köpa något. Men men... man kan ju alltid ändra sej. Köpte en fin ljuslykta med två änglar som står tillsammans. "Kindness" hette den. När den är tänd så bildas det en skugga i form av ett hjärta på väggen. Hur kan man motstå något sådant?! Vi köpte även lotter. Helena (syrran) och jag vann inget på lotterna vi köpte, men Bella gjorde det! Hon vann 275 kr att handla ljus för! Vilken lycka!

Jag var inte hemma förrän kl 21.50 så det var bara att stupa rätt i bingen! En Frostiz och en älskad Micke, tog emot mej med öppna armar och slickningar (inte av Micke då alltså)... Alltid lika uppskattad är man, när man kommer hem! Lyckliga, Lyckliga mej!!


Frostiz


Micke


"Pluttarna"


Ikväll...

... blir det "ljusparty". Ska bli spännande, har aldrig varit på något sådant. Tänkte ta med syrran och ev Bella om hon vill. Jag jobbar ända till 17.30 idag, sen kl 18.30 ska vi vara på partyt, så det blir sen hemkomst för min del i kväll.
Saknar redan sambon...

Idag känns det verkligen som höst! Jag vill köpa mej en vinterjacka, typ parkas eller något liknande, men alla jag hittat är så fula! Får se om det blir Ge-Kås en dag... Billigt och bra!

Nä... men om jag skulle ta och ta tag i högarna igen...? Har ingen arbetslust nu för tiden, men jag vet nog vad det beror på. Det kommer att ske förändringar inom en månad. Kan vara på både gott och ont, men samtidigt spännande. Nu verkar det äntligen hända något... Nice!

Här, ett litet hjärta till dom jag tycker om!




Trötter

Trötter... kan jag kalla mej. Jag är så fruktansvärt trött nu för tiden. Svårt att komma upp på morronen, trött under dagen och trött tidigt på kvällen... Vill bara sova, känns det som. Varför är det så? Jag tror att jag saknar lite sömn faktiskt. Det ligger liksom "back" hela tiden. Får ta och skärpa till mej!

Annars välkomnar jag hösten! Ska bli skönt att få ta hand om sej själv lite. Kanske hitta på något kul...


Tisdag

Idag är det tisdag och regnet öser ner utanför fönstret! Verkligen är det höstväder idag.

Skulle vilja köpa mej en ny jeanskjol att ha till mina stövlar i höst. Får se om jag hittar någon. Den ska inte vara för lång och inte för kort (typ precis över knät) utan alldeles precis "lagom".

Nu trummar regnet riktigt rejält på takfönsterna! Jag fryser och vill vara hemma hos sambon och krypa ner under en varm filt och kolla på tv:n... eller läsa en bra bok! Jag längtar hem helt enkelt!


Lördagen...

.... var underbar! Har inte berättat så mycket om den. Jag var med Jonte i Halmstad för han skulle köpa skjortor. Jonte skulle på 20-års fest på lördagskvällen och på barndop på söndagen. Han hittade tre jättefina skjortor på Dressman. Han är så söt  och fin, den gossen, min son!!

Efter shoppingen satte vid oss nere vid Nissan och fikade. Kaffe Latte och Scones! Supergott! Vädret var helt underbart och jag är så glad att kunna göra sådana saker med barnen nu. Shoppa, fika, umgås! Det är härligt!

På lördagskvällen var jag, Micke och Bella hos syrran på födelsedagskalas. Det blev smörgåstårta och vin och sedan kaffe och tårta. Gottgottigottgott!

Vi var hemma ganska sent och söndagen ägnade vi åt att slappa, fast som sagt, först tvättade vi bilarna och sedan slappade vi, med att tittad på film!!


Söndag!

Igår blev det inte mycket skrivet. Jag och sonen var i Halmstad och shoppade lite. Sedan på kvällen var vi hos syrran, hon fyllde år! Det var trevligt och god mat! Vi var inte hemma förrän 12 och då var det dags för "bingen" direkt! Idag är det en härlig dag. Jag o Bella ska ut och tvätta bilarna. Det behövs! Sedan får väl kaninerna ha sej en omgång med. Med lite nytt hö och rent i burarna... Sedan får vi se. Har lovat Bella att kolla på en film med...
Hej och pöss mina löss!


Fredag!

Har några timmar kvar att jobba... är så innerligt trött på mitt jobb just nu. Jag orkar inte riktigt engagera mej, känner jag. Vet inte, men känns som om jag skulle behöva åka på en rekreationsresa eller nåt. Jag skulle så gärna vilja åka till New York. Det är min högsta dröm just nu... får se om jag någon gång kan förverkliga den... hoppas det!




Irma...


Jag har en länk här på min blogg till Irma Lejdemyrs sida. Jag återkommer till den då och då för jag tycker det är så oerhört viktigt att inte glömma att varje enskild dag vi lever, är så viktig!
                                                          
 Tina, Irmas mamma, är nog en av de mest starka människor jag mött. Även om jag inte mött henne personligen så skriver hon på det mest fantastiska sätt. Ingen ska behöva gå igenom en sådan sak som att mista sitt barn.  Jag blir så rörd när jag läser om Irma.


 


Stark

Att känna sej stark...

Jag känner mej stark idag. Det är en väldigt skön känsla!



Onsdag


Blev lite sugen på höstkläder. Jag passade på att beställa denna från H&M när ändå Bella skulle beställa lite saker med. Den verkar fin men man vet ju aldrig när man beställer på nätet...

Känns som att hösten ligger och lurar runt hörnet. Sommaren vill dock inte riktigt släppa sitt grepp ännu, så det blir fortfarande bara ben och kjol... På ett sätt längtar jag riktigt mycket till hösten. Vet inte vad det är, men det är en årstid som passar mej helt enkelt.



♥Patrick Swayze♥

♥Idag blir det en liten hyllning till en av mina idoler, som tyvärr dog i natt... Patrick Swayze! Denna hemska sjukdom "cancer" som bara dyker upp hos en del människor för att sedan förstöra och förgöra. Inte för alla förstås, en del klarar sej, men för många slutar det tragiskt... Hade jag haft lite mer pengar, hade jag skänkt en slant VARJE månad. Nu blir det bara lite då och då, till cancerfonden och även till diabetesforskningen.♥


Patrick, är du "ghost" nu...?


Måndag

Ny dag, ny arbetsvecka... Puh!

Igår var vi i Borås en sväng. Handlade en tröja och en härlig halsduk. Bella köpte en tröja och en halsduk. Nu är vi redo för vintern, brrr.

Vi hade en trevlig eftermiddag i alla fall. Vi fikade lite på ett fik och efter det blev det shopping, som sagt.
När vi kom hem på kvällen blev det hårfärgning på Bella och sedan kollade vi på filmen på tv4.

Idag sker väl inget speciellt tror jag. Tar dagen som den kommer.


Denna bilden fick jag av min f d svägerska. Ungarna är underbara, men vem är hon i mitten? ingen aning...

 


Söndag...

Igår hade vi det riktigt mysigt. Vi gjorde Lasagne på kvällen och Bella gjorde Mozarella och egenodlade tomater och varvade med lite olivolja och persilja. Gott! Till efterrätt blev det egen odlad Galiamelon. Det var riktigt smaskigt! Vi kollade på sista avsnitten av "Överlevarna". En riktigt bra engelsk serie! Synd den som missade den!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Eventuellt åka till Kungsbacka. Är lite sugen på att titta på en vinterjacka. Rätt som det är smäller det till. Jag hittade jättefina vintestövlar i veckan. Bruna med klack och lite spännen på.
Så nu kan kylan komma. Jag vet ialla fall att det ska bli varmt i veckan som kommer. Så ännu är det inte dags att plocka fram dom. Men skönt att veta att man har allt...

 


Fredag!

Fredag idag. Härligt! Vädret ska visst bli sämre i helgen. Ska passa på att röja klart i hallen, lägga golv m m. Sedan ska sambon opereras, så då får hantverket ligga lite åt sidan... Men det klart, han kan ju vara min arbetsledare!

Ikväll blir det Idol och lite gott till kvällsfikat, tror jag. Fick ett recept på en björnbärskaka...

♥Pärlorna♥


Hej!

Jag är glad igen... eller nja, gladare i alla fall. Var på ett uselt humör igår. Men som sagt, bättre idag. Tack o lov att det inte sitter i så länge, det dåliga humöret!

Igår var "lilla farbrorn" på service. Fick sej en rejäl genomgång. Bytte olja, filter, kamrem m m. Det gjorde gott och efteråt tackade han oss för omtanken! Han går som en klocka verkligen! Lättkörd, pigg som tusan och dricker relativt lite bensin eller egentligen... Diesel. Jag har fått en jättebra, fin bil för pengarna.



Jag gillade Saaben jättemycket med. Det var en underbar bil på alla sätt och vis, men den drog för mycket soppa för alla dom milen jag kör varje dag!

Annars tar jag numera en dag i taget. Man lär sej hela tiden att livet inte alltid är så lätt, det går i motgång just nu. Jag är tacksam för att jag har en underbar familj.
Barnen betyder allt♥
Min sambo och mina syskon, mina föräldrar. Alla ställer upp när det verkligen "krisar till sej"...
Det är oerhört skönt att ha detta stödet. Jag är tacksam för det! Kram till er alla!

Mina bloggvänner; U are Wonderful!

Nähä, nu ska jag gå på datakurs!

So long, långkalsong!


Ilska...


Idag är jag bara arg, förbannad rent ut sagt och jag är allt annat än den vanliga glada Jeanette! Jag orkar inte prata om det här men det är massa saker som hänt nu senaste veckan som gör mej sååå förbannad! Måste bara avreagera mej och då är det denna lilla bloggen som får ta "skiten"!






"Att känna ilska är,
som att vara hungrig.
Får man bara en bit mat i magen,
blir man inte hungrig mer den dagen
och får man bara prata ut,
så tar ilskan slut."


"Survivors"


Trötter

Idag är jag trött, så trött. Tänkte försöka pigga upp mej men med vad? I kväll börjar Idol 2009. Det har man ju sett fram emot. Sedan fortsätter den engelska serien "Överlevarna". Den är bara så himla bra!


Äntligen börjar det igen... Idol!



"Survivors" - jättebra engelsk serie om pandemi - virus som tagit död på dom flesta, några överlevande samlas och försöker få bukt med livet igen...


Tack!

Så var det måndag igen. Skönt att denna helgen är över, på sätt o vis! Bella är mörbultad men vi fixade en nackkrage igår, det kändes bättre för henne. Hon kommer nog att ha ont några dagar nu framöver. Det är vila och smärtstillande som gäller nu ett tag och jag hoppas hon piggnar till snart.

Tack till dom snälla poliserna som var på plats, lugna och fina (jag var så emot poliser innan, men efter helgen har jag ändrat mej). Ambulanspersonalen som inte lämnade platsen förrän dom visste att Bella var okej. Brandmännen som fixade med bärgaren, allt var redan omhändertaget när det gäller den saken. En supersnäll tjej, som också jobbade på Ge-kås, tog hand om Bella tills ambulansen kom. Jag vet inte vad hon heter, men snällt av henne, hon ringde till Ge-kås och fixade och förklarade. 

Jag kan inte känna nog tacksamhet... jag är inte troende, men nån däruppe måste ha vaktat...
Orkar inte skriva mer just nu.

Men till sist... Tack alla, underbara ni, bloggvänner, familj m fl, för att ni bryr er!


Attans lördag!


♥Igår fick Bella vattenplaning på väg till jobbet! Hon klarade sej undan med lite ryggont och nackont men bilen blev totalt skrot!

Jag orkade helt enkelt inte skriva igår. Var orolig hela dagen. Hjärtat bultade så snabbt när vi körde till olycksplatsen och man visste inte vad som väntade en... Något sådant ska man aldrig behöva uppleva som förälder. Vi åkte en sväng till vårdcentralen i alla fall så olyckan blev registrerad. Idag är hon ordentligt mörbultad men vid gott mod.

Jag är så glad att Bella sitter här bredvid mej idag! Om det finns änglar, så var dom med henne igår!♥


Om att bli gammal...


Såg en dokumentär om Mimi Wendell för någon månad sedan. Har berättat om det här på bloggen innan. Helt underbar skådis (småroller och reklamfilmer) och från New York. Kolla bara så vacker hon är! Hon är född 1915 och "still going strong"!

Att bli gammal är väl inget man ser fram emot egentligen. Men nu, vid 45 års ålder, känner jag att jag kan njuta av livet på ett annat sätt. Jag bryr mej inte om petitesser, som att sminka mej när jag är ledig, fixa håret, utan är jag ledig så är jag "naturell"!
Jag bryr mej inte heller så mycket om om jag blivit lite tjockare (jag var mager som en speta många, många år). Sedan jag träffade Micke har jag fått lite andra värderingar om vad som egentligen är viktigt här i livet. Det är skönt!

Skönhetsoperationer!? Jag kan inte förstå hur man kan förstöra sin personlighet?! Jo, om man har "defekter" och verkligen lider av sitt handikapp, kan jag förstå det. Men rena läppförstoringar, lyft för att "du ser gammal ut"!? Kolla här:

Skrämmande! Speciellt som hon påstår att hon inte gjort något med läpparna! Nähä...

Eller vem vill se ut så här:



 Jag har alltid beundrat Aino Taube. En svensk underbar skådespelerska. Otroligt vacker och helt naturlig! Hittar tyvärr ingen bild på Aino som gammal... En annan skådis som är vacker är Viveka Lindfors!

Aino Taube



Viveka Lindfors! Kolla på henne bara!

Jag älskar min mormor! Hon är en underbar person och en av de viktigaste kvinnliga förebilderna för mej... Blir jag som henne, när jag blir gammal, är jag lyckligt lottad... och det finns väl en viss chans, eftersom vi har samma härliga gener!

Eller vill jag bli som just Mimi Wendell... Jag ska bara be till gud att jag är sån vid 94-års ålder! Fast jag föredrar nog mormor... eller varför inte lite av båda?!

I vilket fall som helst; Fram för fler gamla "tanter" utan skönhetsoperationer och utan silikonbröst!


Äntligen fredag!

Känns som om veckan varit jättelång! Tufft har det varit, trött har jag varit! Så nu äntligen kan man kanske få ta det lite lugnt och bara koppla av. Vädret ska bli skit har dom sagt så man kan ligga inne med gott samvete...
Det kommer bara bli små hundpromenader sedan god mat och bra filmer!



Michael Jackson är begravd nu. Såg lite glimtar på tv:n från begravningen. Hans rara små barn såg så ledsna ut. Det måste vara tufft för dom! Hoppas det går bra för dom ändå i livet, utan sin pappa... En sak är säker: Michael Jackson och hans underbara musik lever vidare!


Natti Natti!

Jag har varit på kina-restaurang i kväll och käkat god mat med två gamla arbetskompisar! Det var kul som vanligt. Pratade gamla arbets-minnen m m. Kul att hålla kontakten!

I morron är det fredag! Skönt! Nu tänkte jag sussa. Är skit-trött faktiskt! Natti Natti!

Lite sov-bilder


Här sover Bella o Frostiz!


En sovande hund...


En sovande sambo!


Två vakna ungdomar! Fast Jonatan ser liiite trött ut! Det var för att han var tvungen att vara med på bild...


:)

Igår var vi och hälsade på lilla nya kusinen. Det var jag och Bella.

Sicket underbart litet charmtroll, säger jag bara! Hon var lite blyg i början, för oss, men sedan tinade hon upp.
Vi blev bjudna på en underbart god paj med sallad och sedan kaffe och en god kaka! Tack så mycket!! Alltid lika kul att prata med min f d svägerska. Sådana vänner är guld värda!

Idag blir det ännu en utekväll! Ska ut och äta med två gamla arbetskamrater, sen förr. Ska bli kul, men jag längtar efter att bara vara hemma! Där trivs jag bäst!

Glömde ta kort på lilla kusinen så det får bli en bild på två andra små ögonstenar!


Onsdag:)

Idag ska jag och Bella hälsa på en ny liten kusin... Berättar lite mer i kväll om mötet med den lilla tjejen...
Ska bli jättespännande i alla fall!

Idag fryser jag på jobbet. Hoppas inte det är svininfluensan på gång?! Är det uppförstorat detta med svininfluensan eller vad? Svårt att ta till sej och hur allvarligt man ska se på det hela... Svininfluensa är en influensa som orsakas av ortomyx, ortomyxovirus endemiska för grispopulationer. Den upptäcktes först 1930 och hos grisar, därav namnet... 

Hur är det om man då har diabetes? "Ingen särskild vaccinering för dom med diabetes" sa Jontes doktor, när vi var där. Man funderar ju lite grann i alla fall. Man hör ju om detta med influensan varje dag nu, på radio/Tv. Svårt att undgå...

Annars är det väl inget speciellt som hänt. Var en sväng inom Halmstad igår. Köpte en långkofta, grå, till Bella med små fickor fram. Jättefin! Köpte även en lååång grå tröja med tryck, till henne, med små klaffar på armarna. Hoppas hon blir glad. Hon behöver lite uppmuntran tror jag...  Köpte två svarta tröjor till mej själv med. Varför blir det alltid svart? Vet ej, faktiskt. En bra färg till mitt röda hår kanske, men lite väl hårt till mitt bleka ansikte, kanske. Men jag tycker det är en bra färg, passar till allt annat, eller hur?



Man kan ju skoja till det... blir man "grisliknande", eller som denne lilla krabaten, av svininfluensa, skulle jag inte ha något emot att bli smittad...
(Lånad bild av matklok.se)




Alex feat Johnson...


Alex Ambrose

Danskar gillar jag! Jag älskar också danska artister och dansk musik! Här är den "bäste" just nu... Alex Ambrose!

I inlägget ovan kommer en låt med honom!




Nik&Jay


Hösten!

Vill bara slå ett slag för hösten! Visst, man kan känna ett visst vemod när man tänker på att hösten ligger framför en... lång och mörk. Men samtidigt ger den ju så mycket. Härliga, klara dagar. Man får ta på sej lite sköna koftor, plocka fram dom fina stövlarna igen. För att inte tala om alla ljus man får tända och

... man kan med gott samvete krypa ihop med tv:n, en bra bok, en hund, en sambo, sina barn... i soffan!

Tänk också på alla bra program som kommer på tv:n i höst, Idol, Buffy och vampyrerna, fortsättningen på
Med andra ord... Härligt med hösten!



Jag gjorde höstfint i köket ialla fall... Blev mysigt, om jag får säga det själv...

Nytt kramdjur på vägen...

Idag på E6:an låg det ett nytt litet kramdjur vid vägkanten. Något litet barn som kastat ut det genom bilfönstret, så klart. Stackars föräldrar som inte anat nåt, utan bara glatt kört vidare... Undrar om barnet försökt pocka på föräldrarnas uppmärksamhet när det hände??

Nu är ju E6:an en starkt trafikerad motorväg så man kan ju inte bara stanna hur som helst. Tyvärr då, måste jag ju säga, inte en sak för "ORK" (Operation Rädda Kramdjur) denna gången, som annars gör allt för dessa små krabater! 
Så det lilla kramdjuret får ligga kvar... men det gör ont i hjärtat!


RSS 2.0