> Jeanettes små funderingar... -
RSS RSS 2.0

Jeanettes små funderingar...

Familien kommer i første række, arbejdet i anden række...

Kommentarer (2)

2009-05-14 @ 13:15:23

Dansk rubrik idag! 
 
Jag är ju svensk i mitt hjärta, självklart. Om Sverige och Danmark spelar t ex fotboll, måste jag ju självklart hålla på Sverige, hihi! Om Sverige däremot åker ut och Danmark är kvar, så blir det Danmark för hela slanten. Man kan säga att för mej kommer Danmark,  på plads nummer 2...

Jag måste säga att jag gillar Danmark! Jag har varit på Jylland många, många gånger. När jag var där kände jag mej till sist som... hemma, litegrann. Där fanns verkligen det "danske gemyt" som alla pratat om. Alla tog emot en med en öppen famn. Nu någon gång när man, alltför sällan, åker över till Helsingör, så känns det extra kul. Ibland blir jag bara sugen på att höra någon prata danska eller "snakke dansk"... Jag brukar ju lyssna en del på dansk musik... å vad sägs om denna textraden?

"Hvis jeg var ett sejlskib på det åbne hav, var hon vinden der tog mig hjem. Hvis jeg var en kornmark, var hun sommerregn, der endelig kom igen" Det är så vacker och det är självklart  Alex ft. Nik&Jay - hvad nu hvis...

Just för att jag fortfarande är lite "halvdansk" i mitt hjärta, håller jag lite, lite extra på Danmark i kvällens Eurovision delfinal!  



Dannebrogen i vind!

Dannebrogen är Danmarks flagga, enligt legenden fallen från skyarna under ett av Valdemars Sejrs slag i Estland under tidigt 1200-tal.. Den är därmed världens äldsta nu officiella flagga. Händelsen firas varje år på Valdemarsdagen den 15 juni... så nu vet ni det!

Kommentarer

Postat av: Trixie

Tack så mycket och detsamma! :)

2009-05-14 @ 16:47:27
URL: http://triix.blogg.se/

Postat av: julia

Haha ja behöver nog gå en kurs hos dig i danska, för ja fattar verkligen inte va dom snackar om! haha... =)

2009-05-14 @ 16:49:40
URL: http://livetsomsjuk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback