Jag överlevde...

... dagen, men det var knappt!

Är så trött, som en däckad elefant, eller nåt... Jag har haft sån sprängande huvudvärk hela dagen och ögonen har bara velat trilla ihop. Har haft skitmycket att göra på jobbet, så jag var inte på väg hem förrän ca 17.30! 

Imorron kommer det hända en del på jobbet. Företagshälsan ska analysera vad gäller det psykosociala klimatet på jobbet! Det har varit lite turbulent om man säger så, men äntligen är det någon som lyssnar på vad man säger, tror jag i alla fall. Någon som sitter på andra sidan och som förhoppningsvis, kan hjälpa oss. Det är inte "oss" det är fel på, om man säger så, det är mer i... ... som problemet ligger. Skitjobbigt att prata om här, men hoppas det vänder nu, för något radikalt måste göras, innan vi alla går under. Förhoppningsvis kommer det något gott utav alltihop.

Tänker än en gång på hur mycket musiken betyder för mej. Jag har fått en helt underbar skiva av min dotter som verkligen är en blandad, härlig mix av dom bästa låtarna! Allt från Tanya Tucker till Sean Kingston. Man blir så glad av musik. Det är min mormor som lärt mej att älska musik. Jag har haft musiken med mej sedan barnsben. Mormor sa alltid att jag kunde låtarna efter att jag hört dom en gång på radion. Vet inte riktigt hur sant detta är, men när jag tänker tillbaka på min barndom så är det mycket musik, i alla fall!

Nu ska det sussas! Kan tro att jag kommer somna direkt!

Goodnight music lovers!
                      Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Dividers

Om än tröttare än igår...

Hur är det möjligt? Är ännu tröttare idag. Är yr och konstig med. Är det något på gång? Idag är vädret trist och grått, och som om det inte kunde bli värre... så ringde tandläkaren med!  Måtte denna dagen gå fort! Helst vill jag krypa ner och dra täcket över mej och glömma att denna dagen överhuvudtaget existerar!


 Inte roligt att vara nära mej idag, hihi...

Tanya Tucker


I kväll har vi bara tagit det lugnt. Har ätit gott och käkat Krabelurer till fikat. Har inte så mycket att tilllägga. 
 
Härliga underbara Tanya Tucker.

Går inte att lägga in som ett youtubeklipp men här är länken:
http://www.youtube.com/watch?v=0EBqoQgoKkc

 
Lånad bild. Bild från www.uulyrics.com/music/tanya-tucker/



Glitter Text Generator


Good Charlotte!

Jag bara älskar denna sången! Man blir glad av den!



Orka eller?

Jag är såå himla trött idag. Vet att jag sagt att jag inte ska klaga över bagateller, men idag tar verkligen helgens vedomöder ut sin rätt. Trädgårdsarbete igår, vilket gör att jag idag har ont i hela kroppen. Den ändrade klockan, som gör att ögonen inte är riktigt alerta idag... känns som det är lite grus i dom.

Känns som att man sovit på tok för lite. Man blir liksom "lurad" på en timme. Det är kanske mest psykologiskt men i alla fall... Fast man helst vill sova så har jag dock mycket att göra, så det är bäst att börja med en gång!

Fint i trädgården


Vi har varit ute hela eftermiddagen och fixat och donat. Har planterat fint med vårblommor i krukorna och lagt bark i en del rabatter men nu är man som sagt lite slut... Min rygg värker ännu mer nu så nu blir det en varm dusch och lite ompysslande av mej själv.

Ska färga håret och sedan ska vi käka nudlar och wokade grönsaker. Ska bli mums!  Här kommer lite bilder från dagens arbete:

Lite vårfint på trappan

På baksidan. Men vem har satt vårskorna utanför?

 Å här har jag "lekt" med mobilen, som vanligt!

Detta håller jag på med, just nu...


...   medan Micke kollar på Formel 1!


Ska se om jag vågar visa resultat på håret senare... Just nu väntar jag på att klockan ska ringa så jag får tvätta bort den här "skiten". Det kliar som tusan! Men vill man va fin... ja ni vet...


Härliga Söndag

 Härlig frukost!

Har haft en lång härlig frukost idag. Vaknade ganska sent och kände att ryggen var "sned". Jag tror jag legat konstigt i natt. Får se om det rättar till sej när jag går ut och gör lite kroppsarbete. Har lite att göra i trädgården idag.  Ska passa på att släppa ut kaninerna med, för solen lyser och det är vindstilla! Så härligt!!!

Jag skulle ju köpa en kavaj (blårandig) på H&M. Jag provade den igår. Den passade mej inte! Den hängde som en "lase" på kroppen, men armarna satt som klistrade och den stramade över just armarna. Jag är nog skapad på ett konstigt sätt, för mej satt den inte bra på, så det blev 2 fina toppar istället.

Top från b-young...vit och svart/blå

Kunde inte bestämma färg så det fick bli två!

 Samma fast i färgerna blå/lila

Här kommer lite inredningsbilder med från "Das Haus" (inte dasset då alltså, hihi).

Myspys en lördagskväll...

Man kan hitta billiga fina saker på Gekås!

Denna ropade vi in på auktion! Låg i en låda som kostade 20 kr. Det är något speciellt med denna...

Kolla här alltså... papparkakshuset står kvar. Det finns rivningslov på det men ingen har tid att komma och ta itu med det...

 Påsk och allt på en och samma gång...

Jaha, nu kallar "utelivet". Ska passa på att njuta i solen och fixa lite ute och sedan får insidan sej ett lyft. Sedan blir det som sagt utsidan på Jeanette som får sitt...




Min mormor!


Idag var vi och hälsade på lilla mormor. Vi hade köpte med oss lite påskgodis till henne. När vi kom satt hon i sin rullstol i dagrummet och pillade lite på en servett. Hon lyste faktiskt upp när vi kom och jag frågade om hon kände igen mej. Jadå, sa hon. Från och till var det svårt att höra vad hon sa och vi fattade inte så mycket. Men ibland så fnittrade hon till och sa något roligt som att Micke skulle akta sej för Rödluvan, hihi. Sedan sa hon också att Malkolm (min morfar) skulle tvunget vika sina servetter på ett visst sätt och så visade hon hur. Hon är så rolig och härlig, mormor. Sedan passade vi på att smita hem när dom skulle eftermiddagsfika.

Ibland kan jag få en sån längtan att bara se henne, träffa henne och prata lite med henne. Det blir ju svårare och svårare att prata som vanligt med henne, men det kvittar. Det är mormor i vilket fall som helst...

Idag har vi som sagt varit en sväng i Halmstad och återigen har Jeanette... shoppat. Köpte två t-shirts med blommor på, jättefina knappar m m. Bra att ha under koftan, eftersom jag är en koftälskare! Kunde inte bestämma vilken färg så det fick bli två i olika färger. Så typiskt mej...

Sedan köpte jag hårfärgning (det är dags igen) och Dove hudcreme och lite nytt Deodorant. Så det blir väl lite hud- och hårvård i morron eftermiddag, kanske.

Bella trivs bra i Ljungby, dom verkar ha jättekul. Jonte har det bra med i Laholmos, han hade haft kul igår.
Saknar dom, gör jag, men dom finns i min närhet ändå.

I morron lägger jag ut lite bilder på det jag handlat i dag och även lite inredningsbilder från "Das Haus".

Nighty Nighty!



Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Good Night Glitter Images

Ahh...

... härlig fredagkväll!

Har ätit gott och kollar nu på Lets Dance. Det är spännande, faktiskt, och mycket känslor. Jag vet inte vem som ska vinna, Laila eller Magnus. Båda är väl värdiga vinnare, men Laila är väl duktigare men Magnus är mer poppis bland folket, kanske. Vi får väl se...

Bella har kommit fram till Ljungby, tillsammans med Amanda. Det hade gått bra på den första körlektionen med. Hon hade fått beröm och det är ju även ett gott betyg till... hennes mamma, hihi.
Jonte skulle ut på galej i kväll. Han verkade ha kul när jag pratade nyss med honom.

Det verkar ha kommit en förklaring från Blogg.se angående det tidigare inlägget om att ta andras bilder m m. Det visade sej att det var nåt lurt med det. Han som skrivit mailet, arbetade överhuvudtaget inte på Blogg.se utan var bara ute efter att tjäna pengar! Så kan det va, men skönt att det löst sej.

Nu ska vi ha en härlig kväll och sen ska vi sussa. Ska upp o iväg tidigt i morron.

Sussa gott allihopa!



 Älskade barn!


Blogg.se, vad är det frågan om?

Fick reda på att en av bloggkompisarna fått brev om ev böter för att hon använt "andras" bilder på sin blogg!  Det är ju jättetrist! Jag vet inte riktigt... Det är flera som använder bilder från picsearch, google m m. Jag med... allt för att göra min blogg trevligare, roligare och mer intressant.

Är det blogg.se som gör så här eller vem?

I så fall kanske man ska ta en koll på alla andras bloggar med och kanske erbjuda oss "kunder" ett eget bildarkiv att hämta roliga bilder från. Jag har försökt att skriva källan (kanske missat det nån gång) när jag tagit en bild men det hjälper inte då? Eller? Hjälp mej att förstå hur det hela går till... Varför är det ok att använda Youtube-klipp, eller är det förbjudet med? Alltså, jag fattar nada..


 Här är jag och hur kul är det?


Äntligen fredag!

Nu är fredagen här. Skönt!

Ska ut en sväng och köpa en födelsedagspresent till en av arbetskompisarna som fyller jämnt. Sedan ska jag åka inom Jonte och säga hej och krama om honom. Vad Jonte ska göra i helgen vet jag inte riktigt. Isabella hinner jag väl inte träffa idag, tyvärr. Hon ska köra sin första körlektion idag, sedan var hon väl inte i Laholm förrän vid fyratiden. Sedan ska hon och Amanda ta bussen till Ljungby, dom ska ut på äventyr över helgen. Kul!

♦ Jag tror inte att Amanda läser detta, men igår fick jag mycket beröm för mitt fina hår! Det du! Jag sa att det var en andra års elev som utbildade sig till frisör som klippt till mej. Jag berömde Amanda, dom höll med! ♦

Jag lääängtar till vecka 15, då ska jag vara ledig två dagar, ska ägna dom åt mina barn!

Idag skulle egentligen Bella åkt till Turkiet i 6 månader. Av olika skäl blev det inte så. Jag kan tycka det är synd om henne att hennes dröm inte slog in denna gången, men samtidigt är jag hur glad som helst! Det kommer säkert att bli aktuellt så småníngom igen, men just nu får jag rå om henne lite till...  ♥

I morron ska jag och Micke en sväng till en nyöppnad affär i Halmstad, ska även se om jag kan köpa mej den där snygga kavajen på H&M. Ska även till Toyota och kolla på en bil som Micke hittat... "Pärlan" har gått snart 24000 mil, det har varit lite krångel, men nu går hon som en klocka igen. Men frågan är hur länge en bilmotor håller? Inte vet jag hur länge en bil kan brumma på... men har börjat spana lite på annat i alla fall (snyft)... bättre att vara förberedd.

Igår kväll var det snöstorm hemma! I morron när jag vaknade var allt väck igen! Tala om ombyte... Vädergudarna gör allt för att lura oss. Ena dan strålande sol, nästa dag snöstorm och grått! 


Jaha?


Nu ska det handla om ett delikat ämne...Polisen! Nä, inte igen, tänker ni, men joho, säger jag.




"Vill du bli polis?

Att vara polis handlar till liten del om att använda sin storlek och sin styrka och till stor del om möten med människor, där egenskaper som medkänsla, lugn och engagemang är lika viktiga."  Så står det på Polisens hemsida.

På vägen hem igår från Travet, blev alla stoppade av Polisen på vägen ut från parkeringen. Vi fick blåsa. Det är ju bra, så det kan jag inte klaga på, eftersom det förekommer en del vin och öl inne på Travet.

Det stod en polisaspirant och viftade med sin lilla röda lampa. Röd lampa för mej betyder "stopp". Så jag stannade, vevade ner rutan och frågade: - Ska jag stanna här, eller? - Nää, du ska köra fram till Polisen som står där framme, sa han och viftade återigen med lampan, mot en Polis som stod 100 meter längre fram!  Jag fattar inte... ? Lika "macho" som den där kvinnliga polisen som stoppade mej för några månader sedan, var i sättet, var Polisaspiranten, i tonen!
Och återigen kände man sej som en "blåst" bilförare som inte vet någonting!

Varför kan man inte som Polis bara lugnt och sakligt berätta vad som försiggår och be en stanna lite längre fram. Jag hade dessutom, men det behöver jag väl inte berätta, rent mjöl i påsen. Men ändå är man som "boven".

Så i kväll när jag körde hem, gissa vad? Jag blev kallad in igen! På E6, vid Heberg, vid den stora poliskontrollplatsen!
Men denna gången visste jag vart jag skulle, visste att man skulle köra bakom deras lilla hus, hihi! Men bilen framför mej, stannade likadant som jag gjorde förra gången. Föraren rullade ner rutan och frågade vad som var på gång, när Polisen stod och viftade otydligt mot oss att vi skulle köra höger. För dom är det rutin, men för oss är det inte det!

Kommer ihåg för ca ett år sedan, när vi tog Jonatans bil till Stockholm. Det var jag, Micke, Jonatan och Bella. Vi skulle på lillsemester. Det var bara det att vi körde vilse för GPS:en lade av i tunnlarna, så till slut var kl 23.00 och vi hade fortfarande inte kommit till den lägenheten (sorkens lägenhet), där vi skulle bo. När vi körde förbi Globen, som var jättefint belyst med blått sken, sa jag: - Kolla vad fin Globen är, den är alldeles blå! Då svarade Jonte: - Jaha, och vi har även blått ljus efter oss! Då var det alltså Polisen som jagade... oss!! Fast efteråt har vi förstått att dom säkert letade efter några kriminella. Men det var inte vi, vi var ju från landet och hade kört vilse, ju!

Vi stannade till i vägkanten. Micke satt på förarplatsen. Bella på passagerarplatsen, kollandes rakt fram, och så jag och Jonte där bak, då.

Det tog ett litet tag innan Polisen kom fram till oss. Men snart kunde vi se, en polis smygandes upp på varsin sida om bilen, lysande med ficklampor, in på oss, precis som i filmer, ni vet. Fy tusan var jag var rädd! Förresten jag tror vi alla var skärrade. I alla fall, Micke fick blåsa, dom tog hans körkort och gick iväg.

Dom frågade oss vad vi gjorde i Stockholm m m. Vi berättade precis som det var. Vi stod där en bra stund i alla fall. Det var en äldre Polis med, han tillbringade tydligen sina somrar i Falkenberg, så han pratade lite om detta. Jag har inget minne av vad han sa, faktiskt. Sedan kom dom tillbaka med Mickes körkort och sa att vi kunde köra vidare. Köra vidare!?Ingen ursäkt, ingen förklaring, i n g e n t i n g!  Vi, dumma spån, sa inget heller, utan körde bara...

Nä, trafikpolis skulle man varit. Jag hade varit hur tydlig som helst, varit jättetrevlig, så alla bilister hade pratat om "henne, den där supertrevliga Polisen på E6" länge efteråt!

Nu gör ju Polisen ett bra jobb, säkert var det många "bovar" som åkte fast i kväll. Jag vill tala om att det finns supertrevliga Poliser med, men jag har nog tyvärr blivit drabbad av alla dåliga.

Oki doki, sussa gott allesammans!


Aftonslappande = Me like!

Har varit en helt okej dag på jobbet idag. Har haft mycket att göra så dagen har gått fort och nu ska jag strax lämna arbetsplatsen för idag. Dagen började lite kul med... Nu är ju mjölkpaketen svarta, p g a "Earth Hour" på lördag. Det är bara det att vår Ananasjuice också är ett svart paket, så ni kan ju tänka er vad paff jag blev när jag skulle hälla mjölk i kaffet på morronen...

Nu i kväll blir det lugnt. Ska verkligen passa på att koppla av tillsammans med sambon, känns som att jag inte riktigt hunnit med honom denna veckan och han behöver lite uppmärksamhet. Ska kolla på Ghost Whisperer, förstås!!

Sedan var det visst en dokumentär om Josef Fritzl, ni vet han med dottern inlåst i 24 år!!!! Det är säkert skrämmande att se på men i alla fall, man undrar ju lite, hur det är möjligt?? 

Bella är på körskolan ikväll och Jonte kör lite möbler till sin lägenhet så jag får inte träffa dom i kväll och krama om dom.
Här kommer en liten hälsning istället så länge:
  
Nu längtar jag verkligen efter att få ta på mej sköna mjukisbyxor, min härliga kofta och bara krypa under det stora täcket framför tv:n med sambo och vovve, så jag tror faktiskt att jag sticker nu!


No money...

... men en erfarenhet rikare. Kan allt om travsport nu! Förresten, gick ju med 9 kr i vinst! Med lite god mat och trevligt sällskap blev det i alla fall en toppenkväll!

Gud, vad vackra travhästarna är! Försökte kolla på dom när dom sprang förbi, hur pigga dom verkade, om öronen stod rätt fram o s v. Men det hjälpte föga... Jag vann som tusan i början, tre lopp i rad, men sedan gick det utför... Men som sagt, kul hade jag,  det gör jag gärna om!

Var inte hemma förrän kl 22.30. Var så trött så jag stupade i säng! Somnade som en stock och vaknade först när klockan ringde på morronen.

Från det trevliga till det mindre trevliga. Hade lönesamtal med "Das Chief" igår. Suck! Han lämnade bara besked, vad man fick för ny lön. So What? Ingen ídé att hänga läpp, för man får tydligen söka nytt jobb för att få lite "värdefull" lön...

Nåja, idag lyser solen! Det är härligt! Man blir lite sugen på nya vårkläder en sådan här dag. Tänkte köpa mej en ny kavaj från H&M. Det var faktiskt min sambo som tipsade mej, fast han inte är ett dugg klädintresserad själv. Men ju mer jag har tittat på den, ju snyggare tycker jag den blir. Vad tycker ni?

Denna ska jag köpa, tänkte jag. Vill så gärna ha den och den är såå fräsig! Från H&M...


So long, ping pong!


Det handlar om våfflor...

... har precis tryckt i mej 2 st med sylt o grädde. Yummi!

Ska på Travkväll i kväll, ju. Så det behövdes lite styrkande sötma innan pengarna rullar iväg... och sedan förhoppningsvis rullar in...

Varför är det så gott med våfflor då? Det är kombinationen, sylt o grädde samt det där spröda som gör det så gott!
Eller det behövs faktiskt inte att våfflor ska vara spröda, det går precis lika bra med "döbakta"...

Hinner kanske inte blogga mer idag, men om det skulle vara så att jag vinner på hästar ikväll, så basunerar jag ut det!


Våfflor Åhh såå gott!


En härlig kopp kaffe!


Sitter här med en härlig kopp (som visserligen snart är tom) kaffe! Det är nåt visst med kaffe, det har jag sagt förr. Det är som bensin, som motorolja, som balsam... eller vad som helst, för kroppen och själen. Något man måste ha för att komma igång och komma iväg. Bella dricker kaffe när vi åker bil till praktiken, det som blir över... tar jag. Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att hämta en kopp kaffe. Helst hade jag valt en kaffe Latte, men det har vi tyvärr inte på jobbet.

Är man inte kaffeälskare, kanske man inte kan förstå det här "beroendet", men om man är som jag, så..."alles gut".

När jag tänker efter har jag druckit kaffe sedan jag var 5 år, men jag verkar inte inte ha fått några men efter det... eller förresten, det får kanske andra bedöma, hihi!

Nu ska jag göra mej i ordning för en ny arbetsdag, puh!





Have a nice day everyone!

Hårfärg och småkakor

Hjälper Bella just nu att färga håret. Vi har varit hemma i ett par timmar. Körde inom Jula och köpte en plattång på vägen hem. Nu ska vi äta en kaka och dricka kaffe. Sedan ska vi sussa. Är rejält trött nu faktiskt.

I morron kväll blir det storvinst på travet!! Då ska vi dit, sitta i VIP-rummet bland andra hästägare, äta en smarrig måltid och bara ha det trevligt, med jobbarkompisarna! Förhoppningsvis även vinna pengar, men jag vet inte riktigt hur det ska gå till eftersom jag är så okunnig när det gäller hästspel. Hästar är jag däremot bra på. Jag har gått i ridskola och kan både skritta, trava och galoppera på en häst. Även lite Kadrilj kan jag. Låter det som skryt? Japp, det är det!

Men tills i morron, som sagt... lite skönhetssömn...



Puss o kram, skumbanan!


Tacos är verkligen gott!


Har nästan precis klämt i mej två Tacoskal med massa gott i. Är såå proppmätt nu och trött som ett helt ålderdomshem!
Finns det tid för siesta? Näpp, har mycket mer papper som skall gås igenom, så det får bli senare i så fall. Men att nicka till nu... är inte långt borta, kan jag säga.

Får sätta upp radion lite högre och försöka underhålla mej, samtidigt som jag jobbar, fast egentligen säger hjärna och kropp... 
... sova!


Längtar onekligen efter min "Nussekudde" nu... Jag har inte behövt välja mellan den och någonting annat. För min Nussekudde har följt mej genom större delen av livet.  Finns en liten berättelse om just en Nussekudde. Kolla här...

"Nussekudden" -  Kalle är kuddberoende. Kudden följer honom genom dagis, skola och lumpen. När han tvingas välja mellan frun och kudden blir det problem..." (DN)







♥ Till Jonte



Jonte, denna är till dej! Puss! ♥


♥ Till Bella


Denna är till dej, Bella. Enbart till dej... Puss! ♥


Ingenting blir som man tänkt...


Kom till jobbet. "Das Chief " är sjuk... Jag som skulle haft lönesamtal idag och hade verkligen "laddat" för det. Upp som en sol och ner som en pannkaka, Åh Hej o Hå... och alla ska med!

Skit samma, det går fler tåg. Solen skiner men det är kallt, blåsigt.  Det blir Tacos till lunch idag. Kunde inte låta bli att skriva upp mej på det här på jobbet. Känner att det är en "Tacosdag" idag. 



Ska åka inom Clas Olsson med och köpa en plattång till Bella, hennes la av igår. Finns saker som tjejer inte klarar sej utan... eller hur?

Ska ta och hälsa på lilla mormor en dag. Saknar verkligen henne och det är tid för "mormortid" nu. Tänkte att när vårsolen värmer lite mer, kan man ta ut henne en runda i rullstolen, så hon får höra fågelkvitter och känna vårsolen värma i ansiktet.

 Liten men "naggande" god... Mormor & jag ♥


Godmorgon!

Har sovit skitbra inatt. Brukar faktiskt göra det. Men kl 5.30 vaknade jag av sambons timmerstocksdragning! Var han med i nån tävling eller? Det verkade nästan så, för jag trodde taket skulle lyfta! Nåja, det är värdsliga ting...

Väntar på att Bella ska bli klar så vi kan åka. Ska lämna av henne på praktiken. Håret blev bra. Idag ska det lämnas lönebesked. Får se hur det går...

See you later!

http://tillelisa.blogspot.com/2009/02/valkommen-sol.html

Fleetwood Mac

Härlig sång...



Sen kväll...


.... var hos Amanda, jag o Bella, blev finputsad i håret, av Amanda. Min tur idag alltså. Bella blev jättefin i sitt och jag tyckte mitt blev bra med. Det blir nog en bra frissa av Amanda, så småningom. Hon är ju bara inne på sitt 2:a år.

Sedan käkade vi Nudlar, wokade grönsaker och vitlöksbröd. Det var inte dumt. Efter det blev det en kopp kaffe och en kaka. Vi kollade på "Spårlöst". Man kan inte bli annat än rörd, när en liten tjej hittar sin pappa, efter typ 20 år!

Nu kollar vi på "Ballar av stål" (sådär idag) och sedan är det dags att sussa.


♥Jonte
♥Bella

Längtar till Påsken nu, lite ledighet m m


Elvis och fler...

 The "one and only", Elvis, har kommit att betyda en del för mej genom livet. Har sett dom flesta av hans filmer, lyssnat på det mesta i musikväg och inser att jag aldrig kunnat vara utan denna stora "kung". Han har förgyllt mitt liv, helt enkelt.  Vet jag hade en stor idol-affisch på mitt rum när jag var tonårstjej. Jag tog ett kort på riktigt näääära håll för jag skulle låtsas att jag fått ett riktigt kort av honom! Suck! Typiskt mej!


Jag samlade på autografer när jag var liten. Har ganska många block med fotbollsspelare. Jag skrev och skickade till många. Jag har ett och annat guldkorn. Bl a en hälsning från Kjell Isaksson (svensk stavhoppare, som var bra en gång i tiden). Ett idolkort från Johan Granath (skridskokung) och kanske den mest betydelsefulla för mej i alla fall: Från Nick Nolte! Han var med i en jättebra serie som hette "De fattiga och de rika"  (den första och största såpan, för mej). Tänk vad det kunde glädja en, när det en dag damp ner ett kort, som det stod "To Jeanette" på, från United states... och från Nicke Nolte, himself!

 Nick Nolte - inte speciellt vacker men jättebra skådis!


Paus just nu...


Gör en paus i arbetet. Det är så trist att sitta här. Känner mej lite tankspridd just nu. Vet inte riktigt vad det är. Känner mej inte riktigt på alerten. Men det är kanske ok, så här en måndagseftermiddag? Lägger in lite trevliga bilder så kanske jag känner mej piggare i alla fall. Lite värdelöst bloggande just nu, men kände för en break.
Snart är det dags för eftermiddagsfika, som tur e...då blir det kanske en sån här? 
Behöver lite socker just nu tror jag, för att pigga upp mej själv! Det är ett dåligt tecken, har jag hört, att vara sockerberoende! Nåja, är ju bara beroende av kaffe med, så det kan väl inte vara så farligt?
     


Godmorgon!



Nu är det ny arbetsvecka, puhh. Ser redan fram emot fredan på ett sätt. Det är strängt att gå upp tidigt varje dag och vara alert hela dagen. Idag var jag på jobbet tidigt. Ska gå hem tidigare idag med. Ska vara hårmodell för Bellas kompis Amanda. Hon praktiserar på en hårsalong i Halmstad och behövde "kunder". Så det ska bli spännande.

Fast det bara är snart 4 veckor sedan jag klippte mej så känns håret lite platt och långt. Jag älskar ju annars att gå till Anna på Harvard´s, så det känns väl lite grann som jag sviker henne. Men sedan kan jag känna också att Amanda behöver träna på riktiga människor så då får man ju ställa upp, eller hur?

:)

So long!

Söndagskväll med Beck

Kollar på Beck nu och tar en kvällsmacka. Har duschat, bastat och är klar för sängen.
Härligt har vi haft det nu i kväll, ute är det regn och rusk men här inne är det varmt, mysigt, med tända ljus och ett stort täcke att krypa under. Sedan en kopp kaffe och en kvällsmacka och sambon nära i soffan. Det kan inte bli mycket bättre...

Pratade med ungarna innan. Dom verkar haft en kanonhelg, dom med. Saknat dom har jag ju förstås men bara jag vet att dom haft det bra så...

Men vi hörs väl i morron?

"Don´t let the bedbugs bite"


Härliga söndag!

För några månader sedan, bara, så tyckte jag söndagen var en trist dag. Det var mycket för att jag hade lite ångest för att man skulle jobba igen, dagen efter. Men jag har bestämt mej för att söndagen faktiskt är en härlig dag! Man kan bara lata sej, ha absolut inga krav på sej, kolla på film, småpyssla lite. En ganska bra dag, med andra ord!

Först en härlig frukost med ostsmörgås och två stora koppar kaffe, lite slötittade på tv och sedan nu, lite småbloggande.


Idag  blir det lite trädgårdsarbete, tror jag. Har två kaniner där ute som behöver lite ompysslande och lite motion.


 Här är Viktor ute på en tur i växthuset

 Här är det Noel´s tur att rasa runt i växthuset


Så hela dagen ligger orörd framför oss och det är skönt. Kollade lite på Robinson igår kväll. Vet inte riktigt vad man ska tycka. Lite töntigt faktiskt. Vad hade dom väntat sej, dom som ställde upp? Ett paradis, med sol och bad? Inställningen verkar ju lite si så där. Får se om det blir bättre kommande program.

Tjipp o hej leverpastej!

Loppisfynd!

En del loppisfynd blev det idag. Jag o Micke var en sväng i Halmstad. Kul kul! Var på två loppisar. Hittade lite gosedjur till Frostiz och sedan lite till oss själva. Fick många saker för 60 kr faktiskt!

Gynnade Is Halmia mest. Här är lite bilder på fynden:
 En liten Monchicci. 5 kr! Denna sitter på Bellas rum nu...

 Färdigt påskris med virkade kycklingar o hjärtan! 10 kr!

 Jättefin bricka med rosor. 20 kr!

 Bra kokbok. Tänkte ge den till Jonte...

 En bakbok till mej själv.

Gynnade Amnesty lite. Två gosedjur och en grillmotor! Dom har jag ingen bild på.

Det var Loppisfynden, det. Sedan hittade jag ett par mockastövlar på rea. 99 kr. Skitsnygga och jättesköna.

 

När vi var på flygstaden kom det en Ferrari körande. Det var Per Gessle himself med son. Har haft en kanondag. Men nu är vi åter hemma hos Frostiz som blev glad för alla gosedjuren. Nu ska vi bara ta det lugnt och kolla på Robinson så småningom.

So long!





.


Nu är det lördag...

...  för klockan är 00.10...

Vi kollar lite på Big Brother nu. Sen ska vi sussa. Har kollat på en film innan dess, Världarnas Krig. Bra film, fast läskig.

Vi käkade lite god mat när vi kom hem efter vi hade handlat lite, potatisgratäng och en god köttbit. Annars har vi bara slappat...

Det blir ett litet kort inlägg, eftersom jag är ganska trött nu. I morron blir det en sväng till Halmstad igen. Det är kök/badrumsmässa i Halmstad så det kunde vara skoj att kolla på. Sedan kollade jag på Amnestys loppis på nätet. Det visade sej att det var i morron. Så det blir kanske en sväng dit med.

Men sussa gott allihopa!




Äntligen fredag...

... är det, och det är såå skönt. Jag ska hämta Bella idag på Coop, tio i fyra. Bella ska klippa sej och lite sånt. Så jag ska lämna av henne inne i Halmstad, hos Amanda. Sedan skulle dom ta bussen till Laholm.

Det är någon typ av köks/badrumsmässa på Flygstaden i helgen. Får se om vi tar en runda dit. Annars har vi en del att göra hemma, kan jag lugnt påstå.

Vädret är i alla fall underbart. Det är en fröjd att sätta sej i bilen igen, vägarna är fina och värmen i bilen fungerar utmärkt (tack vare Micke) och med lite underhållande musik på radion, så går det galant att köra dom 6,5 milen till jobbet.


 



i miss u


I miss you, every time you´re not here... around me
I miss you when my eyes opens, and i know that you
are somwhere else...
But you are, somehow, always with me, in my heart
and in my soul
Everytime i think of you, you come a bit closer to me
and it´s not so hard to bear, that you are not here
But i miss you...


Sheryl Crow så här på eftermiddan...


Nytt utseende 2009-03-19

... inte på mej alltså utan på bloggen, idag. Har tröttnat lite på det "rosa" temat. Därför blev det blått istället... som egentligen är min favoritfärg, tillsammans med svart. Vet inte varför det blev rosa egentligen. Provar detta ett tag ialla fall.

... jo tack, det känns bättre i huvet i dag. Skönt. Har sovit som en stock i natt och inte drömt något eller nåt sånt. Det är tacksamt...

Möttes av en strålande sol när jag kom ut och det var sååå härligt!  Var tvungen att tanka bilen på vägen och när jag kört en stund på motorvägen så såg jag i backspegeln att det såg ut som att tanklocket inte var stängt. Var tvungen att köra av och stanna för att titta efter. Nää då, det var bilens "dörrhandtag" jag sett!!!  Tala om att känna sej som ett "pucko"!

Ikväll blir det Ghost Whisperer! Hurra!!!
Gud vad jag gillar den serien! Vet inte vad det är men jag bara gör det!


Här är min topp 5 lista på bästa tv-serier/filmer:

1.Ghost Whisperer
2. The Holiday
3. Ps. I love you
4. Grey´s anathomy
5. You´ve got mail




Hög som ett hus...


Har haft huvudvärk i tre dagar i sträck. Jag har tagit två panodil nu och en Dexofen för jag hade huvudvärk som tusan när jag kom hem. Dexofenen är en värktablett som man ska ta tillsammans med panodil, alltså ingenting farligt, men den hjälper bara om man tar den tillsammans med Panodil eller liknande. Så det gjorde jag. Och deeet hjälpte kan ni tro. Jag gillar inte att ta en massa tabletter, men nu var jag så trött på huvudvärken och tänkte att jag inte hade något att förlora. Jag är helt "groggy" nu, men så där härligt "groggy " (vågar knappt skriva det, för ni tror väl att jag är värsta knarkaren) och huvudvärken är som bortblåst!
Alltså "hög som ett hus", hihi.

Det är stressande på jobbet, som vanligt, tror det är därför jag har ont i huvudet. Man spänner sej, omedvetet, sitter ju vid datorn hela dagarna. Nästa vecka ska vi få reda på våra nya löner. Om det blir någon ny lön? Det kallas lönesamtal, men det är ett lönebesked man får. Men jag tänker ta upp ett och annat med "chiefen".

Önskar lite mer i lönekuvertet nu...


Nu ska vi kolla på "Halv åtta hemma hos mej" och sedan blir det städtanterna, Marie-Louise och Marléne. Ska häva i mej en kopp kaffe nu för det känner jag att jag behöver.

See you later, alligator!

Vår i luften...

Idag är det verkligen vår. Solen lyser och värmer den kalla jorden, dom frusna människorna. Ljuset som så väl behövs piggar upp, det kan man inte förneka. Det är visserligen lite kallt i vinden, men i alla fall.


Vaknade kl 5 i morse av ett skrik på "mamma" . Trodde jag drömde själv först men sedan kom jag på att det var Bella som drömde en mardröm. Var uppe och pratade lite med henne och sedan var kl 5.10 och då tänkte jag att, klockan ringer ju inte förrän om en halvtimme, jag hinner slumra till en stund. Men då ville Frostiz ut och kissa så då kröp jag bara ner en liten liten stund jämte Micke, som strax innan hade rättat till sitt täcke som höll på att krypa ur påslakanet. Han sa:
- Nu har spökena varit på mitt täcke också, typiskt... (apropå mardrömmar om spöken och sånt).  

Så det var bara att masa sig upp och ställa sej i duschen. Men nu är jag onekligen lite trött. Eller inte så lite heller.
Fastnade för en film igår som inte slutade förrän 23.30, med Harrison Ford. Den var spännande så jag var ju tvungen att se slutet, men samtidigt vet man att man ska upp tidigt!

Idag händer inget speciellt. Ska ta det lugnt och koppla av i kväll.


So long batong!


En härlig kväll

... hade vi när vi kom hem, jag o Bella. Först hämtade vi upp Micke... som fick betala, när vi handlade (hihi). Vi gjorde fiskpinnar och potatis och provade en ny sås dill och citronsås. Det var riktigt gott. Till det hade vi vitlöksbröd. Att det kan vara så gott egentligen, fiskpinnar?

Sedan hämtade jag ut mitt paket med schampo, balsam och värmespray, som jag beställt på eleven.se. Hela paketet kostade 348 kr. Inte så billigt men är det bara bra så... Jag fick lite extra presenter i paketet. En ansiktsmask, en parfym och något annat i en liten burk som jag inte vet vad det är? Sedan fick jag ett prov på dagcreme och en nattcreme. Inte fy skam. Bara parfymen räcker ett tag och den luktade faktiskt rätt så gott. 

Sedan när vi öppnade husdörren efter handlandet, möttes jag av en förskräcklig syn! Frostiz hade käkat upp min lilla tygmus som jag fick när jag var riktigt liten! Tårarna ville spruta men jag höll masken. Den lilla musen satt alltså högt upp på en hylla men Frollan hade lyckats komma åt den. Ja, vad säger man? Ingenting. För det fanns bara lite tygbitar kvar av den lilla musen! Inte ens den skickligaste dockdoktorn hade kunnat göra nåt... tyvärr. Frostiz fick en utskällning och hon skämdes verkade det som... Men man kan inte vara arg på henne länge...


  Schampo och balsam Björn Axén
Lee Stafford Poker Straight Flat Iron Protection Shine MistVärmespray


Så i morron ska jag upp tidigt så jag hinner duscha, sminka mej och ta på mej lite snygga kläder, sedan väcka Bella och släppa av henne på praktiken o sen vidare till  jobbet.
Så nu tänkte jag bara säga

Goodnight och Don´t let the bedbugs bite!


Teckna...

Har alltid gillat att teckna. Kolla in denna häftiga "intruktionsfilmen". Kolla hela även om den är 10 minuter.


Lovely Sheena...


Sheena Easton. Min idol genom alla år. Om man kunde sjunga som henne, suck!


Godmorgon!


En ny härlig dag ligger framför en. Solen lyser, men det blåser rätt bra ute. Får se vad dagen har att erbjuda.
Igår kväll var jag sååå trött! Somnade på soffan kl 20, vaknade 21.30! Sedan var det dags att lägga sej på "riktigt".
Somnade relativt snabbt och vaknade först när klockan ringde i morse. Saknar man sömn eller vad är det?


... å där gick hon, den lilla "fjollan"!


Såg en liten "fjolla", på stan tidigare ikväll. Det var hon som tror sej veta allt. Alltså i en liten stad, vet någon annan mer om dej, än du själv vet. Eller rättare sagt, tror sej veta... Skrämmande? Ja!

Sa högt för mej själv... - Å , där gick hon ju, den lilla "fjollan"!  Hihi... skrattade sedan för mej själv, för jag vet hur dumt och löjligt det förmodligen lät.

På Wikipedia står det om "Fjolla":

"Fjolla (femininum av fjolle, ursprungligen av fornsvenskan fol) betyder tok/toka, dåre, fjant eller enligt ne "flicka eller kvinna som saknar stadga i karaktär och intellekt". Etymologiskt ligger ordet nära franskans folle, "toka", och engelskans fool, "dåre". I södra och västra Sverige har ordet fjolla kvar denna ursprungliga betydelse som substantiv, men kan, använt som verb, också betyda att fjanta sig, att gorma. I mellersta och norra landet används ordet idag ofta nedsättande i betydelsen "omanlig" eller homosexuell man".

OBS! Det är det  som står om södra/västra Sverige, som jag menar.  Bara så ingen tror något annat.

Nog om detta. Jag orkar inte lägga mer energi på människor jag knappt känner, men som beter sej som skit. Dom tar mycket energi, men som sagt, det är jag själv som bestämmer, hur mycket energi och ork, jag vill lägga ner på "struntsaker".

Till lilla "fjollan" vill jag bara säga: - Du, det gjorde ont det där du sa, men du visste klart inte bättre? Men du sårade mina kära... bara så du vet (vet att hon inte läser detta, men i alla fall)!
... å jag fick det ur mej!

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Good Night Glitter Images


(Rykten)


En liten parentes bara...



(Vad är det som gör att vissa människor inte inser att det finns två sidor av en historia? Förutfattade meningar har vi väl alla någon gång, men jag är av den uppfattningen att det upp till dej själv att inse, att det faktiskt kan finnas två sidor av en historia. Och du kanske bara har hört den ena sidan...

För har du hört två versioner av en historia nån gång? Det är två vitt skilda historier du kommer att få höra i så fall. Du väljer kanske vilken du vill tro på, men då ska man komma ihåg att den andra versionen är kanske den som är den rätta?! Jag känner till en historia, som jag vet den rätta versionen på. Det finns folk som inte känner till den riktiga versionen, utan bara tror sej veta.  Det är lätt för dom att säga några ord som lätt kan såra. Antingen sårar det mej eller ännu värre, någon som man tycker mycket om...

Men JAG, vet ju sanningen. Och den gör ont! Önskar bara att jag fick ropa ut det i hela världen, till alla människor som tror något annat. Och en sak till... den som är utan synd, kan ju kasta den första stenen!)




Tell me why i don´t like mondays...?


Måndagen är en trist dag, tycker jag, personligen. Finns absolut ingenting roligt med den. Nu är man på jobbet igen och jag sitter här och längtar ut, hem! Har ingen ork, har varit så himla trött på sista tiden. Har haft ont i huvudet från och till i flera veckor men ingenting händer liksom. Jag blir inte förkyld, inte dålig, utan är bara allmänt dassig. Jag tror på allvar jag ska börja röra på fläsket lite mer, så man blir lite piggare.  Nåja, inget att hänga läpp för, det finns dom som har det värre, eller hur?

Vädret var underbart igår, med sol och t o m värme i ansiktet när man satt ute och drack sitt kaffe. Men idag? Grått, disigt och trist...

Helgen var underbar men nu... raskt tillbaka till verkligheten. Over and out!

 Kolla, vilken fulländad blomma...


Whipeout and so am i...

Har ni inget för er så kolla på kanal 5 på söndagskvällarna kl 20, det är Whipeout. Ett urlöjligt program, men vad man skrattar! Folk ska ta sej runt en hinderbana med vattenelement, trillar i lera, hoppar på bollar m m.Vi skrattar så vi storknar... kul när andra gör bort sej.

Annars har det varit lugnt idag. Satt ute i solen i eftermiddag medan kaninerna hoppade ute i det fria. Sedan var det dags att vika tvätt, tvätta lite mer och tog även en vals med dammsugaren. Så jag känner mej lite Whiped out själv nu i kväll. Känner mej mör och har haft ont i huvudet. Tog två panodil nu så får väl hoppas det blir bättre efter ett tag.

Nu har vi käkat lite våfflor, grädde och sylt och druckit "köffe", självklart. Det var inte helt fel om man säger så.

Sedan blir det väl Beck och sen är det dags att sussa. I morron är det ju dags för jobb igen. Puhh!

Har annars haft det underbart i helgen tillsammans med Micke, men saknar självklart ungarna. Längtar till påsklovet så vi kan umgås lite mer!!


Isabella Resort, houses to rentIsabella Resort panoramic ocean view
Visste inte att det fanns ett ställe som hette så? Ligger på Costa Rica. Häftlgt!


Jonathan's Island 
Jonathan´s Landing, Jonathan´s island. Ligger tydligen i Florida. Häftigt!

 
Mikael hade minsann en egen kyrka i Visby. Men den brann tyvärr ner på 1700-talet! Men den har legat exakt här...

 
Jag har tydligen en egen restaurang i Thailand... kolla själv den gula skylten...


Skulle vara kul att resa till dessa ställen någon gång. Hade verkligen varit ett äventyr. Från Thailand till Florida till Costa Rica och sen Visby, kanske i en annan ordning, men i alla fall. Hade varit jättecoolt, eller hur?
Kanske skulle det kunna vara nån sorts reseprojekt, spara pengar och sen... resa! Vem vill följa med?


Gonatt lilla skatt!






Sarah...


Schlagerplåga?

"La Voix"??!! Är det en schlager? Som kan slå utomlands? ... ja förmodligen!  Det är nåt speciellt med den det kan man inte förneka. Men det var INTE den jag röstade på igår. Det var Sarah Dawn Finer!! Jag ringde 5 ggr på henne. Men hjälpte det? Naä... Jag fattar inte, att inte jurygrupperna och svenska folket fattar, att det är verkligen en schlager, "Moving on"?! Fattar ni vad den är bra! Jag har hört den på radion i bilen, hela veckan och den bara växer och växer. Lyssnar man på texten med så är den jättevacker. Vad sägs om:

"I'm moving on and I'm gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally I'm moving on"

Istället för:

"Can you keep a secret, can you keep a secret I'm in love with you
Can you make a promise, can you make a promise Stay forever true"

Nåja, smaken är ju som baken...

Men Sarah har den vackraste rösten, sången... så är det bara! 

D u   v a r  b ä s t,  S a r a h!!!!!!!!



Blev ingen synt idag...

... som jag ville ha. Tiden räckte inte till helt enkelt.  Jag o Micke var i Göteborg, Micke skulle titta på en bil. Efter det gick vi en sväng i Nordstan, där vi även käkade lite. Sedan var det dags att ge sej hem igen.  Där hemma väntade Frostiz och nu väntar Melodifestivalen så nu måste jag sluta.

Skriver mer sen. Glöm inte att rösta på Sarah Dawn Finer!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 Rösta rösta!!!!


A bedtime story...

____


"Det var en gång en kille som hette Hasse, som hade en syrra som hette Greta. De här två ungdomarna bodde med sin pappa och plastmamma i Södertälje.

Allt var coolt, om inte Plastmamman hade varit så vansinnigt galen i choklad. Hon fick aldrig nog och tyckte att det var ett förskräckligt slöseri med pengar, att föda två ungar som inte ens var hennes egna. Ska sanningen fram fick varken Hasse eller Greta mat enligt tallriksmodellen och var erbarmligt magra och glåmiga. Men Plastmamman var ändå missnöjd med att de överhuvudtaget krävde föda.


En dag hörde Hasse och Greta att det planerades överlevnadsläger i familjen. Alla skulle ut i skogen och överleva. Jättekul, tyckte ungdomarna. Men de blev lite betänksamma, när de hörde Plastmamman packa Moraknivar och yxor och muttra som Vildvittrorna: "Nu ska blodet flyta". Hasse och Greta diskuterade detta och kom fram till att de skulle leta reda på deras biologiska mammas GPS-sändare, som låg i en skrubb under trappan. Sagt och gjort, sändaren gömdes i kapuschongen på Hasses Hally Hansenjacka och de åkte allihop 47 mil ut i skogen.

Där hittades en plats, som Plastmamman tyckte var bra. Hon sa till ungarna att bygga en koja, medan hon med lock och pock och löfte om en erotisk utflykt, fick med pappan långt bort i skogen... där han sedemera gick vilse och försvann för evigt.


Hasse och Greta väntade länge och väl på att de vuxna skulle komma tillbaka, för dom hade ju käket. Ingen kom. MEN! Dom hade GPS-sändaren och tyckte att alla problem var lösta. Hasse plockade fram den ur kapuschongen och tryckte på on-knappen. Inget hände. Greta blev galen och började skälla på Hasse, för att det "klantarslet" inte hade tänkt på att sändaren hade legat under trappan i åtta år och batteriet hade laddats ur.


Mörkret föll och det blev kallt. Hasse och Greta började utsvultna vandra, för att hålla värmen. När morgonen grydde och ungdomarna var yra av hunger, såg de mellan granarna ett litet hus skymta. Ett jättekonstigt hus faktiskt. Det var gjort av hamburgare från McDonalds. Hasse rusar fram och börjar knapra på den västra knuten. Greta var inte sen att göra det samma, men hon valde att börja på nedersta trappsteget, som var en "Double cheeseburger". Då hörs till deras fasa, en hes röst inifrån: "Vem är det som knaprar på mitt hus"? Hasse och Greta blev skräckslagna när det kom ut en krum kärring, som faktiskt var väldigt lik Jay Leno. Kärringen var beväpnad med två el-pistoler och fick snart Hasse och Greta på fall och dom sattes bakom lås och bom. Vad hon skulle med dom till, visste hon inte. Men komma och knapra på hennes hus, som två husbockar, skulle dom inte.


Det må så vara att huset var byggt av proteinrika hamburgare, men kärringen hade ju hört att animaliska fetter var onyttigt för blodomlopp och hjärta, så hon käkade istället på pepparkakor, som kom från hennes gamla hus. Det hus som blåste sönder vid Gudruns framfart.


Hur som helst. Tiden gick och Hasse och Greta småknaprade lite på vägarna i sitt fängelse och kärringen käkade papparkakor så det stod härliga till. Men en dag fick kärringen en vidunderlig socker- och kolhydratchock och stendog med en pepparkaka hängande i mungipan.


Hasse och Greta hade ätit så mycket på ytterväggen att den till slut rasade och de kunde krypa ut. Vid det här laget var de inte magra och taniga längre utan faktiskt riktiga fläskberg. De drog sig sakta bort från stugan utan att veta vart. Men efter att de gått ett par dar, hör de mellan träden: "Tystnad....tagning". Hasse och Greta smyger fram och regissören får syn på dem. Han blir jättelycklig och gör dem till hedersdeltagare i Tjockholmen. Det går inte bättre än att Hasse och Greta går ner så mycket i vikt att de vinner hela skiten. I detta vältränade tillstånd blir de uppmärksammade av Hugh Heffner som erbjuder dom 58 miljoner om de ställer upp på ett omslag i tidningen, sittandes iklädd pepparkakor på nocken av Hamburgerhuset. Och det gjorde dom och levde lyckliga i alla sina dar. Greta gifte sig efter en rejäl flirt med Brad Pitt (Angelina Jolie var skitsur och ingick sedemera ett VÄLSIGNAT partnerskap med Jennifer Aniston) Och Hasse hittade en rejäl "gräbba" från Höör, som var en fena på knyppling."


____

Snipp snapp snut, så vara sagan slut.

Galen historia, vet dock inte vem eller vart den kommer ifrån.

Don´t let the bedbugs bite... Gonatt!




Godis e gott...


Idag skulle jag och Bella köpa lite godis, innan jag åkte hem. Det var till "Lillstugan", en godisaffär mitt ute "in middle of nowhere"! Det är en smal väg dit och det finns mötesplatser längs vägen. Vi såg en röd Volvo som höll på en mötesplats och väntade på oss när vi kom körande. Jag sträckte upp handen för att tacka. Då såg vi killen i den röda Volvon, hur han vinkade så där jätteglatt tillbaka, typ viftade med hela handen. Som vi skrattade. Det såg så härligt ut!

Sedan sa vi att vi gör likadant mot nästa vi möter, alltså hälsar och tackar hjärtligt. Det gjorde vi och jag kan nog säga att dom i dom mötande bilarna såg mycket gladare ut, än om man bara hälsat lite diskret... Hihi!

Jag o Micke har kollat på Lets Dance i kväll. Jäklar att Elisabeth "Bettan" Höglund, åkte ut. Hon är ju så gullig!
Nu kollar jag och Micke på Big Brother, sedan ska det sussas! Ska bara häva i mej en balja kaffe till.

Hej och gonatt, min blommiga hatt!





♥ Jonte ♥

Jonte är en rolig prick. När han är hemma hos oss så lattjar han och skojar. Vi har alltid kul när vi är tillsammans. 
Han har mognat, det märks. Han går i skola och har en egen liten lägenhet som han trivs bra med. Han är ju hemma och hälsar på ibland och det händer att vi tar en fika på stan och shoppar lite.  Det blir ibland även en liten resa till Ge-kås och lite annat. Då brukar vi ha fika med och tar i stort sett "denna dagen till detta".

När Jonatan var liten gillade han att leka med Ville Virvel och Baloo och dom andra i Luftens hjältar. Han fick sin första Luftens Hjältar figur, Baloo, (en ca 13 cm hög plastfigur från Disney) efter han hade varit och tagit en spruta när han var i 6-7 årsåldern. Sedan gick den serien på tv och det blev att han samlade på sej nästan samtliga figurer och även deras flygplan. Det är säkert rariteter idag och svåra att få tag på. Jonte lekte också mycket med Playmobil. Men det allra bästa var nog ändå porslinsaker! Han älskade när vi gick in i presentaffärer, och han blev jättelessen när han en gång inte fick en igelkott i keramik från Jie!! Den kostade 340 kr! Hihi...

Mina barn betyder oerhört mycket och vi har tät kontakt. Det är jätteskönt att veta att jag är den personen dom vänder sej till om det skulle vara nåt.

So long bilsalong!

Ps. ikväll blir det kanske en "bedtime story"... whose nose?

 Luftens Hjältar


♥ Bella ♥

Bella betyder mycket för mej. Hon är min bästa vän faktiskt. Vi har för det mesta väldigt kul ihop. Vi kan sitta i bilen hem och skratta åt helt konstiga saker, lyssnar på bra musik och sjunga hööögt!! 

Igår fick jag rå om Bella lite extra, även om timmarna bara rusar iväg på kvällen och man ska äta, plocka iordning
m m. Hon behövde lite extra "mammaomsorg" igår kväll, tror jag.  Känner att vi bara skulle åka iväg på något roligt igen, som när vi var i Kungsbacka. Det får vi snart ta och göra om. Jag tror faktiskt inte på dom som säger att man kan skämma bort sina barn för mycket...

Vi låg i alla fall i Bellas säng och kollade lite på datan, på olika tatueringar. Bella vill ha en stjärna på armen. Det blir i så fall hennes andra tatuering.  Jag vet inte egentligen vad jag tycker, men hon är ju ändå snart 18 så hon får göra det, om hon själv vill. För så länge det inte är tal om stora kroppstatueringar, är det väl ok.

Hade jag varit modig hade jag också haft en liten tauering någonstans på ett litet diskret ställe, för jag kan tycka det är rätt fint. Men sedan får man ju tänka sej för med. För hur vackert är det att ha en tatuering som 80-åring? Förresten, det kanske kan vara riktigt snyggt? Människor har ju i alla tider smyckat sej på olika vis.
Vad är det för fel på en tatuering då? Bättre det än en massa "fejkläppar" och "fejkbröst"...

Har sett en jättehäftig tatuering, på en kille (motorcykelfantast) en gång. Han hade Dr Martens kängor på sej och sedan shorts. Upp ur kängorna, på baksidan (vaden) av båda benen (ser ut som det kommer från kängorna, alltså) kommer det stora orangeröda eldsflammor!! Det var en "snygg" tatuering!

Jag hjälpte Bella att smörja in kroppen med lite kortisonsalva och mjukgörande kräm, eftersom hon är lite torr i
huden. Så det blev lite småprat under tiden. Dom stunderna är guld värda! Just detta småpratandet är viktigt för själen.  Man har gjort undersökningar som visar att vuxna pratar med sina barn i genomsnitt 7 minuter/kväll. Detta stämmer väl inte hoppas jag?! Hemskt är det i så fall. Skönt att veta att vi i alla fall, inte ingår i den "gruppen"...

So long batong!
Fina Bella!



Ps. Lugn... det kommer ett "inlägg" om Jonte med...♥


Nitlott, puuh!

Köpte som sagt en tianlott på hemvägen, för att kolla om jag hade någon tur efter det som sagts i horoskopet... jag har skrapat den, som ni ser men ingen vinst, tyvärr. Tur att det inte var någon storvinst, puuh... vad hade man gjort om man vunnit? Däremot så har jag tur i kärlek, ju! Det är värt så mycket mer än en ynka förmögenhet, hihi!


 Inte storkovan i dag inte...

Nu sitter vi här och kollar på "Arga snickaren". Vi fikar lite med och käkar lite maränger. Gott i gott gott!
Sedan ska vi nog gå och sussa. Har fått en ny H&M katalog som ska läsas i sängen och sedan ska vi lyssna på "Karlavagnen", innan ögonlocken slår igen.

 Varför ser sambon så lycklig ut? Svar längst ner i detta inlägg...

Har haft så ont i huvudet hela dagen idag. Vet inte, men känns som att huvudet liksom inte satt fast ordentligt.Tungt... Det låter väl helskumt, men svårt att förklara. Ska ta ett par Panodil och se om det hjälper, så man slipper ha ont när man går och lägger sej i alla fall.

Ha´de´!

Ps. Nu kom jag på att jag skulle kanske köpt en trisslott istället?



 Världens sötaste lilla Frostiz...



Svar:  "tekcolb" åp tån tattih rah ekciM













Ny dag...


... som började, visserligen med ett litet snötäcke utanför och bilrutorna fick skrapas, men ändå, en aning om vad som komma skall...  Medan jag gav kaninerna lite nytt vatten och varsin brödbit att knapra på, hann jag faktiskt känna att det trots allt, var lite vår i luften. Härligt!

Idag tror jag inte det händer något speciellt. Jag tror inte på horoskop men nu börjar jag undra...? På fikat idag pratade vi om ditten o datten, men kom in på färger till barnrum, tapeter m m. Jag sa att rosa är en färg som jag aldrig gillat precis (även om jag tycker det är fint på andra, men inte på mej eftersom jag är en "rödhätta"). Min dotter har aldrig haft rosa heller... så rosa har inte varit nån dominderande färg i mitt liv...

När jag kom tillbaka till arbetsplatsen kollade jag lite i tidningen. Ögonen föll på horoskopet, oundvikligt. Där stod att idag kommer det att hända trevligheter. Mitt lyckotal är 6 och min lyckofärg är.... rosa!

Så idag är det kanske jag som ska masa mej iväg och köpa mej en lott? Eller vad tror ni?

Tjingeling!


ps. kom på en sak till... min bloggsida är ganska rosa eller hur? Konstigt... jag gillar ju inte ens rosa...
Det är dags nu... jag ska bli rik idag! Hihi!

Som en ny människa...


... känner jag mej nu, efter en dusch, varmt kaffe och ett stort varmt täcke att krypa under. Ska bli underbart!
Är så trött, har varit det både i går och i dag. Jag tror det tar på krafterna när man har lite oroligheter i kroppen.

När jag kom hem körde jag och Micke bort till Fynda för att byta Jontes högtalare. Det gick jättebra och han fick en ny, fin!

Jag fattar inte vart dagarna tar vägen? Man är bara på jobbet hela tiden känns det som. Rätt som det är har en hel vecka gått. Då är det helg och helgen går ännu fortare... Men vi har mycket att göra på jobbet, så tiden går fort. Det är bra...

Nu ska jag inte sitta här och ta din dyra tid i anspråk.

Skeppohoj, choklado´boy!


Det finns vissa personer jag älskar över allt annat... Dom har en speciell plats i mitt hjärta och där finns dom för evigt bevarade... Jonte och Bella, det är ni!

♥ mamma ♥

Idag känns det väl bättre, tror jag. Hoppas det bara blir bättre och bättre för varje dag nu. Vill ju att alla ska må bra och väl, speciellt dom i min närhet. 

Pratade med mamma länge i telefon igår. Hon är toppen, min mamma. Pappa med, för den delen, men mamma är ändå mamma. När man pratat med mamma blir man alltid på bättre humör. Hon får en glad och det känns jättebra att få lätta sitt hjärta för henne.

Micke är en annan person som är superbra på att lyssna och komma med små goda råd eller bara trösta. Han får mitt hjärta att klappa fort och det är fantastiskt att få ha honom nära. - Var har du funnits i hela mitt liv? brukar jag fråga honom. Då svarar han: - Jag finns i resten av ditt liv...

igår var Jonte och hälsa på. Vi köpte högtalare och förstärkare på Fynda. Han fick ett jättefint paketpris. Sedan fikade vi lite hos oss innan han körde till Laholm igen. Han är så gullig och fin Jonte. Han är alltid så glad när han är hemma hos oss. När han kom hem och packade upp högtalarna, var den ena högtalaren sprucken, under själva gallret. Så det blir för mej att byta den idag. Typiskt, men det är sånt som händer.

Jaha, jag kommer skriva mer senare, var så säkra.
Tjingeling!


 Frostiz, väntade över en timmer på att Jonte skulle komma tillbaka, efter han kört från oss igår kväll...


A little bit of me is torn...


Jag har så svårt för att se mina barn må dåligt. Vilken mamma har inte det? Varför är det så att en del män har så svårt att bli känslomässiga, när det gäller barn? Mina barn är stora nu men ibland är det som en känslomässig virvelvind i mitt liv när det gäller barnen, en virvelvind som jag är mitt uppe i. I själva nålsögat ska det ju vara helt stilla. I nålsögat har jag varit ett tag nu men alltför ofta "kastas" jag ut i kanterna, där det blåser som värst! Det kan jag ta, jag har något att hålla fast mej i ialla fall. Jag har min kärlek och den är stark!!

Jag kan absolut inte göra något åt det. För det är inte mej det handlar om just nu, utan jag får bara stå och se på när det hela händer.  Det är jobbigt när ens barn själv känner att dom inte räcker till, utan hela tiden måste bevisa att dom presterar något såsom att diska, städa, tvätta... självklart ska man ta ansvar för detta med, men det är inget känslomässigt i det eller hur? När det kommer till "riktiga" känslor, som att visa kärlek, umgås på ett naturligt sätt. Det är där det "går sönder"...

Usch, jag vet inte om jag orkar förklara hur allt ligger till...  Mina barn är dom mest positiva, glada, humoristiska barn man kan ha och jag är så stolt över dom. Jag vet att dom har haft en oerhört tuff tid bakom sej, men för mej får dom gärna ösa alla ledsamheter, oroligheter och tårar på mej. För jag finns där för dom och jag kan t o m tycka det är skönt att dom gör det. Vänder sej till mej... när det känns jobbigt. Jag kan vara stark för oss alla.

Det gör ingenting att dom väcker mej mitt i natten och vill prata. Jag gör gärna det... lyssnar i natten. För mej är det inget "störande" moment eller "uppoffring", när dom ringer och är ledsna eller bara vill prata. Varför kan man inte bara låta dom få vara lyckliga och låta dom våga visa vem dom är? Vara sej själva i alla lägen, i glädje som i sorg? Om man inte kan vara det med sina föräldrar, vem ska man då vara det med? Du ska få lov att vara liten och ledsen, även om du snart är vuxen. Visa att du är sårbar och inte alltid stark... Man ska inte behöva tassa på tå, rädd för att inte vara till lags, eller hur? Varje gång man kastas ut mot kanterna i virvelvinden... gör det ont. Så är det bara. Men det ska inte behöva vara så här. Inte efter så många år. 

Jag kan bara inte låta bli att lägga mej i snart, men problemet är ju att det är "mitt fel" att allt detta hände, så vad jag än gör och säger, så blir det fel... En av oss har gått vidare med sitt liv, önskar bara "den andre" kan göra det med snart, för jag kan snart inte behålla tårarna längre... hur länge ska man behöva "stå ut" med att se sina barn må dåligt, för att den andre parten inte är lyhörd? För vad jag än säger eller hur jag än "agerar" så kommer det att bli fel!!


 

Latsöndag

... har vi haft idag. Så skönt. Har inte gjort ett skit alltså. Vi vaknade sent. Det öösregnade här och var jättegrått ute, ja nästan mörkt. Vi käkade frukost, sedan kollade vi på "Låt den rätte komma in". Sedan var vi en sväng på Fynda för vi skulle kolla lite högtalare till Jonte. På vägen hem köpte vi varsin Semla som vi fikade på och nu har Micke somnat på soffan och jag ska ta en dusch så det inte blir så sent med duschandet i kväll.

Hade tänkt att käka spagetti och köttfärsås sedan. Efter det blir det Beck på tv:n tror jag.

Har inte så mycket mer att tillägga alltså. Men får se, kanske det händer nåt spännande, då skriver jag mer, självklart.
Har beställt en grej till håret som jag ska testa idag. Det heter    Weather Protect Dew drops. Ska tydligen göra underverk med håret.  Hör bara: "Glisten shine and reflect. A little drop of miracle dew will help make your hair stronger, smoother and silkier". Bör göra underverk till ett torrt hår eller hur? Så det ska jag testa nu.

Have a nice evening!


Din dag...

Dansk "rap" när den är som bäst. Alex igen...


Jeg ser dig...


Alex - mer dansk musik... som man går igång på, hihi! Ibland är det så skönt att bara lyssna på sånt här och dansa loss!



Et sidste kys...


Nik & Jay - danskarna som är såå bra!


Sorry...

... har inte skrivit innan idag. Jag och Micke var en sväng till Halmstad. Var inne i stan och skulle gå till Cubus för att hitta en luvtröja, tänkte jag. Men det fanns inga snygga alls. Hade tänkt mej med lite mönster och i en härligt vårgrön färg eller nåt. Men ack... ingenting. Inte heller på H&M eller Vero Moda eller Bik Bok. Men när vi tog Cubus igen innan vi skulle köra hemåt, så hittade jag en helt underbar grå finstickad tröja med viiiida armar. Den var så himla skön att ha på sej. Så den fick det bli.

 Min nya "investering" från Cubus...

Den var skitsnygg till jeanskjolen och mina svarta stövlar. Så nu kommer man känna sej lite fin på jobbet på måndag.
Annars hittade vi inget speciellt. Så vid 4-tiden körde vi hemåt igen. Sedan har vi haft en underbar kväll, med Melodifestivaltittande. Kan ni tänka er att Sarah Dawn Finer gick vidare. Jippii! Jag ringde och röstade på henne 2 ggr. Att vinna, var hon sannerligen värd. Hon har en gudomligt fin röst och den låten är bara sååå bra. Nu ska det bli spännande att se finalen nästa lördag.

 Hoppas hon vinner hela skiten nästa vecka!

Nu kollar jag på Cocodile Dundee i Los Angeles. Ska dricka en kopp kaffe och ta en mandelkubb innan vi går och lägger oss.

Ungarna har varit i Lund i kväll och kollat på den danska gruppen Volbeat.

Volbeat

Jag pratade precis med Bella i telefon efter konserten. Hon verkade jätteglad över konserten och sist hade tjejerna längst fram blivit uppkallade på scen för att sjunga med dom. Men Bella och Jonte stod inte längst fram annars vet jag en som hade varit uppe hos dom...

♥Bella och Jonte, i love you, helt enkelt!
♥Micke, you´re the best!

Hej och kram, skumbanan!

Sen kväll...


När jag kom hem från jobbet käkade vi lite gott, kollade på Lets Dance. tog det bara lugnt.  Nu kollar vi på Big Brother 2003 med Linda Rosing, Kajsa, Larsa m fl. Det är rätt så kul med tanke på att jag tyckte det var kul att titta på då, faktiskt lika kul att titta på det nu...

Sedan ska vi sussa, ska upp tidigt i morron och åka iväg en liten sväng till Halmstad och titta på bilar m m.
Det är vad vi planerat i alla fall.

Nu blir det inte mer bloggande idag. Vi är fredagströtta, både jag och Micke. Den enda som är pigg är Frostiz.
Därför är det bättre att lägga sej och som sagt komma upp i morron...

Till sist lite värdelös vetande...

Namnet Jeanette: Jeanette är ett kvinnonamn som betyder "Gud har förbarmat sig". Nettan är ett vanligt smeknamn för namnet Jeanette, som har använts i Sverige sedan 1680-talet. Namnet var populärt under 1960-talet och 1970-talet, men ovanligt bland de yngre idag.

Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100
Namnsdag: 29 Maj
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 16609
Antal män med namnet i Sverige: 0 .... Vilken tur! ...eller?!

Godnatt!


That´s life!


Känner mej tillfreds idag. Vet inte varför. Det är bara en känsla jag har. Känner ett lugn och en harmoni. Ni vet en sån där lyckokänsla som bara kan gripa tag i en sådär plötsligt... 

Detta gäller dock inte på jobbet, lyckokänslan alltså... där är det fortfarande "på västfronten intet nytt"!

Tänkte på en sak, häromdagen.  Efter skilsmässan är det många saker som ändrats... naturligtvis. Jag har mognat och lärt mej oerhört mycket, också om mej själv. , precis när man var mitt upp i det och sen precis efteråt, trodde man aldrig att man skulle kunna bli lycklig igen... någonsin!  Kände stor ångest och rädsla inför framtiden. Det ändrades som tur var...

Det är så många människor som man träffar på ibland på stan, som man känner sedan länge, som vinkar glatt åt en när man möter dom. Sedan finns det andra människor som vänder sej bort när man träffar dom, (som glatt har hälsat på en innan skilsmässan) som nu inte låtsas om att dom ser en... hur hänger det ihop? Det är kanske naturligt att det är så. Jag menar inte att alla ska hälsa glatt på mej... Men om man inte vet exakt sanningen, varför beter man sej så då? 

Jag har tidigare sagt att det finns två sidor av allt. Det är bara jag själv som vet hur det varit... Det kan jag ju inte förmedla till alla människor, till dom jag känner och till dom jag känner mindre väl, det är ju en omöjlighet och det skulle man aldrig orka.

Jag är också noga med att bara prata och öppna mej för dom människor som står mej närmast. Jag är inte den som far med osanning och pratar skit om alla och envar jämt och ständigt. Men när människor slutar att säga "hej" bara för att dom tycker att jag har betett mej dumt och fel...? Jaja, dom vet ju inte sanningen, utan dom har bara hört det i andra hand. Men det är just till dom gamla "bekanta", jag har lust att gå fram och förklara, precis hur det varit!

Samtidigt kan jag skita i det. Jag har ett nytt liv nu och det gamla har jag lagt bakom mej.  Det är som jag sagt innan, väljer man att bara lyssna på den ena versionen, så är det upp till dom personerna...  That´s life!

Nu till nåt helt annat!
Fick ett litet gulligt sms igår... "Tack för allt". Det var från "lillkusinen" som hade fått sitt paket, jag skickat! Kul kul!

 Igår tittade vi på "Halvåtta hemma  hos mej" . Tala om blåst,  tjejen som tyckte det var "den bästa middag jag ätit". Sen  ger hon killen 4 poäng!!? För att hon ville vinna själv! Alltså...?

I kväll blir det en god måltid med kärestan och sedan Lets Dance, tror jag. Sedan en gammal "höjdare": Big Brother!

Barnen är i Laholm, denna helgen. I morron ska dom bege sej till Lund för att titta på "Volbeat". Lyllostar!

♥ Bella o Jonte: Ni är dom bästa barnen en mamma kan ha!
♥ Micke: Du är den bästa sambon, Jeanette kan ha!



... det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i sänder!


Hjälp, en råtta!!??


I morse kl 7.25, i Falkenberg, i Sverige, i världen... en råtta i vårt datarum!

Bella har två ökenråttor, Marijuana och Havanna. Det händer att jag ger dom mat på morron innan jag åker på jobbet, så även idag. Det var bara det att jag glömt stänga luckan och hör här, så här lät det efter en kvart, då hade jag nämligen redan glömt att jag varit i råttburen överhuvudtaget (är det åldern måntro?). Kruxet var också att jag inte hade mina glasögon på mej på morronen.

Jag: - Hjääälp, Bella, där en en råtta i datarummet! Usch fyyy!
Jag stängde dörren fort!
Bella kom springande, tog mej runt armen...
Bella : - Vad???
Jag: - Du har ju två råttor?
Bella: - Ja?
Jag: - Nu har du tre, för det är en riktigt på golvet...
Bella: - Vadå som att mina skulle vara fejk då eller?
Jag: - Där sitter en på golvet i alla fall! (Panikslagen)

(Jag sprang och hämtade mina glasögon)


Bella: - Vi måste hitta något att slå den med!

Vi öppnade dörren. Och ja, där satt en råtta. Men den var Bellas! Så en av ökenråttorna hade alltså klättrat upp och sen på något vis kommit ner på golvet. Tur att dom är jätte tama så det var inga problem att ta honom. Vad vi skrattade när vi körde bil sedan och tänkte på vad som hänt. Som Bella sa: - Tänk att jag ens tänkte tanken att vi skulle hitta nåt att slå den med!! Hemska tanke!

 
Så här söta är dom... ökenråttor! Detta är visserligen ingen av "våra" (tror faktiskt inte jag har en enda bild på våra) utan en lånad bild ...

Våran vår...

Våren får en att verkligen "spritta" till, eller hur?  Ljuset, solen, vårkläderna, färgerna, skorna...
Man blir helt enkelt... GLAD! Idag blev det därför min turkos tröja, jeanskjol men fortfarande svarta stövlar.
För om det var vår igår och i förrgår, så var det disigt och kallt och blåsigt idag, alltså vinter... så dom svarta gympadojorna kändes avlägsna att ha på sej idag.

Men kolla lite på färgerna här. Visst blir man glad?




Samma med skor och kläder. Man önskar pengabörsen var full med pengar att bara spendera på "världsliga saker".


    

          

Ja idag blev det lite "flärd" och ingenting annat...

Tjo och hej, gurkleverpastej!



Igår...

... blev det inte mycket till "bloggande". Var hemma relativt sent för jag kom iväg sent från jobbet. Men när jag äntligen var hemma hade sambon lagat en underbar Chilliconcarne! Det smakade mums och jag har t o m med mej rester till jobbet idag... lyllost mej!

Sedan kollande vi lite på "Halvåtta hemma hos mej" sedan Z z zZzz jag, sååå typiskt! Vaknade till  en gång av att "drägglet" rann från munnen ner under hakan!! Usch fy, så gööör bara inte fina flickor!!!!

Vaknade på "riktigt" lagom till "House", då sambon väckte mej för han hade köpt min favviskaka "Mandelkubb" som han bjöd mej på och en stor kopp kaffe! Kan dagens avslutas på ett bättre sätt?

Sedan blev ju jag klart pigg, lagom till vi skulle lägga oss, så då satt jag inne på YouTube och kollade och lyssnade på min nya hittelåt "Hvad Nu Hvis"... Spelade rätt högt, om man säger så. Då sa sambon: - Är det inte bättre att du sitter  tidigare och spelar och lyssnar på musik, istället för att somna på soffan vid åtta? Självklart är det det, men jag var bara tvungen att lyssna en gång till på just den låten som är sååå bra!

Idag händer det inget speciellt vad jag vet. Ska posta ett litet paket till en "liten kompis" (ungarnas kusin) på 11 år som nyligen opererats. Tänkte hon skulle tycka det var kul med en liten present, som kom i brevlådan.

Idag vill jag "Hissa" och "Dissa", för jag blev så uppretad igår, för vissa saker!

 Jag vill "Dissa"...

... föräldrar som inte tar ansvar för sina barn, utan bara lämnar över och skyller ansvaret på andra (skola, samhället),  när det "går fel" för barnen.  Har du satt barn till världen, så ta hand om dom och ställ upp för dom, så mycket du kan i alla fall!  Både i med- och motvind!

  Jag vill "Hissa"...

... mina egna barn, mina underbara vänner Sussie och Britt-Marie A, syrran och resten av min familj och min underbara sambo! För att dom alltid ställer upp och alla är så underbara! Det är en dröm och en ära att få vara medlem i denna "klubb"!

Hej svejs lingonrace!




 Våren är här! Och IDAG har jag mina svarta gympadojor... med diamanter!


Danska rummet...


Jag har ett litet rum i mitt hjärta som jag kallar "Danska rummet". Det är ett trevligt inrett rum med det vackra danska språket, men en större inredningsdetalj är... den danska musiken! Rummet har vackra färger, men det mesta går faktiskt i rött och vitt!

Idag när jag körde till jobbet fick jag av en händelse in, Radio Köpenhamn! Det är inte alltid man får in dansk bra radio i bilen, men idag var det perfekt sändning och allt stämde. Då dyker denna låten upp: "Hvad Nu Hvis". Så vacker och med en text som säger allt. Jag satte upp radion på nästan högsta volym och bara lät låten flytta in i mitt "Danska rum"!







Sången och videon är inte riktigt "synkad" men försök att stå ut och sätt volymen HÖGT!

Alex feat. Nik & Jay "Hvad Nu Hvis"

"Hvis jeg var et sejlskib på det åbne hav,
var hun vinden, der tog mig hjem.
Hvis jeg var en kornmark,
var hun sommerregn, der endelig kom igen.
Og hvis jeg var en storby,
var hun energien, der gav mig liv og lys nu.
Og hvis jeg var 7 år igen,
var hun sneen, der faldt uden for mit vindue.

Hun betyder alt for mig,
lad det aldrig vende.
Hun er mit et og alt,
jeg vil ikk' stå alene.

Så hvad nu hvis stjernene en dag var væk,
og hvad nu hvis vinden døde stille hen.
Og solen aldrig mere ville vise sit ansigt.
Hvad sku' jeg så gør'?
Og hvad nu hvis sneen smeltede bort,
og hvad nu hvis regnen udeblev.
Hvad nu hvis alting blev helt sort.
Jeg håber det aldrig sker, jeg har brug for dig her.

ohoh, oh oh oh...

Hvis jeg var en sommerfugl,
så var hun solens stråler, der varmede mine vinger.
Hvis jeg var faret vild i skoven,
var hun stjernene for oven, der viste mig vej, min sti-finder.

Hun betyder alt for mig,
lad det aldrig vende.
Hun er mit et og alt,
jeg vil ikk' stå alene.

Så hvad nu hvis stjernene en dag var væk,
og hvad nu hvis vinden døde stille hen.
Og solen aldrig mere ville vise sit ansigt.
Hvad sku' jeg så gør'?
Og hvad nu hvis sneen smeltede bort,
og hvad nu hvis regnen udeblev.
Hvad nu hvis alting blev helt sort.
Jeg håber det aldrig sker, jeg har brug for dig her.

(Jay) Det' mit liv, jeg nyder showet. Jeg ved, at det lyder flovet,
men jeg har ting jeg vil gøre før min tid er gået.
Det er de ting jeg giver videre, der betyder noget.
Hey stjerne i det fjerne, hvis mig vejen jeg følger den gerne.
Vi gjorde det, vi er her. Det der ikke slog os ihjel, gjorde os stærkere.
(Nik) Nik, yo. Lad mig kæmpe lidt, elske lidt. Jeg er her jo kun for et øjeblik.
Før tidevandet vasker det hele væk, vil jeg skrive for mig og mine,
og jeg prøver på at skrive for dig og dine,
for der er ingen, der fortjener at leve alene.

Så hvad nu hvis stjernene en dag var væk,
og hvad nu hvis vinden døde stille hen.
Og solen aldrig mere ville vise sit ansigt.
Hvad sku' jeg så gør'?
Og hvad nu hvis sneen smeltede bort,
og hvad nu hvis regnen udeblev.
Hvad nu hvis alting blev helt sort.
Jeg håber det aldrig sker, jeg har brug for dig her.

ohoh, oh oh oh..."

Måndagkväll och...


... har kollat på "Cops", "halv åtta hos mej", käkat lite mat och druckit kaffe. Vet inte exakt vad det är med mej och kaffe?
Har druckit det sedan jag var ca 5 år. Det blir bara bättre och bättre med åren, med kaffe. Det är det första jag vill ha när jag vaknar (frånsett puss o kram från sambon) och det sista jag vill ha innan jag lägger mej (frånsett godnattpussen från sambon). Jag har liksom haft det sedan modersmjölken, känns det som... kaffe!

Har hjälpt Bella med lite engelska i kväll med. Det var bra, hon hade skrivit om Juha Valjakalla (trippelmördaren som mördade nästan en hel familj, som bara ville ha tillbaka sin cykel, som Juha V hade stulit från familjen)!  Vilket as han var/är!!! Och han går lös nu! Det blev en liten son kvar i  familjen Nilsson . Hur kände han sej då, att få veta att hans mamma, pappa och bror blivit "avrättade"? Jag kommer ihåg detta när det hände. Hemskt var det!

Det var alltså på engelskan och Bella hade översatt hela historien till det språket och det var riktigt bra gjort! 

Som vanligt hinner man inte med så mycket på kvällen när man kommer hem, nu ska vi snart sussa. Det är en ny arbetsdag i morron.

Haj svajs racerbajs!

 Ännu en bild från havet...

Ny måndag... ny månad...


Tar nya tag nu. Det är mars månad nu. Det är väl vårmånad?  Men det blev ialla fall svarta stövlar idag, för det kändes ruggigt. Inga gympadojor alltså...

Jag kände mej annars rätt pigg idag när jag vaknade. Fick sova hela natten i natt, ingen Frostiz som väckte oss och ville ut och kissa. Skönt! På vägen till jobbet, hade det hänt en olycka! En bil som kört in i mitträcket och blivit stående mot oss som kom körande. Det hade nog precis hänt när jag kom, för det stod en bil vars förare stod och pratade med föraren i "olycksbilen". Läskigt, för bilen så rätt mosad ut i fronten...Hoppas det inte var så allvarligt i alla fall.

Denna veckan vet jag inte vad jag ska göra, har inget planerat, mer än att jobbe... Önskar ibland att jag hade någon sångkör som kallade... eller jag kanske ska göra slag i saken nu i vår och äntligen köpa mej en keybord och få igång den blivande sångkarriären, hihi!

Skriver mer senare...


Dom säger man blir glad av gult? Om man sätter upp en knallgul lapp eller papper på väggen framför sej, ska man känna sej gladare och piggare. Kan det vara så enkelt?

Kl 23...


Kollar lite på Beck från och till. Tycker det är lite läskigt idag, Jan Malmsjö spelar en äcklig psykopat, han spelar jäkligt bra. Sedan är det visst dags att sova. Jag somnade på soffan, som vanligt, Micke väckte mej och frågade om vi skulle käka lite glass? Vem säger nej till det? Kruxet är att det lägger sej som bomull runt hjärtat.
Men man behöver ju ständigt fylla ut en del "volanger" eller hur, hihi...

Jag glömde ju säga att dom fina svarta gympaskorna med diamanterna Micke köpte till mej igår, köpte vi på "Sko-stop".
Det ligger vid Rusta och där i Halmstad. Det var halva priset på rea-priset! Fantastiskt va? Micke köpte två par Björn Borgskor.  Alla tre par skorna kostade ca 540 kr. Det var verkliga fynd... Så i morron, om det inte snöar, blir det svarta gympaskor med diamanter på jobbet!

Gonatt lilla skatt!


Söndag


Härliga söndag! På ett sätt... annars är det en tråkig dag om man tänker på att man ska jobba i morron igen. Vi har fått gjort en hel del idag i alla fall.

Micke, underbara älsklingen, lagade värmen i bilen, på riktigt idag! Puss Puss! Men innan dess var vi på stranden med Frostiz. Härligt för henne att bara få springa runt och lukta på saker. Hon jagade lite skator som trippade omkring, men vad lurad hon blev! Dom flög ju innan hon hann i fatt dom, men hon gjorde samma sak om och om igen...

Efter det blev det alltså billagning och sedan hem och städa kaninburar och släppa ut kaninerna lite. Bella är ju i Laholm så så blir det lilla mammi som får ta den biten. Men det gör jag gärna. Det är en glädje att se hur glada kaninerna blir med lite nytt spån, nytt hö och mat och vatten och en läcker brödbit!

Sedan fikade vi lite och skulle kolla på en film "Mutant". Den var spännande. Men jag kollade, Micke ZzZzzz.... efter 10 minuter!

Nu steker jag varsin god köttbit, kryddade med salt, peppar, vitlök och havssalt med fänkål och selleri. Mums! Till det blir det vitlökspotatis och sås. Sedan blir det en dusch och kanske en bastu med! Får se vad tiden räcker till...

Ha en underbar söndagskväll och kram, kram skumbanan!


Gonatt!

Tänkte bara avsluta dagen med lite smått o gott.

Melodifestivalen var väl sisådär. Tyckte Sarah Dawn Finer var bäst i kväll. Men så går Malena Ernman och sjunger opera och vinner och går vidare till Globen!? Den va INTE bra tyckte jag. Fattar inte heller att Thorleifs kan gå vidare bland dom 5 bästa!? Vad är det jag har missat?

Även Agnes gick direkt vidare till Globen. Den var rätt bra den låten i alla fall. Ska bli spännande att se finalen i alla fall. Hoppas med på att Sarah D Finer vinner 2:a chansen, för den tror jag kan slå internationellt, men det är vad jag tror.

Sarah Dawn Finer... fantastiskt fin röst, hoppas hon går vidare till Globen...


Bäst var nog ändå Darin, när han tillsammans med ett piano sjunger "Se på mej"...

Jag somnade på soffan nu ikväll vid 22.30. Vaknade 24, alltså för en liten stund sen. Hade skitont i huvet och jag tror det är visdomstanden som spökar! Som om man nu skulle vara så vis... men tydligen, eftersom den gör så himla ont så har man väl lite i "pallet"? Kruxet är bara att jag är sååå feg när det kommer till tandläkarbesök att jag kommer inte att nämna den alls för tandläkaren när det väl är dags! Skäms på mej! Det går i perioder, ibland gör den såå ont, det är väl när det trycker på skinnet. Ibland kan det gå länge och allt är bra. Jag tror det är så att den inte riktigt får plats...

 Så glad är han väl... den jäkeln!

Nu blev jag grymt sugen på ännu en kopp så det blir det nu, sedan kallar kudden!
Ska bara ringa och säga godnatt till ungdomarna, för dom är vakna ännu, är jag säker på. Micke kollar "Blocket" så jag hinner med en kopp kaffe till. Frostiz sover redan.

 
Det var ju svartvita bilder igår... här är en i färg också på nyklippta mej. Färgade håret, gjorde jag själv...ni får själva bedöma resultatet...


 
Lilla Frostiz... sötnosen, som fyllde 1 år i onsdags!

och sist men inte minst... 
 
Jonte, nyklippt och fin! 

 
 Bella!


.
 Sambon Micke, sötnosen...

Japp samlingen är komplett!

Gonatt och hej, leverpastej!





 


RSS 2.0